Dallas Mavericks
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Dallas Mavericks
Dzaba nam i veceras 
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Ne, pitao si to već prije
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Booker je out za sutra.Rick Carlisle on Kleber, "He's doing better. He'll be back soon." No specifics. Carlisle said a couple of days ago that "I suppose Saturday (against Phoenix) is possible," but that the hope was it would be soon after these 2 games at Utah.
Ne mozes gledati ovo
Jedni bunar ne mogu da pogode
Drugi da baci iz piruete sa svog reketa uslo bi
Jedni bunar ne mogu da pogode
Drugi da baci iz piruete sa svog reketa uslo bi
dobre guzove ima Belma
Prva stvar, ekipa ništa nije pripremljena bolje u odnosu na prošlu tekmu, isto sve. Prva četvrtina je problem, veliki problem, i startna petorka. Kada nešto ne ide a to je ovo da igramo sa 3 off ball igrača čija je uloga i znanje (nedostatak kvaliteta) bez lopte uz Luku i KP-a potrebna je promjena. Sljedeća stvar koja se treba napraviti vratiti Powella (kojeg sam kritikovao) u startnu sa KP-em, onako kako je bilo i prošle sezone. Powell radi nešto najbolje u ovoj ekipi a to je da pravi kvalitetan blok što KP ne radi jer se koncentriše na pop a i manji čovjek ga čuva, preuzimaju pa od picka Luka&KP nema koristi. Sa Powellom se dobija dva igrača za p&r, time bih THJ-a klupirao. Veliki problem je kreiranje, čak i za Luku (koji je jedan od najboljih u ligi u tome) kada nema kvalitetan blok (što sa KP-em očito do sada ne ide), sa Powellom koji je prošlu sezonu bio jedan od najboljih rollera bi se moglo to nadomjestiti.
Jako loše pripremljena utakmica sa naše strane. Utah se odlično prilagodila nama odnosno picku Luka&KP stavljanjem pokretnog igrača koji je uvijek spreman preuzeti (O'Neal-a) tako da od tog picka nije bilo nikakve ama baš nikakve koristi. To se zove prilagođavanje ekipi, upravo ono što mi u ovom dvomeču (ili večeras) nismo imali. Sistem je takav, kako kaže Rick post up više nije tako efikasan šut u današnjoj košarci, zato KP večeras je dobio jednu-dvije lopte na post i to u momentima kada je bilo sve gotovo. A to je jedan od načina kako si mogao biti u utakmici, nisi se prilagodio i odstupio od sistema pa bacao više lopti na post (da makar imam razloga da pokopam KP-a kako ne može rješavati manjeg od sebe za 20+cm), nego se vjerovalo da će DFS pogoditi koju tricu te ući u seriju s obzirom na prostor koji Gobert mu ostavlja, a DFS šuta 30% ove sezone. Nismo bacali lopte na post (da ih natjeramo na udvajanje) tako nismo ni kreirali otvorene šuteve, naša igra se svela na 1 na 1 košarku u kojoj na parketu imaš 3 čovjeka koja ne znaju sebi iskreirati ili su slabi individualci, jednostavno nisu igrači toga (DFS, Rich i THJ), ostalo je samo da Luka igra 1 na 1 a kada i on uđe loše u utakmicu desi se ovo što se desilo oba puta, zaostatak 15-20 nakon prve četvrtine.
Mane ove petorke sa DFS, THJ i Rich su vidljive, pogotovo protiv ekipa koje će baciti i bolje od Ingles/O'Neale na Luku/KP i time neutralisati tu igru. J. Rich. je doveden da poboljša odbranu i to nije problem, problem je njegova uloga u napadu, pokušava se napraviti od njega sekundarni kreator, što on nije. Naš loš spacing mu ne ostavlja ni otvorenih šuteva.
Ovo je p&r liga, ukoliko tu nemaš kreacije nema te nigdje, a bojim se da će i ostale ekipe do kraja sezone se ugledati na Utah, te su potrebne promjene. A nije da mi najbolje izgledamo sa dva visoka, jednim rollerom i drugim stratch, sa trenutnim našim rosterom moraju startati Powell ili Kleber (kada se vrati) uz KP-a. Time bi THJ bio 6th man, prikladnija uloga za njega. Eksperiment sa jednim visokim sa trenutnim rosterom je fail za nas.
Mane ove petorke sa DFS, THJ i Rich su vidljive, pogotovo protiv ekipa koje će baciti i bolje od Ingles/O'Neale na Luku/KP i time neutralisati tu igru. J. Rich. je doveden da poboljša odbranu i to nije problem, problem je njegova uloga u napadu, pokušava se napraviti od njega sekundarni kreator, što on nije. Naš loš spacing mu ne ostavlja ni otvorenih šuteva.
Ovo je p&r liga, ukoliko tu nemaš kreacije nema te nigdje, a bojim se da će i ostale ekipe do kraja sezone se ugledati na Utah, te su potrebne promjene. A nije da mi najbolje izgledamo sa dva visoka, jednim rollerom i drugim stratch, sa trenutnim našim rosterom moraju startati Powell ili Kleber (kada se vrati) uz KP-a. Time bi THJ bio 6th man, prikladnija uloga za njega. Eksperiment sa jednim visokim sa trenutnim rosterom je fail za nas.
Nadam se porazu i protiv PHO, pa da se desi neko cudo i neko reaguje. Ovim tempom necemo uspjeti produziti Luku ni za kakav max.
Ne volim kada sam u pravu, ali vidjelo se od samog starta sezone u kojem smjeru idemo.
Ne volim kada sam u pravu, ali vidjelo se od samog starta sezone u kojem smjeru idemo.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
- Felixians4
- Kontakt:
Jrich jest sekundarni kreator, onda što je u napadu ako ne to? THJ može sebi iskreirati,pa eto ,sam ga predlažeš u 6th mana, to mu je najveća vrlina.
Porz je sramotan, al nema druge nego ga pošto-poto forsirati i definitivno ga tjerati da igra fizikalnije u oba smjera,i na skoku i u hustleu kad ga već šut ne ide. A fala k, kad bi se kompletirao,a ne fokusirao na isključivo skok šut, i to bi krenulo i bilo bi ga teže limitirati.
Puno je problema,donekle rješivih,no ova momčad nije ta i kako sam isticao, zločin je imalo tratiti Lukino vrijeme makar punio tek 22.
Porz je sramotan, al nema druge nego ga pošto-poto forsirati i definitivno ga tjerati da igra fizikalnije u oba smjera,i na skoku i u hustleu kad ga već šut ne ide. A fala k, kad bi se kompletirao,a ne fokusirao na isključivo skok šut, i to bi krenulo i bilo bi ga teže limitirati.
Puno je problema,donekle rješivih,no ova momčad nije ta i kako sam isticao, zločin je imalo tratiti Lukino vrijeme makar punio tek 22.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Luka je sam dio dosadasnjih problema DAL sa stilom igre gdje se sve vrti oko njega. Ko god je igrao kosarku zna kako je tesko kad ne diras loptu, a ocekuje se od tebe da pogodis sut kad je dobijes.Tim mora biti vise ukljucen u igru.Odlaskom Hardena u BKN, mislim da je DAL jedina ekipa u ligi gdje se kompletan napad vrti oko jednog igraca.Cak i James igra od lopte dok je Schroeder u igri.
Ne bih rekao da je Luka kriv nego Carlisle. Dallas je ove sezone najgori tim po skokovima kao i jedan od najgorih defnazivnih timova kao i prosle sezone. Dallas nema nikakve konkretne setove za druge igrace jer su blago receno nesposobni. Nemas unutrasnju igru jer ni jedan visoki ne zna odigrati ledjima ali ni licem 1 na 1. Bekovi i krila su losi za vodjenjem lopte i nemaju talenta odigrati 1 na 1. Ovo se najbolje vidi kad je Luka na klupi a igra Brunson.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑30 jan 2021, 14:47Luka je sam dio dosadasnjih problema DAL sa stilom igre gdje se sve vrti oko njega. Ko god je igrao kosarku zna kako je tesko kad ne diras loptu, a ocekuje se od tebe da pogodis sut kad je dobijes.Tim mora biti vise ukljucen u igru.Odlaskom Hardena u BKN, mislim da je DAL jedina ekipa u ligi gdje se kompletan napad vrti oko jednog igraca.Cak i James igra od lopte dok je Schroeder u igri.
Jest on sekundarni kreator ali ne može ni sebi ni drugima iskreirati, a THJ može biti jedino spot up šuter i to je to, a zašto bih ga stavio sa klupe, zato što moramo imati boljeg defanzivca na 1-2 pozicijama u paru sa Lukom, barem na startu.Felixians4 je napisao/la: ↑30 jan 2021, 11:51Jrich jest sekundarni kreator, onda što je u napadu ako ne to? THJ može sebi iskreirati,pa eto ,sam ga predlažeš u 6th mana, to mu je najveća vrlina.
Koja je uloga Porza na terenu u ovom sistemu kada igra jedinog visokog? Isključivo roller i kada ti se ekipe prilagode kao Utah sinoć nemaš ništa osim ako ne bacaš mu na post up pa kakav god rezultat bio, a to se ne radi, kaže Carlisle to više nije dobar play u ligi, pa kako ćeš ga onda uključiti u igru? Pa ova franšiza je imala setove akcija za Dirka još dok je bio starac gdje se iskreiralo otvorenih šuteva za njega. Ja nisam ni jednom vidio isto za KP-a da se igralo, ni jednom. Jedino šta se igralo za KP-a i to je bilo prošle sezone, iz auta i to je to.
Carlisle je dao loptu u ruke Luki, dao mu sve mogućnosti, da radi šta želi, puca trice kolika mu je volja bez obzira što ga ne ide, a šuta ispod 30%.
Problem ekipe i za Luku je taj što se ekipe prilagođavaju kada KP igra jedinog visokog, zato sam i pisao da je potrebno ili da mu bacaš na post ili da ubacuješ dodatnog visokog (Powell ili Kleber).
To kako se KP koristi pisao sam prošle sezone da mi se ne sviđa, dao si momku novac a podredio si ga da bude isto što i THJ na terenu. Bez Luke na terenu ista stvar, vrti p&r, p&p do iznemoglosti. I bez Luke na terenu ni jedne akcije da kreiraš za drugog igrača ekipe. Ako će zarađivati ove pare sa ovim tretmanom komotno ga tradeaj. Carlisle treba da ga razigra, a to sa ovom ulogom neće ići.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Svakako, trener je taj koji bira sistem igre, ali nesto ne znam da bi se Luki dopalo da ga sad malo odvoji od lopte i da statistika neminovno padne....Ne znam, nisam fan stila igre da se sve vrti oko jednog covjeka, zato to i pomenuh.Chstal je napisao/la: ↑30 jan 2021, 15:18Ne bih rekao da je Luka kriv nego Carlisle. Dallas je ove sezone najgori tim po skokovima kao i jedan od najgorih defnazivnih timova kao i prosle sezone. Dallas nema nikakve konkretne setove za druge igrace jer su blago receno nesposobni. Nemas unutrasnju igru jer ni jedan visoki ne zna odigrati ledjima ali ni licem 1 na 1. Bekovi i krila su losi za vodjenjem lopte i nemaju talenta odigrati 1 na 1. Ovo se najbolje vidi kad je Luka na klupi a igra Brunson.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑30 jan 2021, 14:47Luka je sam dio dosadasnjih problema DAL sa stilom igre gdje se sve vrti oko njega. Ko god je igrao kosarku zna kako je tesko kad ne diras loptu, a ocekuje se od tebe da pogodis sut kad je dobijes.Tim mora biti vise ukljucen u igru.Odlaskom Hardena u BKN, mislim da je DAL jedina ekipa u ligi gdje se kompletan napad vrti oko jednog igraca.Cak i James igra od lopte dok je Schroeder u igri.
Statistika bi mu bila bolja jer bi mogao igrati rastereceno barem 5-6 minuta napada. Ovako kako Carlisle razmišlja da samo Brunson i Luka imaju loptu je pogresna. Treba tu napraviti neki motion, cros screen itd. Luka voli pobijedjivati i mislim da mu ne bi smetalo da ga odvoji od lopte.
KP igra dosta bolje kada nema Luke,to je dokazao u vise navrata.@Carlisie je Doktor ,promijeniti ce sigurno nesto u igri.
Luka je igrao isto i prosle godine pa su imali najbolji ofanzivni rejting ever.
Dallas ima mnogo problema al Luka sto ima dosta loptu nije jedan od njih.
Mozda bude za osvojit titulu??? al to je toliko daleko,prvo se trebas nametnuti kao ozbiljna playoff ekipa.
Dosta opravdanih izgovora su imali , al feb. mjesec treba biti mnogo dobar sad kad su zdraviji i raspored je slabiji.
(ne veceras konkretno gdje je b2b)
Dallas ima mnogo problema al Luka sto ima dosta loptu nije jedan od njih.
Mozda bude za osvojit titulu??? al to je toliko daleko,prvo se trebas nametnuti kao ozbiljna playoff ekipa.
Dosta opravdanih izgovora su imali , al feb. mjesec treba biti mnogo dobar sad kad su zdraviji i raspored je slabiji.
(ne veceras konkretno gdje je b2b)
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Hocete li preci sa mnom na mracnu stranu i traziti trade ako opet fasuju i to bez Bookera, Paynea i Sarica
?
Znam, ali bez njega, pa i ostalih, nisu favoriti veceras, bez obzira sto je b2b.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.