Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Neutral
Kontakt:

Re: Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)

Post Postao/la Neutral » 22 jan 2021, 14:49

Članu familiji rekli da će umanjiti račun za arene (oni su dodatno plaćali 6KM za Arene HD) i to je to. Mislim nisu pod ugovorom s njima, ali eto, to kao oni kul, pa logično idioti da ćete umanjiti za 6KM račun jer je to dodatni paket.

Sad mi je tu tehničar iz Telekoma, pohvalio je svoje modeme da ne može wifi na daleko i da bih trebao uzeti modem i u hodnik😂😂😂

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 22 jan 2021, 14:54

Ja cekam januarski racun da sklone tih 6KM koje sam placao za Arene HD, na zadnjem racunu samo je pisalo "Paket HD" ali tokom decembra su jos isle Arene

Zamisli da vrate Arene nekad na ljeto i dignu cijene paketa zbog toga iako vec placamo Arene po ovom ugovoru
Don't believe the hype.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 jan 2021, 16:15

Neutral je napisao/la:
22 jan 2021, 14:49
Sad mi je tu tehničar iz Telekoma, pohvalio je svoje modeme da ne može wifi na daleko i da bih trebao uzeti modem i u hodnik😂😂😂
Ja u stanu kad sam koristio internet BH Telecoma, modem u dnevnoj sobi a u spavacoj internet skoro nikako nije radio, a samo kuhinja dijelila te 2 prostorije. A da ne govorim kako po sedmicu-dvije znao je ne raditi i oni opet naplate cijeli racun, nece ni da cuju za kompromis. Nema goreg neta na planeti, ja mislim, zato i jesu tu gdje jesu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 22 jan 2021, 17:02

Beduin je napisao/la:
22 jan 2021, 16:15
Neutral je napisao/la:
Ja u stanu kad sam koristio internet BH Telecoma, modem u dnevnoj sobi a u spavacoj internet skoro nikako nije radio, a samo kuhinja dijelila te 2 prostorije. A da ne govorim kako po sedmicu-dvije znao je ne raditi i oni opet naplate cijeli racun, nece ni da cuju za kompromis. Nema goreg neta na planeti, ja mislim, zato i jesu tu gdje jesu.
Telecom nema najbrži ali definitivno ima najstabilniji net. Kod mene ZTE modem omogućava 100% signal u svakom uglu stana, a brzina je konstantna.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 jan 2021, 18:07

tm01hzne je napisao/la:
22 jan 2021, 17:02
Beduin je napisao/la:
Neutral je napisao/la:
Telecom nema najbrži ali definitivno ima najstabilniji net. Kod mene ZTE modem omogućava 100% signal u svakom uglu stana, a brzina je konstantna.
Mozda sad i mozda negdje, ali ja ti kazem do 2015. u centru Tuzle u dvosobnom stanu iz sobe u sobu nije bacao signal kako treba, skoro da nisam ni imao neta u drugoj sobi. Vise puta ih zvao i objasnjavao, te provjerice, te ponovo nazovu i pitaju kako je sad stanje, ali nikad nikoga nisu poslali. I na kraju kad sam razduzio opremu oni uredno naplacivali jos 3 mjeseca bez slanja racuna, a onda nakon vise od godinu poslali opomenu pred sud za ta 3 rarcuna iako je oprema bila razduzena. Trazili mi dokaz za raskid ugovora, naravno da ga nisam imao jer je proslo toliko vremena, nije ni pokusali da skontaju kako je oprema tad i tad razduzena i logicno da ne mogu onda koristiti njihov net.
Zato vise nikad s njima nikakav odnos, jednostavno prelose dugogodisnje iskustvo sam imao i to je to.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 22 jan 2021, 18:25

Beduin je napisao/la:
22 jan 2021, 18:07
tm01hzne je napisao/la:
22 jan 2021, 17:02
Beduin je napisao/la:

Mozda sad i mozda negdje, ali ja ti kazem do 2015. u centru Tuzle u dvosobnom stanu iz sobe u sobu nije bacao signal kako treba, skoro da nisam ni imao neta u drugoj sobi. Vise puta ih zvao i objasnjavao, te provjerice, te ponovo nazovu i pitaju kako je sad stanje, ali nikad nikoga nisu poslali. I na kraju kad sam razduzio opremu oni uredno naplacivali jos 3 mjeseca bez slanja racuna, a onda nakon vise od godinu poslali opomenu pred sud za ta 3 rarcuna iako je oprema bila razduzena. Trazili mi dokaz za raskid ugovora, naravno da ga nisam imao jer je proslo toliko vremena, nije ni pokusali da skontaju kako je oprema tad i tad razduzena i logicno da ne mogu onda koristiti njihov net.
Zato vise nikad s njima nikakav odnos, jednostavno prelose dugogodisnje iskustvo sam imao i to je to.
A sve je do mjesta, a i korisnika.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 jan 2021, 18:42

Beduin je napisao/la:
Neutral je napisao/la:
Vidjeti cemo sljedeci mjesec kako ce sve ovo ispasti. Tek moram naruciti, ovog tehnicara poznajem, pa je dolazio da pogleda da li je sve spremno.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 22 jan 2021, 18:54

tm01hzne je napisao/la:
22 jan 2021, 18:25
A sve je do mjesta, a i korisnika.
A možda je do rutera

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 22 jan 2021, 19:07

tm01hzne je napisao/la:
a i korisnika.
Do korisnika to sto mu usluga ne funkcionise kako bi trebala?

Da ti sad napisem kakve probleme ja mucim s tehnickom sluzbom, trebala bi mi dva sata. Upoznat si djelimicno s problemom jer smo pisali na pp (ako se sjecas), i gotovo od tad da sam ih kontaktirao, slao mailove vise puta, dobivao odgovore kako su poslali urgenciju i nadleznoj sluzbi i sefu iste, i evo dosad BUKVALNO ni poziva nisam dobio, da ne govorim kako se neko udostojio da dodje.

Placas 25/2, nemas ni konstantnih 5/0,5. Ne moze da zadovolji potrebe moga oca koji je neki prosjecni korisnik. I sad ja treba da budem kriv zbog toga?

Ne mogu da vjerujem da ih za sve branis i da uvijek postoji neko opravdanje, nisi objektivan uopste.

oliverdragojevic
Kontakt:

Post Postao/la oliverdragojevic » 22 jan 2021, 19:13

Beduin je napisao/la:
Neutral je napisao/la:
To što ti pišeš je tvoja lokalna mreža za koju si ti odgovoran. Nije obaveza providera, bilo to telecom ili telemach, da pokrije signalom tvoj cijeli stan ili kuću. Oprema koju dobiješ je namijenjena za kućnu uporabu, par wi-fi korisnika i pokrivanje određenog prostora koji u svakom slučaju nije cijeli dvosobni stan ili kuća na kat. Pokrivenost wi-fi signalom, i brzina prijenosa, ovise o mnogo faktora, npr. od kojeg materijala su građeni pregradni zidovi, da li na signal utječe interferencija sa drugim električnim uređajima u stanu, sa susjednim wi-fi mrežama.... i to su stvari na koje provider ne može utjecat. Njihova obaveza je da ti isporuče ugovorenu brzinu kada se kabelom spojiš na modem/router. Zahtjevniji korisnici priključe dodatni router koji se naziva wi-fi access point.

scudetto89
Kontakt:

Post Postao/la scudetto89 » 22 jan 2021, 19:17

Nego ljudi imali kakvih najava oko vracanja arena? :urnebes:

I da jeli sad moram zvati vezano za placanje racuna manje, jer nemam vise arena ili?
04.10.2009 !

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 22 jan 2021, 19:19

Federer17 je napisao/la:
22 jan 2021, 19:07
tm01hzne je napisao/la:
a i korisnika.
Do korisnika to sto mu usluga ne funkcionise kako bi trebala?

Da ti sad napisem kakve probleme ja mucim s tehnickom sluzbom, trebala bi mi dva sata. Upoznat si djelimicno s problemom jer smo pisali na pp (ako se sjecas), i gotovo od tad da sam ih kontaktirao, slao mailove vise puta, dobivao odgovore kako su poslali urgenciju i nadleznoj sluzbi i sefu iste, i evo dosad BUKVALNO ni poziva nisam dobio, da ne govorim kako se neko udostojio da dodje.

Placas 25/2, nemas ni konstantnih 5/0,5. Ne moze da zadovolji potrebe moga oca koji je neki prosjecni korisnik. I sad ja treba da budem kriv zbog toga?

Ne mogu da vjerujem da ih za sve branis i da uvijek postoji neko opravdanje, nisi objektivan uopste.
Ako si u TK, tamo i jeste najgora situacija :D

Što se tiče plaćanja...ti plaćaš 10/1, a ne 25/2 jer to ide samo u slučaju optike ili VDSL2. Ukoliko ti za 2 sedmice ne riješe prijavljeni problem, možeš raskinuti ugovor. Također, ako ti ne isporučuju 60-70% ugovorene brzine (a to je 10+/1) opet možeš raskinuti ugovor. Zbog notacije, 10+/1 znači sama ta brzina ili 25/2 ukoliko ima gore spomenute tehničke mogućnoti.

Daleko od toga da ih branim, ja sam tačno 10 godina korisnik i davno prije sam imao brojnih problema. Dakle, obični sam korisnik. :bih:

scudetto89 je napisao/la:
22 jan 2021, 19:17
Nego ljudi imali kakvih najava oko vracanja arena? :urnebes:
Ma kakvi...
Zadnja izmjena: tm01hzne, dana/u 22 jan 2021, 19:20, ukupno mijenjano 1 put.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 22 jan 2021, 19:19

oliverdragojevic je napisao/la:
22 jan 2021, 19:13
Pokrivenost wi-fi signalom, i brzina prijenosa, ovise o mnogo faktora, npr. od kojeg materijala su građeni pregradni zidovi, da li na signal utječe interferencija sa drugim električnim uređajima u stanu, sa susjednim wi-fi mrežama.... i to su stvari na koje provider ne može utjecat. Njihova obaveza je da ti isporuče ugovorenu brzinu kada se kabelom spojiš na modem/router.
Ovo treba pinovat ako je moguće na svaku stranu. Ljudi ovdje pišu kao da provajderi šalju dva različita signala, jedan za kabl, drugi za wifi

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 22 jan 2021, 19:21

To što ti pišeš je tvoja lokalna mreža za koju si ti odgovoran. Nije obaveza providera, bilo to telecom ili telemach, da pokrije signalom tvoj cijeli stan ili kuću. Oprema koju dobiješ je namijenjena za kućnu uporabu, par wi-fi korisnika i pokrivanje određenog prostora koji u svakom slučaju nije cijeli dvosobni stan ili kuća na kat. Pokrivenost wi-fi signalom, i brzina prijenosa, ovise o mnogo faktora, npr. od kojeg materijala su građeni pregradni zidovi, da li na signal utječe interferencija sa drugim električnim uređajima u stanu, sa susjednim wi-fi mrežama.... i to su stvari na koje provider ne može utjecat. Njihova obaveza je da ti isporuče ugovorenu brzinu kada se kabelom spojiš na modem/router. Zahtjevniji korisnici priključe dodatni router koji se naziva wi-fi access point.
Potpisujem sve 💯

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 22 jan 2021, 20:02

tm01hzne je napisao/la:
22 jan 2021, 19:19
Ako si u TK, tamo i jeste najgora situacija :D

Što se tiče plaćanja...ti plaćaš 10/1, a ne 25/2 jer to ide samo u slučaju optike ili VDSL2. Ukoliko ti za 2 sedmice ne riješe prijavljeni problem, možeš raskinuti ugovor. Također, ako ti ne isporučuju 60-70% ugovorene brzine (a to je 10+/1) opet možeš raskinuti ugovor. Zbog notacije, 10+/1 znači sama ta brzina ili 25/2 ukoliko ima gore spomenute tehničke mogućnoti.

Daleko od toga da ih branim, ja sam tačno 10 godina korisnik i davno prije sam imao brojnih problema. Dakle, obični sam korisnik. :bih:
Ma jesam u TK, strasno sta rade.

Sve ok, ali brzina od 10/1 u danasnje vrijeme da bude standard koji se pruza 90% korisnika je dno dna. Sta rade da se ta infrastruktura poboljsa?

U mom slucaju, ubijedjen sam da vecinu vremena brzina ne prelazi 5mbps, u vecernjim satima je i to misaona imenica. Hvala Bogu pa na lokaciji na kojoj ja boravim ima mogucnost optike.

Korisnik je i moj stari (za koji prikljucak se i zalim) 10+ godina, fiksni telefon sigurno i 20 godina i sad eto treba raskidati ugovor jer se pojedini uhljebi ne mogu udostojiti pa barem pokusati rijesiti problem. Toliko si im bitan da te jednostavno potisnu kao da se nisi ni zalio.

Sto se tice wifi brzine, ne znam da iko ocekuje da to bude 100% od deklarisane ili da bude kao preko kabla, ali nije valjda da provajderi ne mogu osigurati neki solidan ruter da ti pruza barem 50% od te brzine? Ja nemam s tim problema, ali vjerujem da dosta ljudi ima jer se ne bi dzaba zalili.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 22 jan 2021, 20:40

tm01hzne je napisao/la:
22 jan 2021, 19:21
Potpisujem sve 💯
ja sam na telemachu i wifi je isto bio katastrofa u sobi gdje je ruter oko 50% bila brzina u odnosu na kabal ostatak stana da ne govorim :D dok nisam ulozio i popravio ... tako nije samo telecom :D

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 22 jan 2021, 21:02

GracanicaAA je napisao/la:
22 jan 2021, 20:47
:tralala:
slika

slika

:kafa:
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 22 jan 2021, 21:18

slika
I sad uživaš u vrhunskom rukometu na AS HD :cool: :mrgreen:

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 22 jan 2021, 21:21

tm01hzne je napisao/la:
22 jan 2021, 21:18
slika
I sad uživaš u vrhunskom rukometu na AS HD :cool: :mrgreen:
Kakve su ovo sramotne cifre u mom postu iznad, zovi svog šefa da riješi ovo. :kafa:
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Sheyi i 5 gostiju.