Messi da nam dođe vi bi ga popljuvati kakvi ste govorim za sveKANA je napisao/la: ↑31 jan 2021, 00:09Kakvo lupanjeAJDINATOR je napisao/la: ↑30 jan 2021, 23:54Šta ga boli prangija, njemu su smanjivali platu u novom ugovoru da bi starom Kosoricu dali bolje pare.MocMahale444 je napisao/la: ↑30 jan 2021, 21:18Kemo u 75 min protiv Ajduka usao u igru.
Nema sta napredovao je pravo.
Momak je malo i zamrzio klub, i ogadili su klub.
Tjerati djete kluba koji imao 21 22 godine a dovoditi kosorica koje ima 30+ godina Zna Amar najbolje
Žao mi je što je otjerao Vedrana Kemu ali šta je tu je
Sigurno da ima veću platu nego u želji![]()
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Mislim i ubijeđan sam da ova ekipa ima kvalitet jer i sam početak sezone je to pokazoSudoHusika je napisao/la: ↑31 jan 2021, 17:56Naravno da se slažem da je prioritet platiti što imaš a ne dovoditi nove igrače, ali ova ekipa, po meni, nije dovoljno dobra za najviše domete.SSR je napisao/la: ↑31 jan 2021, 17:27Kakav Mocinic isplatiti sve do marke ovo sto imamo da su igraci mirni i zadovoljni
Dignuti ekipu na visi level uigrati i spremiti
Zec Alispahic i Štila da dođu sebi a kako stvari stoje idu prema tome pogotovo Zec
I eventualno ubosti nekoga oput Ikica i nema potrebe kamarati igrace jer ovo sto imamo je dovoljno samo da su glavi kako treba![]()
Na stranu što su igraci u kljucnim momentima nisu bili dobri u glavi jer mi smo na Grbavici izgubili toliko bodova da to po meni nema veze sa kvalitetom
vec sa glavom odnosno psihom vjerujem da je i zbog toga angozavan Remzija Šetić
jeli u pitanju bila psihološka strana finansije i nezadovoljstvo igraca ili nesto trece ili sve zajedno ne znam ali ekipa koja ima lendrica stilica alispahica i
zeca itekako ima kvaliteta uostalom to su pokazali nekoliko puta
Što se tiče tih primljenih golova na Grbavici ove sezone, nije to samo stvar što je teren dobar pa protivnik može lakše kontre igrat. Mislim to jeste od razloga, ali i razlog je realno naš (ne)kvalitet u odbrani. Stvarno je bilo reakcija naše odbrane na Grbavici da se zapitaš. Realno jedina klasa u odbrani je Ikić, ovi ostali odbrambeni su više ono na koju su nogu ustali na dan utakmice, nikad im ne znaš. To i jeste problem jer ta nekonstantost ti ne može da donese titulu što smo na svojoj koži osjetili već nekoliko puta. Uz to, naša odbrana stoji vrlo visoko, a nemamo brze defanzivce pa samim to je također problem. Ali evo redom svi golovi koje smo primili na Grbavici
Realno katastrofalan pas Štilića prema nazad gdje su 3 igrača Borca,a naši odbrambeni bog zna gdje visoko stoje, gdje je zapravi najbliži našem golu Meša?! koji ni u snu ovo ne može stići

Mislim šta reakcija odbrane kod gola Hadžića treba da predstavlja, teren sigurno nije kriv

Fejziću čovječe. Uz to, pisao sam prije utakmice da je Krupa najopasnija iz prekida i da većinu golova tako daju i da treba izbjegavat maximalno faulove oko 16 ali eto desi se ono što je sasvim očekivano.

Blažević ne prati igrača koji je dao go, dečko ima ozbiljnih problema s koncentracijom, što mu je Amar i protiv Čapljine zamjerio. Uz to nesretan go.

Loše branjenje prekida, opet nema veze s terenom

Kako opisati ovu reakciju odbrane

Još jedan go koji nema veze s terenom

Miletić?!?!??!

Eurogo gdje niko ne izlazi na jednog od najboljih šutera lige

I kao što vidimo većina primljenih golova nema veze s terenom nego nedostatak konstanosti i koncentracije kod pojedinaca. Ako si dobar igrač isti ti qrac igro kući ili u gostima, kvalitet uvijek ispliva. Svaki naš odbrambeni igrač je dobar kad ima svoj dan , problem je što često variraju. Aco jednu tekmu izgleda kao iskusni štoper sa dobrim reakcijama, sljedeću izgleda ko dijete od 12 godina da si stavio. I ne samo on, nego dobar dio njih.

Realno katastrofalan pas Štilića prema nazad gdje su 3 igrača Borca,a naši odbrambeni bog zna gdje visoko stoje, gdje je zapravi najbliži našem golu Meša?! koji ni u snu ovo ne može stići

Mislim šta reakcija odbrane kod gola Hadžića treba da predstavlja, teren sigurno nije kriv

Fejziću čovječe. Uz to, pisao sam prije utakmice da je Krupa najopasnija iz prekida i da većinu golova tako daju i da treba izbjegavat maximalno faulove oko 16 ali eto desi se ono što je sasvim očekivano.

Blažević ne prati igrača koji je dao go, dečko ima ozbiljnih problema s koncentracijom, što mu je Amar i protiv Čapljine zamjerio. Uz to nesretan go.

Loše branjenje prekida, opet nema veze s terenom

Kako opisati ovu reakciju odbrane

Još jedan go koji nema veze s terenom

Miletić?!?!??!

Eurogo gdje niko ne izlazi na jednog od najboljih šutera lige

I kao što vidimo većina primljenih golova nema veze s terenom nego nedostatak konstanosti i koncentracije kod pojedinaca. Ako si dobar igrač isti ti qrac igro kući ili u gostima, kvalitet uvijek ispliva. Svaki naš odbrambeni igrač je dobar kad ima svoj dan , problem je što često variraju. Aco jednu tekmu izgleda kao iskusni štoper sa dobrim reakcijama, sljedeću izgleda ko dijete od 12 godina da si stavio. I ne samo on, nego dobar dio njih.
Pošto si čovjek od analize ko i ja, zanima me tvoje mišljenje o ovome

Zadnja izmjena: braco, dana/u 31 jan 2021, 20:58, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
De procitaj jos jednom sta si napisao gore.AJDINATOR je napisao/la: ↑31 jan 2021, 18:08Messi da nam dođe vi bi ga popljuvati kakvi ste govorim za sveKANA je napisao/la: ↑31 jan 2021, 00:09Kakvo lupanjeAJDINATOR je napisao/la: ↑30 jan 2021, 23:54
Šta ga boli prangija, njemu su smanjivali platu u novom ugovoru da bi starom Kosoricu dali bolje pare.
Momak je malo i zamrzio klub, i ogadili su klub.
Tjerati djete kluba koji imao 21 22 godine a dovoditi kosorica koje ima 30+ godina Zna Amar najbolje
Žao mi je što je otjerao Vedrana Kemu ali šta je tu je
Sigurno da ima veću platu nego u želji![]()
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
vidi se da su ih slikali u ranu zoru

Salkao naš igrač znači
Čeliković DM
Zadnja izmjena: 1921boy, dana/u 31 jan 2021, 20:38, ukupno mijenjano 1 put.
mosa lošmi stićko tit-ula!
Objektivno, Sarajevo ima jacu ekipu kao i Zrinjski, pa onda dolazimo mi, Velez, Tuzla i Borac s tim sto je u svakom od ovih klubova bolja situacija nego kod nas ako se sta ne promjeni. Mi imamo najboljeg trenera i to je ono sto izbalansira i na kraju donese prevagu barem za to drugo mjesto koje za Zeljeznicar nije uspjeh. Takodjer, na umu treba imati : komican zavrsetak prvenstva, koronu, 2x Izrael u onom haosu, cirkus oko Dzeke od kojeg prezivljavamo i na kraju smrt velikog Zeljovca Dzubura koja nas je dotukla. Nismo bili miljenici srece, ali idemo dalje. Ne treba kukati. Nekad je i nismo zasluzili.
100 godina zdrave filozofije!!!
Jači od ratova, režima i partija !!!!
Objektivno mi imamo najjacu ekipu u ligi..
Puleni
Vala baš ko da su mahmurni svi na slikama
Zar je Elvis Karić još u stručnom štabu? Valjda će negdje objavit do kad je Salko potpisao.LjoZee je napisao/la: ↑31 jan 2021, 20:36https://fkzeljeznicar.ba/strucni-stab/
Nove su i za strucni stab
Gledaj Lendrića u ovih 5 godina otkad je došao kod nas je ostario jedno 15

Kako su i Mehić i Čeliković broj 4 

Sve sto si napisao @braco potpisujem od a do z. Samo bih dodao da smatram da mi imamo problem sa nedostatkom kvaliteta na puno pozicija u ekipi. To je nas kljucni problem sto se tice igrackog kadra.
Pogledajmo naseg golmana i odbranu. Od 5 igraca, tu 4 nemaju kvalitet za Zelju. Imamo golmana koji moze odbraniti nemoguce i primiti poslije toga neki komican gol. Zar neko misli da se sa takvim golmanom moze nesto osvojiti? Pametni ljudi kazu da je dobar golman pola ekipe. Aco nekad lici na iskusnog stopera a nekad na nekog pocetnika. Imamo u prvih 11 dva beka, jedan skoro 5 godina kod nas a ne mozes nabrojati njegovih 10 odlicnih utakmica, drugi ima dobar centarsut ali zato u odbrani katastrofa. Rezerve ove petorice su jos gore. Fejzic i Blazevic su amateri, oni nisu profesionalni fudbaleri.
U sredini smo prodali Dadu i forsirali Hajdarevica. Bojo je preslikani Hajdarevic. On i Hajdarevic su dva veznjaka koji ubijaju nasu igru. I onda smo nekad na terenu imali Alispahica, Boju i Hajdarevica, ne znas koji je sporiji od ove trojce a ova zadnja dvojca jos i operisana od fudbala.
I na ovo sve se doda nasa situacija sa krilima. Jedini klub na svijetu koji ima jedno lijevo zdepasto krilo koje zabija gol po sezoni a na poziciji desnog krila kad igra Subasic to desno krilo je jos sporije od tog lijevog. Mujezinovic je neki kao x faktor. Covjek 2 mjeseca igrao ozbiljan fudbal u karijeri i onda se vratio na fabricke postavke i na ono njegovo silovanje lopte..
Kad se generalno pogleda nasa ekipa, izgledamo sporo i tromo a to se na brzom terenu kaznjava. Manjak kvaliteta i spora ekipa, zbog toga prosipamo bodove na Grbavici. Mi na oranicama izgledamo odlicno jer nam odgovara taj sporiji tempo, cak i npr. kad pogrijesis imas vremena da se bolje postavis jer je protivnik izgubio par sekundi u smirivanju lopte..
Nase branjenje prekida sam vec objasnjavao u nekom od prethodnih postova poslije utakmice sa Sirokim kad smo dobili na Pecari 0:1. Svaki prekid je bio opasnost za nas go, apsolutno svaki, jer Fejzic(a i Eric je isti) stoji samo na liniji i moli Boga da nasi igraci dobiju zracni duel i da lopta ne udje u nas go. Potpuno identicna situacija sad u prijateljskoj protiv Capljine kad je branio Muftic. Mali je odbranio penal i to je super ali kad su korneri bili za Capljinu, on je toliko inferioran bio da je to strasno. Kako neko u klubu misli da ce Muftic biti seniorski golman kad taj golman ne smije izaci i pokupiti tzv. balon? Zar neko fakat misli da ce biti nesto od takvog golmana u buducnosti?
Skoro citav nas fudbal u BiH se bazira na centarsutevima, 80% golova padne nakon nekog centarsuta. Pisao sam i ranije da je za mene licno Kovacevic najbolji golman u ligi zato sto skoro sve centarsuteve pokupi. Izadje lik sa linije i pokupi balon koji leti sat vremena, dok sa druge strane nasi golmani, Eric, Fejzic, Muftic uvijek ostanu na liniji kod centarauteva i cekaju da Kosoric, Ikic ili neko treci dobije duel sa protivnickim igracem i tako bez potrebe omogucavaju protivniku sansu za gol dok Kovacevic izadje i pokupi loptu tako da do sanse za gol i ne dodje..
Pogledajmo naseg golmana i odbranu. Od 5 igraca, tu 4 nemaju kvalitet za Zelju. Imamo golmana koji moze odbraniti nemoguce i primiti poslije toga neki komican gol. Zar neko misli da se sa takvim golmanom moze nesto osvojiti? Pametni ljudi kazu da je dobar golman pola ekipe. Aco nekad lici na iskusnog stopera a nekad na nekog pocetnika. Imamo u prvih 11 dva beka, jedan skoro 5 godina kod nas a ne mozes nabrojati njegovih 10 odlicnih utakmica, drugi ima dobar centarsut ali zato u odbrani katastrofa. Rezerve ove petorice su jos gore. Fejzic i Blazevic su amateri, oni nisu profesionalni fudbaleri.
U sredini smo prodali Dadu i forsirali Hajdarevica. Bojo je preslikani Hajdarevic. On i Hajdarevic su dva veznjaka koji ubijaju nasu igru. I onda smo nekad na terenu imali Alispahica, Boju i Hajdarevica, ne znas koji je sporiji od ove trojce a ova zadnja dvojca jos i operisana od fudbala.
I na ovo sve se doda nasa situacija sa krilima. Jedini klub na svijetu koji ima jedno lijevo zdepasto krilo koje zabija gol po sezoni a na poziciji desnog krila kad igra Subasic to desno krilo je jos sporije od tog lijevog. Mujezinovic je neki kao x faktor. Covjek 2 mjeseca igrao ozbiljan fudbal u karijeri i onda se vratio na fabricke postavke i na ono njegovo silovanje lopte..
Kad se generalno pogleda nasa ekipa, izgledamo sporo i tromo a to se na brzom terenu kaznjava. Manjak kvaliteta i spora ekipa, zbog toga prosipamo bodove na Grbavici. Mi na oranicama izgledamo odlicno jer nam odgovara taj sporiji tempo, cak i npr. kad pogrijesis imas vremena da se bolje postavis jer je protivnik izgubio par sekundi u smirivanju lopte..
Nase branjenje prekida sam vec objasnjavao u nekom od prethodnih postova poslije utakmice sa Sirokim kad smo dobili na Pecari 0:1. Svaki prekid je bio opasnost za nas go, apsolutno svaki, jer Fejzic(a i Eric je isti) stoji samo na liniji i moli Boga da nasi igraci dobiju zracni duel i da lopta ne udje u nas go. Potpuno identicna situacija sad u prijateljskoj protiv Capljine kad je branio Muftic. Mali je odbranio penal i to je super ali kad su korneri bili za Capljinu, on je toliko inferioran bio da je to strasno. Kako neko u klubu misli da ce Muftic biti seniorski golman kad taj golman ne smije izaci i pokupiti tzv. balon? Zar neko fakat misli da ce biti nesto od takvog golmana u buducnosti?
Skoro citav nas fudbal u BiH se bazira na centarsutevima, 80% golova padne nakon nekog centarsuta. Pisao sam i ranije da je za mene licno Kovacevic najbolji golman u ligi zato sto skoro sve centarsuteve pokupi. Izadje lik sa linije i pokupi balon koji leti sat vremena, dok sa druge strane nasi golmani, Eric, Fejzic, Muftic uvijek ostanu na liniji kod centarauteva i cekaju da Kosoric, Ikic ili neko treci dobije duel sa protivnickim igracem i tako bez potrebe omogucavaju protivniku sansu za gol dok Kovacevic izadje i pokupi loptu tako da do sanse za gol i ne dodje..
Na Grbavici svaki sut u okvir naseg gola je gol... Ne pamtim kad nismo primili gol u prvih 20 min.
Opasniji su nam po meni i Borac i Velež od Zrinjskog a o tituli sa ovim igračima realno ne možemo razmišljat sem ako Amar neko čudo izvede.Ritamreda je napisao/la: ↑31 jan 2021, 20:36Objektivno, Sarajevo ima jacu ekipu kao i Zrinjski, pa onda dolazimo mi, Velez, Tuzla i Borac s tim sto je u svakom od ovih klubova bolja situacija nego kod nas ako se sta ne promjeni. Mi imamo najboljeg trenera i to je ono sto izbalansira i na kraju donese prevagu barem za to drugo mjesto koje za Zeljeznicar nije uspjeh. Takodjer, na umu treba imati : komican zavrsetak prvenstva, koronu, 2x Izrael u onom haosu, cirkus oko Dzeke od kojeg prezivljavamo i na kraju smrt velikog Zeljovca Dzubura koja nas je dotukla. Nismo bili miljenici srece, ali idemo dalje. Ne treba kukati. Nekad je i nismo zasluzili.
100 godina zdrave filozofije!!!
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] i 38 gostiju.