AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

meepo
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la meepo » 01 feb 2021, 20:46

edoox je napisao/la:
01 feb 2021, 20:35
meepo je napisao/la:
01 feb 2021, 19:57
OldFashioned je napisao/la:
01 feb 2021, 19:45
Znači greška ljudi u upravi što mu već nude veću platu i očigledno žele njegov ostanak ?!

Nude mu 1.5 milku više plus bonusi i to nije dovoljno da nastaviš braniti za klub koji ti je dao šansu ko yebenom klinji ?!
Raiola to trazi ne Gigio.
Gigio je buducnost narednih 15-20 godina i to Raiola zna.
U čije ime Mino traži 10miliona? Koga zastupa? Mino Raiola samo radi posao za koji je pravi maher i naravno kroz koji ostvaruje lični interes.
Tako da nema potrebe kriviti Raiolu, nego Donarumu.
Kako je Calabria izjavio , dajte ugovor i potpisat ću ga bez prethodnog čitanja, a mislim a i on ima agenta koji takodje nastupa i zastupa po dogovoru sa igračem.
Jel Mino agent i Romagnoliju? Koliko znam nije bilo ovih saga...tako da se zna ko je glavni krivac , a ne prebacivati to na "pizz majstora".
Mino jest agent Donnarume i zastupa ga, ali Mino je namazan lik. Calabriu predstavlja neka bezvezna agencija.
Mino jest agent Romagnoliju i koliko sam citao trazi 5-6 miliona platu za njega.

Mino je na granici mafijasa a nekakvog "pizza majstora". Lik je odrastao u ghetu i u ovom poslu je od 18-19 godine(on je bio iza transfera Rijkarda u Milan,Berkampa u Inter, Nedveda u Juventus itd).Donnaruma je s njim morao potpisati ugovor i kazem boga pitaj sta taj ugovor sadrzi jer Raiola nije cista posla i nije džaba najomraženiji fudbalski agent danasnjice.

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 01 feb 2021, 20:55

AjsKjub je napisao/la:
01 feb 2021, 20:24
Najbolji mladi golman svijeta navodno ne zaslužuje ovako visoku platu. :hmmmmm: Em je momčina mogao davno napustiti tim, em nam je donio ili bolje reći sačuvao bezbroj bodova u kratkoj karijeri. Njegova poklonost klubu je već davno pokazana na terenu. Szczesny recimo ima tu istu platu, a 9 godina je stariji od Gigia. Ne vidim neku razliku u kvaliteti između ova 2, a ako se ja pitam Gigio je bolji a svi su svjesni sposobnosti poljaka. A ako ste mišljenja da ni jedan veći klub ne bi zagrizao za momka, onda živite u zabludi. Ili još gore očekivati od ljudi da će biti poput Messia ili Tottia.
Šta ćemo dalje? Pljuvati po Zlatanu koji je došao kao malo mlađi od moje stare i sada uzima 7 miliona?
Ako njemu das 10 mil, mislis da ce Theo, Hakan pristati na 4 mil? Jesu li oni manje bitni od Gigia?

Kad dajes takvu platu, podizes "plafon" u svim buducim pregovorima. Da sam ja Hakan zasto bih pristao da golman ima 2, 3 puta vecu platu od mene kad smo u najmanju ruku podjednako bitni.

Gigio je vrhunski golman i sigurno moze dobiti tu platu ali u klubovima koji su 2 klasa iznad Milana kada su finansije u pitanju.

Vidim sad da je Rope isto napisao.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 01 feb 2021, 20:57

Sadrži pohlepu za parama. Dosta igrača je raskinulo ugovore sa Raiolom, pored spomenutog Hamšika , ugovore sa Minom su raskinuli Lukaku i Mkhitaryan. Naravno nisam nigdje čuo da ih je ganjala Cosa Nostra.
Mali hoće pare koje misli da zaslužuje, ima najboljeg agenta da to izvuće i to je to. Uprava nije reagovala na vrijeme, nista nisu naučili iz prethodnog ugovora i kad je tako, onda ih trebaju ošišati. Meni je bezveze sto se upire u Raiolu, jer svi bi mi da imamo mogućnost da nas zastupa "neki Raiola".

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 feb 2021, 21:01

Raiola jest šupak, ali u ovakvim situacijama krivim isključivo igrače. Ne bi njemu Raiola mogao ništa, da on hoće ostati uz neku razumnu platu.

Opet kažem, nije problem ni to što traži, al' ja kad čujem njegove izljeve ljubavi prema Milanu i želju za ostankom, prođu mi trnci niz kičmu. :puke: Yebem te ružna, baš je prava ona ljiga i zmija, što mu i na faci vidiš.

Tom istom Romagnoliju je agent, a momak je bez ikakve pompe potpisao novi ugovor, iako je mirne duše mogao zatražiti transfer jer je izgubio godine karijere u onim najgorim periodima Milana. I opet će vjerovatno potpisati ugovor uz sitno povećanje plate (za jedan milion) jer kad mogu drugi, što ne bi i kapiten zatražio veću platu? S tim što bar ne postavlja nerealne uslove i basnoslovne cifre već max 5 miliona, što je skroz ok. Ima pravo na to.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 01 feb 2021, 21:05

edoox je napisao/la:
01 feb 2021, 20:57
Sadrži pohlepu za parama. Dosta igrača je raskinulo ugovore sa Raiolom, pored spomenutog Hamšika , ugovore sa Minom su raskinuli Lukaku i Mkhitaryan. Naravno nisam nigdje čuo da ih je ganjala Cosa Nostra.
Mali hoće pare koje misli da zaslužuje, ima najboljeg agenta da to izvuće i to je to. Uprava nije reagovala na vrijeme, nista nisu naučili iz prethodnog ugovora i kad je tako, onda ih trebaju ošišati. Meni je bezveze sto se upire u Raiolu, jer svi bi mi da imamo mogućnost da nas zastupa "neki Raiola".
A evo sto se je Lukaku razisao s Raiolom.
Speaking on his podcast The Transfer Window, the Scottish journalist claimed that Lukaku's preference upon leaving Goodison Park was a return to Chelsea, a move which was widely expected to be completed at the time.

In the end he joined Manchester United to the collective shock of many people including, Castles suggests, Lukaku himself.

"From what I understand Lukaku basically got fed up with Raiola, the way he handled him. I’m told there was a misunderstanding of his move away from Everton, in that Lukaku thought that Raiola was conducting negotiations with Marina Granovskaia to do that deal, when in fact discussions were principally with Conte, who obviously wanted to bring Lukaku to the club," said Castles.
Zamisli ocekujes transfer u Chelsea i onda sutradan saznas da si novi igrac Man Utd :)

Raiola je jos uvijek agent Mkhitaryana.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 01 feb 2021, 21:08

Ako njemu das 10 mil, mislis da ce Theo, Hakan pristati na 4 mil? Jesu li oni manje bitni od Gigia?
Da i da.
Kad dajes takvu platu, podizes "plafon" u svim buducim pregovorima.
Zaslužuješ ono zavisno nivou igre.

Biti će kod nas još većih drama kada se ponovo ustabilimo u UCL i kada dođe još zvučnih imena.
Unico amore sei!
❤️🖤

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 01 feb 2021, 21:17

rope11 je napisao/la:
01 feb 2021, 20:35
A i vi sad našli porediti jedan Real Madrid sa Milanom. 🤦

Ne treba ni zaboraviti koliko bi njegovi zahtjevi razjebali platnu strukturu o kojoj se već pričalo. Ako on dobije 10 miliona, što ne bi i Hakan, Theo, Benaser, Kessie itd. tražili isto jer nisu ništa manje bitni igrači od dotičnog? Ovakve se stvari trebaju srezati odmah u korijenu.
!!
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 01 feb 2021, 21:37

Opet kazem kao sto su Haaland i Mbappe najbolji mladi igraci na svojima pozicijama tako je i Donnaruma. Mino to zna i to će iskoristit.Ako jedan Zlatan u 40-oj godini ima 7-8 miliona sto ne bi imao Donnaruma sa 21-22 10 miliona ? Ja bi naravno volio kad bi ostao , ali ako mu Milan ne moze ponuditi jbg onda se gubi igrac koji ce vrijediti puno u buducnosti.

Što se tiče plata ako Milan misli igrati LP i dovoditi najbolje onda će morati i davati dobre plate.
Industrija fudbala svake godine donosi sve vise i vise novca, ako neki klub ne želi dati određenu platu ima ko hoce. Jednostavno.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 01 feb 2021, 21:39

Zato što je Zlatan napravio karijeru kakvu će malo koji igrač. Usporedba nije na mjestu.
Ne kune se Zlatan u Milan i njegov dres nego ovaj mali. Debeli ljigavac će svakog igrača natjerati na što veću platu radi sebe, to ne znači da je ispravno.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 01 feb 2021, 21:40

Sve sam čekao hoće li uraditi nešto u ovom mercatu a ništa ne uradiše. Jedino vrijedno pomena je ovaj mali Tomori ako nastavi ovako da igra.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 01 feb 2021, 21:50

Jeste se raspisali oko Donnarumme. Niti je on a niti je Raiola išta izjavio po pitanju ugovora. Već je neki novinar lupio cifru i vi se zakačili za to. Gigio sigurno ostaje u Milanu, dobit će 8M po sezoni i to je to. Lik je top 5 svjetskih golmana i vrijedi toliko. Milan ako želi da napreduje iz sezone u sezonu, naravno da će morati povećavati i cijene igrača. Kako onih koji su tu, a bitni su za tim, tako i onima koji dolaze. Svjesni su oni toga u klubu.

Hoćeš da imaš kvalitetne igrače, hoćeš da se vratiš u LPa i vrh lige, a da ti najbolji igrači igraju za minimalnu plate. Kako da ne.

Pogledajte ovaj spisak i cifre pored nekih igrača koji su treća klasa.

Riqui Puig - 4 miliona eura,
Pedri - 4 miliona eura,
Carles Aleñá - 4 miliona eura,
Araujo - 4 miliona eura,
Ansu Fati - 4 miliona eura,
Junior Firpo - 6 miliona eura,
Lenglet - 6 miliona eura,
Braithwaite - 6 miliona eura,
Neto - 6 miliona eura,
Dest - 6 miliona eura,
Trincao - 8 miliona eura,
Ter Stegen - 9 miliona eura,
Sergi Roberto - 9 miliona eura,
Pjanić - 14 miliona eura,
Umtiti - 14 miliona eura,
De Jong - 16 miliona eura,
Dembélé - 20 miliona eura,
Jordi Alba - 20 miliona eura,
Piqué - 20 miliona eura,
Busquets - 22 miliona eura,
Coutinho - 24 miliona eura,
Griezmann - 34 miliona eura.
Zadnja izmjena: Romagnoli13, dana/u 01 feb 2021, 21:54, ukupno mijenjano 1 put.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 01 feb 2021, 21:54

Nismo se bezveze raspisali. Ne trebaš baš biti ekspert da shvatiš razlog ovolikom odugovlačenju.
Zar smo zaboravili da je slično izgledalo i prvi put kada je produživao i da je jako malo falilo da ode, a gdje je onaj Milan a gdje ovaj.
A razlog tome nije bio samo loš odnos Raiole sa tadašnjom upravom.

Maldini je već nekoliko puta izjavio da je prvi i osnovni cilj početkom zimskog roka riješiti to produženje ugovora glavnim igračima.
I Hakan i on traže više nego što Milan treba dati ijednom igraču osim da dođu (Messi, Neymar, Mbappe ili Ronaldo).

Ali barem se Hakan ne kune u Milan ko klinjo.

Dalje, ja sam siguran da će ovaj na kraju ipak potpisati, ali nervira ovakvo postavljanje baš kao i onaj prvi put.
Zašto sebi to dozvoljavati. Hoće da mu opet lažne novćanice bacaju ? A da sad je covid-19...

Taj spisak su igrači koji većinom igraju u trenutno realno jačim klubovima od našeg u današnje vrijeme.
Maldini radi sve u svojoj moći da očisti knjige, riješavamo se nepotrebnih plata, stojimo na dobrom putu da se kvalifikujemo u LP i dobijemo ogromni $ boost. Najmanje što njemu i klubu treba trenutno su cjenkanja vlastitih igrača.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 01 feb 2021, 21:57

01 feb 2021, 21:39
Zato što je Zlatan napravio karijeru kakvu će malo koji igrač. Usporedba nije na mjestu.
Ne kune se Zlatan u Milan i njegov dres nego ovaj mali. Debeli ljigavac će svakog igrača natjerati na što veću platu radi sebe, to ne znači da je ispravno.
Brate sve to stoji ali nijedan igrac nije imao a tesko da će imati toliku platu u 4. deceniji zivota u ligama petice. :)
Gigio se istice po tome sto je dosta mlađi od ostalih vrhunski golmana. Koliko ih je počelo braniti za neki vrhunski klub u Gigijevim godinama ?
Oblak ima u Atleticu 10 miliona. Bolji golman od Gigia sigurno nije.
Kepa u Chelsea ima 8 miliona. Ni blizu nivoa Gigia.
Juventusov poljak ima oko 10 miliona ja mislim. Odlično brani ali tu je negdje i Gigi a razlika citava decenija.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 01 feb 2021, 22:00

meepo je napisao/la:
01 feb 2021, 21:57
Brate sve to stoji ali nijedan igrac nije imao a tesko da će imati toliku platu u 4. deceniji zivota u ligama petice. :)
Gigio se istice po tome sto je dosta mlađi od ostalih vrhunski golmana. Koliko ih je počelo braniti za neki vrhunski klub u Gigijevim godinama ?
Juventusov poljak ima oko 10 miliona ja mislim. Odlično brani ali tu je negdje i Gigi a razlika citava decenija.
Mi bi bez njegovog prisustva bili na diobi mjesta za LP sa ovom ekipom.
Znači, samo bez njegovog prisustva u timu. Ono što je on napravio za cjelokupnu atmosferu u klubu i kako su pojedini igrači proigrali otkako je došao se ne može mjeriti nikakvim parama. Svaki euro je zaradio!

Neki će reći imamo i bez njega dobar ako ne i bolji omjer. Možda, ali on je svoje ovdje odradio!

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 01 feb 2021, 22:10

01 feb 2021, 22:00
meepo je napisao/la:
01 feb 2021, 21:57
Mi bi bez njegovog prisustva bili na diobi mjesta za LP sa ovom ekipom.
Znači, samo bez njegovog prisustva u timu. Ono što je on napravio za cjelokupnu atmosferu u klubu i kako su pojedini igrači proigrali otkako je došao se ne može mjeriti nikakvim parama. Svaki euro je zaradio!

Neki će reći imamo i bez njega dobar ako ne i bolji omjer. Možda, ali on je svoje ovdje odradio!
Brate cijeli tim je zasluzan za ove rezultate. Tu ima Ibra efekta, ali nije ni on igrao vise od pola polusezone.
Gigio je cijelo vrijeme branio odlično. Skidao neke nemoguće stvari. Doslovno je jedan od najzasluzniji igrača sto je Milan na prvom mjestu.
Ja se slažem da je Ibra zasluzan za atmosferu ali ne moze ni Ibra od govana pitu napraviti.Zamisli da ima suigrače od prije 4-5 sezona ?

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 01 feb 2021, 22:15

Najzaslužniji su ljudi koji su vjerovali Pioliju a ovaj napravio sistem koji su igrači kupili i vjeruju mu i naravno Ibra efekt.
Gigio nije ništa lošije branio ni ranijih sezona. Ja ne volim da pravim favorite od ijednog igrača Milana, igrači su prolazni...
Ovo sa ugovorom treba što prije da se riješi jer mi sve više liči na to da se ucjenjuju Maldini i kompanija kako bi na kraju popustili tim zahtjevima ili da se nađu na neki 8 ipo 9 mil. što je svakako apsurdno za trenutno financijsko stanje a još nismo osigurali LP.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 01 feb 2021, 22:17

01 feb 2021, 22:15
Ovo sa ugovorom treba što prije da se riješi jer mi sve više liči na to da se ucjenjuju Maldini i kompanija kako bi na kraju popustili tim zahtjevima ili da se nađu na neki 8 ipo 9 mil. što je svakako apsurdno za trenutno financijsko stanje a još nismo osigurali LP.
Da mu daju i 15 miliona opet mogu ga prodati za 100. Bolje je i to nego da na kraju sezone dzabe ispari.

Kao da ja i ti vodimo pregovore. Ja trazim ti ne daš :rol:

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 01 feb 2021, 22:21

To mu je izgleda i cilj da na kraju istjera na svoje.
Što mi je žalosno. Više bih razumio da se radi o Hakanu a ne nekom ko je ovdje faktički od pampers pelena.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 01 feb 2021, 22:27

01 feb 2021, 22:21
To mu je izgleda i cilj da na kraju istjera na svoje.
Što mi je žalosno. Više bih razumio da se radi o Hakanu a ne nekom ko je ovdje faktički od pampers pelena.
Sve to stoji brate , ali jbg Donnaruma je Milanov najvredniji eksponat po transfermarktu i njemu ce cijena samo rasti. Dok će Hakanu mozda godinu dvije rasti i onda ide pad sto je razumljivo jer se blizi 30-ima, a i golmani mnogo bolje drze cijenu jer mogu do 40-e braniti.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 feb 2021, 22:31

Ibra je dokazan igrač i šampion, ali i kratkoročan ugovor pa tih 7 miliona baš i ne bode u oči s obzirom na njegov doprinos ekipi. On je maksimalno ovdje još narednu sezonu i tu je kraj.

Na onu zmiju bi, uz porez, potrošili 100 miliona kod petogodišnjeg ugovora. I onda opet i opet, jer njemu nikad dosta.

Ovdje se postavljaju cifre Barselone i Madrida, a Milan se ne može porediti sa njihovom platežnom moći. Inače slažem se da će se plate morati povećavati ako klub želi zadrži igrače, ali treba negdje povući ručnu, ne trebaju baš da se stvari otmu kontroli.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []