FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kome ba backup Hadzicu ili Obradovicu haha po cemu je to Hadzic bolji od Catakovica?Napapijri je napisao/la: ↑25 jan 2021, 20:42Odlican kao back up solucija. Koliko god ga mi voljeli jer je nas izdanak, nisam siguran da bi cinio razliku u napadu, a sto je nama realno i potrebno, narocito za evropske utakmice. Ja bih ga volio vidjeti recimo iza nekoga kao Hadzic, Vukusic ili Obradovic, pa da kroz 1 - 2 godine upravo on bude udarna igla u napadu i odigra sezonu nakon koje bi ga ponovno dobro unovcili.
Mašala gostiju, bujrum kone, nemojte se izuvat
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 25 jan 2021, 20:50, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Realno 5 golmana imamo sad.Ako ima ponuda za Kovu a da je dobra treba ga dati u Zvezdu,sta cemo mi sa 5 golmana pa Bayern ih nema toliko.
Hamza ima jos pola godine ugovor ,vjerovatno bi se trebalo platiti nesto Slovacima.
Hamza ima jos pola godine ugovor ,vjerovatno bi se trebalo platiti nesto Slovacima.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Ja govorim na osnovu onoga sto sam vidio. Hadzic i Obradovic su provjerena imena i sigurno da bi nam bili pojacanja. Osim toga, nasa igra se godinama unazad bazira na igracima njihovog tipa, tj. do sada se bazirala na Ahmetovicu i ne vidim razlog zasto bi to sada mijenjali. Catakovic po mom skromnom misljenju jos uvijek nije taj nivo i to sto je zabio par golova u Slovackoj ne cini nikakvu ogromnu referencu. Da ima veci kapacitet i potencijal, ima, ali jos uvijek nije za prvu opciju.zagor1987 je napisao/la: ↑25 jan 2021, 20:46Kome ba backup Hadzicu ili Obradovicu haha po cemu je to Hadzic bolji od Catakovica?Napapijri je napisao/la: ↑25 jan 2021, 20:42Odlican kao back up solucija. Koliko god ga mi voljeli jer je nas izdanak, nisam siguran da bi cinio razliku u napadu, a sto je nama realno i potrebno, narocito za evropske utakmice. Ja bih ga volio vidjeti recimo iza nekoga kao Hadzic, Vukusic ili Obradovic, pa da kroz 1 - 2 godine upravo on bude udarna igla u napadu i odigra sezonu nakon koje bi ga ponovno dobro unovcili.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Jesi to igr'o dvicu Kluža strine ti?Zoran28 je napisao/la: ↑25 jan 2021, 20:40https://www.transfermarkt.com/gabriel-d ... ler/340073
A tek ovaj sta bi radio opaaaaaaa
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
18.05.2019. 🏆
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Benkara21 je napisao/la: ↑25 jan 2021, 20:52Jesi to igr'o dvicu Kluža strine ti?Zoran28 je napisao/la: ↑25 jan 2021, 20:40https://www.transfermarkt.com/gabriel-d ... ler/340073
A tek ovaj sta bi radio opaaaaaaa

PSPHM
-
- Kontakt:
Pa kakva je Hadzicu referenca druga turska liga gledao sam obojicu Hamza je majstor za njega u svakom pogleduNapapijri je napisao/la: ↑25 jan 2021, 20:49Ja govorim na osnovu onoga sto sam vidio. Hadzic i Obradovic su provjerena imena i sigurno da bi nam bili pojacanja. Osim toga, nasa igra se godinama unazad bazira na igracima njihovog tipa, tj. do sada se bazirala na Ahmetovicu i ne vidim razlog zasto bi to sada mijenjali. Catakovic po mom skromnom misljenju jos uvijek nije taj nivo i to sto je zabio par golova u Slovackoj ne cini nikakvu ogromnu referencu. Da ima veci kapacitet i potencijal, ima, ali jos uvijek nije za prvu opciju.zagor1987 je napisao/la: ↑25 jan 2021, 20:46Kome ba backup Hadzicu ili Obradovicu haha po cemu je to Hadzic bolji od Catakovica?Napapijri je napisao/la: ↑25 jan 2021, 20:42Odlican kao back up solucija. Koliko god ga mi voljeli jer je nas izdanak, nisam siguran da bi cinio razliku u napadu, a sto je nama realno i potrebno, narocito za evropske utakmice. Ja bih ga volio vidjeti recimo iza nekoga kao Hadzic, Vukusic ili Obradovic, pa da kroz 1 - 2 godine upravo on bude udarna igla u napadu i odigra sezonu nakon koje bi ga ponovno dobro unovcili.
Mišljenja sam da je Irfan dosta iskusniji i fizički snažniji igrac, sto u većini slučajeva u našoj ligi je možda i najbitniji faktor, zeljo je na drugom mjestu samo zato sto su iskusni igrači u timu...
Btw hvala Bogu malo se popravila tema
Btw hvala Bogu malo se popravila tema
12. igrač kluba iz Titove 38b
I ti, auJohnKeynes97 je napisao/la: ↑25 jan 2021, 20:53Benkara21 je napisao/la: ↑25 jan 2021, 20:52Jesi to igr'o dvicu Kluža strine ti?Zoran28 je napisao/la: ↑25 jan 2021, 20:40https://www.transfermarkt.com/gabriel-d ... ler/340073
A tek ovaj sta bi radio opaaaaaaa![]()
Yugoslavia: ★★
18.05.2019. 🏆
18.05.2019. 🏆
-
- Kontakt:
Nista on nije iskusniji, a ni snazniji cak sta vise piccka je u dusi

Bolje Hamza nego Nedim

Hamza je tehnički bolji od Irfana jedno 3 ipo klase, al' je činjenica da fizikalci bolje prolaze u našoj ligi.
Hamza je i fizički perfektan
Svi u napad jedan je Hase!!
de vam je budet, yeboti obitelj
de vam je budet, yeboti obitelj
Pa nista, ako je tako, ode Hamza u Manchester onda.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Ako je istina za Hamzu, odličan potez!
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Milicevic, Pejovic, Rahman, Tatar i Fanimo su otprilike najvažnije karike bili protekle polusezone. Ostanemo li bez trojice od njih u problemu smo.
Prvo da ti kazem da postujem sve sto pises. Al sam 100% da ugovori nisu isti niti sablondki i da moraju bit isti.skoroalen je napisao/la: ↑25 jan 2021, 18:18Čime se ti drug baviš u životu? Nije bitno, evo pretpostavimo da si električar. Zamisli da ti dođeš u kuću jednom Monchiju ili Gallianiju, spremaš se da razvedeš struju kao što si uradio 100 puta do sad, i oni te počnu usmjeravat gdje da spojiš koju žicu, pitaju te što tu ide faza a ne nula, što radiš u tim rukavicama a ne drugim, što si ponio ta kliješta a ne druga...?Pitar6785 je napisao/la: ↑25 jan 2021, 18:00Meni stvarno ova uprava i sd rade dobar posao, al cinimi se kad dovode igrace da im je strategija pregovaracka za zastitu kluba i interesa kluba slaba..
Nije mi jasno zasto se nestavi u ugovor + zasto se nestavi fiksna klauzula, ako na to sve igrac nece da pristane onda, godinu prije isteka ugovora ako taj igrac zadovoljava i dobar je i zelimo ga zadrzar ponudit drugi jaci ugovor ako igrac nece da produzi trazit odma zamjenu cak je ne moramo ni dovest odma al tom igracu davat minute samo kad se mora i onda nek ceka godinu i nek ide..
Adukor
Lazic
Duljevic
Milos
Milicevic
Saric
Tatar
Rahmanovic
Svi ovi igraci su bili dovoljno dobri da je SASA MATIC to mogo procjenit. Medjutim nasi im nista nisu nudili kad su imali 1 godinu ugovora vec kad se dodje na 6 mjeseci onda sjedaju za hastal ljudi iskoriste FK SARAJEVO maksimalno i igre naseg kluba promovisu se 6 mjeseci treniraju zaljece povrede i odu za dz zdravi cili veseli a ti FK SARAJEVO ko te ****..
E tome boli, sto niko moj klub nece da zastiti, jer se ide na obraz i postenje nece da svate da igraci su hijene i od 10000 jedan ce ici da bude fer..
Bolan, postoje ljudi su plaćeni da prave ugovore i da pregovaraju sa igračima. Ugovori igračima su prema istom šablonu svugdje u svijetu, sportski menadžment je univerzalan, isti su ugovori i u našoj krompir ligi i u Premiershipu (prema istom šablonu, ne doslovno isti). Kako ćemo mi ubacivat neke klauzule neviđene u svijetu fudbala?
Ovo što se sad dešava nama se desi i PSGu, Arsenalu, Milanu, Borussiji... Najbogatiji klubovi svijeta ne mogu zadržat svoje najbolje igrače ako ovim "prahne" da odu. PSG bitnog igrača pošalje na tribine, to je normalna procedura.
I kako znaš da im ranije nije nuđeno produženje ugovora? Prije svega, Tatar je već jednom produžio, kao i Rahmanović. Miličević je tu oko godinu dana. Odigrao tri tekme na proljeće 2020., protiv Tuzle igrao DMFa i bio očajan, ostale dvije dobar. Korona bila, fudbal se nastavio tek u augustu, danas je januar. Kroz ta tri mjeseca aktivnog fudbala se Miličević pokaže kao dobar igrač, i sad je već na pola godine do kraja ugovora. Koji ozbiljan klub nudi produženje ugovora nakon 4-5 utakmica? Miličević je bio mačka u vreći sve do oktobra - novembra, jer ima historiju povreda. Zamisli da su mu u augustu ponudili dvogodišnji ugovor, on se u septembru povrijedi i na kraju imaš novog Saida. Nije niko budala ba, smatrate nesposobnim rukovodstvo kluba koji ima tri trofeja u zadnje dvije sezone, plus 9 ove sezone i godinu bez poraza.
Vec ugovor ide i pise se nako kako se klub i igrac (igraciv menager) dogovore
Koliko klubova je podpisalo fiksnu klauzulu bajern je kupio 2-3 igraca od borusije. Psg je kupio Neymara od barse ima milion klubova igraca koji podpisuju takve ugovore.
Takodje kad dovodis igraca ponudis mi recimo 2+2 godine ako igrac pristane nevidim kako to moze bit ilegalno.
Takodje ako igracu ponudis produzenje ugovora dok ima ugovor jos na godinu i ako ne pristane da ga klub izbaci iz ozbiljni planova. Mozda ovo moze bit ilegalno al meni se cini da je legalno
Trenutno korisnika/ca: bosnas_, hibrid, Jadnimi, Lavcina, MaroonBjelave, mosarajvosa83, NazorUso, rimljanin90 i 48 gostiju.