6:05

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Nije, to je spam koji nema apsolutno nikakve veze sa ovom temom.samoposmatram je napisao/la: ↑22 jan 2021, 22:26Izvinjavam se za govedinu. Ali 5-2 nije uvreda ako nisi bordo boje.
Kome guzice? Vi ste meni bas nekad kao djeca. Ne postoji taj koji iz Saveza moze otjerati izabrane predstavnike, odnosno na izborima izabrane clanove IO, pogotovo ove iz RS i "zupanijskih saveza". Na ove iz kantonalnih se moze izvrsiti pritisak, pa se oni mogu zamisliti, ali malo realnosti nije na odmet. Nas fudbal je sa izuzetkom jednog kratkog perioda u totalnom klincu, pa nisam vidio da je neko nekom spasavao guzice i da je neko otisao negdje zbog nekog pritiska. Je li iko odgovarao zbog nesuspjeha Prosineckog i Bajevica? Primjer. I zasto bi Bajramovic bio guba ako bi ga zvali, a on prihvatio?Vrebac je napisao/la: ↑22 jan 2021, 22:24Za mene licno, veca guba od samog Tute bi bio netko od bivsih Igraca koji bi pristao na to da im spasava guzice kad zagusti.admin je napisao/la: ↑22 jan 2021, 22:15Ja bih licno buduceg predsjednika volio vidjeti u podcastu, a sa Petevom na klupi bih volio vidjeti Zlatana Bajramovica. Ako ovog krene lose da imamo selektora.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑22 jan 2021, 22:09
Za koju sedmicu i bit će članak 'Vico Zeljković - Želim uspjeh sa Bosnom i Hercegovinom, Možemo na EURO, Razgovarao sam sa Barabarezom'
Shevchenko je 3-4 mjeseca bio pomocnik u Ukrajinskoj reprezentaciji i odmah zatim preuzeo repku. I funkcionisu evo kako se vidi uspjesno godinama sa njim.
De ti to malo bolje istraži za njih dvojicu, imali su iskustvo. Ne traži niko od Barbareza ovdje da preuzme Chelsea na 3 godine, pa Barcelonu i onda Bayern, ali i oni su krenuli od mlade repke i nekih klubova.Semper je napisao/la: ↑22 jan 2021, 22:46Za selektorsko mjesto je nebitno iskustvo pa i Bilic i Dalic nisu imali neko iskustvo a sa Hrvatskom su napravili cudo. Za selektorsko mjesto je potreban autoritet koji ce ustrojiti zvijezde i podrediti ih kolektivu a to bi prije ucinio Barbarez nego li Petev.
Dali je po tebi uredu da se narod laze da je Barbarez Kandidat i ako nema pravo da bude selektor. Dali je ok da Tuta nema protukandidata?
Semper je napisao/la: ↑22 jan 2021, 22:46Za selektorsko mjesto je nebitno iskustvo pa i Bilic i Dalic nisu imali neko iskustvo a sa Hrvatskom su napravili cudo. Za selektorsko mjesto je potreban autoritet koji ce ustrojiti zvijezde i podrediti ih kolektivu a to bi prije ucinio Barbarez nego li Petev.
Svi su oni imali neko iskustvo.Goalgetter je napisao/la: ↑22 jan 2021, 22:48Shevchenko je 3-4 mjeseca bio pomocnik u Ukrajinskoj reprezentaciji i odmah zatim preuzeo repku. I funkcionisu evo kako se vidi uspjesno godinama sa njim.
Ne kazem da je nebitno iskustvo, ali su neke okolnosti u kojima je mogao biti izabran.
Zlatko Dalic se trenerskom karijerom poceo baviti 2005. godine, a Hrvatsku je preuzeo 2017. Od početka trenerske karijere do preuzimanje reprezentacije vodio je osam klubova sa manje i vise uspjeha. Osvojio je cak pet klupskih trofeja. Slaven Bilić je u trenerske vode uplovio 2001., a Hrvatsku je preuzeo 2006. Vodio je Hajduk i mladu reprezentaciju na 19 meceva. Nije bas da su bili neiskusni. Nazalost, covjek kojeg ljudi gotive zbog igracke karijere, odnosa prema bh. dresu, je vlasnik PRO licence 10 godina, ali nikada nikog nije vodio. Zasto? To on najbolje zna, ali mislim da ukoliko se zeli baviti trenerskim poslom, mora poceti raditi jer opet ce biti kandidat i opet ce ga na isti nacin skinuti s dnevnog reda.Semper je napisao/la: ↑22 jan 2021, 22:46Za selektorsko mjesto je nebitno iskustvo pa i Bilic i Dalic nisu imali neko iskustvo a sa Hrvatskom su napravili cudo. Za selektorsko mjesto je potreban autoritet koji ce ustrojiti zvijezde i podrediti ih kolektivu a to bi prije ucinio Barbarez nego li Petev.
Ljudi kod nas su tvrdoglavi. Više daju da ih vodi srce nego mozak. I meni je Barbarez drag, ali realno nakon par utakmice svi bi ga pljuvali i psovali. Javnost bi ga brzo otjerala , a samim tim bi potrosili jednu veliku igračku legendu.admin je napisao/la: ↑22 jan 2021, 22:56Zlatko Dalic se trenerskom karijerom poceo baviti 2005. godine, a Hrvatsku je preuzeo 2017. Od početka trenerske karijere do preuzimanje reprezentacije vodio je osam klubova sa manje i vise uspjeha. Osvojio je cak pet klupskih trofeja. Slaven Bilić je u trenerske vode uplovio 2001., a Hrvatsku je preuzeo 2006. Vodio je Hajduk i mladu reprezentaciju na 19 meceva. Nije bas da su bili neiskusni. Nazalost, covjek kojeg ljudi gotive zbog igracke karijere, odnosa prema bh. dresu, je vlasnik PRO licence 10 godina, ali nikada nikog nije vodio. Zasto? To on najbolje zna, ali mislim da ukoliko se zeli baviti trenerskim poslom, mora poceti raditi jer opet ce biti kandidat i opet ce ga na isti nacin skinuti s dnevnog reda.
Meni nije jasno da on nije skontao od samog pocetka da je samo dio igranke i da su ga iskoristili radi svega loseg uradjenog u posljednje vrijeme. Nikako ne mogu to da shvatim, lik mi po izjavama ne izgleda glup, naprotiv. Covjek koji je imao apsolutnu moc 8 godina i koji te nije imao nikada u planu , sad te kao gura. I ti ne kontas. Prevelika zelja vjerovatno.meepo je napisao/la: ↑22 jan 2021, 22:59Ljudi kod nas su tvrdoglavi. Više daju da ih vodi srce nego mozak. I meni je Barbarez drag, ali realno nakon par utakmice svi bi ga pljuvali i psovali. Javnost bi ga brzo otjerala , a samim tim bi potrosili jednu veliku igračku legendu.admin je napisao/la: ↑22 jan 2021, 22:56Zlatko Dalic se trenerskom karijerom poceo baviti 2005. godine, a Hrvatsku je preuzeo 2017. Od početka trenerske karijere do preuzimanje reprezentacije vodio je osam klubova sa manje i vise uspjeha. Osvojio je cak pet klupskih trofeja. Slaven Bilić je u trenerske vode uplovio 2001., a Hrvatsku je preuzeo 2006. Vodio je Hajduk i mladu reprezentaciju na 19 meceva. Nije bas da su bili neiskusni. Nazalost, covjek kojeg ljudi gotive zbog igracke karijere, odnosa prema bh. dresu, je vlasnik PRO licence 10 godina, ali nikada nikog nije vodio. Zasto? To on najbolje zna, ali mislim da ukoliko se zeli baviti trenerskim poslom, mora poceti raditi jer opet ce biti kandidat i opet ce ga na isti nacin skinuti s dnevnog reda.
Realno, nismo neki kvalitet, ali na ovo EP sa 24 reprezentacije smo morali otici. Pa na tim takmicenjima je donedavno ucestvovalo 8 reprezentacija, a sad 24.
Ali meni je fascinantno sto je i veci dio javnosti zagrizao. Zamisli cijela drzava nam funkcionise na principu evo ti pozicija iako nemas iskustva i mnogi to pljuju ali eto kad Barbarez bez dana iskustva treba da preuzme selektorsku poziciju to je ok. A to što je Petev mozda najbolje rjesenje od svih kandidata to je podvala saveza, traže mu se mane, pokusava ga se prikazati kao loseg trenera i najgoru opciju.admin je napisao/la: ↑22 jan 2021, 23:10Meni nije jasno da on nije skontao od samog pocetka da je samo dio igranke i da su ga iskoristili radi svega loseg uradjenog u posljednje vrijeme. Nikako ne mogu to da shvatim, lik mi po izjavama ne izgleda glup, naprotiv. Covjek koji je imao apsolutnu moc 8 godina i koji te nije imao nikada u planu , sad te kao gura. I ti ne kontas. Prevelika zelja vjerovatno.
Iskreno, volio sam da je neko preuzeo od domacih, mislim na trenere koji su radili i nesto napravili u domacem takmicenju. Nazalost, takvi nemaju sanse, pa mi onako kao gledaocu, navijacu, sasvim svejedno. U sustini zao mi je sto su jednog pozitivnog lika iskoristili za svoje sramotne ciljeve, ali na kraju krajeva, sam je kriv. Vidim da je i njemu tesko, po drustvenim mrezama kao djecak zaljubljeni kad ga cura ostavi.meepo je napisao/la: ↑22 jan 2021, 23:14Ali meni je fascinantno sto je i veci dio javnosti zagrizao. Zamisli cijela drzava nam funkcionise na principu evo ti pozicija iako nemas iskustva i mnogi to pljuju ali eto kad Barbarez bez dana iskustva treba da preuzme selektorsku poziciju to je ok. A to što je Petev mozda najbolje rjesenje od svih kandidata to je podvala saveza, traže mu se mane, pokusava ga se prikazati kao loseg trenera i najgoru opciju.admin je napisao/la: ↑22 jan 2021, 23:10Meni nije jasno da on nije skontao od samog pocetka da je samo dio igranke i da su ga iskoristili radi svega loseg uradjenog u posljednje vrijeme. Nikako ne mogu to da shvatim, lik mi po izjavama ne izgleda glup, naprotiv. Covjek koji je imao apsolutnu moc 8 godina i koji te nije imao nikada u planu , sad te kao gura. I ti ne kontas. Prevelika zelja vjerovatno.
Ma naravno, imamo pristojnu ekipu, otprilike po kvalitetu izmedju 16. i 24 . mjesta. Ali hronicna nedisciplina u ekipi, menadjeri i mesetari oko reprezentacije su je srozali na nivo na kojem su sad. Po meni Dzeko ima jednu od kljucnih uloga jer on kao najbolji igrac svih vremena uspostavlja pravila u ekipi. Javna je tajna npr da je Begovic prekrizen upravo zbog neslaganja sa Dzekom.
Pa treba se prestati ponasati tako, nek ide preuzeti nekog i nek skuplja iskustvo. Nema sanse da ne dobije priliku kao selektor.
Ne znam stvarno, nacuo sam da i Begovic ima bubica te da nije ispao korektan. Ko ce to vise znati. Nekako mi se cini da Dzeko jednostavno nije taj tip. Vidim i u Italiji ga novinari napadaju radi toga.Semper je napisao/la: ↑22 jan 2021, 23:23Ma naravno, imamo pristojnu ekipu, otprilike po kvalitetu izmedju 16. i 24 . mjesta. Ali hronicna nedisciplina u ekipi, menadjeri i mesetari oko reprezentacije su je srozali na nivo na kojem su sad. Po meni Dzeko ima jednu od kljucnih uloga jer on kao najbolji igrac svih vremena uspostavlja pravila u ekipi. Javna je tajna npr da je Begovic prekrizen upravo zbog neslaganja sa Dzekom.
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, CAGarfia, jasmin10 i 14 gostiju.