Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
- OldFashioned
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Nema kod Mickeya, samo novo izgleda. I ja sam tražio.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- AshburtonG
- Kontakt:
Meni neki dan. Doduse, ti imas dosta vise pokusaja i to u finom vremenskom rasponu. Cak mi je neko pokusao uci, pored email-a, i na instagram i facebook, a sve u roku od 7 dana. Prije toga sam primijetio, da sam postao neki analiticar odjednom neke stranice iz Kolumbije. Pocela me dodavat neka kolumbijska raja. Jedan login bio Sarajevo(a nisam iz Sehera), jedan Austrija, jedan Kolumbija. Imao sam srecu, jer na svemu imam two-way autorizaciju, pa su mi samo privremeno skinuli racune.
Precesljam komp 3x, bilo je nekih virusa, promijenim sve moguce sifre i evo 10 dana nema nikakvih pokusaja.
Precesljam komp 3x, bilo je nekih virusa, promijenim sve moguce sifre i evo 10 dana nema nikakvih pokusaja.
Ne znam, zaštićen mi je komp poprilično, možda formatiram za svaki slučaj.AshburtonG je napisao/la: ↑04 feb 2021, 00:57Meni neki dan. Doduse, ti imas dosta vise pokusaja i to u finom vremenskom rasponu. Cak mi je neko pokusao uci, pored email-a, i na instagram i facebook, a sve u roku od 7 dana. Prije toga sam primijetio, da sam postao neki analiticar odjednom neke stranice iz Kolumbije. Pocela me dodavat neka kolumbijska raja. Jedan login bio Sarajevo(a nisam iz Sehera), jedan Austrija, jedan Kolumbija. Imao sam srecu, jer na svemu imam two-way autorizaciju, pa su mi samo privremeno skinuli racune.
Čudno mi je s koliko različitih mjesta je pokušano. Ide sve do 5. januara, kad prestaje log (mjesec dana unazad). Možda neko koristi VPN.
Kako misliš da su ti skinuli račune? gmail?
@Blejzer10
baci oko na https://haveibeenpwned.com
možda ti je negdje procurio mail, al ne mogu proći autentifikaciju
- AshburtonG
- Kontakt:
Kod mene je bio prvi pokusaj Sarajevo(vjerovatno neka budala, koja me ovako poznaje), pa onda ostale destinacije.Blejzer10 je napisao/la: ↑04 feb 2021, 01:12Ne znam, zaštićen mi je komp poprilično, možda formatiram za svaki slučaj.AshburtonG je napisao/la: ↑04 feb 2021, 00:57Meni neki dan. Doduse, ti imas dosta vise pokusaja i to u finom vremenskom rasponu. Cak mi je neko pokusao uci, pored email-a, i na instagram i facebook, a sve u roku od 7 dana. Prije toga sam primijetio, da sam postao neki analiticar odjednom neke stranice iz Kolumbije. Pocela me dodavat neka kolumbijska raja. Jedan login bio Sarajevo(a nisam iz Sehera), jedan Austrija, jedan Kolumbija. Imao sam srecu, jer na svemu imam two-way autorizaciju, pa su mi samo privremeno skinuli racune.
Čudno mi je s koliko različitih mjesta je pokušano. Ide sve do 5. januara, kad prestaje log (mjesec dana unazad). Možda neko koristi VPN.Generalno taj mail ne koristim ni za šta bitno, samo za forume i to, a i šifra mi je poprilično komplikovana za bruteforce.
Kako misliš da su ti skinuli račune? gmail?
Mislim na socijalne mreze. Facebook mi bio blokiran, Instagram takodjer. Mozda su mi cak bili provalili na gmail isto, ali sam bukvalno u sekundi pritisnuo da nisu moji login, tako da sam onda krenuo u proces regeneracije, pa nije uspio promijenit sifre. Imao sam yebene srece, jer mi je u tih pola sata stara trebala poslat na par sekundi sliku kreditne kartice.
Eh sad, imao sam isto neki file, neki screen recorder skinuo u Bosni, kojeg mi je antivirus prepoznao kao trojan. Sad, da li je to bila samo koincidencija ili ne, nisam siguran.
Prepade me sadAshburtonG je napisao/la: ↑04 feb 2021, 01:30neki screen recorder skinuo u Bosni, kojeg mi je antivirus prepoznao kao trojan.
Mozes li se sjetiti koji recorder je bio u pitanju, jer sam nedavno isto skinuo neki bezveze i instalirao?
@Blejzer, gdje mozes naci te pokusaje logovanja? Imam hotmail acc., ali ga vrlo rijetko koristim. Sad sam 5 min trazio i ne uspjedoh nista naci.
Klikni desno na svoj avatar, pa My Microsoft account. Tražit će ti šifru, pa te preusmjeriti na account dashboard. Odaberi security gore, pa imaš Sign-in activity.
Na 7 mjestatruts je napisao/la: ↑04 feb 2021, 01:22@Blejzer10
- AshburtonG
- Kontakt:
Screencast O-Matic i Bandicam.Federer17 je napisao/la: ↑04 feb 2021, 02:21Prepade me sadAshburtonG je napisao/la: ↑04 feb 2021, 01:30neki screen recorder skinuo u Bosni, kojeg mi je antivirus prepoznao kao trojan.![]()
Mozes li se sjetiti koji recorder je bio u pitanju, jer sam nedavno isto skinuo neki bezveze i instalirao?
@Blejzer, gdje mozes naci te pokusaje logovanja? Imam hotmail acc., ali ga vrlo rijetko koristim. Sad sam 5 min trazio i ne uspjedoh nista naci.
40x ulazio u security i nisam to vidio...
Hvala ti!
Kod mene je neki haman totalno nepoznat, mada sumnjam da kod tebe to ima veze sa pokusajem hakovanja racuna.
- AshburtonG
- Kontakt:
Ma i ja isto ne vjerujem, da postoji povezanost. Mislim da je neko ko me poznaje, pa pokusava sa VPNom, jer i ta kolumbijska fb stranica ima par nasih ljudi i nekih nelogicnih stranaca. Sumnjam na jednu osobu, ali nisam poduzimao nista, jer se vise ne desava.
Kod Blejzera je tesko neki pojedinac sa VPNom, jer to prevelik broj pokusaja i velik razmak. Kod mene se sve desilo unutar par dana.
Kod Blejzera je tesko neki pojedinac sa VPNom, jer to prevelik broj pokusaja i velik razmak. Kod mene se sve desilo unutar par dana.
- LlullSergio
- Kontakt:
Evo sad gledam, imam i ja dva pokušaja iz Rusije krajem januara.
I meni u zadnjih par dana ima ovih pokušaja. To je vjerovatno neki robot. A ne znam zašto se u zadnje vrijeme učestalo dešava, mora da je neka stranica popušila podatke. Svakako sam napravio two step auth tako da mogu svirati qrcu.
- OldFashioned
- Kontakt:
Zna li neko fix za ovu nedavnu grešku kod updejtiranja/podizanja AMD grafički.
Error 186 - AMD Installer cannot continue due to missing or corrupted mainfest files.
Probao sam izbrisati sve pa ponovo instalirati najnoviji driver ali ne pije vode.
Tačno ću više pomahnitat sa ovim AMD-om.
Error 186 - AMD Installer cannot continue due to missing or corrupted mainfest files.
Probao sam izbrisati sve pa ponovo instalirati najnoviji driver ali ne pije vode.
Tačno ću više pomahnitat sa ovim AMD-om.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Obrisi sve sa DDU iz safe mode-a pa onda probaj frisku instalaciju
https://www.guru3d.com/files-details/di ... nload.html
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- OldFashioned
- Kontakt:
Probao, opet isti error.miki_92 je napisao/la: ↑05 feb 2021, 17:30Obrisi sve sa DDU iz safe mode-a pa onda probaj frisku instalaciju
Međutim kada sam umjesto zadnje (optional) verzije, ovaj put instalirao (recommended) verziju updejta za rx 570, uspio sam instalirati drivere ali zato mi sada ne radi audio i ne prepoznaje mi kontroler za igricu.
Pokušao sam standardno kroz device uninstall i restart bez sreće.
Zatim sam odradio kroz cmd za eventualne greške...
Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Ali ništa ni to...
Nije to do amda, ja sam samo jednom imao problem sa audiom. Da to riješiš moraš prije nove instalacije drivera obrisati C:/AMD folder gdje ostaju instalacije drivera, mislim da ima opcija da to i DDU uradi. Ali mozes i rucno.
A za mainfest i Controller, moguće da nedostaje neki fajl sistema...
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
- OldFashioned
- Kontakt:
Obrisao sam sa DDU a kada sam pokušao ručno, obrisao mi je sve osim dva foldera CNext i VWR.TonySosa je napisao/la: ↑05 feb 2021, 18:37Nije to do amda, ja sam samo jednom imao problem sa audiom. Da to riješiš moraš prije nove instalacije drivera obrisati C:/AMD folder gdje ostaju instalacije drivera, mislim da ima opcija da to i DDU uradi. Ali mozes i rucno.
Ta dva mi ne dopušta, "no premission" iako sam kao administrator.
Za poludit'.
-
GracanicaAA
- Moderator
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Wilshere10 i 3 gosta.