Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
Pa dobro nezgodno je sad traziti C1 za dugogodisnji ostanak jer imas fkt dosta vrhunskih inzinjera iz Azije il Juzne Amerike koji dodju radit na njemacko govorno podrucje i nikad ne nauce pricat njemacki.
Sto se samog C1 testa tice, taj test nije ni ni trecina onoga za sta se C1 nivo smatra i sta se pod tim nivoom smatra.
Sto se samog C1 testa tice, taj test nije ni ni trecina onoga za sta se C1 nivo smatra i sta se pod tim nivoom smatra.
Hvala na informacijama, planiram ici i b2, pa ako nista kurs proci, a onda polagati c1, da se ne zajebajem ovamo.FabioParatici je napisao/la: ↑30 jan 2021, 23:221. 60 platnih
2. Cist dosje
3. Jezik B1
4. LiD
Za drzavljanstvo sve navedeno, ali nakon 8 godina boravka (96 platnih), plus se naravno moras odreci prijasnjeg drzavljanstva.
I planiraj troska nekih 750€ + putni troskovi i gorivo dok povadis u BiH sve potrebne dokumente. U DE ti treba cca 305€ za aplikaciju, test i certifikat, a u BiH samo taksa 425€. Planiraj milju uglavnom.![]()
Ima svega u ovoj njemackoj, mi sa balkana smo zlatna koka za ove svabe kakvi im sve dodju. Ja to ne razumije, afrikanci oni su mi misterija. Ljudi dobiju sve djaba od grada, sve ono sto mi placamo oni dobijaju ured djaba i oni nista, rijetki se integrisu, ili tek druga-trece generacija. Samnom na kurs ih ide par, zive ovdje po 7-8 godina, blage veze oni nemaju, al zato po 4 djece sve. Isto tako kako sam dosao ovdje turke sam zamrzio jbt haha, ciganija ziva sve. Sreca jos Aachen nisu osvojili, nema ih bas kao u vecim gradovima od Aachena, ima neka kultura ovdje jos.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Radim vec 20 godina, prije se nije moglo, a onda i.kad jeste zbog posla ovdje nisam ni pomisljao ici, al unazad dvije godine razmisljam o odlasku, ucim jezik vec godinu, a2 lvl tek bih mogao polagati, ali zelim doci do b2.Neutral je napisao/la: ↑06 jan 2021, 01:281997. Trebao bi tražiti posao.
1998. Svi kažu nema posla.
2000. Treba se ispaliti u Germanluk.
2002. Za 400km da mu radim?
2003. Definitivno odlazak mi je spas.
2004. Odlazim iz ove rupe.
2005. Zadnji nek ugasi svjetlo.
2007. Imam ponudu u Germaniji.
2009. Za 600 maraka da mu ustajem u 06.00
2010. Ispaljujem se odavde.
2012. ....... država.
2016. 19 godina čekam posao.
2017. Bježim iz ove lude kuće.
2019. Morao sam se prijaviti na biro.
2020. Omladino, da sam vaših godina ne bih sekunde čekao, bježao bih.
Ovako nekako i dođe.
Onaj ko nije imao posao imao je razlog za otici ranije, a mene je zavaravalo to sto radim, a vidin da ova drzava ne vodi nigdje, sve je u klincu i zbog djece hocu otici.
Ima li neko da je s 40+ otisao i kakva su iskustva takvih?
Koja su minimalna primanja dovoljna za 4clanu porodicu?
We are Liverpool - This means more!
#20 DJ
#20 DJ
- AshburtonG
- Kontakt:
Pa upravo zato bi ga i trebalo trazit. C1 moze bez problema polozit svako uz malo truda i govorne prakse. 5 godina je sasvim dovoljan period. Ne vidim zasto bi se pravila razlika izmedju inzinjera i obicnog radnika? Svi se trebaju integrirat. Imam prijateljicu, specijalista interne medicine, a stvarno ne znam kako ona hendluje te pacijente sa svojim njemackim. Meni je to nedopustivo, a mogu mislit tek prosjecnom Svabi.Epidaurus je napisao/la: ↑30 jan 2021, 23:44Pa dobro nezgodno je sad traziti C1 za dugogodisnji ostanak jer imas fkt dosta vrhunskih inzinjera iz Azije il Juzne Amerike koji dodju radit na njemacko govorno podrucje i nikad ne nauce pricat njemacki.
Dolazis tu na rad? Nikakav problem, viza na godinu ili dvije, pa obnavljaj. Hoces drzavljanstvo ili stalni boravak? Izvoli knjiga o najbitnijim stvarima i opcem znanju, te jezik.
Dosta su se smanjili kriteriji za polaganje tih testova, a tome je kumovala njemacka politika i borba za radnom snagom. Mnogo lose odradjeno na duze staze. Ok, primili su ogroman broj potrebnih radnika, ali se nije toliko gledalo na posljedice u buducnosti.
- egocentrik
- Kontakt:
Niddastraße, Elbstraße strah i trepet.. e zamisli druze živio sam bukvalno tu na zadnjem spratu skoro godinu, muda narastu do poda nakon par sedmicarob do bagro je napisao/la: ↑30 jan 2021, 23:43Treba te doci u Frankfurt da vidite sta je Ghetto, nikad vise narkomana nisam vidio nego tamo i to jos kod Hauptbahnhofa u ulici Kaiserstrasse gdje je najprometnije.
A ovaj gore padobranac ashburton previše bi se ti pitao ko građanin trećeg reda, suti i poklopi se.. nas narod se previše žali, i to pogotovo ovi što su iza 90 rođeni, mi balkanci smo vece zlo od svih ovih doseljenika samo sto su ljudi već navikli na nas
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness
Mine's a Guinness
Preko 45 treba biti mislim 3800 bruttoqaa18 je napisao/la: ↑30 jan 2021, 23:58Radim vec 20 godina, prije se nije moglo, a onda i.kad jeste zbog posla ovdje nisam ni pomisljao ici, al unazad dvije godine razmisljam o odlasku, ucim jezik vec godinu, a2 lvl tek bih mogao polagati, ali zelim doci do b2.Neutral je napisao/la: ↑06 jan 2021, 01:281997. Trebao bi tražiti posao.
1998. Svi kažu nema posla.
2000. Treba se ispaliti u Germanluk.
2002. Za 400km da mu radim?
2003. Definitivno odlazak mi je spas.
2004. Odlazim iz ove rupe.
2005. Zadnji nek ugasi svjetlo.
2007. Imam ponudu u Germaniji.
2009. Za 600 maraka da mu ustajem u 06.00
2010. Ispaljujem se odavde.
2012. ....... država.
2016. 19 godina čekam posao.
2017. Bježim iz ove lude kuće.
2019. Morao sam se prijaviti na biro.
2020. Omladino, da sam vaših godina ne bih sekunde čekao, bježao bih.
Ovako nekako i dođe.
Onaj ko nije imao posao imao je razlog za otici ranije, a mene je zavaravalo to sto radim, a vidin da ova drzava ne vodi nigdje, sve je u klincu i zbog djece hocu otici.
Ima li neko da je s 40+ otisao i kakva su iskustva takvih?
Koja su minimalna primanja dovoljna za 4clanu porodicu?
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Otišla je jedna iz familije sa dvoje djece (50+ godina) i to je polagala srednju medicinsku gore i radi u tim godinama. Naravno, njoj je lako bilo, jer joj roditelji imaju njemački pasoš, ne plaća kiriju i slično.
Zamislite kakva je potražnja za tim radnicima, da i u tim "poznim" godinama možete ići na obuku. Ja sam se šokirao.
Zamislite kakva je potražnja za tim radnicima, da i u tim "poznim" godinama možete ići na obuku. Ja sam se šokirao.

Imao kolegu dok je zivio gdje sam sad, 56 godina imao kada je dosao. Sad je preko 60, radi ganola 1/1 njegu u okolini Nürnberg-a.
Schönen Sonntag, moram u drugu danas

Aljegri, out!
rob do bagro je napisao/la: ↑30 jan 2021, 23:43Treba te doci u Frankfurt da vidite sta je Ghetto, nikad vise narkomana nisam vidio nego tamo i to jos kod Hauptbahnhofa u ulici Kaiserstrasse gdje je najprometnije.

DHL mi jednom paket ostavio u Kaiserstrasse.
Umro 16x dok nisam usao u tram.
50% naroda na putu bi me izbolo, 50% guzilo.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
- ASD
- Kontakt:
Ovo su neke sitnice od jezika koje nama koji smo ga učili u Auslandu fale.FabioParatici je napisao/la: ↑30 jan 2021, 23:32Dos'o si kod trovaca jest za 4€, nisi dosao na psihoterapiju ili degustaciju vina... sta kukas.![]()
Mnoge od tih normalnih životnih situacija nismo doživjeli.
- forza_juve
- Kontakt:
Zbog čega uzimati recimo Njemačko ili Austrijsko državljanstvo?
Bezveze gubljenje vremena, novca i odricanja svog državljansta. Imaš ista prava sa vizom kao da si njihov državljanin osim pravo glasanja. Ja nikada neću uzimati drugo državljanstvo jer onda kada dođem nazad u BiH tu sam strani državljanin, a mislim se nekada vraćati, primati penziju i krepati ovdje u svojoj domovini sa svojim papirima a ne kao stranac.
Bezveze gubljenje vremena, novca i odricanja svog državljansta. Imaš ista prava sa vizom kao da si njihov državljanin osim pravo glasanja. Ja nikada neću uzimati drugo državljanstvo jer onda kada dođem nazad u BiH tu sam strani državljanin, a mislim se nekada vraćati, primati penziju i krepati ovdje u svojoj domovini sa svojim papirima a ne kao stranac.
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan
Zato sto prdnut mimo sengena ne mogu sa nasim. Prvi u svijetu je njemacki pasos, pa ti vidi. Plus postajes eu gradjanin, znaci kao takav mozes ici zivjeti i raditi gdje hoces. Cilj je do 50te se obezbjediti, kupiti kucu na moru i posadit jednu maslinu i magare da ima gdje u hlad. Logicno rjesenje je hrv zbog blizine kuci i jezika, a ne bi bgm bjezao ni od neke prcije u grckoj. Treba zivot ziviti, ne daj mi Boze da budem morao do penzije raditi, zato svim silama gledat da se ostvari neka nekretnina ili za sta vec bude prilike.forza_juve je napisao/la: ↑31 jan 2021, 10:36Zbog čega uzimati recimo Njemačko ili Austrijsko državljanstvo?
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- forza_juve
- Kontakt:
Prvi u svijetu je singapurski čini mi se, ali nebitno ti možeš i sa vizom kupiti šta ti volja a isto tako možeš i sa našim pasosem samo malo duže procedura traje posto si strani državljanin. Ja sam recimo kupio stan u Austriji na osnovu vize i to imao vizu na 1 godinu i dobio kredit. Da bi stan išao na mene trajalo je par mjeseci posto imam BiH pasoš dok na ženu to ide puno brže posto ima Austrijski .Eh sada kada ću to otplatiti i šta će dalje biti to ne znam. Možda za nekih 15 godina ako otplatim sve možda budem i mijenjao lokaciju uz prodaju nekretnine, ali ko zna šta će biti za 15 godina, možda raspad EU a možda BiH bude u EU, možda i krepak za tih 15 godina to niko ne znaredbull93 je napisao/la: ↑31 jan 2021, 11:01Zato sto prdnut mimo sengena ne mogu sa nasim. Prvi u svijetu je njemacki pasos, pa ti vidi. Plus postajes eu gradjanin, znaci kao takav mozes ici zivjeti i raditi gdje hoces. Cilj je do 50te se obezbjediti, kupiti kucu na moru i posadit jednu maslinu i magare da ima gdje u hlad. Logicno rjesenje je hrv zbog blizine kuci i jezika, a ne bi bgm bjezao ni od neke prcije u grckoj. Treba zivot ziviti, ne daj mi Boze da budem morao do penzije raditi, zato svim silama gledat da se ostvari neka nekretnina ili za sta vec bude prilike.forza_juve je napisao/la: ↑31 jan 2021, 10:36Zbog čega uzimati recimo Njemačko ili Austrijsko državljanstvo?
Ja znam dosta ljudi koji i ne pomišljaju da uzmu drugo državljanstvo dok ima onih drugih koji jedva čekaju, dakle sve zavisi od čovjeka.
❤️1946❤️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Mijenja se to često. Trenutno je Njemački prvi dok je prošle godine Japan bio prvi, Njemačka treća ili četvrta ali razlike su svakako jako male.forza_juve je napisao/la: ↑31 jan 2021, 11:12Prvi u svijetu je singapurski čini mi se, ali nebitno ti možeš i sa vizom kupiti šta ti volja a isto tako možeš i sa našim pasosem samo malo duže procedura traje posto si strani državljanin. Ja sam recimo kupio stan u Austriji na osnovu vize i to imao vizu na 1 godinu i dobio kredit. Da bi stan išao na mene trajalo je par mjeseci posto imam BiH pasoš dok na ženu to ide puno brže posto ima Austrijski .Eh sada kada ću to otplatiti i šta će dalje biti to ne znam. Možda za nekih 15 godina ako otplatim sve možda budem i mijenjao lokaciju uz prodaju nekretnine, ali ko zna šta će biti za 15 godina, možda raspad EU a možda BiH bude u EU, možda i krepak za tih 15 godina to niko ne znaredbull93 je napisao/la: ↑31 jan 2021, 11:01Zato sto prdnut mimo sengena ne mogu sa nasim. Prvi u svijetu je njemacki pasos, pa ti vidi. Plus postajes eu gradjanin, znaci kao takav mozes ici zivjeti i raditi gdje hoces. Cilj je do 50te se obezbjediti, kupiti kucu na moru i posadit jednu maslinu i magare da ima gdje u hlad. Logicno rjesenje je hrv zbog blizine kuci i jezika, a ne bi bgm bjezao ni od neke prcije u grckoj. Treba zivot ziviti, ne daj mi Boze da budem morao do penzije raditi, zato svim silama gledat da se ostvari neka nekretnina ili za sta vec bude prilike.forza_juve je napisao/la: ↑31 jan 2021, 10:36Zbog čega uzimati recimo Njemačko ili Austrijsko državljanstvo?
Ja znam dosta ljudi koji i ne pomišljaju da uzmu drugo državljanstvo dok ima onih drugih koji jedva čekaju, dakle sve zavisi od čovjeka.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- AshburtonG
- Kontakt:
Prvom prilikom ću se odreći bosanskog pasoša, te se na isti dobro popisat i pokenjat, te ga adresirat na Predsjedništvo preporučenom poštom, cak i da uđemo u EU.
Hoćeš u London npr., karta iz Njemačke bude povratna 40ak modernih, a ti kao BH državljanin vizu platiš 200e
Hoćeš u London npr., karta iz Njemačke bude povratna 40ak modernih, a ti kao BH državljanin vizu platiš 200e
Tako si seksi.gaston je napisao/la: ↑31 jan 2021, 10:02rob do bagro je napisao/la: ↑30 jan 2021, 23:43Treba te doci u Frankfurt da vidite sta je Ghetto, nikad vise narkomana nisam vidio nego tamo i to jos kod Hauptbahnhofa u ulici Kaiserstrasse gdje je najprometnije.
![]()
Aljegri, out!
- forza_juve
- Kontakt:
Ma da idemo to gore dole dok samo nas ide dole hahahhaMortemHz je napisao/la: ↑31 jan 2021, 11:20Mijenja se to često. Trenutno je Njemački prvi dok je prošle godine Japan bio prvi, Njemačka treća ili četvrta ali razlike su svakako jako male.forza_juve je napisao/la: ↑31 jan 2021, 11:12Prvi u svijetu je singapurski čini mi se, ali nebitno ti možeš i sa vizom kupiti šta ti volja a isto tako možeš i sa našim pasosem samo malo duže procedura traje posto si strani državljanin. Ja sam recimo kupio stan u Austriji na osnovu vize i to imao vizu na 1 godinu i dobio kredit. Da bi stan išao na mene trajalo je par mjeseci posto imam BiH pasoš dok na ženu to ide puno brže posto ima Austrijski .Eh sada kada ću to otplatiti i šta će dalje biti to ne znam. Možda za nekih 15 godina ako otplatim sve možda budem i mijenjao lokaciju uz prodaju nekretnine, ali ko zna šta će biti za 15 godina, možda raspad EU a možda BiH bude u EU, možda i krepak za tih 15 godina to niko ne znaredbull93 je napisao/la: ↑31 jan 2021, 11:01
Zato sto prdnut mimo sengena ne mogu sa nasim. Prvi u svijetu je njemacki pasos, pa ti vidi. Plus postajes eu gradjanin, znaci kao takav mozes ici zivjeti i raditi gdje hoces. Cilj je do 50te se obezbjediti, kupiti kucu na moru i posadit jednu maslinu i magare da ima gdje u hlad. Logicno rjesenje je hrv zbog blizine kuci i jezika, a ne bi bgm bjezao ni od neke prcije u grckoj. Treba zivot ziviti, ne daj mi Boze da budem morao do penzije raditi, zato svim silama gledat da se ostvari neka nekretnina ili za sta vec bude prilike.
Mah ja bih uzeo taj pasoš samo da sam neki gigant pa da mogu putovati non stop gdje mi je volja a ostalo nema potrebe možeš sve kupiti sa našim i plus ako imaš vizu recimo Njemačku onda to treba radi kredita u Njemačkoj
❤️1946❤️
Pogotovo izboden.VelaHavle je napisao/la: ↑31 jan 2021, 11:21Tako si seksi.gaston je napisao/la: ↑31 jan 2021, 10:02rob do bagro je napisao/la: ↑30 jan 2021, 23:43Treba te doci u Frankfurt da vidite sta je Ghetto, nikad vise narkomana nisam vidio nego tamo i to jos kod Hauptbahnhofa u ulici Kaiserstrasse gdje je najprometnije.
![]()
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
- forza_juve
- Kontakt:
Ako imaš šolde nećeš gledati na vizu a uostalom sa našim pasošem možeš u 100 zemalja ići bez vize od Paname do Singapura i ti našao kišoviti London . Na kraju krajeva i da ideš jednom u London izvadiš vizu i odeš, de malo patriotizma hehheAshburtonG je napisao/la: ↑31 jan 2021, 11:20Prvom prilikom ću se odreći bosanskog pasoša, te se na isti dobro popisat i pokenjat, te ga adresirat na Predsjedništvo preporučenom poštom, cak i da uđemo u EU.
Hoćeš u London npr., karta iz Njemačke bude povratna 40ak modernih, a ti kao BH državljanin vizu platiš 200e![]()
❤️1946❤️
Uvijek mozes se vratiti na nas pasos ako zatreba, al cisto sumnjam da ce haha
Puno vise prednosti ima npr njemacko drzavljanstvo nego sto si ti nabrojao. Moras malo siru sliku gledati i kako se ko brine o svojim gradjanima, koje su ti prednosti...
Znam koje su zajebancije sa nasim pasosom, tako da neka hvala, cim steknem uslove predat cu za njemacko drzavljanstvo.
Puno vise prednosti ima npr njemacko drzavljanstvo nego sto si ti nabrojao. Moras malo siru sliku gledati i kako se ko brine o svojim gradjanima, koje su ti prednosti...
Znam koje su zajebancije sa nasim pasosom, tako da neka hvala, cim steknem uslove predat cu za njemacko drzavljanstvo.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 10 gostiju.