Ivaylo Petev

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Treba li Ivaylo Petev ostati selektor reprezentacije BiH?

Anketa je završila: 27 maj 2022, 23:49.

Da
23
22%
Ne
80
78%

Ukupno glasova: 103

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Ivaylo Petev

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 jan 2021, 22:30

6:05 :urnebes:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 22 jan 2021, 22:34

samoposmatram je napisao/la:
22 jan 2021, 22:26
Izvinjavam se za govedinu. Ali 5-2 nije uvreda ako nisi bordo boje.
Nije, to je spam koji nema apsolutno nikakve veze sa ovom temom.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 jan 2021, 22:34

Vrebac je napisao/la:
22 jan 2021, 22:24
admin je napisao/la:
22 jan 2021, 22:15
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
22 jan 2021, 22:09

Za koju sedmicu i bit će članak 'Vico Zeljković - Želim uspjeh sa Bosnom i Hercegovinom, Možemo na EURO, Razgovarao sam sa Barabarezom'
Ja bih licno buduceg predsjednika volio vidjeti u podcastu, a sa Petevom na klupi bih volio vidjeti Zlatana Bajramovica. Ako ovog krene lose da imamo selektora.
Za mene licno, veca guba od samog Tute bi bio netko od bivsih Igraca koji bi pristao na to da im spasava guzice kad zagusti.
Kome guzice? Vi ste meni bas nekad kao djeca. Ne postoji taj koji iz Saveza moze otjerati izabrane predstavnike, odnosno na izborima izabrane clanove IO, pogotovo ove iz RS i "zupanijskih saveza". Na ove iz kantonalnih se moze izvrsiti pritisak, pa se oni mogu zamisliti, ali malo realnosti nije na odmet. Nas fudbal je sa izuzetkom jednog kratkog perioda u totalnom klincu, pa nisam vidio da je neko nekom spasavao guzice i da je neko otisao negdje zbog nekog pritiska. Je li iko odgovarao zbog nesuspjeha Prosineckog i Bajevica? Primjer. I zasto bi Bajramovic bio guba ako bi ga zvali, a on prihvatio?

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 22 jan 2021, 22:43

Znači po vama bi bilo ok da je za selektora izabran Barbarez koji je ,iako legenda naše repke, zadnjih godina više poker igrac i koji nema nikakvog trenerskog iskustva niti doticaja sa istim ?

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 22 jan 2021, 22:46

Za selektorsko mjesto je nebitno iskustvo pa i Bilic i Dalic nisu imali neko iskustvo a sa Hrvatskom su napravili cudo. Za selektorsko mjesto je potreban autoritet koji ce ustrojiti zvijezde i podrediti ih kolektivu a to bi prije ucinio Barbarez nego li Petev.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 22 jan 2021, 22:48

meepo je napisao/la:
22 jan 2021, 22:43
Znači po vama bi bilo ok da je za selektora izabran Barbarez koji je ,iako legenda naše repke, zadnjih godina više poker igrac i koji nema nikakvog trenerskog iskustva niti doticaja sa istim ?
Shevchenko je 3-4 mjeseca bio pomocnik u Ukrajinskoj reprezentaciji i odmah zatim preuzeo repku. I funkcionisu evo kako se vidi uspjesno godinama sa njim.

Ne kazem da je nebitno iskustvo, ali su neke okolnosti u kojima je mogao biti izabran.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 22 jan 2021, 22:50

Semper je napisao/la:
22 jan 2021, 22:46
Za selektorsko mjesto je nebitno iskustvo pa i Bilic i Dalic nisu imali neko iskustvo a sa Hrvatskom su napravili cudo. Za selektorsko mjesto je potreban autoritet koji ce ustrojiti zvijezde i podrediti ih kolektivu a to bi prije ucinio Barbarez nego li Petev.
De ti to malo bolje istraži za njih dvojicu, imali su iskustvo. Ne traži niko od Barbareza ovdje da preuzme Chelsea na 3 godine, pa Barcelonu i onda Bayern, ali i oni su krenuli od mlade repke i nekih klubova.

Barba nema dodira sa nogometom 10 godina. 10 čitavih godina čovjek ima licencu a nije se zainteresovao da ikog vodi i nešto pokuša naučiti.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

tikatakaboy
Kontakt:

Post Postao/la tikatakaboy » 22 jan 2021, 22:51

Puna podrška Zeljkoviću i Beusu!
S vjerom u Boga!

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 22 jan 2021, 22:54

meepo je napisao/la:
22 jan 2021, 22:43
Dali je po tebi uredu da se narod laze da je Barbarez Kandidat i ako nema pravo da bude selektor. Dali je ok da Tuta nema protukandidata?
Barbarez je najmanji problem.
Da su prije godinu dana (kad se znalo da Dusko odlazi) rekli Muslin ce biti selektor, Bajramovic pomocnik, a Barbarez direktor svi bi pristali.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 22 jan 2021, 22:55

Semper je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
22 jan 2021, 22:48
Shevchenko je 3-4 mjeseca bio pomocnik u Ukrajinskoj reprezentaciji i odmah zatim preuzeo repku. I funkcionisu evo kako se vidi uspjesno godinama sa njim.

Ne kazem da je nebitno iskustvo, ali su neke okolnosti u kojima je mogao biti izabran.
Svi su oni imali neko iskustvo.

Dalic vodio dosta klubova. Bilić bio selektor mlade repke. Shevchenko je također u tih 6 mjeseci imao od koga da nauci. Barbarez 0 dana iskustva.

Također Shevchenko je toliko rijedak slucaj barem u zadnjih 15-20 godina.
Zadnja izmjena: meepo, dana/u 22 jan 2021, 22:56, ukupno mijenjano 1 put.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 jan 2021, 22:56

Semper je napisao/la:
Zlatko Dalic se trenerskom karijerom poceo baviti 2005. godine, a Hrvatsku je preuzeo 2017. Od početka trenerske karijere do preuzimanje reprezentacije vodio je osam klubova sa manje i vise uspjeha. Osvojio je cak pet klupskih trofeja. Slaven Bilić je u trenerske vode uplovio 2001., a Hrvatsku je preuzeo 2006. Vodio je Hajduk i mladu reprezentaciju na 19 meceva. Nije bas da su bili neiskusni. Nazalost, covjek kojeg ljudi gotive zbog igracke karijere, odnosa prema bh. dresu, je vlasnik PRO licence 10 godina, ali nikada nikog nije vodio. Zasto? To on najbolje zna, ali mislim da ukoliko se zeli baviti trenerskim poslom, mora poceti raditi jer opet ce biti kandidat i opet ce ga na isti nacin skinuti s dnevnog reda.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 22 jan 2021, 22:59

admin je napisao/la:
22 jan 2021, 22:56
Zlatko Dalic se trenerskom karijerom poceo baviti 2005. godine, a Hrvatsku je preuzeo 2017. Od početka trenerske karijere do preuzimanje reprezentacije vodio je osam klubova sa manje i vise uspjeha. Osvojio je cak pet klupskih trofeja. Slaven Bilić je u trenerske vode uplovio 2001., a Hrvatsku je preuzeo 2006. Vodio je Hajduk i mladu reprezentaciju na 19 meceva. Nije bas da su bili neiskusni. Nazalost, covjek kojeg ljudi gotive zbog igracke karijere, odnosa prema bh. dresu, je vlasnik PRO licence 10 godina, ali nikada nikog nije vodio. Zasto? To on najbolje zna, ali mislim da ukoliko se zeli baviti trenerskim poslom, mora poceti raditi jer opet ce biti kandidat i opet ce ga na isti nacin skinuti s dnevnog reda.
Ljudi kod nas su tvrdoglavi. Više daju da ih vodi srce nego mozak. I meni je Barbarez drag, ali realno nakon par utakmice svi bi ga pljuvali i psovali. Javnost bi ga brzo otjerala , a samim tim bi potrosili jednu veliku igračku legendu.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 22 jan 2021, 23:07

Mi smo specificna reprezentacija, bukvalno da dodje Murinjo ako se Dzeki , Pjanicu ne svidi, tu mu je kraj.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 jan 2021, 23:10

meepo je napisao/la:
22 jan 2021, 22:59
admin je napisao/la:
22 jan 2021, 22:56
Ljudi kod nas su tvrdoglavi. Više daju da ih vodi srce nego mozak. I meni je Barbarez drag, ali realno nakon par utakmice svi bi ga pljuvali i psovali. Javnost bi ga brzo otjerala , a samim tim bi potrosili jednu veliku igračku legendu.
Meni nije jasno da on nije skontao od samog pocetka da je samo dio igranke i da su ga iskoristili radi svega loseg uradjenog u posljednje vrijeme. Nikako ne mogu to da shvatim, lik mi po izjavama ne izgleda glup, naprotiv. Covjek koji je imao apsolutnu moc 8 godina i koji te nije imao nikada u planu , sad te kao gura. I ti ne kontas. Prevelika zelja vjerovatno.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 jan 2021, 23:11

Semper je napisao/la:
22 jan 2021, 23:07
Mi smo specificna reprezentacija, bukvalno da dodje Murinjo ako se Dzeki , Pjanicu ne svidi, tu mu je kraj.
Realno, nismo neki kvalitet, ali na ovo EP sa 24 reprezentacije smo morali otici. Pa na tim takmicenjima je donedavno ucestvovalo 8 reprezentacija, a sad 24.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 22 jan 2021, 23:14

admin je napisao/la:
22 jan 2021, 23:10
Meni nije jasno da on nije skontao od samog pocetka da je samo dio igranke i da su ga iskoristili radi svega loseg uradjenog u posljednje vrijeme. Nikako ne mogu to da shvatim, lik mi po izjavama ne izgleda glup, naprotiv. Covjek koji je imao apsolutnu moc 8 godina i koji te nije imao nikada u planu , sad te kao gura. I ti ne kontas. Prevelika zelja vjerovatno.
Ali meni je fascinantno sto je i veci dio javnosti zagrizao. Zamisli cijela drzava nam funkcionise na principu evo ti pozicija iako nemas iskustva i mnogi to pljuju ali eto kad Barbarez bez dana iskustva treba da preuzme selektorsku poziciju to je ok. A to što je Petev mozda najbolje rjesenje od svih kandidata to je podvala saveza, traže mu se mane, pokusava ga se prikazati kao loseg trenera i najgoru opciju.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 jan 2021, 23:20

meepo je napisao/la:
22 jan 2021, 23:14
admin je napisao/la:
22 jan 2021, 23:10
Ali meni je fascinantno sto je i veci dio javnosti zagrizao. Zamisli cijela drzava nam funkcionise na principu evo ti pozicija iako nemas iskustva i mnogi to pljuju ali eto kad Barbarez bez dana iskustva treba da preuzme selektorsku poziciju to je ok. A to što je Petev mozda najbolje rjesenje od svih kandidata to je podvala saveza, traže mu se mane, pokusava ga se prikazati kao loseg trenera i najgoru opciju.
Iskreno, volio sam da je neko preuzeo od domacih, mislim na trenere koji su radili i nesto napravili u domacem takmicenju. Nazalost, takvi nemaju sanse, pa mi onako kao gledaocu, navijacu, sasvim svejedno. U sustini zao mi je sto su jednog pozitivnog lika iskoristili za svoje sramotne ciljeve, ali na kraju krajeva, sam je kriv. Vidim da je i njemu tesko, po drustvenim mrezama kao djecak zaljubljeni kad ga cura ostavi.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 22 jan 2021, 23:23

admin je napisao/la:
22 jan 2021, 23:11
Semper je napisao/la:
Realno, nismo neki kvalitet, ali na ovo EP sa 24 reprezentacije smo morali otici. Pa na tim takmicenjima je donedavno ucestvovalo 8 reprezentacija, a sad 24.
Ma naravno, imamo pristojnu ekipu, otprilike po kvalitetu izmedju 16. i 24 . mjesta. Ali hronicna nedisciplina u ekipi, menadjeri i mesetari oko reprezentacije su je srozali na nivo na kojem su sad. Po meni Dzeko ima jednu od kljucnih uloga jer on kao najbolji igrac svih vremena uspostavlja pravila u ekipi. Javna je tajna npr da je Begovic prekrizen upravo zbog neslaganja sa Dzekom.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 22 jan 2021, 23:23

admin je napisao/la:
22 jan 2021, 23:20
Vidim da je i njemu tesko, po drustvenim mrezama kao djecak zaljubljeni kad ga cura ostavi.
Pa treba se prestati ponasati tako, nek ide preuzeti nekog i nek skuplja iskustvo. Nema sanse da ne dobije priliku kao selektor.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 jan 2021, 23:25

Semper je napisao/la:
22 jan 2021, 23:23
admin je napisao/la:
22 jan 2021, 23:11
Semper je napisao/la:
Ma naravno, imamo pristojnu ekipu, otprilike po kvalitetu izmedju 16. i 24 . mjesta. Ali hronicna nedisciplina u ekipi, menadjeri i mesetari oko reprezentacije su je srozali na nivo na kojem su sad. Po meni Dzeko ima jednu od kljucnih uloga jer on kao najbolji igrac svih vremena uspostavlja pravila u ekipi. Javna je tajna npr da je Begovic prekrizen upravo zbog neslaganja sa Dzekom.
Ne znam stvarno, nacuo sam da i Begovic ima bubica te da nije ispao korektan. Ko ce to vise znati. Nekako mi se cini da Dzeko jednostavno nije taj tip. Vidim i u Italiji ga novinari napadaju radi toga.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, CAGarfia, jasmin10 i 14 gostiju.