Ako cemo realno gledati Dzeko je dobio kapitensku traku zbog statusa, ne zbog njegovih sposobnosti kao vodja. Imao je sportski talenat za sami vrh, cak ga smatram i talentovanijim od Lewana, ali mahalsko okruzenje mu nije moglo dati potrebnu potporu da iskoristi sav potencijal.DaVinci je napisao/la: ↑27 jan 2021, 22:55Da nam taj njegov kapitenski inat bar donosi pobjede kontra Finske, Armenije, Sj. Irske, Poljske ili bilo koje druge repke na svijetu pa hajde, nek se inati i zavodi red do mile volje ... ovako vec mehhh ...samoposmatram je napisao/la: ↑27 jan 2021, 12:05U reprezentaciji nema granice I guranjem inata je otisao toliko daleko da je izgubio osjecaj kad grjesi. U romi ga placaju za doprinos, u reprezentaciji igra dzaba. Uvjeren sam da je uvidio gresku I da radi na damagecontrol trenutno.![]()
Da je pozeljan kapiten Rome, trener bi vec sad izgubio svlacionicu, ali sve ukazuje na to, da Dzeko stoji sam u Romi.
Pitanje je samo kako ce reagovati ostali reprezentativci, ako on ostane kapiten. A Petev mi nelici kao neko, ko ce stvarati ekipu i traziti bolja rjesenja za kapitena unutar ekipe.