FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 30 jan 2021, 11:26

Sport pisu da Messi vec ima dogovor s Laportom i Fontom da ostane, dok ga Freixa je uvjerava u sportski projekat haha.
27.10.2020

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 30 jan 2021, 12:02

leorey je napisao/la:
30 jan 2021, 11:26
Sport pisu da Messi vec ima dogovor s Laportom i Fontom da ostane, dok ga Freixa je uvjerava u sportski projekat haha.
nekako ocekivano, kao sto netko rece, nije messi tip da ce pred kraj karijere ici po nove izazove, samo se nadam da ce se odreci primanja, jer budimo realni, 15-20m na ruke mu je previse, kad bi mu se uz novi ugovor nekako placa mogla svesti na 1/4 trenutno, to bi bilo super za klub.
Font i Laporta vjerovatno pametno nesto i mogu ponuditi i vjerovatno ce na druge nacine zadrzati Messija osim tih ludih cifri, dok ovaj Freixa klaun, ne bi ga ni slusao.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 30 jan 2021, 12:40

Furymaker je napisao/la:
30 jan 2021, 10:03
Pa ja to i kazem, njemu se zamjeriti moze sto ceka prekasno za zamjene, sto je predugo forsirao 4-2-3-1 i iste igrace da nije davao šansu ovim mladjim, onako sve malo prekasno uradi.

Ali meni se cini da ima odlican odnos sa svim igracima osim Pjanica i Riquija, jako sirok roster ima i pokusava to nekako rotirati da su svi zadovoljni, rekao bi da to bolje radi nego i Setien i Valverde, al da ne zna kad zamjene uraditi i promijeniti pristup igri, to definitivno ne zna.
Ja bih prije rekao da su sa Valverdeom svi imali dobar odnos. Ali da rotira :?:,mislim da je komotno mogao vise minuta daati Puigu,Pjanicu,Konradu. Forisira Braithwaita na krilu, a Konrad sjedi na klupi... U zadnjih mjesec dana i ne mozes odrediti koju formaciju igra, 4-2-3-1, 4-1-4-1, sve su neke "lude" formacije, kao da nema discipline u tom pogledu. Pa u vise od pola utakmca igraci su se sudarali na teren, pogotvo kad izvede u postavi Griezmanna, Messija, Coutinha, Pedrija.. Svi su isti tip igraca na neki nacin.. Izmjenu nikad nije pogodio.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 jan 2021, 13:01

Dembele bi produzio ugovor, ali da mu se poveca plata :rol: :rol: :rol:

Za sta, jadan ne bio? Kako te nije sramota?

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 30 jan 2021, 13:04

Evander je napisao/la:
30 jan 2021, 13:01
Dembele bi produzio ugovor, ali da mu se poveca plata :rol: :rol: :rol:

Za sta, jadan ne bio? Kako te nije sramota?
Ih, pa poskupljuju igre, ode covjek u minus.

Ali ove sezone je itekako dobar,diže se pomalo, u top 5 igraca nam je definitvno.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 30 jan 2021, 13:26

Furymaker je napisao/la:
30 jan 2021, 12:02
nekako ocekivano, kao sto netko rece, nije messi tip da ce pred kraj karijere ici po nove izazove, samo se nadam da ce se odreci primanja, jer budimo realni, 15-20m na ruke mu je previse, kad bi mu se uz novi ugovor nekako placa mogla svesti na 1/4 trenutno, to bi bilo super za klub.
Font i Laporta vjerovatno pametno nesto i mogu ponuditi i vjerovatno ce na druge nacine zadrzati Messija osim tih ludih cifri, dok ovaj Freixa klaun, ne bi ga ni slusao.
:urnebes:
@zetko....silno si me nasmejao moram ti priznati. Znači, ajd što je čovek slobodan da ide potpuno besplatno gde god poželi. Na stranu i što su ga zahebali prošle godine kao nekog levata. Na stranui i što čovek realno broji poslednje dane ozbiljne karijere. I ono najvažnije što čovek ima TRI sina on treba iz nekih razloga (poznatim samo ovdašnjim forumašima :mrgreen: ) da ostane u klubu pa još da igra za 1/4 sadašnje plate??? :rol:

Ne znam za Antonelu ali mene bi žena roknula i za manju (malo :mrgreen: ) cifru smanjenja plate... :urnebes:

PS. Naravno da nikom nije lako da menja sredinu u kojoj je pustio korene ali život nije lak ;) ....generalno, pogubno je i za Barsu da dalje zadržava Messija iz mnogo, mnogo razloga ali i ako ga zadrže ma ko bio predsednik to će biti previsoka cena za klub koji lagano već finansijski tone kao Titanik....To je suludo, sve drugo su priče za malu decu ;)

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 30 jan 2021, 16:33

Ja nisam rekao da ce bas igrat za 1/4 sadasnje plate. Oni ce njemu ponudit brda i doline, taman ne doveli niti jednog igraca sljedeca 3 prelazna roka. To jeste pogubno za tim, ali sve zavisi, i sada imas dosta igraca kojih bi se prije trebalo rijesiti nego Messija.

On iz Barcelone moze otici ili u City ili PSG. Amerika i Argentina nisu realne jer moze on jos dosta odigrati na velikom nivou. Licno mislim da sigurno ostaje s novim predsjednikom.
27.10.2020

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 30 jan 2021, 17:57

ma ne kazem ni ja da treba igrati, nego da bi bilo dobro za klub da mu ne moraju davati masnu placu nego da ga na neki drugi nacin ukljuce u klub, na kraju krajeva, dan kad se Messi oprosti, Camp Nou treba biti preimenovan u njegovo ime, bar je to jasno ko dan.

Messi ko Messi moze vrhunski igrati jos 5god minimalno, samo je pitanje da ce se ekipa toliko zrtvovati financijski za njega i da li ce se ekipa praviti oko njega, tj. da li ce se uvijek gledati da se nadoknadi njegov nedostatak trcanja, ovako ni ekipa ne moze naprijed jer s Messijem moras zrtvovati ili klasicnog napadaca il jedno krilo sto automatski znaci manje prostora u napadu kako god da se okrene.

Al ajd, to je manje bitno, daj nam Fatija nazad sto prije, izgleda da ce Roberto biti spreman za sutra

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 30 jan 2021, 22:16

Furymaker je napisao/la:
30 jan 2021, 10:03
Pa ja to i kazem, njemu se zamjeriti moze sto ceka prekasno za zamjene, sto je predugo forsirao 4-2-3-1 i iste igrace da nije davao šansu ovim mladjim, onako sve malo prekasno uradi.

Ali meni se cini da ima odlican odnos sa svim igracima osim Pjanica i Riquija, jako sirok roster ima i pokusava to nekako rotirati da su svi zadovoljni, rekao bi da to bolje radi nego i Setien i Valverde, al da ne zna kad zamjene uraditi i promijeniti pristup igri, to definitivno ne zna.
Ma on i nema tim za veci domet.Ovo je maximum.
Imas rahilnu zadnju liniju gdje imas Arauja koji igra jako dobro i sluzi ti kao oslonac a zelen je.Dest niti smrdi niti mirise.Alba jedna dobra pa 3 odron.Drugog stopera ne treba komentarisati.

U vezi imas dizelasa Buskeca ili Pjanica.Isti kalup , mlohavi , spori.
Djecak Pedri je zelen i mlad.Cesto ne postoji na terenu iako zaduvi nekada talentom.Napad osakacen i rastelovan.

Sve u svemu , izvlaci maximum nekako.Ekipa odavno nije losije djelovala na papiru.Dosta propalih i precjenjenih igraca.

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 30 jan 2021, 22:44

Zar se nije reklo da od ove sezone nema nista sto se trofeja tice, nego pokusati napraviti neku promjenu sto se tice igrackog kadra,

Po mom misljenju ako ove godine nista ne osvojimo a dobijemo standardne prvotimce (da valjaju): Araujo, De Jong, Pedri, Fati, bilo bi dobro, (Dembele mi jos ne pokazuje nikakav kontinuitet sto se tice dobre igre) sa ovom cetvoricom vec dosta a ako se Dembele popravi i zaobidje ozljede to je vec 5. mladji igrac... iduce godine raditi na nova 3 mlada igraca i sa njima bi pomladio 70% prvog tima,

Izgleda da je Koeman najbolji trener za ovu vrstu projekta jer stvarno daje sansu mladima...

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 jan 2021, 00:11

FCBLAUGRANA1987 je napisao/la:
30 jan 2021, 22:44
Zar se nije reklo da od ove sezone nema nista sto se trofeja tice, nego pokusati napraviti neku promjenu sto se tice igrackog kadra,

Po mom misljenju ako ove godine nista ne osvojimo a dobijemo standardne prvotimce (da valjaju): Araujo, De Jong, Pedri, Fati, bilo bi dobro, (Dembele mi jos ne pokazuje nikakav kontinuitet sto se tice dobre igre) sa ovom cetvoricom vec dosta a ako se Dembele popravi i zaobidje ozljede to je vec 5. mladji igrac... iduce godine raditi na nova 3 mlada igraca i sa njima bi pomladio 70% prvog tima,

Izgleda da je Koeman najbolji trener za ovu vrstu projekta jer stvarno daje sansu mladima...
Pa realno koliku platu primaju i koga su sve doveli, cak i u ovom slucaju, sezona bez trofeja je veliki minus.

Nek bar uzmu taj kup sad kad nema Atletica i Rejala, i nek se ne osramote u LP, i dosta. I onda nova uprava i da se odradi ljeto nekako, taj prelazni rok. Da prodaju koga nece koristit.

Dobio si Pedria ovu sezonu, Fati isto laganica, Dembele se konacno manje povrijedjuje. To je nesto pozitivno iz ove krnje sezone. Ne moze se realno reci da iko sada igra neki poseban nogomet, vidimo da ne igraju vise ni Liverpool, City, Bayern. Van forme su svi.
27.10.2020

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 31 jan 2021, 00:39

Na pocetku sezone i nije bio cilj osvajanja trofeja. Ali kako Real igra lose, a i ostatak cijele lige nije kvalitetan, mislim da je ovo najlosija sezona La Lige u posljednjih 20tak godina. A onda Barcelona sve iznenadi pa toliko lose igraju da to nije ni za top 10. Srecom imamo Ter Stegena i Messija, pa su i neki drugi igraci usli u kakve takve forme pa danas imamo situaciju da si na 3. mjestu.,a i to samo govori koliko je La Liga kvalitetna.

U Kupu Kralja se otvorio put iznenadjenjima koji su se desili, ali i tu ce biti gurema posebno ako ti dodju na megdan Sevilla, Valencia ili Bilbao, a ko zna mozda i neki drugi klub istrči kontru i zabije gol za prolaz dalje.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 31 jan 2021, 01:29

Kakve se stvari dešavaju veceras u Spaniji. El Mundo je eksklizivno objavio Messijev ugovor prema kojem je do sad zaradio oko 500 miliona €.

Kakva politika je sve upletena u klub...
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 31 jan 2021, 01:49

NisamInSajder je napisao/la:
31 jan 2021, 00:39
U Kupu Kralja se otvorio put iznenadjenjima koji su se desili, ali i tu ce biti gurema posebno ako ti dodju na megdan Sevilla, Valencia ili Bilbao, a ko zna mozda i neki drugi klub istrči kontru i zabije gol za prolaz dalje.
Valencia je ispala. Inače, nastavak Kupa je već ove sedmice. Igra se 1 meč, a sastaju se
Almeria-Sevilla
Levante-Villareal
Granada-Barcelona
Betis-Athletic Bilbao
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 31 jan 2021, 01:59

Mokes je napisao/la:
31 jan 2021, 01:49
NisamInSajder je napisao/la:
31 jan 2021, 00:39
Valencia je ispala. Inače, nastavak Kupa je već ove sedmice. Igra se 1 meč, a sastaju se
Almeria-Sevilla
Levante-Villareal
Granada-Barcelona
Betis-Athletic Bilbao
A vidio sam, nisam upratio da je Sevilla izbacila Valenciu. U svakom slucaju, bit ce tesko, pogotvo sto su treneri Seville, Bilbaa, pa i Villareala bolji od Koemana. Ocekivam pobjedu protiv Granade, a kasnije patnja.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 31 jan 2021, 10:32

Fabrizio Romano također prenosi detalje Messijevog ugovora:

555,2 milijuna € ugovor na četiri godine.
138 milijuna € po sezoni fiksno + varijable.
115,2 milijuna € kao 'naknada za obnovu ugovora.
77,9 milijuna € bonusa za lojalnost.

Al ih je ogulio, za medalje. Kad se jos doda katastrofalna transfer politika i bacenih 400 miliona, plus bezobrazno velike plate ostalim igracima, ja ne znam kako vec nisu bankrotirali.

Ovo je kriminalno upravljanje finansijama.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 31 jan 2021, 10:35

To je ok ako je full image rights dao Barseloni, a ako nije neko treba u zatvor.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 jan 2021, 10:45

Evander je napisao/la:
31 jan 2021, 10:32

Al ih je ogulio, za medalje. Kad se jos doda katastrofalna transfer politika i bacenih 400 miliona, plus bezobrazno velike plate ostalim igracima, ja ne znam kako vec nisu bankrotirali.

Ybg brale 2017 bi dobio on te pare BILO GDJE, to je cinjenica. Plus si tad izgubio i Neymara.

Ali naravno, da je previse- previse je.
27.10.2020

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 31 jan 2021, 10:48

Evander je napisao/la:
31 jan 2021, 10:32

care moj, 555.2 milijuna € za cetiri godine, a znas li koliko Messi donese Barci u te 4god? 1.4 miljarde €, ne budite glupi i smijesni s tim objavama bez ikakvog konteksta

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 31 jan 2021, 10:55

Donese 1,4 miliarde, ali malo sutra.
Naravno da se na njegovo ime dobijaju bolji ugovori za tv prava i za opremu, ali to nije ni 10% onog sto si pomenuo.
Samo mi nemoj suplje price o prodaji dresova, jer od toga zaradjuje Nike, a Barcelona samo mali procenat.

Eto Barcelona bi bez Messia bila marketinski neatraktivna i niko ne bi dolazio na tribine, niti kupovao suvenire.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.