jedna 0 previšezeljocity je napisao/la:Ako Dzeko dobije platu od 1800.000 funti sedmicno ja predlazem da mu udarimo reket na nekih 10%
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid
Sad je vec jasno da nasim fudbalom drma kriza i to u pravom smislu te rijeci! borac,leotar, velez, rudar, maleni, drina, buducnost, celik, sloboda, slavija , travnik lakse je nabrojati klubove koji nisu u problemima (Siroki, Olimpic i mi donekle ali samo donekle Zrinjski ) i tu tim ekipama treba traziti kandidate za evropu.
U skoro svim ekipama ima pa skoro neki igrac koji bi iz nase navijacke parpektive i bilo pametno dovesti za nikakve pare...
Celik: jamaka smo vec zavrsili a po meni bi bilo pametno dovesti Purica ostalo je mrtvi prosjek nase lige..
Sloboda: imaju onog malog Bekica eventualno Gavaric Joguncic je slobodan al njegova kvaliteta je i upitna
Borac: Stanceski(moja licna zelja za Novu godinu ) s obzirom da su slagali da je produzio ugovor i slobodan je, eventualno Vukelja
Velez: nema igraca koji bi bio i zlatna rezerva
Drina: ima jednog brazilca upitne kvalitete stoper
Buducnost: Ima onog mladog napadaca Haskic ili tako nekako cija je kvaliteta opet upitana
Travnik: vidi pod velez
maleni: ono sto valja to je vec otislo
Slavija: Kokot i ne znam da jos neko valja ista
Siroki: niko iz nase lige nije u stanju dovesti bitnog igraca iz ovog kluba
Leotar: mozda Purke zavisi u kakvom je stanju
Rudar: vidi pod travnik
Olimpic: po meni je Jese njihov najbolji igrac istekao mu je ugovor
Zrinjski: i nema vise nekih igraca koje pozelio imaju dobrog napadaca na posudbi iz Hajduka
U skoro svim ekipama ima pa skoro neki igrac koji bi iz nase navijacke parpektive i bilo pametno dovesti za nikakve pare...
Celik: jamaka smo vec zavrsili a po meni bi bilo pametno dovesti Purica ostalo je mrtvi prosjek nase lige..
Sloboda: imaju onog malog Bekica eventualno Gavaric Joguncic je slobodan al njegova kvaliteta je i upitna
Borac: Stanceski(moja licna zelja za Novu godinu ) s obzirom da su slagali da je produzio ugovor i slobodan je, eventualno Vukelja
Buducnost: Ima onog mladog napadaca Haskic ili tako nekako cija je kvaliteta opet upitana
Zrinjski: i nema vise nekih igraca koje pozelio imaju dobrog napadaca na posudbi iz Hajduka
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Nešto se šuškalo oko ovoga Kokota, ali izgleda da će sve ostati samo na špekulacijama.pile87 je napisao/la:Sad je vec jasno da nasim fudbalom drma kriza i to u pravom smislu te rijeci! borac,leotar, velez, rudar, maleni, drina, buducnost, celik, sloboda, slavija , travnik lakse je nabrojati klubove koji nisu u problemima (Siroki, Olimpic i mi donekle ali samo donekle Zrinjski ) i tu tim ekipama treba traziti kandidate za evropu.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
@pile87 Siroki ko Man city mogu ti samo pokloniti ako za njih ne valja igrac ili dat ga na posudbu 
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
**** ga ljudi rade sistemski godinama i ne bave se tudjom mukom nego svojim problemima i na tom polju im svaka cast, zaboravio sam jos dodati i zvijezdu na spisak al i tamo nema nista za nas19TM87 je napisao/la:@pile87 Siroki ko Man city mogu ti samo pokloniti ako za njih ne valja igrac ili dat ga na posudbu
Ma, za nas trenutno ima igrača samo u Borcu i Čeliku.
Ostalo
.
Ostalo
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
- zvijezdica
- Kontakt:
E jesi poznavalac klubova PL u **** materinu!pile87 je napisao/la:**** ga ljudi rade sistemski godinama i ne bave se tudjom mukom nego svojim problemima i na tom polju im svaka cast, zaboravio sam jos dodati i zvijezdu na spisak al i tamo nema nista za nas19TM87 je napisao/la:@pile87 Siroki ko Man city mogu ti samo pokloniti ako za njih ne valja igrac ili dat ga na posudbu
- zvijezdica
- Kontakt:
Pa Nikola vasiljević je bolji od vaše cijele zadnje linije, a ako misliš da imate boljeg špica od Damira Tosunovića, onda ....!pile87 je napisao/la:**** ga ljudi rade sistemski godinama i ne bave se tudjom mukom nego svojim problemima i na tom polju im svaka cast, zaboravio sam jos dodati i zvijezdu na spisak al i tamo nema nista za nas19TM87 je napisao/la:@pile87 Siroki ko Man city mogu ti samo pokloniti ako za njih ne valja igrac ili dat ga na posudbu
Objektivno gledajuci i bez ikakvih predrasuda Siroki je za Zvijedu jedno 3-4 klase iznad, vjeruj mi da i veci klubovi od zvijede uspiju dovesti nekog malo boljeg igraca samo na ime dok siroki ima lovu da to uradi jer i nema neko ime, tradiciju navijace itd...zvijezdica je napisao/la:E jesi poznavalac klubova PL u **** materinu!pile87 je napisao/la:**** ga ljudi rade sistemski godinama i ne bave se tudjom mukom nego svojim problemima i na tom polju im svaka cast, zaboravio sam jos dodati i zvijezdu na spisak al i tamo nema nista za nas19TM87 je napisao/la:@pile87 Siroki ko Man city mogu ti samo pokloniti ako za njih ne valja igrac ili dat ga na posudbu
S druge strane zvijezda raspolaze igrackim prosjekom i za nasu ligu koliko te to god cinilo nesretnim...
Vasiljevica nisam gledao ali je igracka karijera u silaznoj putanji, dok tosunovica jesam dok je bio na probi u Zelji i nije nista posebno...Takve igrace vec imamo ako ne i bolje samom tim nama trebaju igraci koji bi donijeli prevagu u borbi za naslov a tosunovic i vasiljevic to sigurno nisu...
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 03 jan 2011, 15:18, ukupno mijenjano 1 put.
- samir_tm87
- Kontakt:
zvijezdica je napisao/la:Pa Nikola vasiljević je bolji od vaše cijele zadnje linije, a ako misliš da imate boljeg špica od Damira Tosunovića, onda ....!pile87 je napisao/la:**** ga ljudi rade sistemski godinama i ne bave se tudjom mukom nego svojim problemima i na tom polju im svaka cast, zaboravio sam jos dodati i zvijezdu na spisak al i tamo nema nista za nas19TM87 je napisao/la:@pile87 Siroki ko Man city mogu ti samo pokloniti ako za njih ne valja igrac ili dat ga na posudbu
imate vi i najacu veznu liniju, vidim u vrhu ste i borite se za titulu :/
ako se ne varam ono nesto pred kraj sezone imali ste problema sa realizacijom, a to govori o vasem napadu...drugo mozda je Damir Tosunović dobar za vas ali kod nas bi mu se desilo nesto slicno Fedji Dudicu, u Travniku zabijo svako kolo gol kad je kod nas dosao gdje je veci pritisak sa tribina, gdje se vise ocekuje od igraca pogubio se
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Purić, Stančeski, Vukelja bi bila pojačanja za nas. Ustvari, nisam ni siguran toliko za Vukelju, ali eto. Ovo ostalo, jedino da dovedemo neku mladu nadu
- zvijezdica
- Kontakt:
imate vi i najacu veznu liniju, vidim u vrhu ste i borite se za titulu :/[/quote]
Pa i prošle godine su bili približno na istom mjestu pa se "veliki" pojačao (ili oslabio) za Savića, Karića, Vasilića!

Pa i prošle godine su bili približno na istom mjestu pa se "veliki" pojačao (ili oslabio) za Savića, Karića, Vasilića!
-
Edvin_manijak
- Kontakt:
Prodajem majicu MANIJACI plave boje veličina "M" očuvana. 25 KM 
-
Amar TM'87
- Kontakt:
Pa i prošle godine su bili približno na istom mjestu pa se "veliki" pojačao (ili oslabio) za Savića, Karića, Vasilića!zvijezdica je napisao/la:imate vi i najacu veznu liniju, vidim u vrhu ste i borite se za titulu :/
Da nebi ovo preslo u djeciju raspravu, niko ovdje nema nista protiv zvijezde ja sam cak par puta i pisao da su i jedini simpatican klub u nasoj ligi...
Sva trojica pobrojanih su dovedeni kao zamjene Savic je zaigrao zahvaljujuci povrjedama Svrake, da ne bude opet zabune igraci su u nasoj ligi u 5 deka svi niko bas ne odskace toliko samim tim lakse je igrati u manjim sredinama nego recimo u Zelji ili kod malenih najsvjezi primjeri su Fedja Dudic za kojim ste do neki dan pjenili a kod nas nije posteno opucao na gol ili Seslija vazio za jednu od najvecih nada u BiH nije postene utakmice odigrao tako da to i nije neko mjerilo...Iskrneno ja ne vidim kvalitetnih igraca u zvijezdi mozda Amar vidi pa dovede ako mu se bude htjelo...
Pa i prosle godine je zvijezda bila jaca nego ove na kraju krajeva a i sam pomisao porediti Zelju i zvijezdu je pomalo smijesna...
Duple pobjede nad najvecim rivalima:
Velež Mostar (6x): 1957/1958 (4-1, 3-1), 1963/1964 (3-1, 3-2), 1967/1968 (3-1, 2-0), 1995/1996 (2-1, 1-0), 2002/2003 (4-1, 1-0), 2009/2010 (1-0, 2-0)
Sloboda Tuzla (6x): 1956/1957 (1-0, 2-0), 1960/1961 (3-0, 2-1), 1962/1963 (4-2, 2-0), 1996/1997 (3-1, 5-3), 1997/1998 (1-0, 1-0), 2002/2003 (1-0, 1-0)
Čelik Zenica (5x): 1952/1953 (2-0, 4-2), 1961/1962 (3-0, 3-2), 1972/1973 (3-0, 2-1), 1979/1980 (2-0, 3-2), 2009/2010 (4-1, 1-0)
Borac Banja Luka (5x): 1953/1954 (5-0, 3-2), 1956/1957 (3-0, 3-1), 1971/1972 (3-1, 3-2), 1972/1973 (1-0, 2-1), 2003/2004 (3-0, 2-1)
FK Sarajevo (3x): 1968/1969 (2-0, 1-0), 1989/1990 (1-0, 3-1), 2000/2001 (1-0, 3-0)
Velež Mostar (6x): 1957/1958 (4-1, 3-1), 1963/1964 (3-1, 3-2), 1967/1968 (3-1, 2-0), 1995/1996 (2-1, 1-0), 2002/2003 (4-1, 1-0), 2009/2010 (1-0, 2-0)
Sloboda Tuzla (6x): 1956/1957 (1-0, 2-0), 1960/1961 (3-0, 2-1), 1962/1963 (4-2, 2-0), 1996/1997 (3-1, 5-3), 1997/1998 (1-0, 1-0), 2002/2003 (1-0, 1-0)
Čelik Zenica (5x): 1952/1953 (2-0, 4-2), 1961/1962 (3-0, 3-2), 1972/1973 (3-0, 2-1), 1979/1980 (2-0, 3-2), 2009/2010 (4-1, 1-0)
Borac Banja Luka (5x): 1953/1954 (5-0, 3-2), 1956/1957 (3-0, 3-1), 1971/1972 (3-1, 3-2), 1972/1973 (1-0, 2-1), 2003/2004 (3-0, 2-1)
FK Sarajevo (3x): 1968/1969 (2-0, 1-0), 1989/1990 (1-0, 3-1), 2000/2001 (1-0, 3-0)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
- Stole iz Bora
- Kontakt:
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Šehić: Ne pada mi na pamet produžiti ugovor pod istim uslovima
Igrač koji bi po mnogima mogao obilježiti prelazni rok u Premijer ligi BiH, je čuvar mreže sarajevskog Željezničara, Ibrahim Šehić, koji trenutno kotira kao jedan od najtraženijih igrača domaćeg prvenstva.
Nakon osvajanja šampionske titule i dobrih partija u mladoj reprezentaciji BiH, interesanata za usluge mladog golmana nije nedostajalo, a ne treba ni spominjati da mu je cijena skočila nakon prijateljske utakmice BiH i Slovačke kada je Šehić bio jedan od najboljih pojedinaca u našem timu. Ibrahim priznaje da bi u narednih nekoliko dana volio pronaći novi klub.
Sve sam prepustio svome menadžeru, on ima pravo da u moje ime pregovara sa klubovima, vidjet ćemo šta će od svega biti. Iskren da budem, volio bih se okušati u inostranstvu, nadam se da bi do kraja januara mogao znati ime novog kluba, i vjerujem da ću biti zadovoljan i ja i Željezničar, govori Šehić za ...
Željezničaru se smješi prilika da samo u šest mjeseci, nakon prodaje Bekrića ostvari još jedan veliki transfer (barem za naše uslove), koji bi dodatno napunio kasu tima sa Grbavice. Dodamo li tome da bi Željo zaradio oko milion KM, ukoliko bi Džeko u narednim danima ostvario transfer na otok, onda čelni ljudi Željezničara, zadovoljno mogu trljati dlanovima. Međutim, ukoliko Šehić ne napusti Grbavicu u zimskom prelaznom roku, na ljeto će biti slobodan igrač, tako da bi Željezničaru u tom slučaju pripale samo mrvice.
Što se tiče mene, ja sam spreman razgovrati o produženju ugovora, bilo je razgovora i sa Amarom Osimom i sa čelnicima kluba ali još uvijek ništa konkretno. Međutim, ono što mogu reći je da mi ne pada na pamet da potpišem novi ugovor pod istim uslovima, mislim da sam zaslužio više, Željezničaru sam dao mnogo, kada je klub bio u teškoj situaciji, davao sam uvijek sve od sebe, branio sam i u odnosu na neke druge, mislim da zaslužujem novi ugovor, pod boljim uslovima od trenutnog.
Ukoliko bi Šehić pak odbio produžiti ugovor, sigurno je da bi ga čekala sudbina Kenana Hasagića ili Edina Cocalića koji su preselili na tribine. I tu mogućnost, Ibrahim je prihvatio kao sasvim realnu.
Ja sam razgovarao sa Amarom, i rekao mi je da je velika mogućnost da ću drugi dio sezone provesti na tribinama, ukoliko ne produžim ugovor. Ja se ne ljutim ni na koga, i ovo se ne treba protumačiti pogrešno, to je sasvim realna situacija, razumljivo je da klub želi zaraditi na meni, tako da me ne bi iznenadilo da preselim na klupu ili tribine, ukoliko ne budem produžio ugovor, kazao je Ibrahim Šehić za ...
Igrač koji bi po mnogima mogao obilježiti prelazni rok u Premijer ligi BiH, je čuvar mreže sarajevskog Željezničara, Ibrahim Šehić, koji trenutno kotira kao jedan od najtraženijih igrača domaćeg prvenstva.
Nakon osvajanja šampionske titule i dobrih partija u mladoj reprezentaciji BiH, interesanata za usluge mladog golmana nije nedostajalo, a ne treba ni spominjati da mu je cijena skočila nakon prijateljske utakmice BiH i Slovačke kada je Šehić bio jedan od najboljih pojedinaca u našem timu. Ibrahim priznaje da bi u narednih nekoliko dana volio pronaći novi klub.
Sve sam prepustio svome menadžeru, on ima pravo da u moje ime pregovara sa klubovima, vidjet ćemo šta će od svega biti. Iskren da budem, volio bih se okušati u inostranstvu, nadam se da bi do kraja januara mogao znati ime novog kluba, i vjerujem da ću biti zadovoljan i ja i Željezničar, govori Šehić za ...
Željezničaru se smješi prilika da samo u šest mjeseci, nakon prodaje Bekrića ostvari još jedan veliki transfer (barem za naše uslove), koji bi dodatno napunio kasu tima sa Grbavice. Dodamo li tome da bi Željo zaradio oko milion KM, ukoliko bi Džeko u narednim danima ostvario transfer na otok, onda čelni ljudi Željezničara, zadovoljno mogu trljati dlanovima. Međutim, ukoliko Šehić ne napusti Grbavicu u zimskom prelaznom roku, na ljeto će biti slobodan igrač, tako da bi Željezničaru u tom slučaju pripale samo mrvice.
Što se tiče mene, ja sam spreman razgovrati o produženju ugovora, bilo je razgovora i sa Amarom Osimom i sa čelnicima kluba ali još uvijek ništa konkretno. Međutim, ono što mogu reći je da mi ne pada na pamet da potpišem novi ugovor pod istim uslovima, mislim da sam zaslužio više, Željezničaru sam dao mnogo, kada je klub bio u teškoj situaciji, davao sam uvijek sve od sebe, branio sam i u odnosu na neke druge, mislim da zaslužujem novi ugovor, pod boljim uslovima od trenutnog.
Ukoliko bi Šehić pak odbio produžiti ugovor, sigurno je da bi ga čekala sudbina Kenana Hasagića ili Edina Cocalića koji su preselili na tribine. I tu mogućnost, Ibrahim je prihvatio kao sasvim realnu.
Ja sam razgovarao sa Amarom, i rekao mi je da je velika mogućnost da ću drugi dio sezone provesti na tribinama, ukoliko ne produžim ugovor. Ja se ne ljutim ni na koga, i ovo se ne treba protumačiti pogrešno, to je sasvim realna situacija, razumljivo je da klub želi zaraditi na meni, tako da me ne bi iznenadilo da preselim na klupu ili tribine, ukoliko ne budem produžio ugovor, kazao je Ibrahim Šehić za ...
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.