Denchi je napisao/la: ↑30 jan 2021, 08:43
Tarpi1234 je napisao/la: ↑30 jan 2021, 08:30
Denchi je napisao/la: ↑30 jan 2021, 07:44
Da li je realno da ih ovaj Ceric ovoliko pravi budalama, na aljazeeri izjavi hladno lik da ih ide preregistrovat u d.o.o. (LLC)ali u Londonu???
I da, sanirat ce dugove odmah tj. Do juna hahahhah
Jel moguce to? Da uradi
Pa naravno da ne, kako ces bilo koju firmu preregistrovat u drugu zemlju? Mozes registrovat kao novu firmu naravno ali onda stoji jel zeljeznicar 2021...i ne znam sta je poenta da ima mozda prava on na to registrovano tamo, pa moze on ekskluzivno prodavat tv prava itd. Pojma nemam nesto muti ocigledno....mislim lik jest prevarant al ima razlog sto on bjezi od naseg zakona....eto pratimo cirkus pa cemo vidjet...
Zakonsi može registrovati kao podružnicu firme Željezničar, da to tako nazovemo. Međutim, mora prikazivati prihod, jer će ga, u suprotnom, zaklati porez. Vidim da je neki umjetnik, šta li već. U tom slučaju, može organizovati npr. izložbe u podružnici i prihod uplaćivati firmi. To bazdi na pranje novca, jer to nije osnovna djelatnost firme. Također može osnovati podružnicu kao humanitarni oblik poslovanja, time je oslobođen poreza, ali mora prikazati tokove novca i način uplata. I treća solucija je osnivanje izdvojenog direktorskog ureda, sa firmom i radnom snagom, nešto kao firme čija je radna snaga po Aziji, Africi, a sjedište u Europi. Ali to su organizacije za sticanje profita preko jeftine radne snage. Ne znam kakav vi profit trebao Željezničar ostvarivati?! Također, osnivanje firme sa udjelom stranog kapitala, podliježe višestrukim provjerama, osobito kad su u pitanju transakcije iz zemalja trećeg svijeta.