FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 25 jan 2021, 16:18

Jutarnji trening naš tim obavio je u fitness centru, a drugi trening se održao na jednom od terena Sportskog centra Circle. Svi fudbaleri su u trenažnom procesu.

Željo je sutra trebao igrati pripremni susret protiv Čapljine, ali je utakmica odgođena za četvrtak. Plavi će prije toga, u srijedu, odigrati utakmicu u Neumu protiv istoimenog domaćina.
https://fkzeljeznicar.ba/foto-dva-treni ... ema/44351/

slika
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 25 jan 2021, 16:20

Sto se tice štopera samo Ikić vrijedan spomena, ovo ostalo da mili Bog sačuva
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 25 jan 2021, 16:24

zeljooo13 je napisao/la:
25 jan 2021, 16:17
Da me nemaš predsjednik bi bio iz Stupčanice ne iz Londona :clap:
mosa lošmi stićko tit-ula!

SSR
Kontakt:

Post Postao/la SSR » 25 jan 2021, 16:32

To novi intervju ? gdje ?

zeljooo13
Kontakt:

Post Postao/la zeljooo13 » 25 jan 2021, 16:36

SSR je napisao/la:
25 jan 2021, 16:32
To novi intervju ? gdje ?

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 25 jan 2021, 16:37

zeljooo13 je napisao/la:
25 jan 2021, 16:09
Imamo i Miletića koji je znao ulazit s klupe na zadnjeg veznog,ali znat cemo vise u srjedu kada nam je prva pripremna.
I svaki put je bio pogubljen, a Amar konstantno galamio na njega. Ne znam zašto nam treba to izmišljanje pozicija igračima. Znaci dovedena su tri stopera i sva tri se guraju na dmf

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 jan 2021, 16:38

Kakav potencijal vidite u Željezničaru?
- Vidim ogroman potencijal. Željezničar ima sve komponente sportskog kolektiva privlačnog za investicije. Od velike navijačke baze do bogate tradicije. Da ne spominjem prekrasan stadion i omladinski pogon koji je lansirao toliko zvijezda poput Džeke, Višće, Šehića... To su sve elementi koji su zanimljivi svima koji žele ulagati u sport. Tako da je ambicija itekako tu, ali da bi se ista ostvarila treba puno raditi prvo na ozdravljenu kluba i maksimalno iskoristiti ovaj stogodišnji jubilej, da se Željina priča daleko čuje te kroz nju animiraju i privuku kvalitetni sponzori i investitori. Tako se može potpuno osigurati budućnost našeg Želje, da se klub postavi na zdrave i stabilne noge. Ja jesam vječni optimista, ali i realista koji shvata da ništa ne dolazi preko noći i da iza takozvanog “brzog” uspjeha često stoje godine, ako je i decenije, velikog rada, truda i ulaganja.

Možete li predstaviti vaše saradnike koje ste imenovali na Skupštini?
- Dino Osmanović je stručnjak u oblasti sportskog prava, koja u našoj zemlji, nažalost, nije toliko zastupljena. A vrlo je kompleksna i umnogome različita od ostalih sfera prava i legislative. Ima međunarodnu reputaciju, kao i dobre konekcije u UEFA i FIFA. Njegova uloga u prilagođavanju Statuta FK Željezničar za implementaciju investicija bi mogla biti ključna. Sam Li je, s druge strane, veoma iskusan investitor po pitanju sportskih tehnologija koje postaju sve bitnije za kreiranje dodatne vrijednosti sportskih klubova širom svijeta i “unleash” njihovog maksimalnog potencijala, kao i neko ko veoma dobro poznaje materiju vezanu za generalno sponzorstvo unutar sportske industrije. Od UFC-a do NBA lige, prisutan u brojnim velikim projektima, čovjek koji prepoznaje dodatnu vrijednost u svakom sportu i kolektivu. On je posebno entuzijastičan u vezi ove naše priče u Željezničaru, već se radujem nekim njegovim idejama koje ćemo probati realizovati u klubu.

Željezničar ove godine slavi 100 godina postojanja, navijači priželjkuju titulu, imate li kratkoročno plan za ovu sezonu?
- Najsretniji bih bio kad bismo sve što želimo mogli napraviti u puno manje vremena nego što nam zaista treba kako bismo sve uskladili i otvorili prostor za ulaganja. Tako bismo mogli i osigurati više sredstava za kvalitetna pojačanja u zimskom prelaznom roku te onda i obećati punih pluća juriš na oba trofeja te osvojiti barem jedan za stotu godišnjicu kluba. No, svakako ćemo nešto pokušati uraditi i u ovako kratkom periodu... Srećom, Željo i sad ima više nego pristojan igrački kadar, kao i vrhunskog trenera, a mi ćemo u rukovodstvu gledati da im barem osiguramo neke elementarne uslove kako bi bili konkurentni u borbi za titulu do kraja sezone. Razlika od devet bodova u odnosu na lidera možda djeluje kao velika, ali sve se može promijeniti u svega četiri-pet kola. Predaja, u svakom slučaju, nije opcija. Ja sam čovjek koji se nikad ne predaje, znam i da Željo kao klub ima u sebi tu karakternu crtu.

Koliko smatrate da je novca potrebno na samom startu, da se ugasi nezadovoljstvo igrača, isplate plate i stvori pozitivna atmosfera?
- Neka okvirna cifra je milion eura. Ili dva miliona KM, kako vam draže. To je moja trenutna procjena. Okvirna, ponavljam. Precizniju analizu i dijagnozu uspostavit ću u narednih nekoliko dana sa ostalim članovima Upravnog odbora.

Da li ste obavili razgovore s Amarom Osimom, da li postoji mogućnost da angažuje i neka pojačanja u zimskom prelaznom roku?
- S Amarom Osimom sam u redovnom kontaktu, otvorili smo mnoge teme, ne samo one koje se tiču sportskog dijela. O eventualnim pojačanjima, odnosno ispunjavanju finansijskih uslova da ih angažujemo, već sam odgovorio u jednom od prethodnih pitanja. Naravno, konačnu odluku o novim imenima u timu, kao i o svemu ostalom što se tiče igračkog kadra, donosit će upravo Amar Osim.

Dugoročno, kakvu viziju imate omladinske škole koja je uvijek bila rasadnik talenata?
- Omladinska škola je sama srž Željinog bića, ali ujedno i taj “dragulj u kruni” na kojem bismo trebali bazirati stabilnu finansijsku budućnost kluba. Lansiranje velikih talenata i zarada od njihovih transfera jedini je ispravan put za sve klubove u regionu. Dinamo ga je pokazao, ne izmišljamo toplu vodu. Ali Dinamo je godinama stvarao preduslove da dođe u fazu da sada jednog Joška Gvardiola prodaje u Leipzig za 16 miliona eura. Željo treba krenuti upravo tom stazom, novac od sponzora i ostalih izvora ponajprije treba poslužiti za osnaživanje omladinskog pogona i njegovog trenerskog staffa.

Sem toga, djeca kluba ujedno jačaju njegov identitet i predstavljaju ambasadore. Džeko je uvijek dijete Grbavice, gdje god da igra. Naravno, tu je i ideja koju sam pominjao na Skupštini, da ću preko svojih poznanstava gledati da Želju uvežem i sa najvećim evropskim nogometnim akademijama.

Koliko vremena je potrebno da klub stane na zdrave noge?
- Čeka nas puno posla. I puno problema koje treba rješavati. Ali, neću kukati, to meni nije svojstveno, a i od toga nema nikakve fajde. Međutim, također ne bih da sebi i ostalima u upravi stvaram dodatni pritisak određujući neki rok do kojeg bismo trebali pogasiti sve požare. Znam samo da smo u subotu ušli u borbu iz koje namjeravamo izaći kao pobjednici.
Eto intervjua. Podug je pa je u spoileru.

SSR
Kontakt:

Post Postao/la SSR » 25 jan 2021, 16:39

Cerić mi djeluje kao podkovani školovani mahalac koji je u sve upucen i sve zna i to me iskreno raduje

Školovan svakako jeste matematičar valja imati klikere za to ali kombinacija svega navedenog mi se sviđa :thumbup:

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 25 jan 2021, 16:50

SSR je napisao/la:
25 jan 2021, 16:39
Cerić mi djeluje kao podkovani školovani mahalac koji je u sve upucen i sve zna i to me iskreno raduje

Školovan svakako jeste matematičar valja imati klikere za to ali kombinacija svega navedenog mi se sviđa :thumbup:
Na onom Misketovci, ovdje Amarovci, u tvoja tri posta sam skontao da si Cericev mali :rol: pa voli li iko Želju :D Nego da te brat pita kakav si u tenisu? Ja sam ti sa facom pravo dobar pa ako hoćeš da Vam to izgladim :rol:

TheManiacs1921
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs1921 » 25 jan 2021, 16:57

Realno , nikom ne vjerujem dok se ne pokažu rezultati. Vrijeme će pokazati da li su ovi ljudi sposobni za to.Od titule ne treba odustajati , jer u fudbalu je sve moguće ... Vjerujem u plavo proljeće , i da ćemo se obradovati nakon svega sto nas je zadesilo .
Zadnja izmjena: TheManiacs1921, dana/u 25 jan 2021, 16:58, ukupno mijenjano 1 put.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 jan 2021, 16:57

slika

Hejteri bi rekli da su karma i kletve stigle Veselinovica i Lendrica :mrgreen:

SSR
Kontakt:

Post Postao/la SSR » 25 jan 2021, 16:59

KANA je napisao/la:
25 jan 2021, 16:50
SSR je napisao/la:

Na onom Misketovci, ovdje Amarovci, u tvoja tri posta sam skontao da si Cericev mali :rol: pa voli li iko Želju :D Nego da te brat pita kakav si u tenisu? Ja sam ti sa facom pravo dobar pa ako hoćeš da Vam to izgladim :rol:
Novi predsjednik nova ekipa nova pravila :lol:
Nemam pojma sa tenisom jeli to bacas neke asocijacije

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 25 jan 2021, 17:01

SSR je napisao/la:
25 jan 2021, 16:59
KANA je napisao/la:
25 jan 2021, 16:50
SSR je napisao/la:

Novi predsjednik nova ekipa nova pravila :lol:
Nemam pojma sa tenisom jeli to bacas neke asocijacije
Ma nemaju ni ova naša dvojica :nene: Eto ti moj Deki, koliko ti je onaj kvarnjak obećavao neke koke na kraju Cerić i ovaj novi forumas :facepalm: djaba danima hodaš sa tim znojnizima, još si se uvalio za opremu :urnebes:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 jan 2021, 17:06

TheManiacs1921 je napisao/la:
25 jan 2021, 16:57
Realno , nikom ne vjerujem dok se ne pokažu rezultati. Vrijeme će pokazati da li su ovi ljudi sposobni za to.
To je najispravnije i tako bi trebali svi s obzirom na okolnosti. Nit pljuvati nit dizati u nebesa kad niko ne zna sa sigurnoscu sta ce biti. Pustiti malo, gledati poteze i kako se situacija bude odvijala donijeti sud. Izjave i to citati samo da mozes uporediti rijeci i djela.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 25 jan 2021, 17:07

@SSR ma @KANU ti napuštaju drugovi radi tenisa. Zato on iz predostrožnosti pita kakav si sa tenisom :urnebes:
moSa ljoŽe

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 25 jan 2021, 17:14

LjoZee je napisao/la:
25 jan 2021, 17:06
TheManiacs1921 je napisao/la:
25 jan 2021, 16:57
Realno , nikom ne vjerujem dok se ne pokažu rezultati. Vrijeme će pokazati da li su ovi ljudi sposobni za to.
To je najispravnije i tako bi trebali svi s obzirom na okolnosti. Nit pljuvati nit dizati u nebesa kad niko ne zna sa sigurnoscu sta ce biti. Pustiti malo, gledati poteze i kako se situacija bude odvijala donijeti sud. Izjave i to citati samo da mozes uporediti rijeci i djela.
Da ima šanse,ima samo se Krupa i Mladost ne smiju ponovit a do tad opusteno
mosa lošmi stićko tit-ula!

SSR
Kontakt:

Post Postao/la SSR » 25 jan 2021, 17:15

lijevapolutka je napisao/la:
25 jan 2021, 17:07
@SSR ma @KANU ti napuštaju drugovi radi tenisa. Zato on iz predostrožnosti pita kakav si sa tenisom :urnebes:
Kontam baca asocijacije, jer znam da se tenisom bavi isključivo gospoda :mrgreen:

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 25 jan 2021, 17:16

Sasvim korektan intetvju Cerica

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 25 jan 2021, 17:19

Vidim ovo za Čelikovića i zadnjeg veznog. Jučer sam pisao da može 3 pozicije pokriti. Stvarno mu ta pozicija zadnjeg veznog nije toliko strana jer ga se uvijek opisivalo kao igrača koje te 2 pozicije pokriva tako da možda i može dati tu ruke. S obzirom da je sad i u Slovačkoj beka igrao nekoliko utakmica možda stvarno ima tehniku da može i prema naprijed nešto dati. Ali eto sačekao bih da vidimo njegove tehničke i motoričke spobosbnosti za zadnjeg veznog, valjda nije onaj old school zadnji vezni od 1,90 koji udara ala Ćulum. Ima i opis njegove partije protiv Veleža dok je za Zrinjski igrao:
Jasmin Čeliković (Zrinjski) debitovao za Plemiće u mostarskom derbiju i pokazao da može biti kvalitetno odbrambeno rješenje u timu Harija Vukasa. Krasi ga dobra tehnika i pregled igre, te bi mogao donijeti dodatnu dimenziju u fazi gradnje napada iz posljednje linije.
Uglavnom stvarno ne znam zašto nije uspio jer su najavljivali kao top talenta. Prije par godina mu je bio menadžer Zoran Samardžija (ne znam jel' i dalje) i dao je izjavu da su treneri iz Barcine B ekipe bili zadovoljni onim što su vidjeli od Jasmina. Sad da li je to stvarno slučaj ili klasično menadžersko napuhavanja igrače...Bio je i kapiten mlađih selekcija naše repke.

U Rijeci mu je godišnja plata 36.000 eura pa je dobro što Rijeka pokriva čitavu platu Jasmina dok je kod nas na posudbi. :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, Majestic-12 [Bot] i 45 gostiju.