NBA 2020/2021

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Nail for Real
Kontakt:

Re: NBA 2020/2021

Post Postao/la Nail for Real » 24 jan 2021, 18:12

NEZALAGANJE je napisao/la:
24 jan 2021, 17:47
Gledaj ti ovih bahatih navijaca LAL. :rol: :rol:
Sve sa pokricem :kafa: .

slika
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 jan 2021, 18:12

Kod challenga za Davisov treci faul bila je apsolutno cista blokada. Od faula u napadu jedino je onaj sto je sviran Lavineu nad Carusom cini mi se bio upitan. Mozda jos koja odluka da je bila upitna ali svakako da one nisu bile razlog sto su Lakersi imali +30 na poluvremenu nego vrhunska odbrana.

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 jan 2021, 18:40

hezonja je i dalje bez kluba?

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 24 jan 2021, 18:44

BIHfan je napisao/la:
24 jan 2021, 18:09
Najbahatiji i najsubjektivniji likovi na forumu.

npr. Alem je isto subjektivan al vidis da se lik zeza, dok ovi pisu neke bahate odgovore bez da napisu argumente. Nisu gledali utakmicu a ovdje pametuju.
Za nezalaganja odavno znam da nije bas najbolje, ali za tebe nisam znao. Klasicna metla, trening utakmica, a ti prozivas sudije. Al hajd na cast ti...
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 jan 2021, 19:02

Gledao sam tekmu, realno Lakersi bi poderali sve da je sudija svirao kontra njih.
Bullsi nisu mogli u bazen, jedini raspoložen donekle bio Zach, ostali puša u prvom poluvremenu.
U drugom je izgledalo bolje ali i Lakersi su ubacili u brzinu niže i odmarali najbolje igrače.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jan 2021, 19:11

BIHfan je napisao/la:

npr. Alem je isto subjektivan al vidis da se lik zeza, dok ovi pisu neke bahate odgovore bez da napisu argumente. Nisu gledali utakmicu a ovdje pametuju.
Doslo opet njihovih 5min, sta ces.Nije ih bilo godinama.

Nego mi reci, kakve su info kod vas u vezi produzenja Markkanena? Znam da sad nije dobio produzenja, ali sta se razmislja za kraj sezone? Kako se tebi on cini defanzivno?Ima li prostora za napredak jos?

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 jan 2021, 19:14

Ima lateralnu kretnju malo bolju od Gheorghea Mureșana i operisan je od svakog kontakta pod košem bilo def. ili of.
Sinoć switch na Matthewsu, hladno istom niko ne pomaže i Lauri umjesto da lagano završi... Ma ne vrijedi pričati.
Taj je ispucao sve bonuse.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 24 jan 2021, 19:14

Oj lika,napisao da vrlo lako mogu pobjediti sinoc,a onda mi odgovara da ne uvaljujem rijeci usta i ajde da se zali da je bila utakmica na dva tri posjeda nego +30 u jednoj realno nebitnoj utakmici.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jan 2021, 19:16

OldFashioned je napisao/la:
24 jan 2021, 19:14
Ima lateralnu kretnju malo bolju od Gheorghea Mureșana i operisan je od svakog kontakta pod košem bilo def. ili of.
Sinoć switch na Matthewsu, hladno istom niko ne pomaže i Lauri umjesto da lagano završi... Ma ne vrijedi pričati.
Mislim.da si previse kritican.Jbt ispade da je lik totalni propalitet, a itekako gledam i vase utakmice.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 jan 2021, 19:26

24 jan 2021, 19:16
Mislim.da si previse kritican.Jbt ispade da je lik totalni propalitet, a itekako gledam i vase utakmice.

Možda je zvučalo tako jer lik ima talenta pa nervira njegova rezervisanost ponekad na obje strane terena.
U ovakvoj košarci kakva se igra danas, on bi trebao da bude bez problema 20-10 igrač...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jan 2021, 19:31

24 jan 2021, 19:26

Možda je zvučalo tako jer lik ima talenta pa nervira njegova rezervisanost ponekad na obje strane terena.
U ovakvoj košarci kakva se igra danas, on bi trebao da bude bez problema 20-10 igrač...
Vrlo cesto i jeste taj igrac.Njegov problem su povrede, a mislim i cinjenica da je kroz ove 3-4 godine i cijelu situaciju u CHI stekao i neke lose navike.Neosporan talenat za moderan NBA je i dalje tu.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 jan 2021, 19:32

24 jan 2021, 19:31
24 jan 2021, 19:26

Vrlo cesto i jeste taj igrac.Njegov problem su povrede, a mislim i cinjenica da je kroz ove 3-4 godine i cijelu situaciju u CHI stekao i neke lose navike.Neosporan talenat za moderan NBA je i dalje tu.
Ima i toga ali prije svega je do njega. Igrač je koji je jako klimav sa samopouzdanjem.
Ako mu ne upadnu 2-3 trojke totalno se pogubi, ne pridonosi na druge načine, previše živi od šuta.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jan 2021, 19:37

@Old E to vec znate vi koji CHI gledate svaku noc.
Mads, etoz sinoc ga teojka nije isla, pa je opet izvukao solidan nastup.Solidsn u odnosu na ono sto je pruzio ostatak ekipe.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 24 jan 2021, 19:41

24 jan 2021, 19:11
BIHfan je napisao/la:

Doslo opet njihovih 5min, sta ces.Nije ih bilo godinama.

Nego mi reci, kakve su info kod vas u vezi produzenja Markkanena? Znam da sad nije dobio produzenja, ali sta se razmislja za kraj sezone? Kako se tebi on cini defanzivno?Ima li prostora za napredak jos?
Ja sam izgubio poptuna nadanja da ce Markkanen postat iole neki ozbiljni igrac. Stangirao je pod Boylenom, i dalje je operisan od igre pod kosem, za svoju visinu ne moze bekove u postupu da dobije, ne moze da ih izgura. Iako se radi o liku koji je misicav al u gornjem djelu tijela, donji dio mu je totalno nerazvijen i zapostavljen, zato je i cesto imao probleme sa ledjima.
Ono sto mu je najvece oruzje bilo, taj sut, je sve gori i gori, ima problema sa samopouzdanjem ogromnim. U zadnje vrijeme je poceo koristiti neke ulaze na kos, al ono klasicne prodore koje bekovi rade, al on to radi na granici izgubljene lopte jer mu je kontrola jako losa.
I najveci problem, momak je 7footer i ima fin raspon ruku, al zastita obruca nula, ne moze nikog blokirat, u odbrani svi poentiraju preko njega, u skoku kad igra centra je uzasan. Najbolje je igrao kao Rookie. Malo bolja verzija Nemanje Bjelica po meni nazalost.

Ja sam za to da se on do Deadlinea trejduje pod hitno, i on i Otto. Otto manje vise, jer ne mozes nista dobiti za njeg, a Lauri jer ce ga neko preplatit na ljeto. (Spursi mozda :D ), pa ono daj sta das. Po meni idealno bi bilo Lauri i Otto za Drummonda, a onda i Cartera poslat za nekog PG-a. Na draftu draftat nekog PF koji igra odbranu (mozda gledat, vidjet kolko para kosta Drummond za produzit). Ili evo vam Lauri dajte nam Lamarcusa.

Navijaci isto na Realgm dizu ruke od Markkanena i Cartera, a i lagano Cobya Whitea. Ekipu oko LaVine i Williamsa treba gradit. Tako da bi ja ovu trojicu trejdovao, idealno bi bilo za Beala, pa na Free Agencyu Lowrya dovest i Drummonda. Vidjecemo ja vjerujem u Arturasa.

A sad na kraju, da li bi preporucio Spursima da uzmu Markkanena, zavisi sta ocekujete od njeg. Role igrac da, nesto vise, veoma tesko.

To je moje misljenje i neko vidjenje, inace gledam od 2009 otrpilike skoro svaku tekmu Bullsa.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 jan 2021, 19:43

Yup.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 jan 2021, 19:47

Drumm u trejdu ne vrijedi ni picka prve runde, a kamoli da dajes Portera i Laurija za njega. Kakvi god da su, obojica imaju starterski kvalitet u dosta ekipa. WCS takodjer je prilicno fin potencijal al njega povrede dosta je.bu.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 24 jan 2021, 19:52

Epidaurus je napisao/la:
24 jan 2021, 19:47
Drumm u trejdu ne vrijedi ni picka prve runde, a kamoli da dajes Portera i Laurija za njega. Kakvi god da su, obojica imaju starterski kvalitet u dosta ekipa. WCS takodjer je prilicno fin potencijal al njega povrede dosta je.bu.
Jos bolje ako tako malo vrijedi, jer nama fali rim protector, mislim da smo top 5 najgorih odbrana u ligi, bas zbog toga jer odbrana pod kosem je uzas.
WCJ mi se ne svidja nikako, undersize centar bez suta, plus te povrede, uskoro mu istice rookie ugovor, znaci rjesavat se.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 jan 2021, 19:57

BIHfan je napisao/la:
24 jan 2021, 19:52
Epidaurus je napisao/la:
24 jan 2021, 19:47
Jos bolje ako tako malo vrijedi, jer nama fali rim protector, mislim da smo top 5 najgorih odbrana u ligi, bas zbog toga jer odbrana pod kosem je uzas.
WCJ mi se ne svidja nikako, undersize centar bez suta, plus te povrede, uskoro mu istice rookie ugovor, znaci rjesavat se.
Sta znam, meni je puno bolja opcija tu ganjati Turnera nego Drummonda koji je prilicno upitan za danasnju kosarku.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jan 2021, 20:23

@Bih Pisah nedavno na temi Spursa da mi ustvari pojma nemamo koje su namjere na ljeto.Nikakav ni hint nemamo.

Ono sto znam iz sopstvenog pracenja je da nam treba PF/C tip igraca koji je mobilan i sposoban da pogadja sut za 3p na makar 35%.Pozeljno bi bilo i da je makar solidan defanzivac.

LMA to vise nije u mogucnosti i to najvise zbog toga sto je usao u godine i mobilnost mu je nestala.Zbog toga ga moramo igrati striktno na C i opet je slab defanizvno.Zaista mislim da je u fazi gdje bi najbolji bio s klupe, ali to se nece desiti.

S druge strane, igrac tipa Lauria, koji je dovoljno mlad i mobilan bi se gotovo savrseno uklopio unjezgru koju vrc imamo.Mogao bi igrati s Poeltlom u paru (LMA vise ni to ne moze) i svi upitnici oko njegove odbrane bi se mogli lako sakriti ako pored njega igraju igraci poput Murraya, Whitea, Keldona, Vassella, Lonniea koji su svi odreda solidni ili iznadprosjecni defanzivci.Mislim da Lauri ne bi imao problem da cuva igrace tipa Tuckera na PFu ili C tipa Porzingisa ili Turnera koji se gotovo i ne spustaju na post.

Dakle, igrac tipa Markkanen bi igrao PFa i u slucaju ultra spacinga C, ali ne na neke velike minute.Takodje, ako se SA na ljeto rijesi svojih veterana kojima isticu ugovori(prvenstveno LMA, Gay i DDR) on bi, pored sebe u bilo koje vrijeme imao 4 solidna defanzivca.Kad kazem solidna, mislim bez igraca koji se defanizvno moze eksploatisati.

E zato nama navijacima SA dopadaju igraci poput Markkanena i Collinsa.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 jan 2021, 20:27

24 jan 2021, 20:23
Ono sto znam iz sopstvenog pracenja je da nam treba PF/C tip igraca koji je mobilan i sposoban da pogadja sut za 3p na makar 35%.Pozeljno bi bilo i da je makar solidan defanzivac.
Vjeruj, bolje dalje da tražite.
Boylen kakva je god ubleha od trenera, ipak je pokušavao u ovaj roster Bullsa unijeti malo živosti i prgavosti na drugom kraju parketa.
Lauri apsolutno ništa nije napredovao, Zach jeste jednim djelom.
Čisto sumnjam da će se kod Donovana vidjeti ikakav napredak Finca u odbrani. Znamo kakvu košarku on forsira i kako Bullsi trenutno stoje sa odbranom u ligi. Mislim 3-4 najgori.

Zaključano

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.