Mikel Arteta, grobar Arsenala!
Arsenal - Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis
Re: Arsenal - Chat
Vala, niti sam se sakrivao niti ću se sakrivati. 
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
Ne znam ja ništa za tuđe žene.
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
neko objašnjenje bi bilo solidno
Jon Moss bio u VAR sobi, ne čudi me ništa
isto tako, zadnji smo u ligi po broju napravljenih faulova, a prvi po broju crvenih, osmi po broju žutih
recimo Totenhem je četvrti u ligi po broju faulova, a 17ti po broju žutih kartona
ovo ako naš klub ne preispita i zapita se je li sve uredu i po standardima onda nisu ni oni normalni, nek ih karaju
Zadnja izmjena: AA23, dana/u 03 feb 2021, 12:42, ukupno mijenjano 1 put.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Kao objašnjenje za Luizov crveni je što nije napravio "Attempt to get the ball" , pravilo je promijenjeno ako je zadnji igrač i ako odbrambeni napravi faul a da je pokušao uklizati na loptu, ide se na žuti i penal.
U Luizovom slučaju je namjerno skinuo protivnika bez da je uopšte blizu lopte bio.
Luiz je kari.na, ne smije više nikad igrati za ovaj klub. Sekunda fali da opet zaigra, pa hoćemo li opet izgovore praviti?
U Luizovom slučaju je namjerno skinuo protivnika bez da je uopšte blizu lopte bio.
Luiz je kari.na, ne smije više nikad igrati za ovaj klub. Sekunda fali da opet zaigra, pa hoćemo li opet izgovore praviti?
⚜️~⚜️~⚜️
Arsenal in the Premier League this season (league rank):
9.2 average fouls per 90 (20th)
32 yellow cards (8th)
5 red cards (1st - next highest 3 red cards)

9.2 average fouls per 90 (20th)
32 yellow cards (8th)
5 red cards (1st - next highest 3 red cards)
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Luiz 7 penala napravio dosaad
Luiz je zadnje vrijeme igrao ok fudbal. Daleko je on od Squillacija i sličnih propalica. Ovo što FA navodi su uglavnom njihove gluposti da bi oprali sebe i sudijsku organizaciju.
Čovjek nije dotakao igrača a ako ga je i bilo taj kontakt nije iniciran od Luiza. Nisam siguran da li je uopće došlo do kontakta djona protivnika i Luizovog koljena ali taj dogadjaj nije inicirao Luiz nego napadač svojim trčanjem i traženjem protivničkog tijela kako bi mogao pasti. On je za ono istreniran - da traži protivnika, da ga dotakne i da padne a za to je kriv i FA jer to dopušta.
-----
Iz ove nedosljednosti FA dva pitanja se mogu postaviti: ako je ono penal zar očigledniji penal nije bio na Saki gdje je bilo kontakta i gdje takodje nije bilo 'attempt to get the ball'? I ako se VAR nije koristio u ovoj situaciji zašto se onda koristio kod milimetarskog ofsajda Lacazetta i obratno?
-----
Ja sam o tome davno pisao. UEFA, FIFA i FA kao najjača organizacija i ona čiju ligu pratim uništavaju fudbal i prave ga igrom za prosječnog, debelog, američkog bucu koji po cijeli dan sjedi pored TV-a, gleda utakmice, u desnoj ruci drži Coca Colu a iz usta ne vadi krofnu.
Prije je narod govorio da će fudbal uništiti novac - meni uvijek bilo smješno i uvijek me zanimalo kako ga može uništiti. Evo kako. Sad je i meni jasnije kako ga može uništiti. Ljudi skontali jbš europske stipse, to štedi da bi u grob odnijelo, hajmo mi fudbal približiti američkom buci, koji po cijele dane sjedi pored TV-a, gleda utakmice, u desnoj ruci drži Coca Colu, a iz usta ne vadi krofnu.
Istovremeno im ide na ruku i to da se sve nove generacije koje dolaze pretvaraju u američkog bucu, koji po cijele dane sjedi pored TV-a, gleda utakmice, u desnoj ruci drži Coca Colu, a iz usta ne vadi krofnu.
Sve se ovo sa dvije riječi zove amerikanizacija i komercijalizacija.
A da bi fudbal bio igra koju su nekad mnogi obožavali potrebno je da se smanji broj dosudjenih penala, ukidanja ovog smeća od VAR-a i da se zaštite odbrambeni igrači. Fudbal je igra koja voli kontakte i koja promoviše hrabrost. Ako ćeš ti kad te neko napadne pasti i tražiti da te neko drugi, npr. sudija, zaštiti od udarca onda za tebe nije fudbal. Bavi se baletom. Odbrana mora da ima pravo na kontakt igru a napad da ima hrabrost ući u posjed jačeg. Ta borba Davida i Golijata, promoviranje korištenja mozga u napadu naspram sirove snage u odbrani to je ono što je izgradilo popularnost ove igre.
Ovo trčanje za dolarima nema smisla.
Čovjek nije dotakao igrača a ako ga je i bilo taj kontakt nije iniciran od Luiza. Nisam siguran da li je uopće došlo do kontakta djona protivnika i Luizovog koljena ali taj dogadjaj nije inicirao Luiz nego napadač svojim trčanjem i traženjem protivničkog tijela kako bi mogao pasti. On je za ono istreniran - da traži protivnika, da ga dotakne i da padne a za to je kriv i FA jer to dopušta.
-----
Iz ove nedosljednosti FA dva pitanja se mogu postaviti: ako je ono penal zar očigledniji penal nije bio na Saki gdje je bilo kontakta i gdje takodje nije bilo 'attempt to get the ball'? I ako se VAR nije koristio u ovoj situaciji zašto se onda koristio kod milimetarskog ofsajda Lacazetta i obratno?
-----
Ja sam o tome davno pisao. UEFA, FIFA i FA kao najjača organizacija i ona čiju ligu pratim uništavaju fudbal i prave ga igrom za prosječnog, debelog, američkog bucu koji po cijeli dan sjedi pored TV-a, gleda utakmice, u desnoj ruci drži Coca Colu a iz usta ne vadi krofnu.
Prije je narod govorio da će fudbal uništiti novac - meni uvijek bilo smješno i uvijek me zanimalo kako ga može uništiti. Evo kako. Sad je i meni jasnije kako ga može uništiti. Ljudi skontali jbš europske stipse, to štedi da bi u grob odnijelo, hajmo mi fudbal približiti američkom buci, koji po cijele dane sjedi pored TV-a, gleda utakmice, u desnoj ruci drži Coca Colu, a iz usta ne vadi krofnu.
Istovremeno im ide na ruku i to da se sve nove generacije koje dolaze pretvaraju u američkog bucu, koji po cijele dane sjedi pored TV-a, gleda utakmice, u desnoj ruci drži Coca Colu, a iz usta ne vadi krofnu.
Sve se ovo sa dvije riječi zove amerikanizacija i komercijalizacija.
A da bi fudbal bio igra koju su nekad mnogi obožavali potrebno je da se smanji broj dosudjenih penala, ukidanja ovog smeća od VAR-a i da se zaštite odbrambeni igrači. Fudbal je igra koja voli kontakte i koja promoviše hrabrost. Ako ćeš ti kad te neko napadne pasti i tražiti da te neko drugi, npr. sudija, zaštiti od udarca onda za tebe nije fudbal. Bavi se baletom. Odbrana mora da ima pravo na kontakt igru a napad da ima hrabrost ući u posjed jačeg. Ta borba Davida i Golijata, promoviranje korištenja mozga u napadu naspram sirove snage u odbrani to je ono što je izgradilo popularnost ove igre.
Ovo trčanje za dolarima nema smisla.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
⚜️~⚜️~⚜️
Soucek cmf duplo vise golova od naseg kapitena
Kad hoću kraće pišem u mesendžer.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑03 feb 2021, 22:05
Izvini druže, ali jel se moglo ovo ikako kraće?
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Gledam jučer na facebook-u koliko su nahajpovali bili njegov povratak. 3-4 posta u vezi frizurice.
⚜️~⚜️~⚜️
A zauzvrat dobijemo lika koji se mice 40 metara laganim setanjem uz liniju dok fudbal prolazi pokraj njega.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑03 feb 2021, 22:38Gledam jučer na facebook-u koliko su nahajpovali bili njegov povratak. 3-4 posta u vezi frizurice.
![]()
![]()
![]()
![]()
Covjek trenutno nicemu ne vrijedi
- Chapman1886
- Kontakt:
Čuj Luiz bio solidan
Čovjek od koga svaki meč strahuješ da li će napraviti kakvu kardinalnu grešku i time pokloniti protivniku pobjedu. Da ne pričam o njegovim pokušajima dugih lopti čime su naše akcije u startu osuđene na propast.
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović
From Arteta's press conference this morning
- Expects to hear Luiz appeal outcome today
- Ryan not yet back in training
- Backed Runarsson and says he must be able to handle the pressure of playing in the PL
- Says players in 'best form' will play when asked about Auba/Pepe
Znaci mozemo ocekivati istu formaciju
- Expects to hear Luiz appeal outcome today
- Ryan not yet back in training
- Backed Runarsson and says he must be able to handle the pressure of playing in the PL
- Says players in 'best form' will play when asked about Auba/Pepe
Znaci mozemo ocekivati istu formaciju
- Ozymandias
- Kontakt:
Ma gazimo ih rutinski
The FA have confirmed David Luiz's red card against Wolves will stand
Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.