Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

invincible1921
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la invincible1921 » 28 jan 2021, 11:44

Goalgetter je napisao/la:
28 jan 2021, 10:17
feniksptica je napisao/la:
28 jan 2021, 09:55
Pa samo odgovoriti na pitanje zasto ste podrzali Robija, a Peteva niste. Isti savez ih doveo slicne trenerske reference, stranci. A Robi bio los ovaj tesko moze biti gori. Jos dolazi u 5x goru situaciju. Mozda ni ja ne bih podrzao Peteva da je neko drugi bio s njim u borbi. Ovako se napada Petev bespotrebno, preskaces dosta ljudi prije njega po tom pitanju
Podrzan je prvo zbog imena (igracka legenda), drugo jer je imao solidnu trenersku karijeru, sad koliko je uspjesna bila njegova trenerska stanica u Azerbejdzanu da se diskutovati ustvari sad kasnije znamo da je neznalica nazalost.
Na drugoj strani imas Peteva kojem su zadnje trenerske stanice sve zavrsile kratkorocnim angazmanima, pricu sa Dinamom vec znamo da ne nabrajam i jako sumnjivu pozadinu da je davno vec on bio izbor broj 1 prije nego sto se i uslo u ovu cijelu pricu oko selektora. Slag na tortu je naravno bijes javnosti zbog Barbreza kojeg su opet sjebali. Vjerujem da je protivkandidat bio neko drugi da Petev ne bi dobio ovoliko protivljenja javnosti.

Po meni najveci je problem ovdje savez i stvari sto su se desavale zadnjih mjeseci, promjena statuta i ostali cirkus. Opet ce selektor ispasti zrtveno janje i opet nas ceka novi cirkus sa selektorom kao i proslih puta. Jednom ovo mora prestati vise.

Dobro zasto onda se podrzava Barbarez?
=\_1921_/=

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 28 jan 2021, 11:52

Barbarez je bio bacena kost, kao Amar, kad je Prosinecki izabran.

Svaka im cast. Kako im je lako vas podjeliti.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 jan 2021, 11:54

samoposmatram je napisao/la:
28 jan 2021, 11:52

Nebitno bacena kost ilk ne, eo sto je barbarez bolji od ovog peteva ili bilo koga drugof i sta bi nama to tacno donijelo?

Onda bi znacj savez bio sasvim ok?
=\_1921_/=

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 28 jan 2021, 12:09

invincible1921 je napisao/la:
28 jan 2021, 11:54

Nebitno bacena kost ilk ne, eo sto je barbarez bolji od ovog peteva ili bilo koga drugof i sta bi nama to tacno donijelo?

Savez nije bio ok ni kad je Osim bio tu, ali dovedes kandidata za mir u kuci.
Tvoje diskusije na ovoj temi idu na mlin olosima. Prihvatio si Peteva kao manje zlo po tvome, ne zato sto je dostojan kandidat za poziciju na koju je izabran.
Progutao si udicu, ako bi radije da je selektor bio Muslin, Amar, Musemic Marinovic, Jovic.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 jan 2021, 12:11

@invicible1921
Probiem je Peteva sto nije „cist“ - svi se bojimo tih menedzerskih i nacionalnih talova, kojima ce on sigurno pokleknuti. Da ne zalazim u strucnost, ali to je nama svima bio koji bi bio plus kod Barbareza.

Medjutim, opet ponavljam, meni bi bilo najdraze da nam nisu Petev i Barbarez glavne opcije za selektora, jer to samo pokazuje kako smo pali na niske grane. Sva ozbiljnija trenerska imena ne zele da se uopste boce sa ovim savezom.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 jan 2021, 12:25

28 jan 2021, 12:09

Tvoje diskusije na ovoj temi idu na mlin olosima. Prihvatio si Peteva kao manje zlo po tvome, ne zato sto je dostojan kandidat za poziciju na koju je izabran.
Progutao si udicu, ako bi radije da je selektor bio Muslin, Amar, Musemic Marinovic, Jovic.
Ma u ovakoj situaciji apsolutno mi je svejedno ko je selektor...savez je zayebo jos davne 2015. godine, al tad im se likovalo i slavilo ih se..sad kad je sve u qrcu nesto bi mijenjali...dobro smo se sjetili.

Ja hocu rec da je izabran barbarz pravili bi se da je sve ok i onda nakon jos jednog kolapsa rezultatskog bi se sjetili da nam savez ne valja i da nam je liga na dnu Evrope.

Isto ko sto je bilo j sa prosineckim, 99% ljudi ovdje ga je slavilo pa pljuvaljo ko najveceg neprijatelja, a slavilj su ga bez ikakvog osnova nego eto IME JE JBG..
=\_1921_/=

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 28 jan 2021, 12:28

28 jan 2021, 12:11
@invicible1921
Probiem je Peteva sto nije „cist“ - svi se bojimo tih menedzerskih i nacionalnih talova, kojima ce on sigurno pokleknuti. Da ne zalazim u strucnost, ali to je nama svima bio koji bi bio plus kod Barbareza.

Medjutim, opet ponavljam, meni bi bilo najdraze da nam nisu Petev i Barbarez glavne opcije za selektora, jer to samo pokazuje kako smo pali na niske grane. Sva ozbiljnija trenerska imena ne zele da se uopste boce sa ovim savezom.
Isprike sto upadam. Kako mislis nije cist? I kako mislis ili znas da bi Barbarez bio cist, koristim tvoje termine? Ili recimo, zasto bi Barbarez bio cist, a po vama Susic, Bajevic i Prosinecki nisu bili cisti? Razumijem sta govoris, ali sve ti se bazira na onom rekla-kazala? Imamo recimo ovdje raju koja je Bajevica prozivala da nije cist jer gura "cipetice" a konkurencija im "todorovici". Mozda to mislis jer je drug sa Spahicem? A zaboravljas recimo da je Spahic cirkus napravio u Brazilu tako sto su mu bratu izmisljali radno mjesto kako bi bio u kampu reprezentacije. Sta je tu cisto?

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 28 jan 2021, 12:32

28 jan 2021, 12:25

Ma u ovakoj situaciji apsolutno mi je svejedno ko je selektor...savez je zayebo jos davne 2015. godine, al tad im se likovalo i slavilo ih se..sad kad je sve u qrcu nesto bi mijenjali...dobro smo se sjetili.

Ja hocu rec da je izabran barbarz pravili bi se da je sve ok i onda nakon jos jednog kolapsa rezultatskog bi se sjetili da nam savez ne valja i da nam je liga na dnu Evrope.

Isto ko sto je bilo j sa prosineckim, 99% ljudi ovdje ga je slavilo pa pljuvaljo ko najveceg neprijatelja, a slavilj su ga bez ikakvog osnova nego eto IME JE JBG..
Najstarija strategija podijeli i vladaj.

Peteva podrzavaju samo oni kojima ga je zao. Nema nijednog da je uvjeren u njegove strucne sposobnosti kao trener.

Ja priznam da je Amar, Husref, Vinko ili Dragan izabran za selektora, da bi dao svoju potporu njima ali nikad savezu. Interesuje me samo sport ne politika.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 28 jan 2021, 12:43

meni je najsmjesnije kad kazu neko se slavio pa poslije pljuvao. naravno da ce mu se suditi po zaslugama, ako sam za barbareza trenutno, ili kao sta sam bio ok sa svakim izborom do sada (osim tute bugarina), u pocetku das podrsku i ima je dok ne pokaze da nema pojma, rezultati su mjerilo.
Ne vidim problem u tome da se neko kao barbarez otjera ukoliko nema rezultat i ako pokaze da nema pojma, cuj molim te, jos jedno potroseno ime:-).
Treba nekog pustiti da radi 10 godina bez rezultata kako ga ne bi potrosili.

ne bih o tome zasto tuta jedini nema 'pocetnu' podrsku, sve je ispisano do sada.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 jan 2021, 12:56

admin je napisao/la:
28 jan 2021, 12:28
@invicible1921

Isprike sto upadam. Kako mislis nije cist? I kako mislis ili znas da bi Barbarez bio cist, koristim tvoje termine? Ili recimo, zasto bi Barbarez bio cist, a po vama Susic, Bajevic i Prosinecki nisu bili cisti? Razumijem sta govoris, ali sve ti se bazira na onom rekla-kazala? Imamo recimo ovdje raju koja je Bajevica prozivala da nije cist jer gura "cipetice" a konkurencija im "todorovici". Mozda to mislis jer je drug sa Spahicem? A zaboravljas recimo da je Spahic cirkus napravio u Brazilu tako sto su mu bratu izmisljali radno mjesto kako bi bio u kampu reprezentacije. Sta je tu cisto?
Cekaj malo ..izbor Barbareza koji javno kaze da ga trenerka karijera ne zanima, koji nema apsolunto nikakve veze sa treneskim poslom nego bi tu dosao samo jer je Barbarez je cist? Pa meni ne to u startu stela taman da je sve ostalo ok...evo kolega forumas admin ti je fino objasnio.

Gura se Barbarez bez ikakvog argumenta al to je ok jer je tako IN medju rajom...jedni te isti ljudi izabrali Peteva i sad ne valjaju a da su izabrali Barbareza bilo bi ok...ma daj

Sto je Petev manje cist ili vjse cist kd bilo kojeg drugog selektora?

@babino nije to bas tako...ja sma recimo bio protiv robija al me iznenadio u nekim stvarima. Ovdje vecina je bez ikakvog osnova ga dizala u nebesa i onda ga predstalvjali ko da je amater ..naravno sve radi mahalskog mentaliteta " sta ce nam osim vidi mu glave" i bosnjackog "nek je i go.vno al je njemacko"
=\_1921_/=

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 28 jan 2021, 13:03

Ko god je za ovog mufljuza Peteva nek mu dobro popusi mozda bude bolji selektor
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 jan 2021, 13:09

28 jan 2021, 12:32
28 jan 2021, 12:25

Najstarija strategija podijeli i vladaj.

Peteva podrzavaju samo oni kojima ga je zao. Nema nijednog da je uvjeren u njegove strucne sposobnosti kao trener.

Ja priznam da je Amar, Husref, Vinko ili Dragan izabran za selektora, da bi dao svoju potporu njima ali nikad savezu. Interesuje me samo sport ne politika.
Ne podrzavam peteva kazem ti sa ovakvim savezom i kandidatima svejedno mi je ..nego nije mi jasno zasto ljudi podrzavaju barbareza a protiv su tog istog saveza?

Moj stav se zna odavno, ili domaci trener tipa amar, vinko ili neki mladji sa strane koji ce se posvetiti stvaranju igraca uz savez koji ce vise paznje obratiti na jacanje nase lige kao osnove reprezentacije u buducnosti.

Ni petev ni robi ni ex yu fosili to nisu...al jbg raja hoce veselo hoce teferice sta cu im ja sami su trazili ovo
=\_1921_/=

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 28 jan 2021, 14:52

Sheyi je napisao/la:
28 jan 2021, 01:09
japa je napisao/la:
27 jan 2021, 23:11
Saka jada zvana BHF nije nikada nikoga srusila, to da su bitni i da se neko njih boji su klasicna tepanja internet ratnika. BHF je smijurija, Munja je usred frke dok je gorila Marakana isao dogovarao sa srpskim savezom "poslove" pa sta su ti mentoli napravili? pravili spotove i bacali baklje. Skupina neradnika koje jepotpalila politika da sluze njihovom interesu i podizu nacionalne tenzije. Od rezultata reprezentacije ne ocekujem mngoo jer relano nemamo kvalitet za vise od treceg mjesta u grupi, ono sto ocekujem je bolji posao i napredak u domacem fudbalu, domacim ligama seniorskim i omladinskim koji ce nam proizvoditi dobre igrace na kojima mozemo zaraditi a koji ce biti kicma reprezentacije u buducnosti.
Pljujes po ljudima koji na neki nacin iskazu nezadovoljstvo protiv saveza i onda u istom pasusu trazis uspjeh domaceg fudbala koji na ogroman nacin ne moze do uspjeha zbog loseg saveza, upravo onog protiv koga su neki iskazali protest. :bow:
Ne iskazuju oni protest zbog loseg saveza, da je tako davnih dana bi oni protestvovali proti Begica. Promjenila se struktura u savezu, B komponenta je izgubila vlast i zato protestvuju.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 28 jan 2021, 22:23

Velika većina navijača reprezentacije BiH ne podržava varalicuTutu, izabranog lažima i manipulacijama.
Podržavaju ga plaćenici poput ovih forumsko novinarskih sendvičara, botovi, klupski navijači što mrze reprezentaciju, jer u njoj ne igraju njihove neznalice.
Nadam se da će igrači znat da se postave prema ovom ološu i ne dozvolit Tuti da dočeka iduću godinu na klupi reprezentacije. U međuuvremenu će se i navijači vratit i poslat im poruku kakvu zaslužuju.
Dotad slavite propast reprezentacije, kad nemate šta drugo.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 28 jan 2021, 23:37

DrFilgud je napisao/la:
28 jan 2021, 22:23
Velika većina navijača reprezentacije BiH ne podržava varalicuTutu, izabranog lažima i manipulacijama.
Podržavaju ga plaćenici poput ovih forumsko novinarskih sendvičara, botovi, klupski navijači što mrze reprezentaciju, jer u njoj ne igraju njihove neznalice.
Nadam se da će igrači znat da se postave prema ovom ološu i ne dozvolit Tuti da dočeka iduću godinu na klupi reprezentacije. U međuuvremenu će se i navijači vratit i poslat im poruku kakvu zaslužuju.
Dotad slavite propast reprezentacije, kad nemate šta drugo.
Drugim rijecima, konacno ce i nas sunce ugrijati. Proslost kaze da su nam ovi sto ih je velika vecina navijaca podrzavala i zbog cega su ih ovih grobari i birali j... nanu naninu :). Napisah ja tebi ima dva mjeseca, dzaba krecis, ali ti ne odustajes :). Bice ovo dobro, lijepo novi selektor ga zavuce na pressu ovim sto pjene mjesecima i kontaju da se kao nesto pitaju. Kupio me Petev sa onim "pa zato sto nema niko bolji, logicno".

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 29 jan 2021, 00:45

Možemo se inatiti koliko hoćemo, stvar završena, novi selektor je tu.
Ko nije gledao repku prije njega neće pogotovo/vjerovatno ni sada mada ja ipak mislim da su takvi manjina i da čak i njih i dalje bole svaki loši rezultati reprezentacije bez obzira na sav mess u savezu, izboru selektora i nizu loših rezultata.
Ne podržavam Peteva ali podržavam repku uvijek i vazda.
Do promjene čelnika u vrhu saveza neće doći tako što ćemo bojkovati gledanje reprezentacije...
Petev je, (šta god ja mislio negativno o njemu) dobro rekao. "Zabrinuo bih se da je bilo 10.000".
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 29 jan 2021, 00:55

Pod ovim uslovima je bilo nemoguce skupiti toliku raju, svaka cast momcima koji su izasli dole, ma koliko ih je bilo..

Moderacijo logicno da vas je kupio.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 29 jan 2021, 01:17

harixs je napisao/la:
29 jan 2021, 00:55
Pod ovim uslovima je bilo nemoguce skupiti toliku raju, svaka cast momcima koji su izasli dole, ma koliko ih je bilo..

Moderacijo logicno da vas je kupio.
Nas ne mogu kupiti :) :) :). Osim za dobru lovu :)

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 29 jan 2021, 01:47

admin je napisao/la:
28 jan 2021, 12:28
@invicible1921

Najbolji post na ovoj temi otkad postoji. Sve fino i decidno objašnjeno, u srž pravo. Bravo! :thumbup:

Sve dok narod mutavi bude imao stavove tipa "ma daj samo da je naš, veliki je patriota, poginuće pored aut linije, on je ginuo za repku" i ostale gluposti, nema hajra. Sve dok to budu jedine reference za jednog trenera, odnosno selektora, nema hajra. Također, isto važi i za igrače.. "Ma neka ga, on barem izgara na terenu, pogide, izgide, ostavlja srce na terenu" i slično, nema hajra.
Sve dok se budete vodili nekakvim patetikama i nostalgijama, nema hajra.

Nek je sretno Petevu. Ova repka je spala na tako niske grane, da je dovoljno samo pogledati kandidate za selektora i to je to. Niko ozbiljan neće doći u ovaj cirkus.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 29 jan 2021, 03:32

Jah inace su nama vecinom treneri bili uvijek najveci problem.

U Tutinu viziju se svakako uklapa pracenje i podmladzivanje repstaCije igracima poput Dzokanovica, Pidre, Gigovica, Gazibegovica...a nikako neki instant uspjeh da bi opravdao kriminalni put do stolice...tako da bum vidjeli.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Mow i 13 gostiju.