FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

robertkosar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la robertkosar » 26 jan 2021, 09:45

PeakyBlinders je napisao/la:
26 jan 2021, 05:23
Indianac je napisao/la:
26 jan 2021, 03:55
Da je nekako rundu nagovoriti da udje u klub. On bi mozda uspio nagovoriti legende koje vole klub vise od zivota da mu se pridruze i da zajednickim snagama vrate klub na stare staze slave.

slika
E jesi vala indijanac sa ovim podbadanjem. Jadno.
O doticnom gosodinu molim pisite na forumu Sisoja City kluba :mrgreen:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 jan 2021, 09:47

SarajevoJeBordo je napisao/la:
26 jan 2021, 09:36
bordobijeli je napisao/la:
26 jan 2021, 09:10
Ovdje te deklarišu i etiketiraju i sta god napišeš oni vide to kao napad na upravu, mrzitelja, hinju.
Prije par dana uptam sto Fanimo nije igrao odma odgovori otisao u tz City, raspsdamo se, i uvijek provuku pricu o Husrefu a ja pitao za Fanima al eto ja sam kao husrefoljubac i nisam "pravi" navijac.
Naravno da zlo treba etiketirati. Obilježavati sprejem ko kurbane.
Super, samo nastavi

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 jan 2021, 09:47

zagorski je napisao/la:
26 jan 2021, 08:34
MortemHz je napisao/la:
26 jan 2021, 08:01
zagorski je napisao/la:
26 jan 2021, 01:23
Mora se nesto popraviti na polju samoodrzivosti i samofinansiranja kluba. Mislim da je u tom smislu akademija prioritet i broj 1. Vjerovatno su to u klubu ozbiljno shvatili i vjerujem da je dolazak ovog Italijana jedan od koraka u tom pravcu. Mi bi trebali svake godine da kroz prodaju igraca obezbijedimo bar pola budzeta, kako to radi vecina klubova sa ovih prostora.
Dalje, marketing, sponzorstva, clanstvo, fan shop sve se to mora i treba poboljsati. I mi navijaci u tom dijelu zaista moze puno uciniti.
Pa nece niko u nedogled upumpavati svoja sredstva i krpiti na taj nacin vise od 80% budzeta.
Prema posljednjem izvještaju investitor pokrije otprilike pola budžeta.
Opet je to velika cifra. Otprilike 4-5 miliona?
Tu negdje. Slažem se da je akademija broj jedan po pitanju toga ali tebi uspjeh u europi donosi dosta toga. Čim se plasiraš u grupne faze tebi cijene igrača idu gore sve i da po 10:0 izgubiš svaku utakmicu. Moje mišljenje je da moramo izdvajati malo više za igrače u nekoj bližoj budućnosti i tako bi tu investiciju vratili mada ni to nije garant. Postoji tu i faktor sreće u izvlačenju ali to generalno ne prolazi. Ne može ne niko ubijediti da nismo mogli proći Celtic da smo imali malo kvalitetnije igrače. Dinamo i Zvezda su nerealni za nas ali možda po jačini da budemo kao Rijeka, kada im je Benko bio prvi napadač recimo. Mislim da je to realno i da bi imali mnogo veće šanse da se plasiramo negdje. Sada će to biti lakše radi konferencijske lige ali poenta i dalje stoji.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 26 jan 2021, 09:52

MortemHz je napisao/la:
26 jan 2021, 09:47
zagorski je napisao/la:
26 jan 2021, 08:34
MortemHz je napisao/la:
26 jan 2021, 08:01

Prema posljednjem izvještaju investitor pokrije otprilike pola budžeta.
Opet je to velika cifra. Otprilike 4-5 miliona?
Tu negdje. Slažem se da je akademija broj jedan po pitanju toga ali tebi uspjeh u europi donosi dosta toga. Čim se plasiraš u grupne faze tebi cijene igrača idu gore sve i da po 10:0 izgubiš svaku utakmicu. Moje mišljenje je da moramo izdvajati malo više za igrače u nekoj bližoj budućnosti i tako bi tu investiciju vratili mada ni to nije garant. Postoji tu i faktor sreće u izvlačenju ali to generalno ne prolazi. Ne može ne niko ubijediti da nismo mogli proći Celtic da smo imali malo kvalitetnije igrače. Dinamo i Zvezda su nerealni za nas ali možda po jačini da budemo kao Rijeka, kada im je Benko bio prvi napadač recimo. Mislim da je to realno i da bi imali mnogo veće šanse da se plasiramo negdje. Sada će to biti lakše radi konferencijske lige ali poenta i dalje stoji.
Da, slazem se, euro nastupi takode puno znace, zato je bitno da uvijek imamo dovoljno snaznu ekipu minimalno za 2 do 3 meca u Evropi i naravno da titula u prvenstvu bude neupitna jer ipak je najveca lova u LP.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 26 jan 2021, 09:55

Ne sjecam se kakvi su protesti bili prije nego sto su dosli Benko i Jajalo ?
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 26 jan 2021, 09:58

OsmaDolazi je napisao/la:
26 jan 2021, 09:23
Nece raja da shvati da se dosta i vrati vlasniku, samo kroz Evropu, saberite i biti ce vam jasno. Pa jbm mu misa ne moze vratiti investiciju za 3 mjeseca. Neka udje u Konferencijsku ligu ove godine i on je vratio investiciju. Da ne pricam jos ako se za dobre pare proda Djokanovic ili Kovacevic? Ne baca Nam pare onako bezveze. To ne sumnjajte. Biti samoodrziv je gotovo nemoguce u danasnjem vremenu. Samoodrzivost imate kod kona, pa vidite da ih ta samoodrzivost kosta duga cirka 15 miliona. Ako hoces da uspije, da si jak i takmam, MORAS imati covjeka koji stoji iza tebe sa svojim novcima.
Hoće raja da budemo samoodrživi a da imamo 25 superkvalitetnih igrača u rosteru, da imamo 2500 članova i isto toliko navijača na tribinama. Kako, kojom logikom? Hoće da talente prodajemo u Englesku za 5 miliona a naši najtalentovaniji i najbolji igrači se jedva nametnu u nekoj turskoj ligi, u Belgiji prismrdit ne mogu prvom timu, da ne idemo dalje. Kako ćeš prodat igrača kojem je menadžer Danac, Redžepagić ili Husarić? Igrača koji je grupnu fazu gledao samo na TVu a playoff u prosjeku igramo jednom u pet sezona. Kažu, uprava ne radi ništa da namakne lovu. Neki bi ovdje da klub bude 1/20, da imamo 20 investitora i da se svi pitaju i daju pare nama. Uprava je dovela sponzore, nosimo.Turkish Airlines na dresovima, sponzori Renault, Bavaria, hotel Holliday, hotel Grand, Telemach... Šta biste vi, da nam na dresu s prednje strane stoji Qatar Airways a iza Chevrolet, negdje na šorcu Fly Emirates a na kragni bwin?

Najgore što se u upravljanje klubom petljaju ljudi koji kod privatnika gule za 650 maraka. Eto ono će diplomirane pravnike učit kako se ugovori pišu, učit milijardera kako se pare investiraju, učit ćaću kako se djeca prave. Strašno jbt.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 26 jan 2021, 09:59

skoroalen je napisao/la:
26 jan 2021, 09:58
OsmaDolazi je napisao/la:
26 jan 2021, 09:23
Nece raja da shvati da se dosta i vrati vlasniku, samo kroz Evropu, saberite i biti ce vam jasno. Pa jbm mu misa ne moze vratiti investiciju za 3 mjeseca. Neka udje u Konferencijsku ligu ove godine i on je vratio investiciju. Da ne pricam jos ako se za dobre pare proda Djokanovic ili Kovacevic? Ne baca Nam pare onako bezveze. To ne sumnjajte. Biti samoodrziv je gotovo nemoguce u danasnjem vremenu. Samoodrzivost imate kod kona, pa vidite da ih ta samoodrzivost kosta duga cirka 15 miliona. Ako hoces da uspije, da si jak i takmam, MORAS imati covjeka koji stoji iza tebe sa svojim novcima.
Hoće raja da budemo samoodrživi a da imamo 25 superkvalitetnih igrača u rosteru, da imamo 2500 članova i isto toliko navijača na tribinama. Kako, kojom logikom? Hoće da talente prodajemo u Englesku za 5 miliona a naši najtalentovaniji i najbolji igrači se jedva nametnu u nekoj turskoj ligi, u Belgiji prismrdit ne mogu prvom timu, da ne idemo dalje. Kako ćeš prodat igrača kojem je menadžer Danac, Redžepagić ili Husarić? Igrača koji je grupnu fazu gledao samo na TVu a playoff u prosjeku igramo jednom u pet sezona. Kažu, uprava ne radi ništa da namakne lovu. Neki bi ovdje da klub bude 1/20, da imamo 20 investitora i da se svi pitaju i daju pare nama. Uprava je dovela sponzore, nosimo.Turkish Airlines na dresovima, sponzori Renault, Bavaria, hotel Holliday, hotel Grand, Telemach... Šta biste vi, da nam na dresu s prednje strane stoji Qatar Airways a iza Chevrolet, negdje na šorcu Fly Emirates a na kragni bwin?

Najgore što se u upravljanje klubom petljaju ljudi koji kod privatnika gule za 650 maraka. Eto ono će diplomirane pravnike učit kako se ugovori pišu, učit milijardera kako se pare investiraju, učit ćaću kako se djeca prave. Strašno jbt.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 26 jan 2021, 10:01

Da se prisjetimo pokušaja izvlačenja para iz kluba u lični džep i u džep svog havera, čaršijskog klošara. Ne ponovilo se i daleko bili od kluba lihvari.

slika

A ovaj je nakon nas završio karijeru u 22oj godini :rol:
slika

To su naše leđende i njihove namjere.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 jan 2021, 10:01

feniksptica je napisao/la:
26 jan 2021, 09:55
Nisu bili protesti al je bila euforija i ogromna ocekivanja, investitor tek doša jedan veliki zamah je bio i vodjeni tim uprava je dovela njih dvojicu.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 26 jan 2021, 10:03

26 jan 2021, 10:01
Nisu bili protesti al je bila euforija i ogromna ocekivanja, investitor tek doša jedan veliki zamah je bio i vodjeni tim uprava je dovela njih dvojicu.
I tad kad je Hus otisao bila i euforija jer smo prvi a i skoro bio dosao novi vlasnik te uprava vodjena pozicijom na tabeli i novim vlasnikom koji je u zamahu dovela Vinka i dobra pojacanja.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 26 jan 2021, 10:05

Nit je Husrefa moglo vratit 200 ljudi ma da je bilo 50000 ljudi nebi moglo vratit husrefa. Pa pogoedaj BBB sto nisu natjerali ZDRAVKA MAMICA DA URADI BILO STA..

Nit je tih 200-500 ljudi natjeralo upravu da utadi vrhunski prelazni rok.. jer i prije toga 2-3 uprava je radila odlican prelazni rok. Jer titule pa i rezultati u evropi govore..

Husref je dobio otkaz prije sad vise od godinu i nigdje niko nije rekao bar odkako je zavrseno ovih 19 kola bolje bi bilo da je Husref tu umjesto Vinka. Svi su rekli Vinko radi odlican posao i da nastavi tako..

Samo sto ja i jos nekolicina nismo za vrijedjanja Husrefa na nacin keseljub placonja izdajnik itd..

Naj veca LEGENDA KLUBA je HUSREF, po osvojenim titulama kao se spoi igracka i trenerska karijera..

Takodje neko je pisao i upravu je da MI MORAMO POD HITNO iznac nacine da pokrivamo svohe troskove, jer NAM kad potrosi 50 m € na klub on ce dic ruke, jer jednostavno matematika nikad ne laze..

Zasto je TAN prodao 65% kluba jer je ulozio onoliko koliko je smatrao da je dovoljno i da sa tom kolicinom novca smo trebali bit samo odrzivi kad je vidio da to nismo prodao je Namu 65% kluba vratio lovu i ima 30 posto ako sta NAM napravi da moze profitirat. PSG MANCHESTER CITY I njihovi vlasnici i lige u kojima igraju nisu u istoj situaci kao mi

2 m funti tv prava
Puni stadioni 50-60 utakmica godisnje
Lp
Dresovi itd

Plus reklama im dodje dzaba preko kluba..ETIHAD NA DRESU pa Emirati su arsenalu napravili stadion

Etihad nebi ima nikad jeftiniju reklamu nego ovo preko city kad uzmes da ce prodat taj klub za ogromnu cifru koji cemu pokrit 50 % ulozenog plus ove gore stvar ulaznice reklama koju gleda milioni tv prava lp ITD I PONEKA PRODAJA NEKOG IGRACA.

Pitar1946
Kontakt:

Post Postao/la Pitar1946 » 26 jan 2021, 10:10

Kazu nema igraca,evo soudani slobodan,daj platu i eto napadaca

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 26 jan 2021, 10:11

Raja strpite se do kraja sezone sa tim raspravama i prozivanjima uprave. Ako uzmemo titulu ove godine ja sam za to da se Namu i upravi podigne spomenik a ako nedaj Boze prokockamo titulu tad cemo svi tjerati upravu ali ne i gospodina Nama.
Znaci pustite ljude da rade kako misle da je najbolje a sudite na kraju sezone

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 26 jan 2021, 10:13

FCUM je napisao/la:
26 jan 2021, 09:44
Zoran28 je napisao/la:
25 jan 2021, 13:24
FCUM je napisao/la:
25 jan 2021, 12:44
Ovo nece na dobro sa odlascima a pogotovo niko nam ne dolazi
Jel to idu i Pogba i Bruno ?! Valjda Albu zavrsavate a i Dybala je blizu dogovora. Vala po meni ste favoriti ove godine, Liverpul je haos drama.
jos koji dan pa ti skola pocinje pa ti mama i tata uzimaju racunar
Kako dubokoumno :rol: Siljis li ga na Cavanija :plac:
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 jan 2021, 10:14

26 jan 2021, 10:03
I tad kad je Hus otisao bila i euforija jer smo prvi a i skoro bio dosao novi vlasnik te uprava vodjena pozicijom na tabeli i novim vlasnikom koji je u zamahu dovela Vinka i dobra pojacanja.
Pa jeste to i kazem, pritisak, euforija to je povezano i u tim situacijama uprava je dovodgila zvučna pojacanja.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 26 jan 2021, 10:15

:hmmmmm:
Tatamata1946 je napisao/la:
26 jan 2021, 10:11
Raja strpite se do kraja sezone sa tim raspravama i prozivanjima uprave. Ako uzmemo titulu ove godine ja sam za to da se Namu i upravi podigne spomenik a ako nedaj Boze prokockamo titulu tad cemo svi tjerati upravu ali ne i gospodina Nama.
Da li će se tjerati uprava ako se uzme treća u nizu, a nakon toga ne budemo prvaci? Ili se uzmu četiri u nizu, a peta se ne uzme? Hoće li se tada tjerati uprava? Je li to ispravno?
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 26 jan 2021, 10:17

26 jan 2021, 10:14
26 jan 2021, 10:03

Pa jeste to i kazem, pritisak, euforija to je povezano i u tim situacijama uprava je dovodgila zvučna pojacanja.
Pa to ti i ja govorim i prije se na euforiju i na dobre rezultate na polusezoni dovodili dobri igraci. Nema to veze s protestima. Znaci nije bilo pritiska kad su se dovodili Jajalo i Benko koji su po zvucnosti ko Tino
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 26 jan 2021, 10:17

Nista mi tjerati necemo niti mozemo.
Ima onaj koji daje pare pa neka tjera.
Nas kad bude 10 000 clanova i budemo trosili 100 _200 u po sezoni j fanshopu, onda se mozemo kurciti.

Dok nas ima 2400 na tribinama, od toga sto platimo karte izbijemo preko kazni, dok imas 2600 clanova, mozes ku.rcu svirati
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 26 jan 2021, 10:20

Probajte onako da vidite mozete l otjerat upravu pa cete vidjet da su to prosla vremena. Vlasniku se ne postavljaju uvjeti, ako je on tako odlucio bit ce. Pa sta su radili Mamicu sve jos mu na presa upadali i covjek nista, sto je zacrto ostvario je
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 26 jan 2021, 10:21

Pantelija je napisao/la:
26 jan 2021, 10:17
Nista mi tjerati necemo niti mozemo.
Ima onaj koji daje pare pa neka tjera.
Nas kad bude 10 000 clanova i budemo trosili 100 _200 u po sezoni j fanshopu, onda se mozemo kurciti.

Dok nas ima 2400 na tribinama, od toga sto platimo karte izbijemo preko kazni, dok imas 2600 clanova, mozes ku.rcu svirati
Upravo tako, lako je tuđim .i. katran miješati.
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 10 gostiju.