O doticnom gosodinu molim pisite na forumu Sisoja City kluba

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
O doticnom gosodinu molim pisite na forumu Sisoja City kluba
Super, samo nastaviSarajevoJeBordo je napisao/la: ↑26 jan 2021, 09:36Naravno da zlo treba etiketirati. Obilježavati sprejem ko kurbane.bordobijeli je napisao/la: ↑26 jan 2021, 09:10Ovdje te deklarišu i etiketiraju i sta god napišeš oni vide to kao napad na upravu, mrzitelja, hinju.
Prije par dana uptam sto Fanimo nije igrao odma odgovori otisao u tz City, raspsdamo se, i uvijek provuku pricu o Husrefu a ja pitao za Fanima al eto ja sam kao husrefoljubac i nisam "pravi" navijac.
Tu negdje. Slažem se da je akademija broj jedan po pitanju toga ali tebi uspjeh u europi donosi dosta toga. Čim se plasiraš u grupne faze tebi cijene igrača idu gore sve i da po 10:0 izgubiš svaku utakmicu. Moje mišljenje je da moramo izdvajati malo više za igrače u nekoj bližoj budućnosti i tako bi tu investiciju vratili mada ni to nije garant. Postoji tu i faktor sreće u izvlačenju ali to generalno ne prolazi. Ne može ne niko ubijediti da nismo mogli proći Celtic da smo imali malo kvalitetnije igrače. Dinamo i Zvezda su nerealni za nas ali možda po jačini da budemo kao Rijeka, kada im je Benko bio prvi napadač recimo. Mislim da je to realno i da bi imali mnogo veće šanse da se plasiramo negdje. Sada će to biti lakše radi konferencijske lige ali poenta i dalje stoji.zagorski je napisao/la: ↑26 jan 2021, 08:34Opet je to velika cifra. Otprilike 4-5 miliona?MortemHz je napisao/la: ↑26 jan 2021, 08:01Prema posljednjem izvještaju investitor pokrije otprilike pola budžeta.zagorski je napisao/la: ↑26 jan 2021, 01:23Mora se nesto popraviti na polju samoodrzivosti i samofinansiranja kluba. Mislim da je u tom smislu akademija prioritet i broj 1. Vjerovatno su to u klubu ozbiljno shvatili i vjerujem da je dolazak ovog Italijana jedan od koraka u tom pravcu. Mi bi trebali svake godine da kroz prodaju igraca obezbijedimo bar pola budzeta, kako to radi vecina klubova sa ovih prostora.
Dalje, marketing, sponzorstva, clanstvo, fan shop sve se to mora i treba poboljsati. I mi navijaci u tom dijelu zaista moze puno uciniti.
Pa nece niko u nedogled upumpavati svoja sredstva i krpiti na taj nacin vise od 80% budzeta.
Da, slazem se, euro nastupi takode puno znace, zato je bitno da uvijek imamo dovoljno snaznu ekipu minimalno za 2 do 3 meca u Evropi i naravno da titula u prvenstvu bude neupitna jer ipak je najveca lova u LP.MortemHz je napisao/la: ↑26 jan 2021, 09:47Tu negdje. Slažem se da je akademija broj jedan po pitanju toga ali tebi uspjeh u europi donosi dosta toga. Čim se plasiraš u grupne faze tebi cijene igrača idu gore sve i da po 10:0 izgubiš svaku utakmicu. Moje mišljenje je da moramo izdvajati malo više za igrače u nekoj bližoj budućnosti i tako bi tu investiciju vratili mada ni to nije garant. Postoji tu i faktor sreće u izvlačenju ali to generalno ne prolazi. Ne može ne niko ubijediti da nismo mogli proći Celtic da smo imali malo kvalitetnije igrače. Dinamo i Zvezda su nerealni za nas ali možda po jačini da budemo kao Rijeka, kada im je Benko bio prvi napadač recimo. Mislim da je to realno i da bi imali mnogo veće šanse da se plasiramo negdje. Sada će to biti lakše radi konferencijske lige ali poenta i dalje stoji.
Hoće raja da budemo samoodrživi a da imamo 25 superkvalitetnih igrača u rosteru, da imamo 2500 članova i isto toliko navijača na tribinama. Kako, kojom logikom? Hoće da talente prodajemo u Englesku za 5 miliona a naši najtalentovaniji i najbolji igrači se jedva nametnu u nekoj turskoj ligi, u Belgiji prismrdit ne mogu prvom timu, da ne idemo dalje. Kako ćeš prodat igrača kojem je menadžer Danac, Redžepagić ili Husarić? Igrača koji je grupnu fazu gledao samo na TVu a playoff u prosjeku igramo jednom u pet sezona. Kažu, uprava ne radi ništa da namakne lovu. Neki bi ovdje da klub bude 1/20, da imamo 20 investitora i da se svi pitaju i daju pare nama. Uprava je dovela sponzore, nosimo.Turkish Airlines na dresovima, sponzori Renault, Bavaria, hotel Holliday, hotel Grand, Telemach... Šta biste vi, da nam na dresu s prednje strane stoji Qatar Airways a iza Chevrolet, negdje na šorcu Fly Emirates a na kragni bwin?OsmaDolazi je napisao/la: ↑26 jan 2021, 09:23Nece raja da shvati da se dosta i vrati vlasniku, samo kroz Evropu, saberite i biti ce vam jasno. Pa jbm mu misa ne moze vratiti investiciju za 3 mjeseca. Neka udje u Konferencijsku ligu ove godine i on je vratio investiciju. Da ne pricam jos ako se za dobre pare proda Djokanovic ili Kovacevic? Ne baca Nam pare onako bezveze. To ne sumnjajte. Biti samoodrziv je gotovo nemoguce u danasnjem vremenu. Samoodrzivost imate kod kona, pa vidite da ih ta samoodrzivost kosta duga cirka 15 miliona. Ako hoces da uspije, da si jak i takmam, MORAS imati covjeka koji stoji iza tebe sa svojim novcima.
skoroalen je napisao/la: ↑26 jan 2021, 09:58Hoće raja da budemo samoodrživi a da imamo 25 superkvalitetnih igrača u rosteru, da imamo 2500 članova i isto toliko navijača na tribinama. Kako, kojom logikom? Hoće da talente prodajemo u Englesku za 5 miliona a naši najtalentovaniji i najbolji igrači se jedva nametnu u nekoj turskoj ligi, u Belgiji prismrdit ne mogu prvom timu, da ne idemo dalje. Kako ćeš prodat igrača kojem je menadžer Danac, Redžepagić ili Husarić? Igrača koji je grupnu fazu gledao samo na TVu a playoff u prosjeku igramo jednom u pet sezona. Kažu, uprava ne radi ništa da namakne lovu. Neki bi ovdje da klub bude 1/20, da imamo 20 investitora i da se svi pitaju i daju pare nama. Uprava je dovela sponzore, nosimo.Turkish Airlines na dresovima, sponzori Renault, Bavaria, hotel Holliday, hotel Grand, Telemach... Šta biste vi, da nam na dresu s prednje strane stoji Qatar Airways a iza Chevrolet, negdje na šorcu Fly Emirates a na kragni bwin?OsmaDolazi je napisao/la: ↑26 jan 2021, 09:23Nece raja da shvati da se dosta i vrati vlasniku, samo kroz Evropu, saberite i biti ce vam jasno. Pa jbm mu misa ne moze vratiti investiciju za 3 mjeseca. Neka udje u Konferencijsku ligu ove godine i on je vratio investiciju. Da ne pricam jos ako se za dobre pare proda Djokanovic ili Kovacevic? Ne baca Nam pare onako bezveze. To ne sumnjajte. Biti samoodrziv je gotovo nemoguce u danasnjem vremenu. Samoodrzivost imate kod kona, pa vidite da ih ta samoodrzivost kosta duga cirka 15 miliona. Ako hoces da uspije, da si jak i takmam, MORAS imati covjeka koji stoji iza tebe sa svojim novcima.
Najgore što se u upravljanje klubom petljaju ljudi koji kod privatnika gule za 650 maraka. Eto ono će diplomirane pravnike učit kako se ugovori pišu, učit milijardera kako se pare investiraju, učit ćaću kako se djeca prave. Strašno jbt.
Nisu bili protesti al je bila euforija i ogromna ocekivanja, investitor tek doša jedan veliki zamah je bio i vodjeni tim uprava je dovela njih dvojicu.feniksptica je napisao/la: ↑26 jan 2021, 09:55Ne sjecam se kakvi su protesti bili prije nego sto su dosli Benko i Jajalo ?
I tad kad je Hus otisao bila i euforija jer smo prvi a i skoro bio dosao novi vlasnik te uprava vodjena pozicijom na tabeli i novim vlasnikom koji je u zamahu dovela Vinka i dobra pojacanja.bordobijeli je napisao/la: ↑26 jan 2021, 10:01Nisu bili protesti al je bila euforija i ogromna ocekivanja, investitor tek doša jedan veliki zamah je bio i vodjeni tim uprava je dovela njih dvojicu.feniksptica je napisao/la: ↑26 jan 2021, 09:55Ne sjecam se kakvi su protesti bili prije nego sto su dosli Benko i Jajalo ?
Kako dubokoumno
Pa jeste to i kazem, pritisak, euforija to je povezano i u tim situacijama uprava je dovodgila zvučna pojacanja.feniksptica je napisao/la: ↑26 jan 2021, 10:03I tad kad je Hus otisao bila i euforija jer smo prvi a i skoro bio dosao novi vlasnik te uprava vodjena pozicijom na tabeli i novim vlasnikom koji je u zamahu dovela Vinka i dobra pojacanja.bordobijeli je napisao/la: ↑26 jan 2021, 10:01Nisu bili protesti al je bila euforija i ogromna ocekivanja, investitor tek doša jedan veliki zamah je bio i vodjeni tim uprava je dovela njih dvojicu.feniksptica je napisao/la: ↑26 jan 2021, 09:55Ne sjecam se kakvi su protesti bili prije nego sto su dosli Benko i Jajalo ?
Da li će se tjerati uprava ako se uzme treća u nizu, a nakon toga ne budemo prvaci? Ili se uzmu četiri u nizu, a peta se ne uzme? Hoće li se tada tjerati uprava? Je li to ispravno?Tatamata1946 je napisao/la: ↑26 jan 2021, 10:11Raja strpite se do kraja sezone sa tim raspravama i prozivanjima uprave. Ako uzmemo titulu ove godine ja sam za to da se Namu i upravi podigne spomenik a ako nedaj Boze prokockamo titulu tad cemo svi tjerati upravu ali ne i gospodina Nama.
Znaci pustite ljude da rade kako misle da je najbolje a sudite na kraju sezone
Pa to ti i ja govorim i prije se na euforiju i na dobre rezultate na polusezoni dovodili dobri igraci. Nema to veze s protestima. Znaci nije bilo pritiska kad su se dovodili Jajalo i Benko koji su po zvucnosti ko Tinobordobijeli je napisao/la: ↑26 jan 2021, 10:14Pa jeste to i kazem, pritisak, euforija to je povezano i u tim situacijama uprava je dovodgila zvučna pojacanja.feniksptica je napisao/la: ↑26 jan 2021, 10:03I tad kad je Hus otisao bila i euforija jer smo prvi a i skoro bio dosao novi vlasnik te uprava vodjena pozicijom na tabeli i novim vlasnikom koji je u zamahu dovela Vinka i dobra pojacanja.bordobijeli je napisao/la: ↑26 jan 2021, 10:01
Nisu bili protesti al je bila euforija i ogromna ocekivanja, investitor tek doša jedan veliki zamah je bio i vodjeni tim uprava je dovela njih dvojicu.
Nista mi tjerati necemo niti mozemo.Tatamata1946 je napisao/la: ↑26 jan 2021, 10:11Raja strpite se do kraja sezone sa tim raspravama i prozivanjima uprave. Ako uzmemo titulu ove godine ja sam za to da se Namu i upravi podigne spomenik a ako nedaj Boze prokockamo titulu tad cemo svi tjerati upravu ali ne i gospodina Nama.
Upravo tako, lako je tuđim .i. katran miješati.Pantelija je napisao/la: ↑26 jan 2021, 10:17Nista mi tjerati necemo niti mozemo.Tatamata1946 je napisao/la: ↑26 jan 2021, 10:11Raja strpite se do kraja sezone sa tim raspravama i prozivanjima uprave. Ako uzmemo titulu ove godine ja sam za to da se Namu i upravi podigne spomenik a ako nedaj Boze prokockamo titulu tad cemo svi tjerati upravu ali ne i gospodina Nama.
Ima onaj koji daje pare pa neka tjera.
Nas kad bude 10 000 clanova i budemo trosili 100 _200 u po sezoni j fanshopu, onda se mozemo kurciti.
Dok nas ima 2400 na tribinama, od toga sto platimo karte izbijemo preko kazni, dok imas 2600 clanova, mozes ku.rcu svirati
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 10 gostiju.