Ivaylo Petev

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Treba li Ivaylo Petev ostati selektor reprezentacije BiH?

Anketa je završila: 27 maj 2022, 23:49.

Da
23
22%
Ne
80
78%

Ukupno glasova: 103

Pale_Companion
Kontakt:

Re: Ivaylo Petev

Post Postao/la Pale_Companion » 22 jan 2021, 12:53

Bugari ušli u Sofiju
Agieren statt reagieren

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 22 jan 2021, 13:14

Sveti je napisao/la:
22 jan 2021, 12:16
Nema neki CV ali je jedan od boljih kad krenes od cire pa na ovamo.
i na osnovu čega onda ovakav zaključak?
Samo Sloboda | COYG

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 22 jan 2021, 14:51

DaVinci je napisao/la:
22 jan 2021, 12:51
Sveti je napisao/la:
22 jan 2021, 12:30
Goalgetter je napisao/la:
22 jan 2021, 12:22
@Sveti, moze samo uz neku ludu srecu par tekmi kao i Prosinecki u ligi nacija, ali ja mu dajem max. sljedece kvalifikacije, nema sanse da ovo ode na dobro, jer je izuzetno sumnjiv.
Znas kako, ja sam bio siguran da ce Prosinecki da preporodi repku, ali pojeo sam vnogo. Isti me osjecaj drzi i sa ovim. Da li je to neki pozitivan sok sta li, ali ovo ne govorim iz razloga iivaylovih kompetencija, vec samo jer me neki cudan osjecaj drzi
Taj osjecaj se zove 'nadam se, nadam se, bice bolje, biceee' ... vecina forumasa ga osjeti pri svakom novom izboru selektora ... i onda dodju tekme i j@b@ji ga ... :roll:
Moguce je.
Chapman1886 je napisao/la:
22 jan 2021, 13:14
Sveti je napisao/la:
22 jan 2021, 12:16
Nema neki CV ali je jedan od boljih kad krenes od cire pa na ovamo.
i na osnovu čega onda ovakav zaključak?
Na osnovu njegovih referenci
naprijed rejal

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 22 jan 2021, 15:27

Odkad je kandidatura nijedan portal nije napisaao kako igra Petev, koja formacija, krila, bez krila, defanzivno, ofanzivno, forsiral mladje igrace.
Ali se zato napisalo kako Sergej igra pokera.

I zna se za Peteva, pogotovo u rodnoj Bugarskoj da voli lizt zadnjice direktorima i menadjerima sto je nasem Vici i podanicima bombonica.
Dovoljno govori to da je dopustio da mu 5 trenera dadne savez.

Hajd pobjedio je zato sto mu je protukandidat bio bez iskustva. Ali zasto je on usao u uzi izbor, pomocu kojih referenci osim toga da ga je Vico htio i Miske zelio stranca, ali je Miske zelio i Simonea?

Sto niko nije pitao zasto je bolji od Muslina koji se slozio da vodi..od Osima itd..

I onda mi na kraju dodje neko pametan i palamudi kako je on njbolji izbor i kako ga Vico nije gurao.
I da trebam gledati stvari realno.

Ljudi te prave budalom pored tvojih ociju.

Sto je najgore ako nekim cudom napravi dva rezultata dobra svi cemo ga podrzavat jer smo bez mozga.

Samo nekim cudom kad bi se i novinari digli, i grupiranje navijaca protiv njega, ali zna njegov kolega Mamic kako raditi s bojkotom.

:guz: :guz: :guz: :guz:
BašČelik!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 22 jan 2021, 15:32

meepo je napisao/la:
22 jan 2021, 12:24

Na isto ti to dođe. Skinuli su ga zbog rivaliteta ne zbog rezultata.
Ne dođe baš. Zamisli dođe Trener A na klupu Sarajeva i navijači ga skinu jer je vodio Olimpik,jer to je Ludogorets u Bugarskoj.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 22 jan 2021, 15:34

mrAdislic je napisao/la:
22 jan 2021, 15:27

Samo nekim cudom kad bi se i novinari digli, i grupiranje navijaca protiv njega, ali zna njegov kolega Mamic kako raditi s bojkotom.

Nemaju razlog navijaci da se dizu protiv njega. Jel kad sta reko lose za Bosnu i bosance?

Savez treba da leti, a Bugar sto se mene tice nek stoji ak bude rezultata.

Iskreno zao mi ga jer ga narod pljuje a nije njegova krivica sto je korupcija u savezu.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 22 jan 2021, 15:35

mrAdislic je napisao/la:
Odkad je kandidatura nijedan portal nije napisaao kako igra Petev, koja formacija, krila, bez krila, defanzivno, ofanzivno, forsiral mladje igrace.

I zna se za Peteva, pogotovo u rodnoj Bugarskoj da voli lizt zadnjice direktorima i menadjerima sto je nasem Vici i podanicima bombonica.

Hajd pobjedio je zato sto mu je protukandidat bio bez iskustva. Ali zasto je on usao u uzi izbor, pomocu kojih referenci osim toga da ga je Vico htio i Miske zelio stranca, ali je Miske zelio i Simonea?

Sto niko nije pitao zasto je bolji od Muslina koji se slozio da vodi..od Osima itd..

I onda mi na kraju dodje neko pametan i palamudi kako je on njbolji izbor i kako ga Vico nije gurao.

Sto je najgore ako nekim cudom napravi dva rezultata dobra svi cemo ga podrzavat jer smo bez mozga.

Pitanje od milion dolara.

Stvar je u tome da je Begic htio da opere obraz pa na kraju mandata gurao Barbareza u uzi krug.

Petev je losiji izbor i od Osima i Muslina. Ali zbog Begica nisu bili u opticaju
naprijed rejal

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 22 jan 2021, 15:39

Otelo je napisao/la:
22 jan 2021, 15:32
meepo je napisao/la:

Ne dođe baš. Zamisli dođe Trener A na klupu Sarajeva i navijači ga skinu jer je vodio Olimpik,jer to je Ludogorets u Bugarskoj.
Ma ok upravu si, ali opet nisu ga zbog rezultata skinuli vec rivaliteta.Ali eto ljudi to koriste kao argument da je los trener. Mozda nije za vrhunske klubove, ali sigurno je bolji od Bazdarevica,Bajevica i slicnih. Opet valja sacekati utakmice repke i vidjeti gdje stojimo s ovim likom do tad mu se ne moze suditi. Mnogi su ovdje navijali za Barbareza međutim ,iako je nasa legenda, on nije imao nikakvog trenerskog iskustva i poznavajuci naš narod yebali bi mu mater nakon par utakmica.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 22 jan 2021, 15:50

Ne može biti bolji trener od Bajevića taman da je Duško sve sa po 10-0 izgubio. Bar za sada ne može biti bolji.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 22 jan 2021, 15:51

Ivaylova poruka za BH navijace :kafa:

@igrajlopte 🐦

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 22 jan 2021, 15:52

meepo je napisao/la:
22 jan 2021, 15:39
Otelo je napisao/la:
22 jan 2021, 15:32
meepo je napisao/la:

Ma ok upravu si, ali opet nisu ga zbog rezultata skinuli vec rivaliteta.Ali eto ljudi to koriste kao argument da je los trener. Mozda nije za vrhunske klubove, ali sigurno je bolji od Bazdarevica,Bajevica i slicnih. Opet valja sacekati utakmice repke i vidjeti gdje stojimo s ovim likom do tad mu se ne moze suditi. Mnogi su ovdje navijali za Barbareza međutim ,iako je nasa legenda, on nije imao nikakvog trenerskog iskustva i poznavajuci naš narod yebali bi mu mater nakon par utakmica.
Al' lik poslije tog skidanja nije uradio ništa vrijedno spomena, to je problem i ni po čemu nije bolji od Baždarevića i Bajevića, možda će biti, al' to tek mora pokazati. Barbarez bi imao podršku navijača ako ništa i vjerovatno bi uspio da nafura igrače da uzmu koji bod više, no ništa vau se ne bi desilo ni pod njegovim vodstvom.

No, treba shvatiti da problem fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ne leži samo u selektoru. Leži u lošim omladinskim pogonim, nepostojanom prijelazu iz U21 u seniore, lošoj kvaliteti domaćeg fudbala gdje ne postoji niti jedan igrač dovoljno kvalitetan za ambicije koje ima reprezentacija (valjda plasman negdje). U prošlosti su nam inostrane lige napravile reprezentaciju i vjerovatno će je napraviti i u budućnosti, no' sad se reprezentacija nalazi u smjeni generacije gdje veliki broj igrača odlazi nakon ovih kvalifikacija, a ne postoji veliki broj fudbalera koji će ih zamijeniti. Mi još nemamo adekvatno zamjenu za Ibiševića u napadu.

Kao što sam rekao, iz dijaspore će opet doći određeni broj igrača vrhunskih kvaliteta koji će sa ostalim "prosječnim" fudbalerima otići na EURO. Ipak, to se neće desiti u narednim godinama. Zbog toga je po meni kormilo nad igračima trebao dobiti neko ko je sposoban da potpuno zanemari kvalifikacije za Katar, te da tih 10 mečeva iskoristi da bi se pronašla makar dva igrača koja će biti nositelji igre u kvalama za EURO.

Poslije Peteva se nadam Vinku Marinoviću.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

OnakoBa
Kontakt:

Post Postao/la OnakoBa » 22 jan 2021, 15:54

soxx je napisao/la:
22 jan 2021, 15:34
mrAdislic je napisao/la:

Nemaju razlog navijaci da se dizu protiv njega. Jel kad sta reko lose za Bosnu i bosance?

Savez treba da leti, a Bugar sto se mene tice nek stoji ak bude rezultata.

Iskreno zao mi ga jer ga narod pljuje a nije njegova krivica sto je korupcija u savezu.
Upravo ovo. Čovjek je obični piun, i svaki drugi na njegovom mjestu bi bio popljuvan kad tad, a glavonje ostaju. Za svakog kandidata sam procitao losu stranu, jer se ovom narodu ne moze ugoditi.
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 22 jan 2021, 15:56

samocelik je napisao/la:
22 jan 2021, 15:50
Ne može biti bolji trener od Bajevića taman da je Duško sve sa po 10-0 izgubio. Bar za sada ne može biti bolji.
Druže Bajević je bio relevantan prije 15-20 pa i više godina.

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 22 jan 2021, 16:06

mrAdislic je napisao/la:

Taman pogledao opsajd i sve sto ti pricas govori i Sasa.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 22 jan 2021, 16:08

Otelo je napisao/la:
22 jan 2021, 15:52
Barbarez bi imao podršku navijača ako ništa i vjerovatno bi uspio da nafura igrače da uzmu koji bod više, no ništa vau se ne bi desilo ni pod njegovim vodstvom.
Sve je to hipoteticki.Nije bitno samo nafurati igrače.Bez jasnog plana i strategije to može da bude prava katastrofa i opet smo na istom.Ćiro je to znao najbolje.Znao je i da nafura ne samo igrace vec i cijelu naciju, ali je isto tako znao kako da postavi tim. Barbarez prvo treba preuzeti neki tim i pokusati ostvariti kakve rezultate pa onda ovisno o tome pokusati s repkom.

Otelo je napisao/la:
No, treba shvatiti da problem fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ne leži samo u selektoru. Leži u lošim omladinskim pogonim, nepostojanom prijelazu iz U21 u seniore, lošoj kvaliteti domaćeg fudbala gdje ne postoji niti jedan igrač dovoljno kvalitetan za ambicije koje ima reprezentacija (valjda plasman negdje). U prošlosti su nam inostrane lige napravile reprezentaciju i vjerovatno će je napraviti i u budućnosti, no' sad se reprezentacija nalazi u smjeni generacije gdje veliki broj igrača odlazi nakon ovih kvalifikacija, a ne postoji veliki broj fudbalera koji će ih zamijeniti. Mi još nemamo adekvatno zamjenu za Ibiševića u napadu.
Slažem se da problem ne lezi samo u selektoru. Problem je u savezu. Problem je u klubovima gdje se guraju igraci koji imaju dobrog menadzera. Problem je sto igraci iz naše lige ne znaju sta je profesionalizam (opijanje,shisha, nezdrava ishrana itd.).
Otelo je napisao/la:
Poslije Peteva se nadam Vinku Marinoviću.
To bi bio ok izbor. Ja bi najviše volio vidjeti Halilhodžica ali on neće da ima nikakvog posla s nasom repkom iz vise razloga.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 22 jan 2021, 16:13

meepo je napisao/la:
22 jan 2021, 15:56
samocelik je napisao/la:
22 jan 2021, 15:50
Druže Bajević je bio relevantan prije 15-20 pa i više godina.
Apsolutno se slažem. Ali bio je relevantan. Ovaj još nije ni bio nit je. Tako da Bajević je master class za njega taman da je prije 50 godina bio relevantan
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 22 jan 2021, 16:20

Probisvjet je napisao/la:
22 jan 2021, 09:20
rishovski je napisao/la:
22 jan 2021, 00:37
Ma realno kad uzmes nista nije bolji a ni losiji strucnjak od selektora koji su nas vodili,ako neko smatra da je Sušić strucnjak ili Bazdarevic u odnosu na ovog nek se baci s mosta... Cak mislim da je ako nista pametniji i da ima kakav takav plan,bar nema nezainteresovanu glavušu iz koje isijava manjak inteligencije kao kod proslih selektora...
Poredis selektora koji je bio treci na svijetu i Tutu. Ma nemas ti pojma, ili ako ti je lakse skontati, pojma ti nemas.
ĆIRO je imao sastav s kojim bi i Nikola Nikić bio 3. na svijetu,poslije nije napravio nista ni s klubom u Europi ni nekom repkom... Znaci starac koji prostaklukom zadovoljava i zabavlja masu i koji je kiksao s nama i to je to... S repkom Hrvatske je i Ladic ucinio vise nego Ćiro i eto ne vidim da nesto kotira kao Klopp... Safet je imao najbolji tim ikada repke i najjlaksu grupu ikada... iako je trebao biti nogiran nakon debakla u barazu s Portugalom... znaci vise srece nego pameti.. a svoju pamet nam je dokazao vise puta od SP do Izraela,Kipra itd... uostalom dovoljno je vidjet njegov rad prije a i poslije repke,nista bolje od Bugara koji je sad selektor,trener za drugoligase Turske i Francuske i to je to...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 22 jan 2021, 16:26

samocelik je napisao/la:
22 jan 2021, 16:13
Apsolutno se slažem. Ali bio je relevantan. Ovaj još nije ni bio nit je. Tako da Bajević je master class za njega taman da je prije 50 godina bio relevantan
Ostvario historijske uspjehe s Ludogoretsem. Uveo ih u prvu ligu. Uzeo 2 titule (prve u historiji). Osvojio bugarski kup. Osvojio bugarski superkup.
Vodio AEL u Grčkoj , bio na prvom mjestu u playoff-u ispusio titulu , ali uspio da kvalifikuje team za Ligu Prvaka. Ispali u grupnoj fazi i igrali u LE protiv Tottenhama od kojeg su i ispali.
Vodio i Dinamo Zagreb. Tu je imao sukob s igracima sto ga je kostalo titule i posla.

Kako to nije relevantno ? Bajevic u zadnjih 10 godina jedino sto je vodio je naša repka.

Ja bi najvise volio da nas vodi Halilhodzic , ali jedno su zelje a drugo realnost. Pustit Peteva da radi pa da vidimo gdje će nas to odvesti. Bajevic je svoju priliku imao i nije nista pokazao.

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 22 jan 2021, 17:18

coelho41 je napisao/la:
21 jan 2021, 16:08
Frajer jedini trener koji nije sa Dinamom osvojio HNL, vjerovatno ni sa Bayernom ne bi uzeo Bundesligu, a eto sad će s nama nešto.
Nisam ni ja za Peteva, ali ne znam sto se to konstantno spominje kao nekakav argument.
S druge strane je imao nikad jacu Rijeku i ser Matjaža Keka koji je za njega Ferguson licno. Nikakva sramota.
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 22 jan 2021, 17:24

Navijamo za BiH reprezentaciju.
Ja isto nisam za ovog Bugarina, ali niti navijam za Savez, niti za Peteva, ali
dajmo podršku reprezentaciji, odnosno ekipi.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, budzak, jasmin10, KrajinaKing, MostarReds22, Sveti i 49 gostiju.