Mislim da su price o elektricarima, vodoinstslaterima i slicno u rukovodstvu Saveza price bez ikakvih argumenata. Tako je u vecini tih organizacija, sta znam, recimo Blater je godinama vodio FIFA-u, a veze se fudbalom nije imao. Njegov prethodnik Havelange je bio plivac, Ceferin vodi UEFA-u, a nisam siguran da ima veze sa fudbalom. Naravno da ima primjera gdje su i proslavljeni fudbaleri na celu neke asocijacije, ali ako uzmes sve clanove tih asocijacija mislim da je vise onih koji nemaju neke veze sa fudbalom. Pitanje je samo hoce li i imaju li zelju raditi za bolje sutra bh fudbala. Da ne trebaju strucnjaci na klupi repke vjerovatno bi i ostali ssvezi izabirali strucnjake iz sfere motivacije.Sviuodbranu je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:07Kakav adut ima Vico da bude predsjednik saveza, koje su njegove strucne reference, ili Begiceve svejednoadmin je napisao/la: ↑21 jan 2021, 20:41Ako realno gledamo situaciju, najgori momenat za preuzeti repku. Kvalifikacije se igraju u par mjeseci, nema publike, grupa kakva jeste, mi nako vala. Tako da Petevu predvidjam jedno 10 mjeseci i to je to. Sergej ako ima ambicije da preuze repku juce treba da se krene baviti trenerskim poslom.Goalgetter je napisao/la: ↑21 jan 2021, 20:31Ma nista ne treba dirati, neka Bugara. Bolje ne zasluzujemo, a vrijeme ce pokazati sve.![]()
Kada pogledas kompletan savez vidjeces i vodoinstalatera, elektricara, sofera, novinara, politicara i td ali najmanje fudbalskih radnika..O cemu onda mi ovdje diskutujemo i zasto se toliko potencira Sergej i njegovo "neiskustvo "...
Ja bi tebe prvog zamolio da se zaustavis...Eto izabran ti je tvoj veliki favorit, skontali smo ali stisni kocnicu jer ovo je silovanje zdravog razuma i pljuvanje u facu svakom navijacu BiH.
ps.
Nama ne treba svjetski strucnjak da nauci ih kako da igraju jer oni to znaju, to su momci vecinom u svjetskim klubovima sa jakim karijerama.
Treba nam neko da ih motivise, da izgradi zajednistvo, ekipu, probudi zelju da trce i bore se.
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
- invincible1921
- Kontakt:
Ja opet kazem treba nam covjek ko poznaje BH fudbal jer smo presusili sa dijsaporom...ne mora Osim da me se ne napadne odma, moze i neko drugi nebitno..tuzlak1987 je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:18Ma kakvi rezultati, mi nemamo full paket da odemo na prvenstvo. Mi moramo dovesti nekog da radi 5-10 godina, a ne horuk pod pritiskom da moramo otici na prvenstvo jer ta su vremena prosla.invincible1921 je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:16
Barbarez bi se pokazo ko neznalica i otiso nakon 3 tekme s pricom " Htio sam al ne dadose dusmani"...
Nisam bio za Bugara jer mislim da se moglo nac i kod nas trnera al haj sudicemo mu po rezultatima
On nece imati rezultate, otici ce nakon jednog ciklusa, uzeti nam vrijeme.
Jbg opet cu ponovit ono sto sam sto put reko : Da rep bude top 20 a liga 49/50...moze mugdime al u q...al dobro ja sam idolopoklonik PL, daj treba nam misljenja ovih sto misle da su prcic i vrancic top igraci
=\_1921_/=
Zasto bi se sramio bilo koji medij zbog losih rezultata reprezentacije. Znam da je ovaj medij u svim izborima samo jednom bio na strani nekog kandidata. Vrijeme je pokazalo da su bili potpuno u pravu. Da li je tebe sramota sto si i tada kao i sada siljio slicnu pricu, odnosno za sve krivca pronasao u medijima?tuzlak1987 je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:13Zasto onda podrska nekom ko nece izdrzati vise od 10 mjeseci? Ne vidim neku uzvisenu korist od svega toga. Recimo pametno je uzeti Barbareza i napraviti strategiju, rezultat ostaviti po strani i pustiti ga 3-4 ciklusa. To je neka strategija, kakva takva ali dugorocan plan.
Uglavnom znamo da uspjeha na terenu sa Bugarinom necemo imati. Znamo da je ovo sve zbog obrtanja novca. Njima je dovoljno i 10 mjeseci da ga obrnu.
Kao medije da li vas je sramota sto je ovako protracena najbolja BIH generacija? U biti zasto onda reprezentacija postoji ako je to sve zbog stvari koje se ne ticu fudbala, na koje ce svi slijegati ramenima.
Za sta ste ba vi bili u pravu? To sto ste na silu havera vam gurali za selektora, koji uzgred ne moze ni u polu ozbiljnu ligu vani otici da radi, ne znaci da ste vi za nesto u pravu blli.admin je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:29Zasto bi se sramio bilo koji medij zbog losih rezultata reprezentacije. Znam da je ovaj medij u svim izborima samo jednom bio na strani nekog kandidata. Vrijeme je pokazalo da su bili potpuno u pravu. Da li je tebe sramota sto si i tada kao i sada siljio slicnu pricu, odnosno za sve krivca pronasao u medijima?tuzlak1987 je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:13Zasto onda podrska nekom ko nece izdrzati vise od 10 mjeseci? Ne vidim neku uzvisenu korist od svega toga. Recimo pametno je uzeti Barbareza i napraviti strategiju, rezultat ostaviti po strani i pustiti ga 3-4 ciklusa. To je neka strategija, kakva takva ali dugorocan plan.
Uglavnom znamo da uspjeha na terenu sa Bugarinom necemo imati. Znamo da je ovo sve zbog obrtanja novca. Njima je dovoljno i 10 mjeseci da ga obrnu.
Kao medije da li vas je sramota sto je ovako protracena najbolja BIH generacija? U biti zasto onda reprezentacija postoji ako je to sve zbog stvari koje se ne ticu fudbala, na koje ce svi slijegati ramenima.
Pa tebi su opet za sve krivi navijači i forumaši. Jel to moguće, to stvarno nigdje nemaadmin je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:29Zasto bi se sramio bilo koji medij zbog losih rezultata reprezentacije. Znam da je ovaj medij u svim izborima samo jednom bio na strani nekog kandidata. Vrijeme je pokazalo da su bili potpuno u pravu. Da li je tebe sramota sto si i tada kao i sada siljio slicnu pricu, odnosno za sve krivca pronasao u medijima?

Ni savez, ni selektori, ni mediji, a sve go ološ, nego navijači. Navijači birali loše selektore

Doduše i Bake je reko - Nije kriva SDA, kriv je narod.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Kako nisam bio u pravu za Osima, sta je uradio u ove dvije godine sa Zeljom? I on je osvajao kada je imao najbolji budzet i odlicnu sirinu u ekipi. Format od 12 ekipa, dvije tri finansijski mocnije ekipe i pokazao je da nema nikakav carobni stapic. Naravno ako o Osimu mislimo.
Ne mislim da je Prosinecki neki trenerski mag ali nas problem nije samo fudbalske prirode i zato bi me bilo sram kao medija. Ako je ovo bolje od Usanovica i one garniture onda ne znam..
Mozda Petev i nije toliki levat ali nema tu uspjeha kada se zna ko ga je doveo.
Ne mislim da je Prosinecki neki trenerski mag ali nas problem nije samo fudbalske prirode i zato bi me bilo sram kao medija. Ako je ovo bolje od Usanovica i one garniture onda ne znam..
Ko je rekao da su navijaci krivi? @evander, vrijeme je najbolji sudija. Da smo imali selektora, danas bismo pricali o nastupu na EP, ne bismo se bavili prosjecnim trenerom i covjekom koji to nije. Mi smo bh. fudbal imali priliku podici na visi nivo u kvalifikacijama za EP. Los izbor nas je kostao svega sto danas imamo.DrFilgud je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:35Pa tebi su opet za sve krivi navijači i forumaši. Jel to moguće, to stvarno nigdje nemaadmin je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:29Zasto bi se sramio bilo koji medij zbog losih rezultata reprezentacije. Znam da je ovaj medij u svim izborima samo jednom bio na strani nekog kandidata. Vrijeme je pokazalo da su bili potpuno u pravu. Da li je tebe sramota sto si i tada kao i sada siljio slicnu pricu, odnosno za sve krivca pronasao u medijima?![]()
Ni savez, ni selektori, ni mediji, a sve go ološ, nego navijači. Navijači birali loše selektore![]()
Uvijek neko nekog dovede i neko nekog otjera. Ne dolazi niko sam, a nikog ni navijaci, facebukasi i forumasi ne dovode. To je tako. Doduse, imali su uticaja u nekim proslim izborima, ali pokazalo se kao propali eksperiment.tuzlak1987 je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:36Kako nisam bio u pravu za Osima, sta je uradio u ove dvije godine sa Zeljom? I on je osvajao kada je imao najbolji budzet i odlicnu sirinu u ekipi. Format od 12 ekipa, dvije tri finansijski mocnije ekipe i pokazao je da nema nikakav carobni stapic. Naravno ako o Osimu mislimo.
Ma Tutine kompetencije su nebitne u situaciji u kojoj se nalazimo (mada mu je karijera skromna i još u padu).
Bajević i Meša imaju bolju karijeru, iskusniji su, domaći i nisu ništa nartavili. Ovdje je trebalo nešto drugo, druga vrsta mobilizacije, druga energija...
Tuta hem je 4. liga trenera, hem je stranac, hem je došo malverzacijama, lažima i obmanama i raja ga neće. Moro je ući u sve talove, mutljavine da bi došo na poziciju.
Bajević i Meša imaju bolju karijeru, iskusniji su, domaći i nisu ništa nartavili. Ovdje je trebalo nešto drugo, druga vrsta mobilizacije, druga energija...
Tuta hem je 4. liga trenera, hem je stranac, hem je došo malverzacijama, lažima i obmanama i raja ga neće. Moro je ući u sve talove, mutljavine da bi došo na poziciju.
da, Amar Osim bi bio solidno rjesenje aliiiiii... u startu ne bi imao podrsku od mnogih. tj, lakse je reci da bi imao podrsku od Zeljovaca, a ostali...invincible1921 je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:24
Ja opet kazem treba nam covjek ko poznaje BH fudbal jer smo presusili sa dijsaporom...ne mora Osim da me se ne napadne odma, moze i neko drugi nebitno..
Jbg opet cu ponovit ono sto sam sto put reko : Da rep bude top 20 a liga 49/50...moze mugdime al u q...al dobro ja sam idolopoklonik PL, daj treba nam misljenja ovih sto misle da su prcic i vrancic top igraci
prica bi bila, jbo ga otac, krimos, ovakav onakav... sve bi bilo isto, samo sto bi uz Zeljkovica i IO dodatno bio kriv i Ivica! pozivi na smjenu saveza, bojkot bi bili mozda i jaci jer bi bili navijacki jos obojeniji.
neki nikako da se pomire da reprezentacija NEMA kvalitet za nesto napraviti pogotovo ne u grupi sa Ukrajinom i Francuskom. a to vam je realnost i tu nisu krivi ni Vico ni portali ni Bugarin.
sta je Begic uradio za svoja 2 mandata? konkretno? Brazil nije njegova zasluga ni 1%. napravljen je kamp od kojeg reprezentativci bjeze kao djavo od krsta!
fakturisati sada sve Zeljkovicu je van pameti! sada je ovo aktuelno, a zaboravila se promjena statuta nfsBiH i stvari koje je Begic potpisao a sada se isti taj Begic rehabilituje jer, eto "nije on bas toliko kriv". a jeste, necinjenjem, nepojavljivanjem i skrivanjem kao pi.cka. tu je Zeljkovic 100% u pravu, sakrio se majstor i iza zavjese njake...
budi frajer, izadji i reci ne moze ovaj ili onaj... ali ne... nece guz'com da zatvori vrata, valja opet se uvaliti u nekakvu komisiju, putovati sa reprezentacijom, uvaliti guzove...
nije vam ovdje Vico Zeljkovic najveci krivac, Bugarin selektor je manji problem jer je fudbal, nogomet, football unistavan 20 i kusur godina od jednih te istih ljudi.
ne moze Sj. Irska da se pobijedi u Sarajevu?! o cemu se uopste prica ovdje?
Imali smo 2 selektora.admin je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:40Ko je rekao da su navijaci krivi? @evander, vrijeme je najbolji sudija. Da smo imali selektora, danas bismo pricali o nastupu na EP, ne bismo se bavili prosjecnim trenerom i covjekom koji to nije. Mi smo bh. fudbal imali priliku podici na visi nivo u kvalifikacijama za EP. Los izbor nas je kostao svega sto danas imamo.DrFilgud je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:35Pa tebi su opet za sve krivi navijači i forumaši. Jel to moguće, to stvarno nigdje nemaadmin je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:29Zasto bi se sramio bilo koji medij zbog losih rezultata reprezentacije. Znam da je ovaj medij u svim izborima samo jednom bio na strani nekog kandidata. Vrijeme je pokazalo da su bili potpuno u pravu. Da li je tebe sramota sto si i tada kao i sada siljio slicnu pricu, odnosno za sve krivca pronasao u medijima?![]()
Ni savez, ni selektori, ni mediji, a sve go ološ, nego navijači. Navijači birali loše selektore![]()
A ako mislis da bi Amar odeveo reprezentaciju negdje, onda si smijesan. To sto vam je haver i sto pisete po njegovim direktivama, ne znaci da bi bio i dobar selektor. Da sta valja, otac bi ga bar u drugu Austrijsku ligu ubacio.
Slazem se, ovdje je trebalo konacno priliku pruziti domacem treneru. Trebalo nam je nesto novo, a kandidats je bilo. Kada kazem domacem ne mislim na Hadziju, Mesu, Bajevica.DrFilgud je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:44Ma Tutine kompetencije su nebitne u situaciji u kojoj se nalazimo (mada mu je karijera skromna i još u padu).
- tuzlak1987
- Kontakt:
Iskreno vise sam se dosta plasio Misimovicevog projekta sa FK Zeljeznicar. Titula nije bilo ali bi dosle. Znamo kako se tresu stolice u SA blizancima kada jedan trener zaostaje za prvim 9 bodova. Pa znamo kako su letile glave kada i nije bila tolika razlika i situacija. Postavlja se pitanje zasto je Zeljeznicar ostao bez Megamisketa? Ubjedjen sam da bi Zeljeznicar sa njim osvojio 2-3 trofeja u 4-5 godina.
@evander, ja faktima, ti spekulacijama. Imao sam dojam da mozemo razviti lijepu diskusiju. Nazalost, pogrijesio sam. D
Kojim faktima?
To sto Robert i Dusko nisu odveli ekipu na EP, znaci da bi Amar ih odveo?
Daj mi reci sta sutra na kladionici da odigram?
Robi i danas nadje aganzman bez problema. Zasto Amar ne moze ni tamo, gdje mu otac ima uticaj?
Rekao sam na koje domace mislim. Domaci su i ovi tvoji, ali ne na koje sam mislio s tim da jedan od njih nike trener. Budimo realni.
Al je najbolji kandidat u naopakoj atmosferi.admin je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:53Rekao sam na koje domace mislim. Domaci su i ovi tvoji, ali ne na koje sam mislio s tim da jedan od njih nike trener. Budimo realni.
na koga misliš, đe si reko?
Je li cinjenica da smo imali nikad bolju priliku da se plasiramo na EP sa 24 repke. Je li cinjenica da nas je los izbor selektora sprijecio u tome i ostavio bez 10 miliona eura s kojima bismo imali priliku bh. fudbal pametnom potrosnjom podici na visi nivo? Ne znamo bi li nas odveo Amar, ali znamo da nas los izbor nije odveo.
Odlican post. Samo treba gledati stvari zaista onako kako i stoje.vlakanje je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:45da, Amar Osim bi bio solidno rjesenje aliiiiii... u startu ne bi imao podrsku od mnogih. tj, lakse je reci da bi imao podrsku od Zeljovaca, a ostali...invincible1921 je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:24
Ja opet kazem treba nam covjek ko poznaje BH fudbal jer smo presusili sa dijsaporom...ne mora Osim da me se ne napadne odma, moze i neko drugi nebitno..
prica bi bila, jbo ga otac, krimos, ovakav onakav... sve bi bilo isto, samo sto bi uz Zeljkovica i IO dodatno bio kriv i Ivica! pozivi na smjenu saveza, bojkot bi bili mozda i jaci jer bi bili navijacki jos obojeniji.
neki nikako da se pomire da reprezentacija NEMA kvalitet za nesto napraviti pogotovo ne u grupi sa Ukrajinom i Francuskom. a to vam je realnost i tu nisu krivi ni Vico ni portali ni Bugarin.
sta je Begic uradio za svoja 2 mandata? konkretno? Brazil nije njegova zasluga ni 1%. napravljen je kamp od kojeg reprezentativci bjeze kao djavo od krsta!
fakturisati sada sve Zeljkovicu je van pameti! sada je ovo aktuelno, a zaboravila se promjena statuta nfsBiH i stvari koje je Begic potpisao a sada se isti taj Begic rehabilituje jer, eto "nije on bas toliko kriv". a jeste, necinjenjem, nepojavljivanjem i skrivanjem kao pi.cka. tu je Zeljkovic 100% u pravu, sakrio se majstor i iza zavjese njake...
budi frajer, izadji i reci ne moze ovaj ili onaj... ali ne... nece guz'com da zatvori vrata, valja opet se uvaliti u nekakvu komisiju, putovati sa reprezentacijom, uvaliti guzove...
nije vam ovdje Vico Zeljkovic najveci krivac, Bugarin selektor je manji problem jer je fudbal, nogomet, football unistavan 20 i kusur godina od jednih te istih ljudi.
ne moze Sj. Irska da se pobijedi u Sarajevu?! o cemu se uopste prica ovdje?