AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

OldFashioned
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la OldFashioned » 01 feb 2021, 14:57

+1
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 feb 2021, 15:15

Ma nabijem ga na qurac, balo jedan balavi. Hoće ogromnu platu s kojom će biti jedan od najplaćenijih golmana na svijetu, pa daj mu još i buraza obezbjedi na još jedan novi ugovor... pa ko si ti yebote? :roll: Ovakav tretman bih još samo Messiju i Ronaldu tolerisao, a ne ovom balavcu koji još uvijek ništa u svojoj karijeri nije ni uradio ni pokazao (fino je u Milanu igrati bez ikakvog pritiska). U jedinoj utakmici gdje se Milan borio za nešto bitno tj. finale kupa je odigrao vjerovatno najgoru golmansku partiju koju sam ikad u životu vidio.

Ma ne bi meni to ni smetalo toliko, da ovamo ne trabunja kako voli Milan i kako želi ostati. Šupičkumaterinu, prava ona mala ljiga.

Treba mu sad produžiti ugovor čisto zato da se izbjegne da ne ode kao slobodan igrač, a za dalje se dobro promisliti jer će ovaj tražiti još i još. Treba jednom i povući granicu.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 01 feb 2021, 15:25

E bas je mogao u ovakvom Milanu nesto uraditi, i ti znas lupiti Rope kvalitetno, haha.
Vecina vrhunskih golmana, sto i Donn jeste, bi davno otisli u klub koji se bori za titule, osvajanje Evrope...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 feb 2021, 15:39

Ma nije uopšte poenta je li mogao, naravno da nije, ali baš zato što i nije ništa uradio (iz ovih ili onih razloga), ne znam na osnovu čega postavlja ovakve uslove. Te ogromna plata te nekakva klauzula (koja ne pogoduje Milanu već samo njemu i Raioli) te ugovor za buraza parazita koji ničemu ne služi i kojem je Serie B mjera, pa dobro te brate, odvadi malo i spusti se na zemlju. :roll:

A nije samo ni do toga, neka traži i 20 miliona što se mene tiče, ali mi idu na qurac priče o njegovoj lojalnosti i želji da ostane, a ovamo iza kulisa pokušava na sve načine ucjeniti klub da izvuče što bolji ugovor. Reci brate da igraš za lovu i da te to jedino interesuje ili radije ne pričaj ništa, više bih ga cjenio.

On nije otišao zato što ga niko neće, tj. većina boljih klubova je popunjena na golmanskim pozicijama. Jedino je PSG nešto kao pokušavao, al' su nudili onog Areolu uz nešto sitno para, eto koliko su ga vrednovali.

FORZA MILAN !

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 01 feb 2021, 15:42

Slažem se skroz.
Toliku platu tražiti a pričati o nekoj ljubavi je u najmanju ruku odvratno i ljigavo.
Kamo sreće da nam niti jedan igrač od onog malog sline nije pod njegovim vodstvom, ali nismo mi te sreće.
UOstalom, opet je do igrača samog. I ovime samo pokazuje kakav je karakter te ponovo navlači bijes svih navijača Milana.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 01 feb 2021, 16:25

On sad koristi situaciju pred istek ugovora i mogucnost da potpise predugovor sa drugim klubom, ali ocito da postoji zelja za ostanak jer nije to uradio. Tu opet kumuje i koristi to Raiola, uz njegov blagoslov ocito.
Sa druge strane, pored gore spomenute situacije on zahtijeva toliku platu i zbog broja nastupa u jednom Milanu sa ovoliko godina, ujedno i prvi golman Italijanske reprezentacije, nevjerovatan talenat kojeg je vec dokazao na terenu, sve to doprinosi ovom uslovljavanju Milana.

Zao mi je samo sto drugog talenta smo vucarali po posudbama bez pruzene sanse (kup npr.) i na kraju ce i otici od nas, zbog njegovog brata i drugih golmana (Reina, Begovic, sad i Tacarusanu il kako se vec preziva).

075 ❤

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 01 feb 2021, 19:35

Gigio ima pravo da trazi koliku hoce platu. Ko god misli da ce se neko odreci 4-5 mil godisnje zbog "ljubavi" prema klubu, moze se smatrati jako naivnim.

Mene je nerviralo kod prosle sage oko pruduzenja ugovora to sto mu je Milan dao sansu kada je imao 16/17 god, istrpio sve njegove pogreske a on je onda odlucio da ide bez da klubu da nesto zauzvrat. Kada je produzio ugovor, Milanu je dao 3 godine kvalitetnog branjenja i sto je najvaznije dao mu je vrijeme da ga unovci.

Imali su 3 godine da odluce kojim ce putem dalje kada je Gigio u pitanju. Da li ce ga prodati i uzeti pristojan novac, da li su spremni da mu povecaju vec ogromnu platu koju dobija ili ce jednostavno pustiti da ode kao slobodan igrac po isteku ugovora.

Ovo je ogroman propust Maldinia & co jer su ovu situaciju trebali iskristalisati prije pocetka sezone.
Gigio je fantastican golman ali 10 mil je svakako pretjerano i potpuno van granica prihvatljivog za ovaj Milan. Posebno u ovom Covid 19 svijetu.

Nazalost, ovo je prvi u nizu problema koji ih cekaju. Ekipa je prepuna mladih igraca koji igraju jako dobro i svi ce traziti mmnogo bogatije ugovore. Vec su na putu da izgube 2 iznimno bitna igraca u Hakanu i Gigiu a ubrzo ce doci na red i Bennacer, Theo i Kessie. Odrzati striktnu kontrolu nad platnom strukturom je jako bitno ali to ostavlja jako malo prostora za rast.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 01 feb 2021, 19:43

rope11 je napisao/la:
01 feb 2021, 15:15
Ma nabijem ga na qurac, balo jedan balavi. Hoće ogromnu platu s kojom će biti jedan od najplaćenijih golmana na svijetu, pa daj mu još i buraza obezbjedi na još jedan novi ugovor... pa ko si ti yebote? :roll: Ovakav tretman bih još samo Messiju i Ronaldu tolerisao, a ne ovom balavcu koji još uvijek ništa u svojoj karijeri nije ni uradio ni pokazao (fino je u Milanu igrati bez ikakvog pritiska). U jedinoj utakmici gdje se Milan borio za nešto bitno tj. finale kupa je odigrao vjerovatno najgoru golmansku partiju koju sam ikad u životu vidio.

Ma ne bi meni to ni smetalo toliko, da ovamo ne trabunja kako voli Milan i kako želi ostati. Šupičkumaterinu, prava ona mala ljiga.

Treba mu sad produžiti ugovor čisto zato da se izbjegne da ne ode kao slobodan igrač, a za dalje se dobro promisliti jer će ovaj tražiti još i još. Treba jednom i povući granicu.
S ovim boldanim se ne mogu sloziti. Momak je trenutno među top 5-10 golmana u svijetu, ima 21 godinu i ima preko 200 nastupa za jedan klub kao sto je Milan. Da nije nista pokazao vjerovatno bi branio za neki klub u Seria B.

Kod Gigia su dva problema :
1) Agent mu je Mino Raiola
2) Gigio je napolitanac

Ali opet ni 10 miliona nije puno s obzirom koliki je talent.
Samo ja se bojim da ce on na kraju sezone otici besplatno i to u Juve.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 01 feb 2021, 19:45

Znači greška ljudi u upravi što mu već nude veću platu i očigledno žele njegov ostanak ?!

Nude mu 1.5 milku više plus bonusi i to nije dovoljno da nastaviš braniti za klub koji ti je dao šansu ko yebenom klinji ?!

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 01 feb 2021, 19:57

OldFashioned je napisao/la:
01 feb 2021, 19:45
Znači greška ljudi u upravi što mu već nude veću platu i očigledno žele njegov ostanak ?!

Nude mu 1.5 milku više plus bonusi i to nije dovoljno da nastaviš braniti za klub koji ti je dao šansu ko yebenom klinji ?!
Raiola to trazi ne Gigio.
Gigio je buducnost narednih 15-20 godina i to Raiola zna.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 01 feb 2021, 20:05

Igračeva je zadnja, a Gigio odavno nije klinac. To su isfurani fazoni.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 01 feb 2021, 20:12

01 feb 2021, 20:05
Igračeva je zadnja, a Gigio odavno nije klinac. To su isfurani fazoni.
Raiola je takav tip koji ce uraditi sve zbog provizije. Ucjenjivao je on i Napoli bio pa mu Hamsik dao nogu.
Sad boga pitaj kakav ugovor Gigi ima s njim i kolike su ovlasti Raiole.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 01 feb 2021, 20:24

Najbolji mladi golman svijeta navodno ne zaslužuje ovako visoku platu. :hmmmmm: Em je momčina mogao davno napustiti tim, em nam je donio ili bolje reći sačuvao bezbroj bodova u kratkoj karijeri. Njegova poklonost klubu je već davno pokazana na terenu. Szczesny recimo ima tu istu platu, a 9 godina je stariji od Gigia. Ne vidim neku razliku u kvaliteti između ova 2, a ako se ja pitam Gigio je bolji a svi su svjesni sposobnosti poljaka. A ako ste mišljenja da ni jedan veći klub ne bi zagrizao za momka, onda živite u zabludi. Ili još gore očekivati od ljudi da će biti poput Messia ili Tottia.
Šta ćemo dalje? Pljuvati po Zlatanu koji je došao kao malo mlađi od moje stare i sada uzima 7 miliona?
Unico amore sei!
❤️🖤

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 01 feb 2021, 20:29

AjsKjub je napisao/la:
01 feb 2021, 20:24
Najbolji mladi golman svijeta navodno ne zaslužuje ovako visoku platu. :hmmmmm: Em je momčina mogao davno napustiti tim, em nam je donio ili bolje reći sačuvao bezbroj bodova u kratkoj karijeri. Njegova poklonost klubu je već davno pokazana na terenu. Szczesny recimo ima tu istu platu, a 9 godina je stariji od Gigia. Ne vidim neku razliku u kvaliteti između ova 2, a ako se ja pitam Gigio je bolji a svi su svjesni sposobnosti poljaka. A ako ste mišljenja da ni jedan veći klub ne bi zagrizao za momka, onda živite u zabludi. Ili još gore očekivati od ljudi da će biti poput Messia ili Tottia.
Šta ćemo dalje? Pljuvati po Zlatanu koji je došao kao malo mlađi od moje stare i sada uzima 7 miliona?
Potpis brate. Vinicus Jr sa 17 godina je imao 7.5 miliona eura godisnje.Gigio je buducnost fudbala i sigurno da ce u narednih par godina biti broj 1 kad je u pitanju pozicija golmana a momku tek 22 (u Februaru puni 22).

Juve i PSG će rado izdvojiti 10 miliona pa cak i vise za platu Gigia, naravno da ne spominjem Chelsea.Koliko cijene fudbalera rastu ne bi se cudio da za 3 godine vrijednost mu poraste na 200 miliona eura !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 01 feb 2021, 20:30

AjsKjub je napisao/la:
Najbolji mladi golman svijeta navodno ne zaslužuje ovako visoku platu. :hmmmmm: Em je momčina mogao davno napustiti tim, em nam je donio ili bolje reći sačuvao bezbroj bodova u kratkoj karijeri.
Forumas @RuiCosta nije saglasan s' tvojim misljenjem. :mrgreen:

075 ❤

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 01 feb 2021, 20:31

Beduin je napisao/la:
01 feb 2021, 20:30
AjsKjub je napisao/la:
Najbolji mladi golman svijeta navodno ne zaslužuje ovako visoku platu. :hmmmmm: Em je momčina mogao davno napustiti tim, em nam je donio ili bolje reći sačuvao bezbroj bodova u kratkoj karijeri.
Forumas @RuiCosta nije saglasan s' tvojim misljenjem. :mrgreen:
Cekaj da namjesti stucne pa ce pogledati.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 feb 2021, 20:35

A i vi sad našli porediti jedan Real Madrid sa Milanom. 🤦

Ne treba ni zaboraviti koliko bi njegovi zahtjevi razjebali platnu strukturu o kojoj se već pričalo. Ako on dobije 10 miliona, što ne bi i Hakan, Theo, Benaser, Kessie itd. tražili isto jer nisu ništa manje bitni igrači od dotičnog? Ovakve se stvari trebaju srezati odmah u korijenu.

Nije problem ni tražiti veću platu, ali ovi ekstra zahtjevi poput klauzule i novog ugovora za buraza su bezobrazluk za jednog balavca od 22 godine koji je još uvijek niko i ništa. Nije mi jasno kako mu iko može naći opravdanje za ovakve stvari, od samoprozvanog ljubitelja i navijača Milana. :roll:

Nažalost uprava je stjerana u kut, tako da si prinuđen pojesti go.vno i ponuditi novi ugovor da ga ne bi izgubio na ljeto, ali treba se polako pripremati teren za njegovu prodaju za 2-3 godine jer je ovaj frajer kao rupa bez dna, samo će tražiti sve više para svakim novim ugovorom što je preveliki zalogaj za Milan. Dobre će se pare uzeti za njega s kojima ćeš pojačati ekipu, a pristojnog golmana uvijek možeš naći na tržištu.
Zadnja izmjena: rope11, dana/u 01 feb 2021, 20:36, ukupno mijenjano 1 put.

FORZA MILAN !

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 01 feb 2021, 20:35

meepo je napisao/la:
01 feb 2021, 19:57
01 feb 2021, 19:45

Raiola to trazi ne Gigio.
Gigio je buducnost narednih 15-20 godina i to Raiola zna.
U čije ime Mino traži 10miliona? Koga zastupa? Mino Raiola samo radi posao za koji je pravi maher i naravno kroz koji ostvaruje lični interes.
Tako da nema potrebe kriviti Raiolu, nego Donarumu.
Kako je Calabria izjavio , dajte ugovor i potpisat ću ga bez prethodnog čitanja, a mislim a i on ima agenta koji takodje nastupa i zastupa po dogovoru sa igračem.
Jel Mino agent i Romagnoliju? Koliko znam nije bilo ovih saga...tako da se zna ko je glavni krivac , a ne prebacivati to na "pizz majstora".

Još nešto da kažem, ne guraju nas penali, nego naša dobra igra ( dal cijelu utakmicu ili u glavnim momentima iste) pa dodje do situacija da protivnik napravi prekrsaj ili bude nedozvoljeno igranje rukom jer ne mogu izdržati pritisak. Niko nama nista ne poklanja. Sve su momci zasluzili na terenu. Bio je jedna , max 2 penala diskutabilno ali siv ostali čisti ko suze. Jedno bolje pitnaje, koliko ih nije svirano a trebalo je? O masakriranju Žutim kartonima neću da pricam jer mogu donekle shvatiti i sudije. NIko u Italiji nije igrao ovaku presing igru i sudije nemaju osjecaj za to. Pojedini nisu ni fizički spremni da prate tempo Milanovih utakmica.

Da ne dužim, FORZA MILAN!
Zadnja izmjena: edoox, dana/u 01 feb 2021, 20:39, ukupno mijenjano 1 put.

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 01 feb 2021, 20:39

Televisa presente Dollaruma & Krme episode MCXXVI
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 01 feb 2021, 20:40

Ma treba vratiti nekoga tipa Diego Lopez koji će "svim srcem braniti" za klub za 2 kriške i kobasicu. Neka, srati ćemo po Romu, navik'o je i onako :salut:
:mrgreen:
EDIT:
Ahem.. Imam insajderske s klubom pa sam unaprijed tajmirao ovaj avatar... Naravno.
Patite mrzitelji :kafa:
Unico amore sei!
❤️🖤

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []