Pantelija je napisao/la: ↑27 jan 2021, 06:22
Sanchez1987 je napisao/la: ↑27 jan 2021, 02:49
Saban123 je napisao/la: ↑27 jan 2021, 02:39
Ma dzaba da nam je Monchi SD, belaj je sama liga, država, infrastruktura, pa i finansije.
Pa nije ni osijek bio nista bolji od nas,pa sad dovode igrace iz spanske lige,pazi sta je spanska liga za hrvatsku al et haman da moze kad se zna i umije.
Ili im je porez manji?
Extra tereni?
Ulaganja u sport?
Zakon o sportu?
Pomoc zupanija, grada i drzave?
Evropska unija?
Pa sto onda maloprije bezveze napisa ko bi koga dobio... i da ih 5 0 dobijemo tri levela su iznad
Za mene glavno zakon o sportu i finansiranje(pomoc) grada... jel istina da Sloboda od Tuzle dobije oko milion godisnje... znam da nama nasi ne daju ni 50 hiljada na godisnjem nivou... kad bi poceli bar po milion pa uletis u grupu trece ove lige pa dovedes u grad par imena sa po hiljadu dvije navijaca(potrosi se u "gradu" na dan tekmi... ako si bio u Zg na dan tekmi od 2010-te pa do danas... mislim na europske vidio si da je pola grada plavo i tu grad: kafici,pubovi,fan shopovi,moteli,hoteli rade ko ludiiii(grad na dobitku)
A jos bih dodao to tvoje za EU... raja ovdje konta kako neko dijete ode iz zapresica za 2 3 mil eura a tek ovi stariji... prvo je papir bitan pa sve ostalo... mi kad i ako ikad udjemo u EU tad cemo imat igraca po Italiji,Njemackoj,Engleskoj,Belgiji,Holandiji isto kao sto imaju komsije i zapadne i istocne!