AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- OldFashioned
- Kontakt:
Re: AC Milan
Nije ni Gomez a ruku bi u vatru stavio da bi uspio u svakom klubu u Seriji A.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Gomez da je klasa igrao bi u mnogo većem klubu, To sto se on tebi i meni svidja , nije dovoljno da igra u većem klubu i da pokaže klasu. Realno, u Atalanti nije imao taktičke zadatke, tj igrao je 10ku kao da je ROnaldinho. Opet ponavljam , volim igrače poput GOmeza ali oni u danasnje vrijeme nisu cjenjena roba. Šta bi Hakan tek radio prema naprijed da se ne troši defanzino,Romagnoli13 je napisao/la: ↑25 jan 2021, 20:37Iličić je mentalno krhak, fudbalsko umijeće nije upitno, ali njegovo podnošenje pritiska itekako jeste. Zapata je isto probao se već u Napoliju, ništa posebno. Papu je klasa za obojicu.
Za Iličića seslažem da je psiha problem. Visok, jak i tehnički dobar, radi na terenu sta hoće ali očito ga je psiha **** da valja.
Brate ne bi se slozio s tobom ni sto se tiče mentalnog aspekta niti toga da nije igrac za najvece klubove. Jedini razlog sto on nije zaigrao za neki veći klub navedenih je sto nije imao mendazera tipa Fali Ramadani ili Raiola.Znaci ni Di Natale nije bio igrac za velike klubove? Lik bio konstanta i magija i u klubu i u repki.Romagnoli13 je napisao/la: ↑25 jan 2021, 20:46Dobar igrač ali ne za najveće klubove. Da nije tako sigurno ga ne bi promašilo da zaigra u Italiji za najveće, s obzirom na sve.
Kao što reče jednom neko od legendi Milana: "Onaj bedž sa brojem 7, nije teret koji može svako da nosi."
Ilicic je klasa. Poigravao se u subotu.Znaci ono protiv Milana mu je bio čisti masterclass.
- OldFashioned
- Kontakt:
Ma da, nije to sad neko pravilo/logika ako nije zaigrao za najveće da nije riječ o odličnom igraču.
Na svijetu ima takvih primjera koliko hoćeš.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Bruno Fernandes odlican primjer. Lik je igrao u Seria A. Vecina ljudi ga se ne sjeca ni da je igrao. Vratio se u Portugal i onda napravio transfer u Manchester. Lik ubija. Znaci predobar igrac.OldFashioned je napisao/la: ↑25 jan 2021, 21:02Ma da, nije to sad neko pravilo/logika ako nije zaigrao za najveće da nije riječ o odličnom igraču.
- OldFashioned
- Kontakt:
meepo je napisao/la: ↑25 jan 2021, 21:07Bruno Fernandes odlican primjer. Lik je igrao u Seria A. Vecina ljudi ga se ne sjeca ni da je igrao. Vratio se u Portugal i onda napravio transfer u Manchester. Lik ubija. Znaci predobar igrac.OldFashioned je napisao/la: ↑25 jan 2021, 21:02Ma da, nije to sad neko pravilo/logika ako nije zaigrao za najveće da nije riječ o odličnom igraču.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Kako se ne sjećamo Fernadesa? U Italiji nije bio ništa do prosječan igrač, jeste da je bio u dvije osrednje ekipe, ali ničim nije pokazao da vrijedi više od ostalih. Još jedan pokazatelj da Serie A nije za svakoga, te da se puno igrača teško ili nikad ne prilagodi.
Kod ovakvih slučajeva sjetim se izjave Teveza recimo, kad je rekao da u Italiji ofanzivci nemaju puno prostora i da su odbrane i disciplina defanzivaca na većem nivou nego u Engleskoj recimo.
Kod ovakvih slučajeva sjetim se izjave Teveza recimo, kad je rekao da u Italiji ofanzivci nemaju puno prostora i da su odbrane i disciplina defanzivaca na većem nivou nego u Engleskoj recimo.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- OldFashioned
- Kontakt:
To je istina ne može svako igrati u Italiji, ali isto važi i za druge lige.
Ne godi svaka liga nekom igraču jednako.
Sjetimo se Shevchenka u Chelseau, a svi smo mislili da će sa Drogbom čini najbolji napad u istoriji fudbala.
Ne godi svaka liga nekom igraču jednako.
Sjetimo se Shevchenka u Chelseau, a svi smo mislili da će sa Drogbom čini najbolji napad u istoriji fudbala.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Naravno da je svaka liga priča za sebe. Ali Serie A je uvijek bila najteža za ofanzivne igrače. Jer stoper iz manjih ekipa su posebna priča recimo. Dovoljno je samo pogledati na koji način igraju odbranu. Stalno ti dišu za vratom, ta sitna udaranja, povlačenja, laktanje, gaženje po stopalima, itd itd. A to sudije često ne primjete i tolerišu.
A kad gledam kako igraju defanzivci u nekim drugim ligama, kao na terminu. Ni blizu kao u Italiji.
A kad gledam kako igraju defanzivci u nekim drugim ligama, kao na terminu. Ni blizu kao u Italiji.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- OldFashioned
- Kontakt:
Yup, ne postoji teža liga za ofanzivnog igrača od ove, to je fakta ali nije uvijek pravilo.
Naveo sam primjer Sheve, ima ih još.
U Italiji su uvijek igrali najbolji defanzivci i tu nema spora, nisu se ni morali koristiti nefudbalskim potezima jer su jednostavno bili najbolji na svojim pozicijama i trn u oku najboljim napadačima svijeta.
Naveo sam primjer Sheve, ima ih još.
U Italiji su uvijek igrali najbolji defanzivci i tu nema spora, nisu se ni morali koristiti nefudbalskim potezima jer su jednostavno bili najbolji na svojim pozicijama i trn u oku najboljim napadačima svijeta.
Brate Ilicic u Europi u 51 utakmici ima 21 gol i 8 asistencija.Igrao je i igra fudbal na najvisem nivou u Seria A i Ligi Prvaka i igra s konstantom. Glupost je tvrditi za takvog igraca da nije klasa i da je igrac za male timove.
Bruno Fernandes mozda nije imao priliku da se dokaže jer je mozda bio mlad, mozda je i do trenera ,losih suigraca itd , a Seria A nije bas liga za mlade igrače.
Bruno Fernandes mozda nije imao priliku da se dokaže jer je mozda bio mlad, mozda je i do trenera ,losih suigraca itd , a Seria A nije bas liga za mlade igrače.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Bruno je bio u Italiji od 19e do 23e godine. Igrao je redovno i u Sampi i Udineseu, ali ništa posebno.
Zato sam i pisao skoro, da mi ovdje često zaboravljamo da veliki broj igrača u Milanu ima 20-22 godine, a već se otpisuju ili drvlje i kamenje po njima nakon lošeg perioda. Serie A je ovo, treba nekad biti i strpljiv. Suludo je otpisati igrača nakon jedne ili dvije sezone. A ovdje se to radi nakon par mečeva.
Zato sam i pisao skoro, da mi ovdje često zaboravljamo da veliki broj igrača u Milanu ima 20-22 godine, a već se otpisuju ili drvlje i kamenje po njima nakon lošeg perioda. Serie A je ovo, treba nekad biti i strpljiv. Suludo je otpisati igrača nakon jedne ili dvije sezone. A ovdje se to radi nakon par mečeva.
- OldFashioned
- Kontakt:
Neki su opravdano kritikovani drugi već ne.
Pioli je to sve fino posložio, (samo da više ne eksperimentiše) kao što je slučaj sa Meiteom u jednoj takvoj bitnoj utakmici.
Pioli je to sve fino posložio, (samo da više ne eksperimentiše) kao što je slučaj sa Meiteom u jednoj takvoj bitnoj utakmici.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Konačno će imati sve igrače od subote vjerovatno. Pa tako da očekujem 9 bodova u naredna 3 meča. A u kupu šta će biti toliko me i ne zanima.
Zamisli da Milan dobije sutra Intera u kupu morali bi psihologe zvati ovima na interovom podforumu
Iako bez Hakana,Gigi-a i Bennacera bit će tesko.
Iako bez Hakana,Gigi-a i Bennacera bit će tesko.
Zadnja izmjena: meepo, dana/u 25 jan 2021, 21:41, ukupno mijenjano 1 put.
- OldFashioned
- Kontakt:
Bitno je da ekipa ne pada psihološki.
Neka reaguju na sličan način kao protiv poraza od Juventusa, prva sljedeća utakmica je najbitnija a sa našom standardnom igrom i visokim presingom protiv slabijih ekipa + punim sastavom ja ne sumnjam u max bodove.
Neka reaguju na sličan način kao protiv poraza od Juventusa, prva sljedeća utakmica je najbitnija a sa našom standardnom igrom i visokim presingom protiv slabijih ekipa + punim sastavom ja ne sumnjam u max bodove.
Ja evo nikako ne kontam ove izjave kao sta ce biti sutra ne zanima me,pa igramo protiv Intera,tu se uvijek mora ici na pobjedu,kad sam rekao da Ibra ukoliko je spreman igra tu utakmicu bas iz tog razloga sto je to derbi i tu tekmu zelis igrati i dobiti je,tako da meni apsolutno nije svejedno ako izgubimo
- OldFashioned
- Kontakt:
Pričamo o Milanu.
Svaka utakmica se ide na pobjedu i to je stil koji graje decenijama unazad i tako će i ostati.
Sa Ibrom u ekipi to može samo još da se podigne na nivo iznad.
Svaka utakmica se ide na pobjedu i to je stil koji graje decenijama unazad i tako će i ostati.
Sa Ibrom u ekipi to može samo još da se podigne na nivo iznad.
ronaldo99 je napisao/la: ↑25 jan 2021, 21:36Ja evo nikako ne kontam ove izjave kao sta ce biti sutra ne zanima me,pa igramo protiv Intera,tu se uvijek mora ici na pobjedu,kad sam rekao da Ibra ukoliko je spreman igra tu utakmicu bas iz tog razloga sto je to derbi i tu tekmu zelis igrati i dobiti je,tako da meni apsolutno nije svejedno ako izgubimo
Ja se isto tako ne mogu sloziti da inter ima kvalitetniji tim.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.