Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

OldFashioned
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la OldFashioned » 25 jan 2021, 19:51

Jako širok roster kao i Juveov, mada su u Torinu neki igrači ispucali svoje a treba biti realan dugo i osvajaju bez prave konkurencije, ima tu i zasićenja.
Uglavnom Milan će svoje ciljeve siguran sam ostvariti, pitanje je da li će i komšije.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 25 jan 2021, 20:00

Romagnoli13 je napisao/la:
25 jan 2021, 17:14
Cilj je LPa, dakle top 4 pozicije. Ako završe prvi to će biti veliki uspjeh i iznenađenje, s obzirom da niko nije očekivao tako nagli povratak Milana. Međutim, ako završe drugi, treći ili četvrti, za Milan nije smak svijet, cilj je ispunjen i sa tim. Dok je za Inter sve osim skudeta u ovim okolnostima blam i veliki neuspjeh. Mnogo su uložili, najskupljeg trenera imaju. Već se obrukali u LPa, jedino sezonu spašava titula. U tome je razlika.
Apsolutno tacno!
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 jan 2021, 20:12

Juventus je 9 godina zaredom osvajao ligu, DEVET godina, i da ne osvoje naredne 3, to neće biti preveliki neuspjeh. Jer svako zna da je fudbal igra ciklusa između ostalog. Ne možeš vječno biti na vrhu. Prvenstveno im je cilj vidjeti da li je Pirlo dovoljno dobar za nastavak zajedničkog rada ili ne. Ali o tome će se moći reći tek na kraju sezone. Zasad je to toplo hladno, više hladno nego toplo. Ali zahvaljujući pojedinačnom kvalitetu nekako se gura.

Dalje, situacija sa Ronaldom i još nekim veteranima se mora rezolvirati. Plate su im goleme a doprinos baš ne. Čak i Ronaldo, unatoč lijepim brojkama golova, nije više igrač od 30M po sezoni. Što će reći, da je za Juve idealan vakat da se poradi na rekonstrukciji ekipe. Eh sad, u finansijskom smislu da li je to izvodivo već ovo ljeto, to niko ne zna. Jer pandemija je učinila svoje. Dosta novca su i oni izgubili. Dakle Juventus nakon skoro decenije dominacije u ligi, može sad da "odmori" 2 sezone i da gradi novi tim, a da pritome ne bude veliki žal za ne osvajanjem skudeta.

Inter ima samo jedan cilj nakon blama u LPa, a to je skudeto! Sve ispod toga je raspad sistema i to je činjenica. Dosta je tu skupo plaćenih igrača, pa i veterana sa velikim ugovorima, a sve na zahtjev Contea. Ako ne osvoji skudeto, razlaz je neminovnost.

Milan igra fantastično već 13 mjeseci. Jezgra ekipe je najmlađa u ligi. Momci do 21 godinu su do sad ove sezone odigrali preko 7000 minuta. Povrede, suspenzije, covid, sve ih to prati od početka sezone a Milan je odigrao fantastičnu polusezonu unatoč svemu. Dalje, Serie A je taktički i dalje najjača ligi na svijetu i teško je većini da se prilagode, što ovaj podatak da Milan "nose" djeca veći dio sezone ima još veću težinu. Jer ako ovako dobro guraju u ovim godinama, onda šta tek slijedi od narednom periodu kad skupe dodatno iskustvo u ligi? No, šta će biti, to niko ne zna. Ali Milan ima jedan jasan cilj a to je plasman u LPa, a s koje pozicije manje je bitno.

Naravno da se nećemo lagati. Jer ako uđu u samo završnicu takmičenja sa prve pozicije ili u 3-4 boda zaostatka za prvim, ostaće žal za ne osvajanjem titule.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 25 jan 2021, 20:23

25 jan 2021, 20:12
Inter ima samo jedan cilj nakon blama u LPa, a to je skudeto! Sve ispod toga je raspad sistema i to je činjenica. Dosta je tu skupo plaćenih igrača, pa i veterana sa velikim ugovorima, a sve na zahtjev Contea. Ako ne osvoji skudeto, razlaz je neminovnost.
Interu je i bez blama u LP bio cilj o ostat ce scudeto. I sve osim toga je razočarenje.

Al kad vec baratas podacima kao i uvijek koji su to skupo plaćeni igrači i koji veterani imaju velike ugovore...od ovih 30+ jedino Vidal do 2022 i Sanchez do 2023, ostalo sve ove godine ugovori isticu...ima i Handa 2022...

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 jan 2021, 20:40

Sanchez i Vidal imaju plate kao da je 2015a godina a oni u svom prajmu. Čisto sumnjam da Young igra za siću, recimo. Eriksen ima enormnu platu a zbog Contea pa i sebe samog je beskoristan za Inter. Tako da imaš kvartet igrača koji su skupo, preskupo plaćeni a njihov doprinos je skoro pa neprimjetan.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 25 jan 2021, 20:55

Ali ti pricas kao da pola igraca ima plate od 6-7+plus miliona, a riječ je i tri igrača i Lukaku uz njih...Romelu Lukaku - €7.5m, Christian Eriksen - €7.5m, Alexis Sanchez - €7m, Arturo Vidal - €6.5m sljedeci Hakimi sa 5mil...

To da Vidal i Sanchez imaju velike plate slazem se, ali Eriksen kada je dolazio to je bila realna plata pogotovo sto je transfer bio jeftin, to sto on nije opravdao tko je mogao znati....

Tvoj je problem sto ti kod Intera sve preuvelicavas i dodajes i tako od početka sezone, dok npr kada se spomene Milan u bilo kakvom kontekstu uvijek je neki izgovor...

Samo malo smanji ribu kad pises o Interu da ga ocrnis, nekad dodaji kad treba pohvaliti sta :D

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 jan 2021, 21:09

Huska je napisao/la:
25 jan 2021, 20:55
Ali ti pricas kao da pola igraca ima plate od 6-7+plus miliona, a riječ je i tri igrača i Lukaku uz njih...Romelu Lukaku - €7.5m, Christian Eriksen - €7.5m, Alexis Sanchez - €7m, Arturo Vidal - €6.5m sljedeci Hakimi sa 5mil...

To da Vidal i Sanchez imaju velike plate slazem se, ali Eriksen kada je dolazio to je bila realna plata pogotovo sto je transfer bio jeftin, to sto on nije opravdao tko je mogao znati....

Tvoj je problem sto ti kod Intera sve preuvelicavas i dodajes i tako od početka sezone, dok npr kada se spomene Milan u bilo kakvom kontekstu uvijek je neki izgovor...

Samo malo smanji ribu kad pises o Interu da ga ocrnis, nekad dodaji kad treba pohvaliti sta :D
Evo da dodam na to, da je pametnije te plate od Sancheza, Vidala i Eriksena, preusmjeriti na povećanje plate Lukakua prije svega. Zatim Barelle i Bastonija, ta dva momka igraju fenomenalno, i treba ih "sačuvati" jačim ugovorima. Jel sad bolje? :mrgreen:

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 25 jan 2021, 21:28

Eh tu se slažemo vec, moze i Broz i De Vrij plata gore... Tako brate mili samo mi tu neke crnjake bacas :D... Ostavi sta za kraj sezone da se mozemo nasladjivati ili mi ili vi :D

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 jan 2021, 01:19

Immobile a Tiki Taka: "Lazio a vita, chiudo qui la mia carriera"
zabice jos mnogo golova za prvu ekipu rima :cool:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 26 jan 2021, 07:05

Ček, jesam nešto propustio? Nepokretni prešao u Romu? :mrgreen:
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 26 jan 2021, 11:21

Sretno Interistima noćas. Samo bez povreda i produžetaka. :mrgreen:

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 26 jan 2021, 12:33

dinoo je napisao/la:
25 jan 2021, 17:08
....a interovci ce optuziti contea, milanovci nisu ni isli na skudeto, juventini ce optuziti neiskusnog pirla...osta otvorena titula ove godine, niko je nece :D
Ja niti sam spomenuo Hakana, niti Benasera i sl., a ljudi eto 4 stranice o tome pisu.
Kao da nisu skontali da kod Intera hemija u ekipi nije adekvatna, nesto kao sa Juventusom. Imas par kvalitetnih igraca koji ne igraju jednostavno izborom trenera. Inter igra lose realno, negledljivo, a Milan u formi zivota, Juventus igra kao u eri prije Contea-katstrofalno. I takvi su u borbi za scudetto, ali ljudi nisu haman to vdijeli.
Al ono sto si ti napisao, to ce svako da koristi naravno, jer niko ne vidi sta ce da se desi nakon 38 kola ! Haman da je uklet ovaj scudetto 2021

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 26 jan 2021, 14:18

Juventus igra katastrofalno? Ja koji sam najveći kritičar igre Juventusa oduvijek ne smatram da je igra po bilo kom osnovu katastrofalna.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 jan 2021, 14:20

muxa je napisao/la:
26 jan 2021, 07:05
Ček, jesam nešto propustio? Nepokretni prešao u Romu? :mrgreen:
otkad je roma rimska ekipa

oni su prva ekipa corropolija :kafa:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 26 jan 2021, 14:22

To Chini kajlo stara :)
Il Club più titolato al mondo!

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 26 jan 2021, 15:25

tiffoso je napisao/la:
26 jan 2021, 12:33
dinoo je napisao/la:
25 jan 2021, 17:08
....a interovci ce optuziti contea, milanovci nisu ni isli na skudeto, juventini ce optuziti neiskusnog pirla...osta otvorena titula ove godine, niko je nece :D
Ja niti sam spomenuo Hakana, niti Benasera i sl., a ljudi eto 4 stranice o tome pisu.
Kao da nisu skontali da kod Intera hemija u ekipi nije adekvatna, nesto kao sa Juventusom. Imas par kvalitetnih igraca koji ne igraju jednostavno izborom trenera. Inter igra lose realno, negledljivo, a Milan u formi zivota, Juventus igra kao u eri prije Contea-katstrofalno. I takvi su u borbi za scudetto, ali ljudi nisu haman to vdijeli.
Al ono sto si ti napisao, to ce svako da koristi naravno, jer niko ne vidi sta ce da se desi nakon 38 kola ! Haman da je uklet ovaj scudetto 2021
Nisi spomenuo, ali napisao si da je Interov vezni red "sigurno kvalitetniji" .Napisao si jos par nebuloza ali helem nejse. :)

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 26 jan 2021, 15:56

Jokićev nesuđeni sin.

slika
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 26 jan 2021, 16:45

Pogba je napisao/la:
26 jan 2021, 14:18
Juventus igra katastrofalno? Ja koji sam najveći kritičar igre Juventusa oduvijek ne smatram da je igra po bilo kom osnovu katastrofalna.
Pa dobro, evidentno nisi gledao (ili prema licnom kreterijumu smatras ih dobrima) neke predstave Juventusa ove sezone. Ozbiljne prilike ti reda Bologna, Sassuolo sa igracem manje uspije vise prilika kreirati nego ti. Ako to ne smatras katastrofalnom igrom, onda ok. Nemate sigurno kadar kao prije 4-5 god ali idalje su tu dobri igraci u poredjenju sa ostalim timovima. Shodno kadru, Juventus ne prikazuje bas mnogo, zapravo nisu nikada imali neku bajnu igru, ali bili su stabilni, pouzdani i cvrsti u odbrani sa vrlo pragmaticnom igrom.
Kako god, nekome se ta igra svidja a nekome ne, valjda ja pamtim neka druga vremena i slicno.

Zamolio bih navijace Milana da ne spominju ozlijede, covid i slicno, jer nisu jedini u svijetu fudbala sa tim problemima. Inzeru je nedostajala skoro citava odbrana u tekmi sa vama i niko nije to uzeo kao razlog poraza. Ta opravdanja traze ljudi koji su podlozni svakakvim izgovorima.
Conte proslu tekmu se obrusio na sudiju Maresku- neopravdano! Covjek uredno odradio posao i nije nas nikako zakinuo u toj tekmi, ali svoju frustraciju ne moze covjek obuzdati i trazi krivca u drugome.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 26 jan 2021, 16:49

Jedno je kad imas problema sa tim dvije ili tri utakmice, a drugo je kad te to prati cijelu polusezonu. U tome je razlika prijatelju moj.

Večeras neka pobjedi bolji, sretniji i spretniji. Te da se izbjegnu dodatne povrede.

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 26 jan 2021, 16:58

26 jan 2021, 16:49
Jedno je kad imas problema sa tim dvije ili tri utakmice, a drugo je kad te to prati cijelu polusezonu. U tome je razlika prijatelju moj.

Večeras neka pobjedi bolji, sretniji i spretniji. Te da se izbjegnu dodatne povrede.
Pa dobro, to su sve sastavne stvari sezone i to svakome. Nama Skriniar nije igrao mjesec i po zbog Corone koju je pokupio u igri za repku.

A sto se tice vecerasnje tekme, nadam se dobroj tekmi i da se ne igraju produzetci samo :thumbup:

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.