FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- ElCartel11
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Cuj 4 opcija pa nije Osijek Anderlecht i slični klubovi spustite malo te klubove iz regiona. Imaju jace finansije i ako bi ga dovodili sigurno je to za prvih 11. U Dinamu bi bio 4 opcija recimo.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Konstatacija ti je besmislena. Prosto zato jer je Miličević u klub došao sa reputacijom "invalida koji nije igrao godinu dana", a Tatar sa reputacijom "polovnjak koji nije mog'o igrat u HNLu 2". Rahman je došao kao eto solidan igrač, a u toku svog mandata je tjeran više puta od istih ovih koji danas liju husrefovske suze za njim. Shvati da nismo na tolikom nivou da nekome otmemo glavnog igrača, a zvučno ime ćemo dovesti samo u slučaju da je u padu karijere i da ga oživimo. Znači treba zaposliti nekog vidovnjaka da predvidi hoćel neko biti novi Tatar ili Ikande pa da nam da savjet do kad ugovor da mu stavimo.hazarder je napisao/la: ↑25 jan 2021, 13:35Ništa ja za Amarov transfer nisam rekao. Nemoj kruške i jabuke da miješaš. Pouka bi bila da se ne dovode u situaciju da u isto vrijeme ističe ugovor četvorici od pet najboljih igrača u ekipi. Eto ja sam proklet pa ako su zajedno 3+ godine hoću da budu i 4+, linčuj me.SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑25 jan 2021, 13:21O kakvim poukama oko ugovora ti pričaš? Prvi put u 30 godina držiš ekipu ili okosnicu ekipe 3+ godine na okupu i osvojiš sve što se može osvojiti i sad je kao problem što ti klub napusti najbolji igrač koji je već jednom produžio ugovor? Koja crna pouka? Jel ti misliš da je neko u klubu mentalno zaostao da ne zna da kvalitetnom igraču treba dati ugovor na 5 godina odma? Osvijesti se u kojoj ligi se takmičimo.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Najjači su mi ovi što forsiraju sa ovim ironičnim komentarima "nekidu svi", "raspadamo se brate". Imaju ba ljudi pravo izrazit nezadovoljstvo što se špekuliše da će nas napustiti najbolji igrači. Isto tako imate i vi ironični pravo biti maximalno optimistični.
Hajde napisat jednom, odgovorit jednom, dvojici, trojici al citirat ironičnim komentarima uvijek isto svakom ko i sekund nezadovoljstva pokaže je već previše.
I ovi što lijepe neke slike od prije da je neko produžio ili došao pa ovo forsiranje da će doć tad i tad napadač je toliko izlapilo i toliko glupo da je i previše da si i 5 godina mlađi od Zunde.
Što se tiče ovog sa Miličevićem, ne vjerujem previše kao što nisam previše vjerovao kada su izletili za Zakarića. Na kraju, po mom mišljenju, nijedno neće bit tačno.
Ono što me već počinje čuditi je što niko ne produžava ugovor. Ja sam mišljenja da smo trenutno u dosta boljem položaju (na svim poljima) u odnosu na prethodne godine kad smo to dosta brže i ishitrenije rješavali. Iskreno, očekivao sam do sada da će svi produžiti.
Takođe, mišljenja sam i da smo u mogućnosti da sačuvamo ono što želimo, ako smo prodali Rahmanovića mislim da ćemo Tatara zadržati. Ako je Šerbečiću istekla posudba, mišljenja sam da će Miličević sigurno ostati i produžiti. Al kako vrijeme odmiče, mišljenje će se vjerovatno i mjenjati.
Kao što sam i ranije pisao, imamo situaciju da možemo i dodatno nekog prodati (Fanimo, Kovačević) uz adekvatne zamjene za koje nećemo plaćati obeštećenje, to nam bodovna prednost dozvoljava a imamo i bez zamjena solidne alternative.
Ono što me najviše iritira trenutno su naše povrede i nevjerovatni pehovi, naravno na to niko ne može uticat al uvijek nas to mora najviše yebavat. Pa kone da imaju kroz sezonu te probleme kao mi pa oni bi morali kadete izvoditi jer im juniori ne bi bili dovoljni da zakrpe rupe.
Hajde napisat jednom, odgovorit jednom, dvojici, trojici al citirat ironičnim komentarima uvijek isto svakom ko i sekund nezadovoljstva pokaže je već previše.
I ovi što lijepe neke slike od prije da je neko produžio ili došao pa ovo forsiranje da će doć tad i tad napadač je toliko izlapilo i toliko glupo da je i previše da si i 5 godina mlađi od Zunde.
Što se tiče ovog sa Miličevićem, ne vjerujem previše kao što nisam previše vjerovao kada su izletili za Zakarića. Na kraju, po mom mišljenju, nijedno neće bit tačno.
Ono što me već počinje čuditi je što niko ne produžava ugovor. Ja sam mišljenja da smo trenutno u dosta boljem položaju (na svim poljima) u odnosu na prethodne godine kad smo to dosta brže i ishitrenije rješavali. Iskreno, očekivao sam do sada da će svi produžiti.
Takođe, mišljenja sam i da smo u mogućnosti da sačuvamo ono što želimo, ako smo prodali Rahmanovića mislim da ćemo Tatara zadržati. Ako je Šerbečiću istekla posudba, mišljenja sam da će Miličević sigurno ostati i produžiti. Al kako vrijeme odmiče, mišljenje će se vjerovatno i mjenjati.
Kao što sam i ranije pisao, imamo situaciju da možemo i dodatno nekog prodati (Fanimo, Kovačević) uz adekvatne zamjene za koje nećemo plaćati obeštećenje, to nam bodovna prednost dozvoljava a imamo i bez zamjena solidne alternative.
Ono što me najviše iritira trenutno su naše povrede i nevjerovatni pehovi, naravno na to niko ne može uticat al uvijek nas to mora najviše yebavat. Pa kone da imaju kroz sezonu te probleme kao mi pa oni bi morali kadete izvoditi jer im juniori ne bi bili dovoljni da zakrpe rupe.
Zadnja izmjena: BordoSarajevo, dana/u 25 jan 2021, 14:06, ukupno mijenjano 1 put.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Nema sanse da bi Milicevic trenutno igrao stopera u prvih 11 Osijeka. Ako prodaju nekog stopera, onda je moguce, ali na ovo stanje i ovakvu igru Osijeka koji se trenutno ravnopravno bori sa Dinamom za titulu, Milicevic je zamjena.ElCartel11 je napisao/la: ↑25 jan 2021, 14:00Cuj 4 opcija pa nije Osijek Anderlecht i slični klubovi spustite malo te klubove iz regiona. Imaju jace finansije i ako bi ga dovodili sigurno je to za prvih 11. U Dinamu bi bio 4 opcija recimo.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Uprava je uradila dobar posao njihovim dovodjenjem. Oni su nam donijeli rezultat. Sad je normalno da zele da idu dalje. Puno jace ekipe ne mogu dugo drzati kostur. Njima sretno, a na upravi je da nadje nove igrace. Ovo su sasvim normalne stvari.
Nasim iz uprave mora biti jasno da dobar igrac poput tatara,milicevica,rahmana nece da igraju vise za malu platu..To je priie bilo da igraju za 2 3 milje...Znaci nasi moraju placat igrace pravim ugovorom ako misle imalo dobrog igraca zadrzat
Osijek hoce Marcin Kaminska ako bude Stuttgart puno trazio onde hoce Milicevica
Pozz ,novi sam ovdje.A sta mi tu mozemo ako nece igrac da produzi,takav mu ugovor? Koliko mozemo zaraditi,sta mislite
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Pa dobro, ruku na srce Tatar i Rahmanović su jednom produžavali ugovor, ispali i više nego korektni. Svojim igrama, golovima i asistencijama su imali baš velik doprinos osvajanju trofeja, za njih dvojicu na kraju i kad bi džaba otišli, ne bi bilo nepošteno i ja ne bi 'a' reko.
Miličević je već druga priča, oživili smo mu karijeru, pokazao se odlično, mene popišo, za njeg je najbolje produžiti ugovor uz bolje uslove i na nekim narednim transfer rokovima da uz adekvatno obeštećenje napusti klub. Najpoštenije.
FK Sarajevo
Niko ne kaže da ne trebaju nikad otići i da moraju ostati 10 godina. Fazon je što ključne odlaske treba rasporediti. Jedan po prelaznom roku, a ne prodati 3-4 igrača uz dvije teške povrede ostaješ bez pola prvog tima, a imaš ključnog igrača koji je također sklon povredama. I da dovedeš zamjene za svakog pitanje je kad ćeš i da li ćeš stvoriti hemiju između njih.
Nadam se da do ljeta neće niko bitan otići, nadam se.
Nadam se da do ljeta neće niko bitan otići, nadam se.
- ElCartel11
- Kontakt:
Jeste, da bi bilo rizično pustiti 3,4 igraca iz udarnih 11 ali kad bi ih zamjenili isti ili jos bolji od njih nemam nista protiv. Kvalitet uvijek ispliva pa tako bi se i ti novi igraci brzo uklopili. Dzabe ti je da smo doveli napadaca tipa Guzina jos u decembru, on bi se uigravao ali sta ti to znaci kad je slab.
Ako ode Mili evo primjer samo njegove zamjene koja nije nista slabija nego on https://www.transfermarkt.com/alexander ... ler/171376
Ako ode Mili evo primjer samo njegove zamjene koja nije nista slabija nego on https://www.transfermarkt.com/alexander ... ler/171376
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Nagurasmo okruglo 2500 članoca do 25. januara. Simbolično.
Moralo je puno više a vjerujem da hoće.
Moralo je puno više a vjerujem da hoće.
FK Sarajevo
-
- Kontakt:
Pa prodali su neki dan svog glavnog stopera Antu Majstorovića u Kinu za oko 3 miliona eura.Napapijri je napisao/la: ↑25 jan 2021, 14:03Nema sanse da bi Milicevic trenutno igrao stopera u prvih 11 Osijeka. Ako prodaju nekog stopera, onda je moguce, ali na ovo stanje i ovakvu igru Osijeka koji se trenutno ravnopravno bori sa Dinamom za titulu, Milicevic je zamjena.ElCartel11 je napisao/la: ↑25 jan 2021, 14:00Cuj 4 opcija pa nije Osijek Anderlecht i slični klubovi spustite malo te klubove iz regiona. Imaju jace finansije i ako bi ga dovodili sigurno je to za prvih 11. U Dinamu bi bio 4 opcija recimo.
- hordasDoboj
- Kontakt:
Vazno je znati prije januara na koga ces moc racunati u drugoj polusezoni. Mozda i ne bi bila ovako situacija gdje se kritikuje da nam nisu jake utakmice na pocetku jer realno mi imamo opet dobar tim kad dodje napadac.ElCartel11 je napisao/la: ↑25 jan 2021, 14:13Jeste, da bi bilo rizično pustiti 3,4 igraca iz udarnih 11 ali kad bi ih zamjenili isti ili jos bolji od njih nemam nista protiv. Kvalitet uvijek ispliva pa tako bi se i ti novi igraci brzo uklopili. Dzabe ti je da smo doveli napadaca tipa Guzina jos u decembru, on bi se uigravao ali sta ti to znaci kad je slab.
Problem odlazaka kljucnih igraca sto igramo u takvoj ligi da eto Milija mora zamijenit igrac sa nasim papirima, a takvog je tesko nac.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Da je kako prodati igraca za koji milion, al da taj igrac ostane u Sarajevu
A ipak treba ocekivat produzenje ugovora sa Milijem, tu je sa nama tek jednu godinu, a znamo u kakvom je stanju dosao kod nas.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- hordasDoboj
- Kontakt:
Velkoski, Adukor, Fanimo, Oremus, Pejovic + napadac(?)
Ovo su stranci u rosteru FK Sarajevu, znaci zamjena za bilo kojeg drugog igraca bi trebao imat nase papire.
Ovo su stranci u rosteru FK Sarajevu, znaci zamjena za bilo kojeg drugog igraca bi trebao imat nase papire.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Onda je Milicevic realna opcija.Historicar je napisao/la: ↑25 jan 2021, 14:17Pa prodali su neki dan svog glavnog stopera Antu Majstorovića u Kinu za oko 3 miliona eura.Napapijri je napisao/la: ↑25 jan 2021, 14:03Nema sanse da bi Milicevic trenutno igrao stopera u prvih 11 Osijeka. Ako prodaju nekog stopera, onda je moguce, ali na ovo stanje i ovakvu igru Osijeka koji se trenutno ravnopravno bori sa Dinamom za titulu, Milicevic je zamjena.ElCartel11 je napisao/la: ↑25 jan 2021, 14:00Cuj 4 opcija pa nije Osijek Anderlecht i slični klubovi spustite malo te klubove iz regiona. Imaju jace finansije i ako bi ga dovodili sigurno je to za prvih 11. U Dinamu bi bio 4 opcija recimo.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
-
- Kontakt:
valjda nismo toliki debili da prokockamo 9 bodova prednosti
VVVBK
VVVBK
- ElCartel11
- Kontakt:
Važno jeste državljanstvo ali opet ne toliko. Ti mozes njih imati 10 u ekipi ali samo 4 mogu biti prijavita za mec.hordasDoboj je napisao/la: ↑25 jan 2021, 14:18Vazno je znati prije januara na koga ces moc racunati u drugoj polusezoni. Mozda i ne bi bila ovako situacija gdje se kritikuje da nam nisu jake utakmice na pocetku jer realno mi imamo opet dobar tim kad dodje napadac.ElCartel11 je napisao/la: ↑25 jan 2021, 14:13Jeste, da bi bilo rizično pustiti 3,4 igraca iz udarnih 11 ali kad bi ih zamjenili isti ili jos bolji od njih nemam nista protiv. Kvalitet uvijek ispliva pa tako bi se i ti novi igraci brzo uklopili. Dzabe ti je da smo doveli napadaca tipa Guzina jos u decembru, on bi se uigravao ali sta ti to znaci kad je slab.
Problem odlazaka kljucnih igraca sto igramo u takvoj ligi da eto Milija mora zamijenit igrac sa nasim papirima, a takvog je tesko nac.
Trenutni stranci su Adukor (druga ekipa), Fanimo (ocito ga nema do aprila), Velkoski (druga ekipa), Pejovic i Oremus.
Ja opet kazem kockanje jeste ako te na zimu napuste 3, 4 igravaiz prvih 11. Ali ako dovedes dobre zamjene ne bi trebali biti problema. Bolje ih sad uigravati nego pred Evropu.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 36 gostiju.