Katastrofa omjer downloada i uploada

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Katastrofa omjer downloada i uploada
Traži VDSL2 ili optiku pa onda pređi na veći paket
Sve ja to razumijem druze, razumijem i da zidne pregrade u/na kojima je dosta armature, zeljeza i slicnih gluposti doprinose blokiranju ili nekvaliteti signala, ali izmedju 2 sobe su samo 2 zida izmedju kojih je kuhinja, a dio je otvoren prostor gdje je hodnik, ukupnu cca 2 i po metra izmedju rutera i druge sobe u kojoj signal ne radi ili u jednom dijelu jedva radi.oliverdragojevic je napisao/la: ↑22 jan 2021, 19:13To što ti pišeš je tvoja lokalna mreža za koju si ti odgovoran. Nije obaveza providera, bilo to telecom ili telemach, da pokrije signalom tvoj cijeli stan ili kuću. Oprema koju dobiješ je namijenjena za kućnu uporabu, par wi-fi korisnika i pokrivanje određenog prostora koji u svakom slučaju nije cijeli dvosobni stan ili kuća na kat. Pokrivenost wi-fi signalom, i brzina prijenosa, ovise o mnogo faktora, npr. od kojeg materijala su građeni pregradni zidovi, da li na signal utječe interferencija sa drugim električnim uređajima u stanu, sa susjednim wi-fi mrežama.... i to su stvari na koje provider ne može utjecat. Njihova obaveza je da ti isporuče ugovorenu brzinu kada se kabelom spojiš na modem/router. Zahtjevniji korisnici priključe dodatni router koji se naziva wi-fi access point.Beduin je napisao/la: ↑22 jan 2021, 16:15Ja u stanu kad sam koristio internet BH Telecoma, modem u dnevnoj sobi a u spavacoj internet skoro nikako nije radio, a samo kuhinja dijelila te 2 prostorije. A da ne govorim kako po sedmicu-dvije znao je ne raditi i oni opet naplate cijeli racun, nece ni da cuju za kompromis. Nema goreg neta na planeti, ja mislim, zato i jesu tu gdje jesu.
Sportklub duplo jaci. Ne znam ko uopste gleda te kanale.messilla je napisao/la: ↑22 jan 2021, 21:39https://arenacloudtv.com/paketi/
Lolčina.![]()
Hladno su ukinuli onaj bronze paket i podigli cijenu silvera za jedan euro.E baš da vidim ko će im za ovu većinu smetljarskih kanala dat skoro cvaju mjesečno.
![]()
Kakvih 270+ kanala, ja sam kontao da su tu samo Arene i par onih bezveznih kanala?messilla je napisao/la: ↑22 jan 2021, 21:39https://arenacloudtv.com/paketi/
Lolčina.![]()
Hladno su ukinuli onaj bronze paket i podigli cijenu silvera za jedan euro.E baš da vidim ko će im za ovu većinu smetljarskih kanala dat skoro cvaju mjesečno.
![]()
RTS Kolo sam vrijedi ove pare.messilla je napisao/la: ↑22 jan 2021, 21:39https://arenacloudtv.com/paketi/
Lolčina.![]()
![]()
Ma nije 270, zavisi od države. Kod nas je recimo dostupno 228 kanala. Vjerovatno su ubrajali i kanale na koje imaju prava samo u jednoj zemlji. Recimo imaš 17 Arena kanala, pet Srbija, šest Hrvatska, dva Slovenija i po jedan BiH i CG. Od toga kod nas ide 6 Arena, Arena Fight i Arena Esport.
Ja baš kontao ovaj paket uzet radi plexa, mislio sam da je upload većiGracanicaAA je napisao/la: ↑22 jan 2021, 21:51Ma jasta je nego katastrofa hahaha![]()
Rekli su da ce biti uskoro povecanje uploada, pa evo cekam ih da mi poguraju malo.![]()
Justin je napisao/la: ↑22 jan 2021, 21:51Sportklub duplo jaci. Ne znam ko uopste gleda te kanale.messilla je napisao/la: ↑22 jan 2021, 21:39https://arenacloudtv.com/paketi/
Lolčina.![]()
![]()
E bas cu im dati 10 euramessilla je napisao/la: ↑22 jan 2021, 21:39https://arenacloudtv.com/paketi/
Lolčina.![]()
![]()
Ma glupo mi je da su pod parolom aplikacije za Arena kanale ubacili jos desetine nekih glupih kanala koje imas na svakom koraku (plus ih niko ne gleda), te zbog svega toga sigurno jos dodatno povecali cijenu.messilla je napisao/la: ↑22 jan 2021, 22:13Ma nije 270, zavisi od države. Kod nas je recimo dostupno 228 kanala. Vjerovatno su ubrajali i kanale na koje imaju prava samo u jednoj zemlji. Recimo imaš 17 Arena kanala, pet Srbija, šest Hrvatska, dva Slovenija i po jedan BiH i CG. Od toga kod nas ide 6 Arena, Arena Fight i Arena Esport.
Ma bezveze kanali života mi, pinkova i lokalnih kanala iz Srbije ima bar 150.![]()
Arene dostupne na webTV su HD i stvarno su ok što se tiče kvalitete. Problem pravi nestabilan playerFederer17 je napisao/la: ↑22 jan 2021, 22:25Ma glupo mi je da su pod parolom aplikacije za Arena kanale ubacili jos desetine nekih glupih kanala koje imas na svakom koraku (plus ih niko ne gleda), te zbog svega toga sigurno jos dodatno povecali cijenu.messilla je napisao/la: ↑22 jan 2021, 22:13Ma nije 270, zavisi od države. Kod nas je recimo dostupno 228 kanala. Vjerovatno su ubrajali i kanale na koje imaju prava samo u jednoj zemlji. Recimo imaš 17 Arena kanala, pet Srbija, šest Hrvatska, dva Slovenija i po jedan BiH i CG. Od toga kod nas ide 6 Arena, Arena Fight i Arena Esport.
Ma bezveze kanali života mi, pinkova i lokalnih kanala iz Srbije ima bar 150.![]()
Ako je rezolucija na moja web tv dobra, to je sigurno isplativije i bolje od arena clouda, pogotovo sto imaju i moja tv sport kanali za nasu ligu. Vidio sam da se neki zale u vezi lose rezolucije na netu od telemacha, dok je kod mene na telecomovom netu sasvim ok.
Kakva je situacija sa Smart i Android TV aplikacijama?
Ima aplikacija za SmartTV, a android app je loša ali opet puno stabilnija od web sajta
Po svemu sudeći testirat će se u martu pa ćemo vidjeti.
Realno daleko bolja ponuda m:sat plus. Još i dobra trenutna akcija.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.