FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 28 jan 2021, 22:03

Husref Musemić razmišlja o još jednom pojačanju

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 jan 2021, 22:50

.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 29 jan 2021, 15:27, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 jan 2021, 15:26

Musemić u kratkoj izjavi u Mostaru najavi da će već u narednim utakmicama neki igrači igrati malo duže.To nedvojbeno znači da počinje selektiranje .Bit će interesantno vidjeti Musemićevu viziju i usmislu kojih će 11 ili 15-16 igrača biti okosnica ekipe u proljeće.Na klupi za rezervne igrače je manje više jasno.Rezervani golman i 3 ili 4 momka U-21, u zavisnosti ko će biti rezervni golman.Pod pretpostavkom Brajlovića , tu su još Mešinović,Džaferović i Duraković.Na klupi za rezerve sada sjedi ukupno 9 igrača.Kada obijemo 4 mladića U-21 u varijanti sa Brajlovićem, ostaje još 5 mjesta za kvalitetne rezervne igrače .Ako rezerva bude Azir Muminović, onda on i još četvorica U-21 što je ukupno 5.U tom slučaju do broja od 9 rezervi ostaje mjesta za 4 kvalitetna igrača -koji mogu biti prvotimci.Valja uzeti u obzir da ćemo na tribine orati ostaviti 2 prekobrojna stranca.
-Ko su onda momci koji će biti 11+ 5 ili 11+4 ?
Po dosadašnjem stanju i gledajući nekoliko puta ovu utakmicu u Mostaru nešto se da naslutiti.Pa vidjet ćemo.
Okosnicu ekipe će činiti Fejzić,Nukić,Mišić,Morris,Kostić,Barišić kad je zdrav,Brkić,Hasanović,Karjašević,Deffo,Maksimović,Crnkić,Ubiparip.(ukupno 13) u ovom okviru su 4 stranaca.
Potom , Muminović, Kolumbijac,Lučić,Bađi,Mehidić,Rustemović,Đerić,Džafić,Ramić.(ukupno 9)u ovom okviru su 3 stranaca.
I još jednom napominjem mlade igrače Brajlovića,Džaferovića,Mešinovića i Durakovića.
Trinaest + devet = 22.Na terenu 11 , na klupi 5 kvalitetnih rezervi to je 16.Za U-21 pretpostavka četiri rezervacije.
Kad od 22 odbijemo 16 ostaje 6 igrača na tribine .Od toga obavezno 2 stranca.
Ovo je optimalan broj igrača obzirom da je potrbno imati roster u slučaju kartona ili ne daj Bože povreda.
Od onih 13 koji su okosnica očekivati je da to i ostanu odnosno opravdaju.Od devet koji su bliže rezervnoj klupi i tribinama neki će se nametnuti , to se uvijek dešava.
Dalo se zapaziti da protiv Veleža po desnoj našoj strani u drugom poluvremenu igra Đerić na beku a Mehidić na krilu.Po meni su obojica bili ispod potrebnog nivoa.Također mladi Duraković koji je i kritiovan od Crnkića, nije ono što bih ja voio vidjeti na poziciji lijevog beka.U prvom poluvremenu zbunjujuće je djelovalo gledati Mišića čak na desnom krilu a Džafića na lijevom.No to je tako kad se ekipa svjesno promiješa da bi se dobile dvije približno jednake za svako poluvrijeme po jedna.
-Drago mi je da Musemić najavljuje prosijavanje i lagano formiranje ekipe 11+ 4 ili 5 koja će startati u prvim kolima proljeća.
Da li Nukića baš zaijepiti na dsnog bočnog ili nabaviti jednog kvalitetnog desnog beka),Đerić to nije .Ni Duraković na lijevoj strani koji može na klupi biti U-21.Bilo kako bilo pred nama je vrouzbudljiv proljetni dio prvenstva kad je naš klub u pitanju.Bit će odličnih utakmica ,nadamo se i pobjeda .A onda na ljeto akoBogda opet dopuna i zamjena "dotrajalih dijelova", pa prema vrhu.

Tuzlacity67
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlacity67 » 29 jan 2021, 17:22

Velike sanse su da ce opet Burica malog vratiti po pricama koje sam cuo da mu se pruzi prilika mozda

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 jan 2021, 21:35

LUKA LUČIĆ NAREDNE DVIJE GODINE U PLAVOM DRESU

Stigao lijevi bek
FK Tuzla City dobio je još jedno novo ime u svlačionici.

29.01.21. 17:21
M. Šljivak

slika

DOBRO DOŠAO U FK TUZLA CITY LUKA LUČIĆU
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 29 jan 2021, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 jan 2021, 22:10

Tuzlacity67 je napisao/la:
29 jan 2021, 17:22
Velike sanse su da ce opet Burica malog vratiti po pricama koje sam cuo da mu se pruzi prilika mozda
Sad kad je tu Musemić tog momka treba povest na pripreme.Prethodnici su ga baš šikanirali.A gledao sam ga na treninzima pokazivao je vidan napredak.Ali ne daju ljudi ni 5 minuta.Eto nam Ziljkića najboljeg primjera.Ode u Borac posta klasa.Gdje je puno baba kilavo dijete bude.Sad Husref ima diskreciono pravo da realno gleda na igrača a ne zbog nekih subjektivnih ili privatnih razloga da mu daje nogu.Sad vidim ozvaničen Lučić.On je onda zauzeo poziciju lijevog beka.Da nam je desni bek da pustimo Nukića gore.Mada on će udvajati po krilu u napadu i sa pozicije beka jer je brzi ima kondiciju .U dilemi sam hoće li Musemić uvesti formaciju 4-3-3 ? Ima -Nukića Kobija,Kostića,Mišića -Maksimovića,Brkića,Hasanovića-Deffoa,Ubiparipa,Crnkića- Naravno ovdje još igrača dolazi u rotaciji. Bilo kako bilo mene već fata onaj stari dert iz prve federalne i jedva čekam da počne prvenstvo.
....................................FEJZIĆ

........................MORRIS.............KOSTIĆ

..NUKIĆ............................................................MIŠIĆ

.
..........BRKIĆ.............HASANOVIĆ.......MAKSIMOVIĆ

............DEFFO.............UBIPARIP..............CRNKIĆ

AKO IGRAČI UHAFIZAJU DA IGRAJU DO NOGE A IMAMO TEHNIČKI GLEDANO ,EVO NA OVOM PRIMJERU MOMKE KOJI SU U STANJU DRŽATI POSJED LOPTE TE IZNALAZITI RJEŠENJA NA MALOM PROSTORU.I ŠTO JE NAJVAŽNIJE DA IZ TAKVE IGRE DOLAZE GOLOVI U PROTIVNIČKE MREŽE.
VIDJET ĆEMO MOŽDA BUDE I DOBRA STARA 4-2-3-1.MA KAD MI IMAMO EKIPU KAKO TREBA I TRENERA KOJI U TOKU UTAKMICE IMA I B VARIJANTU NIJE VAŽNO TOLIKO NI KAKVA JE FORMACIJA FOMALNO POSTAVLJENA.ONI AKO ZNAJU IGRATI I AKO PROFESONALNO OBAVLJAJU ONO ŠTO IM TRENER ZADA ,ONDA ĆE TO JEDNOSTAVNO ŠTIMATI.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 29 jan 2021, 22:45, ukupno mijenjano 4 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 jan 2021, 22:14

slika

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 30 jan 2021, 10:36

Iskreno,bilo bi to iznenađenje..
Ne znam da li je briljiro tamo gdje je bio nakon odlaska iz Tz 😏

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 jan 2021, 13:39

Slišković precrtao dvojicu sa spiska u Zrinjskom
4 Januara, 2018

Fudbaleri Zrinjskog Mate Pehar i Luka Lučić nisu u planovima trenera Blaža Sliškovića te više neće raditi sa prvom ekipom mostarskog kluba.

Luka Lučić ove sezone odigrao je ukupno četiri utakmice u dresu “Plemića”, dok Mate Pehar u ovoj sezoni nije imao minutažu.

Obojica su ugovorom vezana za Zrinjski, a dok klub ne pronađe rješenje za pomenute fudbalere, trenirat će sa juniorima Zrinjskog.-
--------------------------------------------------------------------
Lučić je u jesenjem dijelu sezone 2017/18 odigrao 4 utakmce za Zrinjski.Potom proljetni dio odlazi u Borac u Banju Luku gdje boravi samo 6 mjeseci i upisuje 6 odigraih utamica .Onda ga nestaje sa radara od ljeta 2018 do ljeta 2020 kada se iz niotkuda pojavio u ambicioznom Posušju. Nakon jesenje
polusezone u Posušju sad je doveden u naš klub.

Interesantno ,igrao je za Zrinjski onu utakmicu Kupa protiv Sloge Simin Han(20/09/2017)kada je Sloga eliminisala Zrinjskog u prvom kolu (1:0,Stokić-11m ) .
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 30 jan 2021, 14:15, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 jan 2021, 13:45

Pozitivanstav je napisao/la:
30 jan 2021, 10:36
On je ovu jesenju polusezonu bio u Slavenu Živinice.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 jan 2021, 16:08

Čujem iz pouzdanog izvora da ćemo mi kao klub i grad Tuzla ovog ljeta potpuno rekonstruisat teren stadiona "Propali Tušanj".
Promijenit će se postojeća drenaža iz 1957 a gore poredati slojevi kako je to sada u trendu .Ne zna se da li će postaviti plastične cijevi za grijanje jer kapacitet bloka Termo elektrane Tuzla koji proizvodi i šalje pregrijanu paru u Tuzlu je u fazi raspadanja.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 jan 2021, 16:35

Faron je opet popišao tuzlake saopštenjem da se Istonoj tribini ne nadaju dok je on živ.To je loša vijest.Dobra bi vijest mogla biti da će se baš u Tuzli graditi Nacionalni stadion.Budući predsjednik F/NSBIH Vico Zeljković nije saglasan da se Nacionalni Stadion gradi u Sarajevu niti Banja Luci. Navodno je moguće da izbor padne na Tuzlu .Pošto sad Husić relativno dobro stoji sa ovom nakazom od gradonačelnka Zelković mu je predložio da predloži usmrđelom faraonu da prihvati izazov gradnje Nacionalnog Stadiona u Tuzli.Navodno je on spreman dati državno zemljište u Tuzli za gradnju Nacionalnog Stadiona.Sačekajmo mart mjesec 2021 kad se konstituiše novi saziv F/N S BIH .

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 30 jan 2021, 17:01

tuzlac je napisao/la:
30 jan 2021, 16:35
Faron je opet popišao tuzlake saopštenjem da se Istonoj tribini ne nadaju dok je on živ.To je loša vijest.Dobra bi vijest mogla biti da će se baš u Tuzli graditi Nacionalni stadion.Budući predsjednik F/NSBIH Vico Zeljković nije saglasan da se Nacionalni Stadion gradi u Sarajevu niti Banja Luci. Navodno je moguće da izbor padne na Tuzlu .Pošto sad Husić relativno dobro stoji sa ovom nakazom od gradonačelnka Zelković mu je predložio da predloži usmrđelom faraonu da prihvati izazov gradnje Nacionalnog Stadiona u Tuzli.Navodno je on spreman dati državno zemljište u Tuzli za gradnju Nacionalnog Stadiona.Sačekajmo mart mjesec 2021 kad se konstituiše novi saziv F/N S BIH .
Ono što je izvjesno a znat će se za mjesec kada se usvoji Budžet ići će se na rekonstrukciji terena. Nešto novca će izdvojit Grad, nešto Kanton a dio sredstava i vlasnik TC.

Tuzlacity67
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlacity67 » 31 jan 2021, 00:29

Imao je 12 utakmica ja msm a ima 6 asistencija kako pise tamo igrao je svaku pricaju da je nadosao vise kako je dobio minutazu

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 jan 2021, 10:36

Koga sve nisu dovodili i to za velke pare ne vidim razloga da sad kad jedan čovjek određuje ko vrijedi i kolko vrijedi ,Burić ne dobije šansu.On prije u Tuzli nije mogao dobiti šansu jer je više ljudi sastavljalo ekipu i određivalo ko vrijedi a ko ne vrijedi.To je bio jedan opšti nered.Kao kad se ispunjava dnevna ponuda u kladionici pokraj stadiona Tušanj(stari tržni centar) na 1 sat pred utakmicu.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 31 jan 2021, 11:11, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 jan 2021, 10:41

In memoriam Selma Borić | HRT arhiva 8. kat

Objavljeno: 29. siječanj/januara 2021. 14:12

Čuvena Selma Borić koja je opjevana u kultnoj baladi Bijelog dugmeta "Selma" preminula je u 92. godini života, potvrdio je Željko Bebek, Selmin dugogodišnji prijatelj, za******.

- Jutros me je obavijestila njena porodica, s obzirom na to da zbog korone nisam je posjećivao dugo vremena. Nažalost starost je odnijela, ali zaspala je u miru i nek ostane tako u miru. Otišla je moja Selma. I dalje ću ja njoj pjevati i pominjati je pred publikom, zbog toga što pjesma nosi njeno ime a pjesma je opisala dio njenog života, lijepi dio njenog života. Tako ćemo je se rado sjećati - rekao je Bebek za Avaz.

Od Selme se oprostio i na svojem Instagramu.

"Putuj Selma... Počivaj u miru Božjem", napisao je pjevač uz njihovu zajedničku fotografiju.

slika

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 31 jan 2021, 11:52

31 jan 2021, 00:29
Imao je 12 utakmica ja msm a ima 6 asistencija kako pise tamo igrao je svaku pricaju da je nadosao vise kako je dobio minutazu
Da ima 18-19 godina i takvu statistiku ,pa mozd ok..Krilo a da za 12 utakmica ne zabije gol u takvoj ligi..Ne znam,zelim mu sve najbolje,mozda nadodje.
Bojim se da s 23 godine moras vise ako si bas talentovan..Vidjeli smo Bradonjica,Pecu..Treba otvorit oci ili ih zatvorit pa onda dovodit sve preko veze i sl.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 31 jan 2021, 14:53

Moje mišljenje da Burić nije igrač za PL jer ono što je pokazivao kod nas je vrlo tanko. Neka ga neka igra federalku pa na kraju sezone vidjeti vrijedil ga ili ne dovoditi.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 jan 2021, 15:20

tcity055 je napisao/la:
31 jan 2021, 14:53
Moje mišljenje da Burić nije igrač za PL jer ono što je pokazivao kod nas je vrlo tanko. Neka ga neka igra federalku pa na kraju sezone vidjeti vrijedil ga ili ne dovoditi.
Ma on sad da dođe to bi bilo samo na roster da se prikači i da trenira.On sad nije konkurent ni za klupu (1998 god).Treba njemu pola godine da od 3 treniga u Slavenu svikne na premijerligaški režim treniranja.Eh onda na ljeto bi se moglo presuditi u njegovu korist u smislu da mali ima štofa i li ga pustiti u neki drugi klub.Sve ni se po glavi mota Ziljkić.Mi smo njega uzeli od Gorkog igrao je u Federalnoj i u PLBIH a onda smo ga pustili ko običnu neznalicu u Borac.Danas već vidimo koliko je sati.Hele nejse , hoće li neki zdrav štoper i desni bek doći.Usput da otpustimo tehnološki višak od min.3 igrača.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 31 jan 2021, 16:35

tuzlac je napisao/la:
31 jan 2021, 15:20
tcity055 je napisao/la:
31 jan 2021, 14:53
Ma on sad da dođe to bi bilo samo na roster da se prikači i da trenira.On sad nije konkurent ni za klupu (1998 god).Treba njemu pola godine da od 3 treniga u Slavenu svikne na premijerligaški režim treniranja.Eh onda na ljeto bi se moglo presuditi u njegovu korist u smislu da mali ima štofa i li ga pustiti u neki drugi klub.Sve ni se po glavi mota Ziljkić.Mi smo njega uzeli od Gorkog igrao je u Federalnoj i u PLBIH a onda smo ga pustili ko običnu neznalicu u Borac.Danas već vidimo koliko je sati.Hele nejse , hoće li neki zdrav štoper i desni bek doći.Usput da otpustimo tehnološki višak od min.3 igrača.
Samo dovođenje da bi se dovodilo je ogroman trošak. Klub se definitivno treba prilagoditi tržišnoj ekonomiji a to se može uraditi stavom da se uvijek najmanje 2 do 3 mlada igrača pa možda i više nalaze u prvoj postavi. Dovođenje istrošenih igrača je ogroman promašaj. Njih samo zanima dobar ugovor i ništa više. Al da bi se mladi igrač gurnuo u prvu ekipu treba ga imat. Očigledno naša škola il ne zna il je rano takvih nema. Zato se treba osloniti na škole fudbala Sarajeva, Slobode, Širokoj itd. i pod hitno naći trenere koji od djece znaju napravit igrača. Većina trenera koja nas vode su pod pritiskom i ne usuđuju se dati šansu mladim. Baš onaj mali Kovačić je možda trebao dobit šansu. Mislim da Mišinović nije igrač koji može napravit karijeru.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.