AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

meho-medo
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la meho-medo » 23 jan 2021, 20:10

Dobro je to sve ljudi, nemojte se sikirat plaho.
19 utakmica 43 boda, prvi na tabeli. Fantasticno.

Za ligu prvaka nam treba okvirno jos 33 boda. Za scudetto ce biti vjerovatno potrebno oko 85 bodova, 3 boda gore dole, tako da vidjecemo.
Bitno je da idemo mec po mec i sto prije zaboravimo ovu partiju protiv Atalante.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 23 jan 2021, 20:11

Ovo je najlosija partija Milana unazad godinu,al ne treba samo to govoriti,treba odati priznanje Atalanti na ovoj maestralnoj predstavi.

Opet hvala Udinama i dalje smo prvi :)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 23 jan 2021, 20:13

OldFashioned je napisao/la:
23 jan 2021, 20:08
Nemamo desno krilo...
Ja ovo trubim godinu dana i nikako mi nije jasno da Maldini i ekipa to ne vide
Il Club più titolato al mondo!

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 23 jan 2021, 20:16

celikmilan je napisao/la:
23 jan 2021, 20:06

Apsolutno najlošija utakmica u ne znam ni sam koliko vremena. Dodaj tome opasnu Atalantu i pretenciozno suđenje čak su dobro i prošli. Dodaj tome povredu Kalulua a moguće i Kjaera. Koliko su batina dobili danas to će skoro svi da osjete kad se ohlade. Vidi se koliko fali Calhanoglu kao i nedostatak igrača koji može da ga kvalitetno zamjeni.
Suđenje je bilo sasvim solidno sudija je imao par gresaka na štetu i jedni i drugi ali nista sta bi utjecalo na rezultat.
23 jan 2021, 20:06
Imaju još veoma malo vremena da dovedu ciljana i prava pojačanja, tj igrači koji nam trebaju jer rezervni defanzivni vezni, rezervni štoper i rezervni penzioner to nisu. Mogu se spominjati neka imena iz tima ali mi desno krilo nemamo.
Sve su to odlična pojačanja. Kao sto je komentator rekao protiv ove danasnje Atalante bi se rijetko ko u Europi nosio.
Jedna loša utakmica ne znaci da treba popljuvati sve dosad.

Theo,Calabria,Tonali,Kessie, Ibra, Casti su bili očajni danas. Nažalost tu se utopio i Meite, Kalulu je bio solidan, Kjaer najbolji. Diaz dobar. Leao prvo poluvrijeme dobro , drugo nevidljiv. Mandzukic i Rebić su definitivno promijenili utakmicu ulaskom ali opet nedovoljno

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 23 jan 2021, 20:17

Kinezi su nas unazadili, njihovi dugovi se vraćaju.
Daj Floriana džaba, nemaš šta sad čekat Paolo.

Je li Tonali sa mogućnosti otkupa ili obavezom ? Ne vrijedi momak tih para.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 23 jan 2021, 20:18

Pravi nam je pencilin boginja iz Bergama, baš kao što kolega napisa, PSV birvaktile... Ne leže nam i gotovo. Nije sramota izgubiti protiv ekipe popit Atalante. Kessie-Tonali-Meite su katastrofalno loši bili, idealno loši skupa. Uz golobradog mladića Kalulua su nas koštali poena večeras.

Meite nije za Milana, jedino kada vodimo da drži loptu, kao i Kastijeho. Jednostavno nemaju kvaliteta. Isto tako, Theo+Leao su loši kada se upare, preloša defanziva.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 23 jan 2021, 20:19

Srećom pa nisam mogao gledati radi nekih obaveza. Mislio sam večeras odgledati reprizu, ali bolje ne. :mrgreen:

Morala se desiti jednom i ovakva utakmica, šta sad. Idemo dalje.
Ovdje se poklopilo dosta faktora, od umora igrača, izostanaka, lošeg dana pa i do skroz promašene taktike i odličnog protivnika kojima je sve išlo od noge, što samo dodatno pokazuje da niti je Pioli savršen trener niti je ovo savršena ekipa. Ok, opet su falila 3-4 prvotimca, ali treba tu još pojačanja da bi se iduće sezone moglo igrati u LŠ, a da se ne obrukaš.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 23 jan 2021, 20:23

Nema se ovdje sta palamudit, ljudi nas rastavili na sastavne dijelove, u svakom pogledu nogometne igre bili su za klasu bolji...ne bi od nasih nikog izdvajao svi su bili ocajni, cak i oni doktori sto su kululua gledali su katastrofalni bili...

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 23 jan 2021, 20:24

Sa porazom od Atalante sve je pocelo, samo da nakon ovog poraza sve se ne krene niz brdo :urnebes:
Mora se nekad i izgubiti, sreca je i konkurenti gube bodove tako da u narednim utakmicama protiv ekipa koje su na papiru slabije treba upisati pobjede.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 23 jan 2021, 20:26

23 jan 2021, 20:17

Sta si dohvatio Tonalija,svaki post ti je o njemu,shvati da momak ima 20 godina,a druga stvar traziti da neko bude kriv za ovu tekmu je ludost,svi su bili isti,a atalanta dns briljantna

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 23 jan 2021, 20:26

Obaveza.
Ne vrijedi momak tih para.
Mozda ne vrijedi. Ali brate nabroj mi par veznjaka koji su mlađi ili njegova generacija koji igraju bolje od njega.
Momak je do ove utakmice imao odličnih predstava, solidnih također, ali oscilacije su normalne za njegove godine plus prva sezona.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 23 jan 2021, 20:28

memaga je napisao/la:
23 jan 2021, 20:23
Nema se ovdje sta palamudit, ljudi nas rastavili na sastavne dijelove, u svakom pogledu nogometne igre bili su za klasu bolji...ne bi od nasih nikog izdvajao svi su bili ocajni, cak i oni doktori sto su kululua gledali su katastrofalni bili...
Govori komentator : "Izgleda da su Milanovi doktori sakrili nosila negdje na stadionu " :rol:

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 23 jan 2021, 20:32

Suđenje nije bilo loše na štetu Atalante nego samo Milana. Zbog penala (čistog kao suza) je došlo zbog sudije. Prekršaj koji je povrijedio Kalulua je trebao biti sviran kao i onaj prekršaj na Leaou na samom početku drugog poluvremena. Još i ono na kraju kad je sviran faul Zlatana na golmanu. Niđe veze.

Ovi igrači koji su dovedeni mogu da budu pojačanja, ostaje da se vidi, ali bilo je prečih pozicija da se pokriju a svi znamo ko i gdje.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 23 jan 2021, 20:32

"Meite nije za Milana" , "Šta će nam Mandzukic,Meite i Tomori?", "Mandzukić penzioner" , "4 mjesto je premija" itd su gluposti.

Milan se voli i bodri i kad su najbolji i kad su najgori.Sezona je super za sad. Prvi na tabeli nakon koliko godina ? Atmosfera u ekipi extra i onda nakon jedne loše utakmice se plače i piše kao da je tema Arsenala i da je Milan 15. a ne 1.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 23 jan 2021, 20:35

Nije obaveza, ali kao i da jest jer je pao džentlmenski dogovor da će se otkupiti. Nećeš džabe baciti 10 miliona, a da ga ne otkupiš na kraju.

Ne znam ni što sad svi drve po Meiteu, on svakako nije klasa već tek četvrti veznjak ekipe koji je samo zamišljen kao Kessijeva rezerva, ali je glupo kriviti nekoga ko ima nekoliko treninga sa timom i koji je gurnut na pogrešnu poziciju. Ovaj fejl i neuspjeli eksperiment je krivica prvenstveno Piolija, koji je još jednom nadigran od strane Gasperinija.

Postavlja se pitanje da li bi bilo išta drugačije da su tu bili Benaser, Hakan, Salamander (kakav god bio, nije gori od Samua), pa i taj toliko omraženi Romagnoli :zzz: iako ovo puno više liči na to da je jedan trener nadigrao i pročitao drugog.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 23 jan 2021, 20:36

Izdvojiti Tonalia ili bilo koga drugog u ovoj utakmici je besmisleno. Svi su bili ocajni.
Ovo izbrisati iz pamcenja sto prije i nastaviti dalje.

Sretan vam "zimski" scudetto :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 23 jan 2021, 20:36

edoox je napisao/la:
23 jan 2021, 19:56
zaboraviti ovu utakmicu. Nije velika steta niti skupa lekcija. Bolje i sada samar da se uozbilje nego poslije.
Mora nakon 100 utakmica doci i jedna ovakva.

Druze Zenga, hoces li slaviti skudeto kad osvojimo? ;)
Slažemo se, imamo fore i pravo na par kikseva tu i tamo, jer su odradili ogroman posao do sada. Slavimo Scudetto tog dana kada ga napokon osvojimo, čak imaš pićence od mene :thumbup: Niko sretniji od mene da to bude već u maju ove godine!

Ali mislim da će biti žestoka borba za top 4 plasman sve do zadnjeg kola. Što je također super, zato uživajmo svi jer sve u svemu su nadmašili sva očekivanja i Pioli isčupao max iz ekipe.
FORZA MILAN!

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 23 jan 2021, 20:36

ronaldo99 je napisao/la:
23 jan 2021, 20:26

Sta si dohvatio Tonalija,svaki post ti je o njemu,shvati da momak ima 20 godina,a druga stvar traziti da neko bude kriv za ovu tekmu je ludost,svi su bili isti,a atalanta dns briljantna
Da ima 30, jednostavno ne vidim koliko to naglo može skočiti čovjek odjednom da otplati uloženo.
Defanzivn je stroj, ofanzivno je prosječan igrač s kojim vezni red izgleda bez ikakve kreacije.
DAJ BOŽE da se ja varam na korist Milana.

Što se Meita tiče, uzorak su samo dvije utakmice.
Onu koju je odigrao kratko na svojoj prirodnoj poziciji bio je i više nego solidan.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 23 jan 2021, 20:37

Ma nista idemo dalje,dosta o ovoj tekmi,nadigrani smo,cestitke protivniku i tjt.

Iduca 3 kola Bologna,Crotone i Spezia,dobiti te 3 tekme i mi smo opet na konju

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 23 jan 2021, 20:37

23 jan 2021, 20:32
Suđenje nije bilo loše na štetu Atalante nego samo Milana. Zbog penala (čistog kao suza) je došlo zbog sudije. Prekršaj koji je povrijedio Kalulua je trebao biti sviran kao i onaj prekršaj na Leaou na samom početku drugog poluvremena. Još i ono na kraju kad je sviran faul Zlatana na golmanu. Niđe veze.

Ovi igrači koji su dovedeni mogu da budu pojačanja, ostaje da se vidi, ali bilo je prečih pozicija da se pokriju a svi znamo ko i gdje.
A prekrsaj koji je sudija svirao na Calabriji nakon sto mu je Zapata čisto oduzeo loptu ? Bilo je tu jos situacija gdje je sudija lose sudio za Atalantu ,ali brate treba biti realan i reći izgubili su jer je protivnik bio bolji. Sudija je imao nekih sitnih grešaka i na štetu jedni i na štetu drugi, ali da je utjecao na rezultat nije.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], memaga i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []