A kako to mnogobrojne firme isplate plate bez doprinosa i to godinama tako rade.. Sve se moze u BiH.TrofejiSuTu je napisao/la: ↑02 feb 2021, 14:22Drug,kakav porez na bruto??OsmaDolazi je napisao/la: ↑02 feb 2021, 12:24Nameti na platu su negdje oko 70% plate. Npr na bruto platu od 10.000,00 KM. Doprinose platiš 3.280,00 KM, imaš onda porez oko 671 KM, znaci ukupne obaveze na bruto platu od 10.000,00 KM su ti oko cca 3952 KM. Kad podijelis dug sada od 800k KM sa ovim doprinosima ispadne da se radi o tome da smo morali isplatiti 202 ovakve bruto plate od 10 hiljada, da napravimo ovaj dug.
Ako npr Tino ima 15.000,00 KM neto, to je negdje bruto plata oko 24.500,00 KM.
Na sve to dodati jos poreze na bonuse za ekipu i neki troskovi krajem godine.
Pa kako dovesti igraca i dati mu platu npr 30k €.
Dok se zakon o sportu ne usvoji ja mislim da nam je ovo plafon.
I kao slag na tortu okrenes se oko sebe i vidis kradju i lopovluk Tuzle, zrinjskog borca i sl. tacno da se covjeku sve ogadi.
Postoji samo porez/doprinosi na neto!?
Ne mozes (mozes,ali ne bi smio) isplatiti neto bez bruto.
Doprinosi na placu idu isti dan kad se isplati neto.
A,prijavljeni porez (PDV) duzan si isplatiti do 10-tog u mjesecu za prethodni mjesec. Ako nije doslo u medjuvremenu do promjene,ali nesto nisam cuo da jeste.
Ima tu jos nameta,porez na dobit,itd..ali,to se obavlja po godisnjem bilansu stanja i uspjeha poslovanja koji moze biti izrazen u plusu ili minusu. Zavisi,ima tu prostora za friziranje izvjestaja...
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- NisamInSajder
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Vise manje slican sastav kakav mozemo u derbiju ocekivati.
Drugi spic u napadu, i Fanimo ovdje upada. Nadam se da ce Mili ostati, a benjo je ocigledno gotova stvar..
Drugi spic u napadu, i Fanimo ovdje upada. Nadam se da ce Mili ostati, a benjo je ocigledno gotova stvar..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Po cemu ste zakljucili to, nema Tatara i ide, pa lik je igrao prije 3 dana...
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Igraj bordo-bijeli 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Vidi i komentator
- NisamInSajder
- Kontakt:
Svidja mi se postava, beton za nasu ligu, Fanimo vjerovatno umjesto Jukica, a i ukoliko se ukaze dobro krilo Hadzija ce ga dovesti,kao i napadaca. Susic na ovoj poziciji je bio ubica.johntravolta123 je napisao/la: ↑02 feb 2021, 14:26Susic 10ka ovo ce biti dobro to je inace igrao u Hajduku.
A iza njega je jedan trkac i jedan razigravac.
Tatar ako nece da sarne ili da ode za neku lovu idi sjedi na zapad...
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- hordasDoboj
- Kontakt:
Ko je komentator ?
AJDEEEEE
AJDEEEEE

Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Prije će Jukić igrat prvu nego Velkoski, Jukić lijevo, Fanimo desno. I za Tatara ovo ništa ne mora značit, ne igra jer imamo slobodnih krila koja mogu uskočit, i Miličević ne bi igrao ovu da imamo još jednog štopera umjesto Bešića.NisamInSajder je napisao/la: ↑02 feb 2021, 14:32Svidja mi se postava, beton za nasu ligu, Fanimo vjerovatno umjesto Jukica, a i ukoliko se ukaze dobro krilo Hadzija ce ga dovesti,kao i napadaca. Susic na ovoj poziciji je bio ubica.johntravolta123 je napisao/la: ↑02 feb 2021, 14:26Susic 10ka ovo ce biti dobro to je inace igrao u Hajduku.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- BijeliBordo1946
- Kontakt:
Lose je ovo do sad, centra ne mozemo preci...
Bas vala, raja odmah skace da nece da igra. Moze bit i to slucaj, ali treba sacekat da vidimo sta je istina.skoroalen je napisao/la: ↑02 feb 2021, 14:34Prije će Jukić igrat prvu nego Velkoski, Jukić lijevo, Fanimo desno. I za Tatara ovo ništa ne mora značit, ne igra jer imamo slobodnih krila koja mogu uskočit, i Miličević ne bi igrao ovu da imamo još jednog štopera umjesto Bešića.NisamInSajder je napisao/la: ↑02 feb 2021, 14:32Svidja mi se postava, beton za nasu ligu, Fanimo vjerovatno umjesto Jukica, a i ukoliko se ukaze dobro krilo Hadzija ce ga dovesti,kao i napadaca. Susic na ovoj poziciji je bio ubica.johntravolta123 je napisao/la: ↑02 feb 2021, 14:26Susic 10ka ovo ce biti dobro to je inace igrao u Hajduku.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Možda će Tatar ući u drugom poluvremenu, sacekajmo malo
- BijeliBordo1946
- Kontakt:
Pirdo 

-
- Kontakt:
Samo nam još fali ova situacija sa Tatarom
Nadam se da ce mu bar dovesti zamjenu do početka prvenstva.

Mili produzio?NisamInSajder je napisao/la: ↑02 feb 2021, 14:23Prvi sastav..-15’ l Utakmica protiv & ? / PFC LEVSKI počinje za 15 minuta. Od prve minute danas će igrati: Kovačević, Pidro, Oremuš, Miličević, Dupovac, Pejović, Sušić, Đokanović, Jukić, Velkoski, Handžić. #Pripreme2021 #BordoPorodica
🖥 Livestream: https://****/2MNVczK
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Yoga bonito by Susic
Joj Handze sta im radis
bolje da nema komentatora, da je pojacan zvuk sa terena...
This time next year, we'll be millionaires!