FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- alan ford 26
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
E da je vise ovakvih likova kao ovaj milky ovaj forum bi bio bolji, hehe
A to ko je ko i ko za koga navija nije za ovu temu, pa bi bio red da se prekina ta diskusija
A to ko je ko i ko za koga navija nije za ovu temu, pa bi bio red da se prekina ta diskusija
"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"
- el-fighter
- Kontakt:
Tako je u nogometu. Svaki klub ima svoje navijače, pa tako i Željo i Sarajevo. Slažem se sa ovom pričom da sve polazi od očeva. Ako otac navija za Želju onda navija i sin. To što su ova dva kluba iz Sarajeva nemora značiti da svi ljudi moraju navijati za jedan klub.
Zadnja izmjena: el-fighter, dana/u 05 maj 2009, 23:33, ukupno mijenjano 1 put.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Posteno bi bilo da neko obijasni ovom malom torpedasu po cemu su ljudi i iz kojih razloga navijali za Zelju i torpedo.Lijpo bi bilo da nekad nesto i procitas sto nema veze sa tvojim fakultetom pogotovo sto se kunes u mahalu i carsiju ili da pitas nekog starijeg.Dakle miljacka je nekako bila granica Bistrik sto se tice starog grada Zeljovci a druga strana Vratnik torpedasi, mada to nije vise tako.Imam sezonsku za sjever i bas bi se nekom naj.. majke da ne mogu otici na svoju tribinu mada sumljam dobice isto kao i svaki put i mirna Bosna kome se ne svidja ima TV.
Mislim da neko ovdje ima nick Bistrik Boys pa ti on moze malo vise o ovom svemu mahalama i tako to s koje je strane ko navijao i za koga, helem neko od malenih je trazio statistiku pa odigrana su ukupno 92 derbija do sada,oba kluba imaju po 28 pobjeda, uz 36 neriješenih utakmica.
Mislim da neko ovdje ima nick Bistrik Boys pa ti on moze malo vise o ovom svemu mahalama i tako to s koje je strane ko navijao i za koga, helem neko od malenih je trazio statistiku pa odigrana su ukupno 92 derbija do sada,oba kluba imaju po 28 pobjeda, uz 36 neriješenih utakmica.
Zadnja izmjena: lenovo, dana/u 06 maj 2009, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.
Promijeni potpis ili ces biti sankcionisan.Hvala
- Al pashino
- Kontakt:
kad ti vec ne znas dovoljno o svom klubu,ima nas koji znamo o svom,pa da te prosvjetlimo malo...lenovo je napisao/la: odigrana su ukupno 92 derbija do sada,oba kluba imaju po 28 pobjeda, uz 36 neriješenih utakmica.
UKUPNI OMJER
Broj utakmica: 106
Pobjede: 36 (sarajeva naravno

Remiji: 37
Porazi: 33
Gol-razlika: 143:141
www.facebook.com/pirotehniksarajevo
Uvijek se nadje naki doktor nauka DO SADA SU ODIGRANE 92 UTAKMICE PRVENSTVENE !!! Al pashino vrlo lijepo od tebe sto pratis Zelju i nasu drugu ekipu.
-
- Kontakt:
"strucko",kada se kaze vjeciti derbi,misli se na prvenstvene tekme i tu se ne broje kup tekme ili neke lijeve tekme,ovaj u subotu bice 93 vjeciti derbi po redu,jedino ako ti brojis tekme sa malonogometnih turnira ili u svijetu postoji jos neki grad sa gradskim rivalima pod imenom Zeljo i mali torpedo...jos jednom,u subotu je 93 po redu vjeciti derbi.......Al pashino je napisao/la:kad ti vec ne znas dovoljno o svom klubu,ima nas koji znamo o svom,pa da te prosvjetlimo malo...lenovo je napisao/la: odigrana su ukupno 92 derbija do sada,oba kluba imaju po 28 pobjeda, uz 36 neriješenih utakmica.
UKUPNI OMJER
Pobjede: 36 (sarajeva naravno)
-
- Kontakt:
zeljovci nemojte se nervirati bezveze i nasjedati na ove provokacije komsija,vidjet cemo ih u subotu dali ce ovako laprdati VOLIM TE ZELJO
Ja koji je ovaj sarajlija papak,toliki si papak da sam morao protiv tebe iako sam pitar,cuj carsija navija za Sarajevo i ko je s Carsije pravi je Sarajlija,djete moje idi guli banani na carsiji,ogranicen si ko lavor,joj sto ne mogu ovih novih furki,kazes da je Ilidza novi dio grada,pa pogledaj malo historiju konju glupi,pa pisi ovdje da ti se ne smiju "pravi Sarajlijo" 

-Sarajevo Ljubavi Moja-
Sta tebi su kup utakmice lijeve ili??? kad se igra u kupu znaci nije derbi ??? njih ne ubrajas u omjer svih utakmica ova dva protivnika...lopta je okrugla je napisao/la:"strucko",kada se kaze vjeciti derbi,misli se na prvenstvene tekme i tu se ne broje kup tekme ili neke lijeve tekme,ovaj u subotu bice 93 vjeciti derbi po redu,jedino ako ti brojis tekme sa malonogometnih turnira ili u svijetu postoji jos neki grad sa gradskim rivalima pod imenom Zeljo i mali torpedo...jos jednom,u subotu je 93 po redu vjeciti derbi.......Al pashino je napisao/la:kad ti vec ne znas dovoljno o svom klubu,ima nas koji znamo o svom,pa da te prosvjetlimo malo...lenovo je napisao/la: odigrana su ukupno 92 derbija do sada,oba kluba imaju po 28 pobjeda, uz 36 neriješenih utakmica.
UKUPNI OMJER
Pobjede: 36 (sarajeva naravno)

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
kolko ja znam samo se prvenstvene utakmice broje...a cup utakmice nisu lijeve
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
-
- Kontakt:
Majko mila,nekim likovima moras sve crtati,fino sam napisao gore da se ne broje kup tekme ili neke lijeve tekme,ili ili ili ili ili ili,u subotu je prvenstvena tekma i po tome je 93 vjeciti derbi,ne igra se kup,ne igra se kup,ne igra se kup,ne igra se kup,da se sastajemo u kupu,onda bi se reklo-toliko smo se puta sastali u kupu,tj.u kupu propale drzave i u kupu BiH,treba li jos da crtam!?
Na Grbavici uvjereni u pobjedu
Samir Bekrić kaže da je ekipa u usponu forme...
06.05.2009. 08:30
Na Grbavici se nadaju da će pobjedom protiv Sarajeva bar malo ublažiti katastrofalnu sezonu. Da će Željezničar sve snage utrošiti na duel protiv vječitog rivala pokazuje i gostovanje protiv Borca, gdje je stručni štab odmarao nekoliko ključnih igrača.
Samir Bekrić nije nastupio zbog tri žuta kartona, kao ni Sead Bučan i Vlado Hrkač, dok su pošteđeni Mirsad Bešlija, Dino Muharemović i Edin Cocalić.
Prema riječima Samira Bekrića, najzaslužnijeg za pobjedu protiv Leotara na Grbavici, Željezničar može do trijumfa.
- U usponu smo forme, na žalost kasno je da napravimo neki veći pomak na tabeli, ali siguran sam da možemo savladati komšije. Na Grbavici smo u proljetnom dijelu pobijedili na svim utakmicama, želimo nastaviti s tom praksom - govori Bekrić.
Ovo će biti sedma utakmica protiv Sarajeva za brzonogog veznjaka.
- U Premijer ligi sam igrao na četiri derbija, tri su završena remijem, a jednom smo izgubili.
U Kupu smo ih izbacili, pobijedili smo na Grbavici, a izgubili na Koševu. Vrijeme je da i u prvenstvenim duelima proslavim pobjedu - kaže Bekrić.
mogu samo reci da je smijesna bekriceva izjava da smo u usponu forme....
Samir Bekrić kaže da je ekipa u usponu forme...
06.05.2009. 08:30
Na Grbavici se nadaju da će pobjedom protiv Sarajeva bar malo ublažiti katastrofalnu sezonu. Da će Željezničar sve snage utrošiti na duel protiv vječitog rivala pokazuje i gostovanje protiv Borca, gdje je stručni štab odmarao nekoliko ključnih igrača.
Samir Bekrić nije nastupio zbog tri žuta kartona, kao ni Sead Bučan i Vlado Hrkač, dok su pošteđeni Mirsad Bešlija, Dino Muharemović i Edin Cocalić.
Prema riječima Samira Bekrića, najzaslužnijeg za pobjedu protiv Leotara na Grbavici, Željezničar može do trijumfa.
- U usponu smo forme, na žalost kasno je da napravimo neki veći pomak na tabeli, ali siguran sam da možemo savladati komšije. Na Grbavici smo u proljetnom dijelu pobijedili na svim utakmicama, želimo nastaviti s tom praksom - govori Bekrić.
Ovo će biti sedma utakmica protiv Sarajeva za brzonogog veznjaka.
- U Premijer ligi sam igrao na četiri derbija, tri su završena remijem, a jednom smo izgubili.
U Kupu smo ih izbacili, pobijedili smo na Grbavici, a izgubili na Koševu. Vrijeme je da i u prvenstvenim duelima proslavim pobjedu - kaže Bekrić.
mogu samo reci da je smijesna bekriceva izjava da smo u usponu forme....

ZELJEZNICAR LJUBAVI MOJA !
Kazu derbi je uvijek neizvjestan a ja nikad sigurni nisam bio u pobjedu Zelje da mi neko kaze sto i kako ne bih znao nismo ni mi dobri ali brate i kitice su taraba razgovarao sa jednim nasim igracem i kaze da ne zna jos ko ce sve igrati ali kao da su svjesni vaznosti derbija i da na kraju derbija ocekuju aplauz a mi pobjedu
ova nam je utakmica od izuzetnog znacaja,naravno stanje na tabeli je onakvo kakvo jest,nista od europe ove godine ali pobjeda bi nam mnogo znacila!ovo je definitivno najvaznija utakmica u sezoni,igraci bi se pobjedom donekle mogli iskupiti za katastrofalne igre ali opet kazem donekle!poslije derbija nas ocekuju jos dvije utakmice i odmah dan nakon kraja sezone treba krenuti u akciju,tj. zahvaliti se nekolicini igraca,dovesti iskusne i kvalitetne igrace i krenuti u borbu za titulu!hocemo europu,hocemo jakog zelju hocemo prvaka!
ZELJEZNICAR LJUBAVI MOJA !
procitah supljak na fksinfo da je karta za sjever 15 KM,da vi ne znate nesta o tome hhahahaha
Hajd' što je ova sezona rezultatski propala, ali je propala u svakom pogledu. Nama treba kompletno novi tim, a gdje ga naći čak i da imamo lovu, a nemamo je. Bekrić koji je jedini kako-tako zadovoljio otići će sigurno. Svi ostali iz razno raznih razloga nisu ža Želje. Šeha je rupa, Mulalić je ostario više, napadača nema već godinama, Coca nazadov'o, Rovčanin skoro ništa nije pokaz'o i otiče bilo gdje pa makar i u Olimpik itd. Bojim se da ova sezona ne bude mila majka kakva će nam biti slijedeća. Da smo makar ovu sezonu iskoristili da dovedemo kakvog trenera. Pa ni trenera da na nešta liči već nemamo odavno. O zalutaloj upravi je suvišno trošiti riječi.
Nikad lakše se nije moglo u Evropu, ali je možda bolje da nismo otišli 'vakvi kakvi smo. Samo bi se brukali. Ove godine jedino Zrinjski liči na nekakvu ekipu ostalo je sve dno. Liga je nikad gora jer npr. Sloboda i Torpedo, karanane od ekipa, idu u Evropu. Podhitno je potrebno smanjiti ligu, ali ne do Bog da se toga neko sjeti jer mi smo zreli za nižeg ranga. Fakat nemam ideje kako dalje.
Nikad lakše se nije moglo u Evropu, ali je možda bolje da nismo otišli 'vakvi kakvi smo. Samo bi se brukali. Ove godine jedino Zrinjski liči na nekakvu ekipu ostalo je sve dno. Liga je nikad gora jer npr. Sloboda i Torpedo, karanane od ekipa, idu u Evropu. Podhitno je potrebno smanjiti ligu, ali ne do Bog da se toga neko sjeti jer mi smo zreli za nižeg ranga. Fakat nemam ideje kako dalje.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Sarajevo poslije zrinjskog,mozda u zadnji nekoliko kola i igra bolje od njih,a ti ih nazivas karana ekipom 

Kao prvo navijac sam Zelje, ali kad neko spminje koje bolji u posljednih 5 ili 6 godina moj je odgovor da niko nije bolji i da su isti. Ovo sto su sebi Zeljo i Sarajevo dopustili da im seljaci dominiraju ligom je bruka i za jednu i drugu upravu. Zeljo i Sarajevo su institucije i po velicini i svemu bih se trebali svake godine boriti za naslov prvaka kao sto je slucaj sa Zvedom i Partizanom, odnosno dinamom i Hajdukom ili ako malo pogledamo u Europu sa Celiticom i Rangersim-a, a ne da im neki seljaci poput Modrice uzimaju titule, odnosno klubovi koji nisu ni postojali u bivsoj Jugoslaviji ili su igrali 8 ligu tadasnje Jugoslavije.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
I ja sam navijac Sarajeva ali isto razmisljam kao ti. Naveo si prave primjere. Joj kakvi nam seljaci igraju u ligi. Kad cujem Zrinjski, Siroki, Modrica, Orasje... plakao bi. KOJI SU TO SELJACIamerosm je napisao/la:Kao prvo navijac sam Zelje, ali kad neko spminje koje bolji u posljednih 5 ili 6 godina moj je odgovor da niko nije bolji i da su isti. Ovo sto su sebi Zeljo i Sarajevo dopustili da im seljaci dominiraju ligom je bruka i za jednu i drugu upravu. Zeljo i Sarajevo su institucije i po velicini i svemu bih se trebali svake godine boriti za naslov prvaka kao sto je slucaj sa Zvedom i Partizanom, odnosno dinamom i Hajdukom ili ako malo pogledamo u Europu sa Celiticom i Rangersim-a, a ne da im neki seljaci poput Modrice uzimaju titule, odnosno klubovi koji nisu ni postojali u bivsoj Jugoslaviji ili su igrali 8 ligu tadasnje Jugoslavije.
- el-fighter
- Kontakt:
Svaka čast za ovaj post.amerosm je napisao/la:Kao prvo navijac sam Zelje, ali kad neko spminje koje bolji u posljednih 5 ili 6 godina moj je odgovor da niko nije bolji i da su isti. Ovo sto su sebi Zeljo i Sarajevo dopustili da im seljaci dominiraju ligom je bruka i za jednu i drugu upravu. Zeljo i Sarajevo su institucije i po velicini i svemu bih se trebali svake godine boriti za naslov prvaka kao sto je slucaj sa Zvedom i Partizanom, odnosno dinamom i Hajdukom ili ako malo pogledamo u Europu sa Celiticom i Rangersim-a, a ne da im neki seljaci poput Modrice uzimaju titule, odnosno klubovi koji nisu ni postojali u bivsoj Jugoslaviji ili su igrali 8 ligu tadasnje Jugoslavije.
Velež do groba života mi moga
Trenutno korisnika/ca: mamonelafo, MrkiMedo i 42 gosta.