FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Pusti to, nego kad si strucnjak, sta mislis koliko Barca naplati jedan story na IG? Cisto da vidimo model poslovanja, posto je ugrozen.
27.10.2020
- FabioParatici
Naplati story, jer nekada ubaci logo i reklamu sponzorima koji im vec daju 350 miliona godisnje da upravo to rade?
Nekada pomislim da si los trol, ali ti si izgleda stvarno debil na kvadrat.

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
#PIRLOOUT
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
#PIRLOOUT
OK druže, hvala na infuFabioParatici je napisao/la: ↑02 feb 2021, 13:27Zavrsit cu pokusaj konstruktivne diskusije sa citatom tvog miljenika i prizivanog spasioca, uvazenog g. Fonta:
Font has said: “Barça is practically in a situation of economic bankruptcy. Technically, it is bankrupt. This situation puts the ownership model at risk. The structural decisions must be made at the economic level. The wage situation is critical, and it is something the board should be addressing."![]()

A mi nastavljamo tamo gdje smo stali.
Sutra Copa protiv Granade, ocekujem odmor za Messija, Roberta na RB i Martina na špicu.
Nadam se da ce odmoriti i Araujo, najbolji stoper kluba.
Nebitno, retoricko je pitanje, ali ti kao strucnjak moras znat da ima razlicitih sponzora sa razlicitim vrstama ugovora.FabioParatici je napisao/la: ↑02 feb 2021, 13:35Naplati story, jer nekada ubaci logo i reklamu sponzorima koji im vec daju 350 miliona godisnje da upravo to rade?
Nekada pomislim da si los trol, ali ti si izgleda stvarno debil na kvadrat.![]()
27.10.2020
- FabioParatici
#PIRLOOUT
#PIRLOOUT
Od toliko pojacanja zadnjih godina, masijac iz B tima ispade kao najbolje

- FabioParatici
Bitno je. Daj mi story na kojem Barca reklamira sponzora sa kojim nema potpisan ugovor kojim to i treba radit, vec se radi o jednokratnom ig story ugovoru i ja ti dam info koliko je zaradila tim storyjem. Cekam.
#PIRLOOUT
#PIRLOOUT
Ja upravo želim zaposliti u svojoj firmi osobu na mjestu direktora financija. Ako imaš sljedeće reference u CV, pošalji zamolbu
za razgovor, koji će biti na engleskom jeziku.
Dakle:
- visoka stručna sprema, ekonomija, management, sa znanjima dvostavnog knjigovodstva, diploma državne univerzitetne institucije nostrificirane u EU
- 10 godina dokazanog radnog iskustva na sličnim rukovodećim mjestima
- aktivno poznavanje engleskog, njemačkog i francuskog jezika, diplome certificiranih jezičkih institucija
- vozački ispit B kategorije
- poznavanje rada u Excel-u, Power Pointu, po potrebi i AutoCad
Isto vrijedi i za ovog Fabia.
Očito imate znanje,a ako ispunjavate i ove ostale uvjete, prijavite se za razgovor, koji će sa vama obaviti ljudi zaduženi za to.
Mali savjet.
Ni slučajno ne ispitujte kolika osobna primanja imaju pojedinci u firmi. Nije uljudno.
Font je na ovoj temi na pocetku bio favorit ono bilo je "on ili niko" i zanimljivo kako vrijeme ide i kako lik udara javnost ovakvim cinjenicama odjednom vise nije omiljenFabioParatici je napisao/la: ↑02 feb 2021, 13:27Font has said: “Barça is practically in a situation of economic bankruptcy. Technically, it is bankrupt. This situation puts the ownership model at risk. The structural decisions must be made at the economic level. The wage situation is critical, and it is something the board should be addressing."![]()

“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
- FabioParatici
Francuski sam imao kao drugi stani jezik i pretpostavljam da, nazalost, nivo znanja ne odgovara aktivnim obavezama tako vazne funkcije, ali mozemo uraditi kratku provjeru. Engleski savrsen u svim komunikativnim oblicima, njemacki kroz 3 mjeseca na C1, insAllah (prije cca 18 mjeseci je bio na kafanskom A1 nivou). Masinstvo, certificirani racunovodja, AutoCAD, Catia, SolidWorks, MS naravno. Okvirni iznos moje plate je javan, radi se o nizem sestocifrenom iznosu (€, naravno). Molim kontakt podatke Vase firme u pp. Hvala.Rodju je napisao/la: ↑02 feb 2021, 13:51Ja upravo želim zaposliti u svojoj firmi osobu na mjestu direktora financija. Ako imaš sljedeće reference u CV, pošalji zamolbu
Dakle:
- visoka stručna sprema, ekonomija, management, sa znanjima dvostavnog knjigovodstva, diploma državne univerzitetne institucije nostrificirane u EU
- aktivno poznavanje engleskog, njemačkog i francuskog jezika, diplome certificiranih jezičkih institucija
Očito imate znanje,a ako ispunjavate i ove ostale uvjete, prijavite se za razgovor, koji će sa vama obaviti ljudi zaduženi za to.
Mali savjet.
Ni slučajno ne ispitujte kolika osobna primanja imaju pojedinci u firmi. Nije uljudno.
#PIRLOOUT
#PIRLOOUT
- NisamInSajder
- Kontakt:
Pa da budes predsjednik Barce potrebno je da pricas bajke i transfere, projekte koje nije moguce realizovati. Kao sto je radio Bartomeu, sada Laporta. Font sve dok je realan i dok ne obecava stvari koje je nemoguce ispuniti, nece pobjediti izbore.Zonked je napisao/la: ↑02 feb 2021, 14:02Font je na ovoj temi na pocetku bio favorit ono bilo je "on ili niko" i zanimljivo kako vrijeme ide i kako lik udara javnost ovakvim cinjenicama odjednom vise nije omiljenFabioParatici je napisao/la: ↑02 feb 2021, 13:27Font has said: “Barça is practically in a situation of economic bankruptcy. Technically, it is bankrupt. This situation puts the ownership model at risk. The structural decisions must be made at the economic level. The wage situation is critical, and it is something the board should be addressing."![]()
sad su se okrenuli Laporti koji im prica bajke
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Vidim
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
Pa to ne mozemo znat ni ja, kao ni ti, poenta je samo da takve firme uzimaju novac na mjestima na koje ti nikad ne bi ni pomislio, sto je normalno, kad je rijec o multimilionskim kompanijama.FabioParatici je napisao/la: ↑02 feb 2021, 13:45Bitno je. Daj mi story na kojem Barca reklamira sponzora sa kojim nema potpisan ugovor kojim to i treba radit, vec se radi o jednokratnom ig story ugovoru i ja ti dam info koliko je zaradila tim storyjem. Cekam.
Pa o Messijevom ugovoru se pricalo zadnjih 6 godina i niko nije iznosio tacne podatke, do ovog neki dan. Dakle, sve ostalo su nagadjanja.
Ali smijesno je i pomisliti da ce Barcelona bankrotirati, pa se zbog toga ugasiti, otici u stecaj, pa prodati sve najvaznije igrace i igrati trecu Spanjolsku ligu, a valjda je to ono sto vi zelite potencirati ovdje.

Barcelona, i dan danas, u svim ovim ekonomskim restrikcijama, uredno isplacuje plate, sam Messi je inkasirao za vrijeme Coronavirusa 138M kako je i navedeno. Frima koja je pred gasenjem to ne moze ni pomisliti da placa, prema tome, vase je da pogadjate koji napadac dolazi na ljeto, uz naravno ostanak Lionela Messija.

27.10.2020
- FabioParatici
Takve, a i sve ostale firme, imaju izvjestaje i bilance koje tacno pokazuju svu prihodovnu i troskovnu strukturu, i ne postoje nezamislivi nacini ostvarivanja prihoda.
Koji klub i sportski kolektiv ima najveci udio plata u net salesu i koliko? Odg: FC Barcelona, 74%.
To sto je neko objavio i izdetaljisao ovih 74% ne umanjuje cinjenicu pogubnosti ovog procenta.
Niko, odnosno licno za sebe samo mogu govoriti, ne predvidja totalni aspad sistema (ono sto je od njega ostalo) i ultimativnu propast, ali ako si vecerao stejk, sada se moras polahko poceti navikavati na palentu, poparu i petit keks.
Moje misljenje je samo (1) da struktura plata ima 80% udjela u trenutnom losem stanju kluba, a da cca 32% ukupnog troska plata otpada na Messija (ovo ppd 1 je i cinjenica, ne samo misljenje), te (2) da odlaskom Messija nece doci do odliva sponzorskih prihoda u iznosu vecem od njegove plate (ovo ostaje da vidimo).
Da li ce se sportski rezultati odlaskom Messija srozati u tolikom omjeru da sponzori dodarno dignu ruke, i do toga mislim da nece doci. Messi jeste vazna karika, ali gledajuci dugorocno nikada POJEDINAC nije vrijedniji i vazniji od TIMA i zdravog procesa odrzivosti organizacije.
Ne mogu vise na ovu temu, cekam @Rodjua, pa da malo i unovcim svoje misljenje.
Koji klub i sportski kolektiv ima najveci udio plata u net salesu i koliko? Odg: FC Barcelona, 74%.
To sto je neko objavio i izdetaljisao ovih 74% ne umanjuje cinjenicu pogubnosti ovog procenta.
Niko, odnosno licno za sebe samo mogu govoriti, ne predvidja totalni aspad sistema (ono sto je od njega ostalo) i ultimativnu propast, ali ako si vecerao stejk, sada se moras polahko poceti navikavati na palentu, poparu i petit keks.
Moje misljenje je samo (1) da struktura plata ima 80% udjela u trenutnom losem stanju kluba, a da cca 32% ukupnog troska plata otpada na Messija (ovo ppd 1 je i cinjenica, ne samo misljenje), te (2) da odlaskom Messija nece doci do odliva sponzorskih prihoda u iznosu vecem od njegove plate (ovo ostaje da vidimo).
Da li ce se sportski rezultati odlaskom Messija srozati u tolikom omjeru da sponzori dodarno dignu ruke, i do toga mislim da nece doci. Messi jeste vazna karika, ali gledajuci dugorocno nikada POJEDINAC nije vrijedniji i vazniji od TIMA i zdravog procesa odrzivosti organizacije.

Ne mogu vise na ovu temu, cekam @Rodjua, pa da malo i unovcim svoje misljenje.

#PIRLOOUT
#PIRLOOUT
Pa ne postoje njima, ali mi ih ne znamo i ne mozemo imati uvid u te izvjestaje, tako da provodis ovdje dan, nagadjajuci nesto.FabioParatici je napisao/la: ↑02 feb 2021, 15:07Takve, a i sve ostale firme, imaju izvjestaje i bilance koje tacno pokazuju svu prihodovnu i troskovnu strukturu, i ne postoje nezamislivi nacini ostvarivanja prihoda.
Da li ce se sportski rezultati odlaskom Messija srozati u tolikom omjeru da sponzori dodarno dignu ruke, i do toga mislim da nece doci. Messi jeste vazna karika, ali gledajuci dugorocno nikada POJEDINAC nije vrijedniji i vazniji od TIMA i zdravog procesa odrzivosti organizacije.![]()
Ne mogu vise na ovu temu, cekam @Rodjua, pa da malo i unovcim svoje misljenje.![]()
To kako ce morati da trose ne znam, ne radim za tu firmu pa necu ni da govorim, medjutim nema nikakve dileme da ce ovdje i dalje da nastave igrati najveci igraci, kao i to da cemo da budemo potpuno kompetitivni u svakom takmicenju, kao sto je bilo i do sada. Igrao Messi tu ili ne.
27.10.2020
Prođe januar. Rezultatski skoro pa savršen. 2 minute protiv Bilbaa su pokvarile dosta toga.
U ligi je odigrano 5 utakmica. Skor 5-0-0. Treba napomenuti da su 4 pobjede ostvarene na gostovanjima. Na tabeli se napredovalo na 2. mjesto, ali je zaostatak za vodećim i dalje 10 bodova, uz utakmicu više. Titula se jedino može uzeti, ako bi Atletico zapao u tešku krizu rezultata ali nema nagovještaja za takvo što.
U Kupu, 2 pobjede nad niželigašima. Patnja protiv Cornelle i prolazak tek nakon produžetaka. Protiv Raya preokret.
U Superkupu propuštena prilika za trofej (kakav takav). Ter Stegenova partija protiv Sosijedada je morala biti bolje nagrađena.
Eh, sad, ono što nas čeka u februaru,
03.02. Granada - Barcelona (Copa del Rey)
07.02. Betis - Barcelona
10.02. 1. utakmica polufinala Kupa???
13.02. Barcelona - Alaves
16.02. Barcelona - PSG
21.02. Barcelona - Cadiz
24.02. Barcelona - Elche
28.02. Sevilla - Barcelona
7, potencijalno i 8 utakmica. Skoro svaka 3 dana utakmica. Ono što je pozitivno je što se 4 (možda i 5) utakmica u nizu igra kući, uključujući i meč s PSG-om u LP.
Nisam neki fan Kupa, ali treba malo jače zapeti, jer je to dobra prilika za uzeti trofej. LP, imam opkladu da Barca osvaja, mada je to više zafrkancija, nego realnost.
U ligi je odigrano 5 utakmica. Skor 5-0-0. Treba napomenuti da su 4 pobjede ostvarene na gostovanjima. Na tabeli se napredovalo na 2. mjesto, ali je zaostatak za vodećim i dalje 10 bodova, uz utakmicu više. Titula se jedino može uzeti, ako bi Atletico zapao u tešku krizu rezultata ali nema nagovještaja za takvo što.
U Kupu, 2 pobjede nad niželigašima. Patnja protiv Cornelle i prolazak tek nakon produžetaka. Protiv Raya preokret.
U Superkupu propuštena prilika za trofej (kakav takav). Ter Stegenova partija protiv Sosijedada je morala biti bolje nagrađena.
Eh, sad, ono što nas čeka u februaru,
03.02. Granada - Barcelona (Copa del Rey)
07.02. Betis - Barcelona
10.02. 1. utakmica polufinala Kupa???
13.02. Barcelona - Alaves
16.02. Barcelona - PSG
21.02. Barcelona - Cadiz
24.02. Barcelona - Elche
28.02. Sevilla - Barcelona
7, potencijalno i 8 utakmica. Skoro svaka 3 dana utakmica. Ono što je pozitivno je što se 4 (možda i 5) utakmica u nizu igra kući, uključujući i meč s PSG-om u LP.
Nisam neki fan Kupa, ali treba malo jače zapeti, jer je to dobra prilika za uzeti trofej. LP, imam opkladu da Barca osvaja, mada je to više zafrkancija, nego realnost.

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Kakvo crno osvajanje, ovaj tim ce nakon prvog gola u LP da se urusi vise nego Marin Cilic u tenisu, a to je zaista podvig.
27.10.2020
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Zamisli sumnjati u to da Kumanova mašinerija osvaja Klempu.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Mozda bi se po imenima na terenu to i vjerovalo, ali pokazali su nam najbolje u kupu, gdje si nakon x dana imao sansu za osvajanje konacno tog jednog trofeja, ako nista za bolje raspolozenje tima, i onda debili bili nadtrcani jer su izasli sa manjom zeljom od yebenog Bilbao-a kojeg su prije par dana razvalili igrom na terenu.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑02 feb 2021, 17:10Zamisli sumnjati u to da Kumanova mašinerija osvaja Klempu.
Kako onda to objasnit? Pa ne da bi im smanji plate, ne bi im ni eura dao dok je ove krize. Ne zasluzuju to ni najmanje.
27.10.2020
Edukacija očito na visokoj razini. Čestitam. Šteta je nemati sa takvim znanjem ustanovljenu firmu. Upustite se u vlastiti biznis i voditeFabioParatici je napisao/la: ↑02 feb 2021, 14:04Francuski sam imao kao drugi stani jezik i pretpostavljam da, nazalost, nivo znanja ne odgovara aktivnim obavezama tako vazne funkcije, ali mozemo uraditi kratku provjeru. Engleski savrsen u svim komunikativnim oblicima, njemacki kroz 3 mjeseca na C1, insAllah (prije cca 18 mjeseci je bio na kafanskom A1 nivou). Masinstvo, certificirani racunovodja, AutoCAD, Catia, SolidWorks, MS naravno. Okvirni iznos moje plate je javan, radi se o nizem sestocifrenom iznosu (€, naravno). Molim kontakt podatke Vase firme u pp. Hvala.Rodju je napisao/la: ↑02 feb 2021, 13:51Ja upravo želim zaposliti u svojoj firmi osobu na mjestu direktora financija. Ako imaš sljedeće reference u CV, pošalji zamolbu
Dakle:
Mali savjet.
to poslovno društvo.
Tako ćete steći potrebno iskustvo na rukovodećim pozicijama, koje, barem tako izgleda, nemate.
Još jedan savjet. Nikad se ne uplićite u tuđe financije. Teorija je odlična, ali za pravo stanje i saznanje morate biti "unutra".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.