sada navijam za seattle u ovoj zadnjoj utakmici regularne sezone. nesto ne volim ramse. sto se tice ove situacije oko toga da ce playoff ucesnik mozda imati ispod 50% pobjeda jeste nepravda, medjutim to da prvak svake divizije ide u PO je tradicija i mislim da je nebi trebalo mijenjati. ova sezona ja izuzetak.
NFL
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- the_packer
- Kontakt:
Re: NFL
Bennet je povrijedjen. igro bi da nije povrijedjen. ja govorim o dostupnim igracima a tu su svi igrali za bearse. al ajd mozemo mi do ujtru ovako sta bilo i sta ce biti
. gledat cemo utakmice pa cemo vidjeti sta ce biti...
sada navijam za seattle u ovoj zadnjoj utakmici regularne sezone. nesto ne volim ramse. sto se tice ove situacije oko toga da ce playoff ucesnik mozda imati ispod 50% pobjeda jeste nepravda, medjutim to da prvak svake divizije ide u PO je tradicija i mislim da je nebi trebalo mijenjati. ova sezona ja izuzetak.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Roach i Wighte nisu igrali takodjer ...ovaj prvi je igrao, ali prvi period i izveden je jer se on tek vraca poslije operacije i samo su zeljeli da osjeti igru malo prije play offa...kako to Bennet ne igra, a covjek je za nas bio najbolji reciver tokom sezone uz Knoxa ebiga....Bennet se oporavio i trenirao, ali nisu ga stavljali u utkamicu bezveze da rizikuju...i Jennings je povredjen kod Packersa pa je igrao ebiga jer im je trebao jeli tako?...danas su cak govorili da nece ni igrat mozda
.....inace Forte je odlican bio danas i inace odlicna sezona.. covjek ima preko 1000 pretrcanih yardi i oko 600 reciving yardi 
Ma ja sam zadovoljan Bersima bio danas stvarno nemam sta da kazem...inace uvjek se ljutim kada lose igraju, ali za danasnju utakmicu, pa cak i za losi offense, ja ne mogu prigovoriti...znalo se koliko je ova utakmica vazna za Packerse i za nas je ovo vazno jer smo osjetili fakticki Play off prije nego je on i poceo.....vidi se da mozemo i da ce svi izbjegavati da igraju upravo protiv nas u play offu
EDIT:
Izgleda da se Packersi i Bearsi nece moci sastati prije finala NFC...to je dobro za nas i vjerujem da se i ovome razmisljalo svakako, jer nama ovo godi pravo
...prije svega znamo dobro da Packersi mogu dobiti Atlantu i NO, tako da za nas je ovo jedan veliki plus, ako neko od njih naleti na Packerse i budu porazeni....onda mozda NFC finale bude u Chicagu izmedju Bearsa i Packersa
ovdje svakako vidimo svoju sansu 
Ma ja sam zadovoljan Bersima bio danas stvarno nemam sta da kazem...inace uvjek se ljutim kada lose igraju, ali za danasnju utakmicu, pa cak i za losi offense, ja ne mogu prigovoriti...znalo se koliko je ova utakmica vazna za Packerse i za nas je ovo vazno jer smo osjetili fakticki Play off prije nego je on i poceo.....vidi se da mozemo i da ce svi izbjegavati da igraju upravo protiv nas u play offu
EDIT:
Izgleda da se Packersi i Bearsi nece moci sastati prije finala NFC...to je dobro za nas i vjerujem da se i ovome razmisljalo svakako, jer nama ovo godi pravo
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Sad to kada je sve odlučeno i nije toliko važno, ali postavljo si sam bio link za sistem pozicioniranja u slučaju istog broja pobjeda. Evo postaviću ga i ja ponovo. Link je sa nfl.com i lijepo se vidi da je razlika u načinu određivanja kada timovi jesu i kada nisu iz iste divizije.the_packer je napisao/la:i da sam da dodam ono oko prednosti kada ekipe imaju isti omjer taktičar je napisao da postoji razlika u tome da li su ekipe iz iste divizije ili ne ali ustvari ne postoji. posle medjusobnog (ako nije odigran te sezone) gleda se omjer u diviziji bez obzira sto te dvije ili vise ekipa nisu u istoj diviziji. znaci packersi su izbacili giantse radi pobjede u medjusobnom susretu a tampu radi boljeg omjera u diviziji (GB u svojoj diviziji 4-2), (tampa u svojoj 3-3).
http://www.nfl.com/standings/tiebreakingprocedures
Nakon što je ustanovljeno da su GB, TB i NYG nisu svi igrali medjusobno i imali su isti konferencijski omjer pristupilo se izračunavanju strength of victory i tako je GB dobio prednost u odnosu na druga dva tima.
Pogledaj u linku poglavlje "to break up a tie for the wild-card team" i podpoglavlje "three or more clubs".
"Float like a butterfly, sting like a bee"
EEEE jbg ispadosmo mi,zbog tekme sa Philom
U PO cu navijati za Packerse.
"Nikad neću, majko, bez Bosne živjeti,Bosnu ću služiti, za Bosnu umr'jeti.Neću nikad k'o vazal nikom služiti,Ja sam bosanski sin i njen ću ostati!
- the_packer
- Kontakt:
Taktičar je napisao/la:Sad to kada je sve odlučeno i nije toliko važno, ali postavljo si sam bio link za sistem pozicioniranja u slučaju istog broja pobjeda. Evo postaviću ga i ja ponovo. Link je sa nfl.com i lijepo se vidi da je razlika u načinu određivanja kada timovi jesu i kada nisu iz iste divizije.the_packer je napisao/la:i da sam da dodam ono oko prednosti kada ekipe imaju isti omjer taktičar je napisao da postoji razlika u tome da li su ekipe iz iste divizije ili ne ali ustvari ne postoji. posle medjusobnog (ako nije odigran te sezone) gleda se omjer u diviziji bez obzira sto te dvije ili vise ekipa nisu u istoj diviziji. znaci packersi su izbacili giantse radi pobjede u medjusobnom susretu a tampu radi boljeg omjera u diviziji (GB u svojoj diviziji 4-2), (tampa u svojoj 3-3).
http://www.nfl.com/standings/tiebreakingprocedures
Nakon što je ustanovljeno da su GB, TB i NYG nisu svi igrali medjusobno i imali su isti konferencijski omjer pristupilo se izračunavanju strength of victory i tako je GB dobio prednost u odnosu na druga dva tima.
Pogledaj u linku poglavlje "to break up a tie for the wild-card team" i podpoglavlje "three or more clubs".
da upravu si. isti je link ali nisam vidio dole da je za wild card drugacije
- Slatinash_7
- Kontakt:
dobro je ovo samo sto mi je glupo ovo 1-0 nek se i pobjednicki tim boldira i to je to
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Male korekcije:edin_tm87 je napisao/la: Evo i play off picture:
AFC:
Indianapolis Colts - New York Jets
New England Patriots protiv pobjednika.
Kansas City Chiefs - Baltimore Ravens
Pittsburgh Steelers protiv pobjednika.
NFC:
Philadelphia Eagles - Green Bay Packers
Altlanta Falcons protiv pobjednika.
St. Louis Rams - New Orleans Saints
Chicago Bears protiv pobjednika.
-timovi su na osnovu rezultata i pozicija u regularnom dijelu sezone rangirani ovako za doigravanje:
AFC:
1. New England
2. Pittsburgh
3. Indianapolis
4. Kansas City
5. Baltimore
6. NY Jets
NFC:
1. Atlanta
2. Chicago
3. Philadelphia
4. Seattle
5. New Orleans
6. Green Bay
U Wild Card-utakmicama su upareni 3. protiv 6. i 4. protiv 5.
Nakon toga najbolje rangirani tim konferencije čeka najlošije rangiranog pobjednika Wild Card-utakmica.
Konkretno to znači da npr. pobjeda Jetsa automatski znači da putuju u New England, dok Coltsi mogu protiv Patriotsa igrati tek u konferencijskom finalu. Znači New England još ne zna svog protivnika. To mogu biti Kansas City, Baltimore ili NY Jets.
Ako se isto primjeni na NFC dobija se da Atlanata čeka Seahawkse, Saintse ili Packerse, i ako ovi zadnji pobijede onda su oni zasigurno putnici za Atlantu.
Zadnja izmjena: Taktičar, dana/u 04 jan 2011, 14:40, ukupno mijenjano 2 puta.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
evo jedan komentar kojeg sam nasao i koji je upravo ono sto i ja kazem
..nama je bolje sto su Packersi u play offu, jer mogu izbaciti svakoga i ako ih izbace oni moraju doci u Chicago naravno gdje naravno imamo vise sansu za pobjedu.
This was the perfect outcome. The Bears played regular season hard, but the Bears did not play with playoff intensity, because it was not do or die for them. But GB did play with playoff intensity, so it was good prep for the Bears and good experience for the young guys on offense. Playing in a loud playoff intensity environment, and needing an end of game drive to win was perfect practice for Cutler and the young offense. This will definitely help them in the playoffs. Also, losing a close fought game helps the Bears more than a win, cause it will be two weeks of criticism and doubts to fuel their motivation and sharpen their focus, cause we know the Bears respond best to being underdogs. And while Cutler is still prone to multiple interception games, he usually responds well after a bad game, so this was a good meaningless game for him to play bad. Also, if GB only upsets Philly, that will give the Bears a better first playoff game, cause it will come against the Saints or Seattle, both which match up better for the Bears. So having GB in the playoffs helps the Bears, and losing a close meaningless game also helps prep the Bears. So this was a perfect ending for the seasons
This was the perfect outcome. The Bears played regular season hard, but the Bears did not play with playoff intensity, because it was not do or die for them. But GB did play with playoff intensity, so it was good prep for the Bears and good experience for the young guys on offense. Playing in a loud playoff intensity environment, and needing an end of game drive to win was perfect practice for Cutler and the young offense. This will definitely help them in the playoffs. Also, losing a close fought game helps the Bears more than a win, cause it will be two weeks of criticism and doubts to fuel their motivation and sharpen their focus, cause we know the Bears respond best to being underdogs. And while Cutler is still prone to multiple interception games, he usually responds well after a bad game, so this was a good meaningless game for him to play bad. Also, if GB only upsets Philly, that will give the Bears a better first playoff game, cause it will come against the Saints or Seattle, both which match up better for the Bears. So having GB in the playoffs helps the Bears, and losing a close meaningless game also helps prep the Bears. So this was a perfect ending for the seasons
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Slazem se sa sistemom prognoziranja 
"Nikad neću, majko, bez Bosne živjeti,Bosnu ću služiti, za Bosnu umr'jeti.Neću nikad k'o vazal nikom služiti,Ja sam bosanski sin i njen ću ostati!
Drugi tim Eaglesa nesretno izgubi od Cowboysa.
Packersi su najviše kumovali da Vick postane startni QB, jer su oni povrijedili Kolba u prvoj tekmi ove sezone, kada su nas i dobili. Vick umal nije okrenuo taj meč u našu korist, pa je došlo vrijeme da se naplate neki dugovi.
Samo Matthewsa nekako uštopat da ne dolazi do Vicka i pobjeda je naša i onda revanš kod Bearsa. 
Der Mann für die entscheidenden Tore.
-
Faris_Kapo
- Kontakt:
Prijavio sam se samo zbog ove teme.
Trenutno pokusavam da organizujem treninge americkog fudbal u Sarajevu.Trazim ljude koji ce ovo ozbiljno shvatati to.Obzirom na vrijeme za pocetak ce trenizni biti u zatvorenim dvoranama,a jos i nema toliko ljudi da nam treba ogroman prostor.Za sada ima nekih 10 ljudi koji su vec potvrdili.
Trening ce biti isti kao trening svakog drugog sporta;Pocetak zagrijavanje,tenhincko objasnjavanje tih akcija,vjezba akcija,vjezbe kondicije i snage,zatim nekih 30 minuta igre 5v5 sa na napadu QB,2WR,RB i lineman,odbrana 2 TD,LB i lineman isto,i onda na kraju istrcavanje i opustanje.Treninzi ce biti sat,dva.Sto se tice prostora,nace se neka skolska dvorana nece se puno placati.Ako je nekoga strah parketa ne treba da bude,za tackle vjezbe cemo koristiti strunjace.
Sto se tice ko ce voditi trening za pocetak cu ja,idem jednom godisnje u njemacku da igram,nisam toliko dobar,al makar znam kako to treba da izgleda sve.Pocet cu traziti nekoga iskusnije.Za lopte cemo svi donosti za pocetak.Oprema trenutno se nikako ne mozhe nabaviti posto je stvarno skupa i nema se nigdje kupiti u BiH nego bi se morala naruciti iz Hrvatske i Srbije.
Svatko ko je zaintresovan za treninge nek mi se javi na broj 061/248-774.Trening ce biti jednom ili najvise tri puta sedmicno treba da se vidi.Pokusat cu prvi trening do kraja sedmice da organizujem,a do kraja mjeseca da se to sredi u pristojan i normalan trening sa redovnim clanovima i ekipom.
Najveci problem i najbitnije je naci sponzora,nekoga ko ce dati financijsku podrsku za sve ovo.Ono sto me zanima dali je moguce da neko u drugim gradovima organizuje nesto slicno?
Uglavnom tema je otvorena za diskusiju,treba jos puno rada,ali bi volio i mislim da se moze organizovati.
Trenutno pokusavam da organizujem treninge americkog fudbal u Sarajevu.Trazim ljude koji ce ovo ozbiljno shvatati to.Obzirom na vrijeme za pocetak ce trenizni biti u zatvorenim dvoranama,a jos i nema toliko ljudi da nam treba ogroman prostor.Za sada ima nekih 10 ljudi koji su vec potvrdili.
Trening ce biti isti kao trening svakog drugog sporta;Pocetak zagrijavanje,tenhincko objasnjavanje tih akcija,vjezba akcija,vjezbe kondicije i snage,zatim nekih 30 minuta igre 5v5 sa na napadu QB,2WR,RB i lineman,odbrana 2 TD,LB i lineman isto,i onda na kraju istrcavanje i opustanje.Treninzi ce biti sat,dva.Sto se tice prostora,nace se neka skolska dvorana nece se puno placati.Ako je nekoga strah parketa ne treba da bude,za tackle vjezbe cemo koristiti strunjace.
Sto se tice ko ce voditi trening za pocetak cu ja,idem jednom godisnje u njemacku da igram,nisam toliko dobar,al makar znam kako to treba da izgleda sve.Pocet cu traziti nekoga iskusnije.Za lopte cemo svi donosti za pocetak.Oprema trenutno se nikako ne mozhe nabaviti posto je stvarno skupa i nema se nigdje kupiti u BiH nego bi se morala naruciti iz Hrvatske i Srbije.
Svatko ko je zaintresovan za treninge nek mi se javi na broj 061/248-774.Trening ce biti jednom ili najvise tri puta sedmicno treba da se vidi.Pokusat cu prvi trening do kraja sedmice da organizujem,a do kraja mjeseca da se to sredi u pristojan i normalan trening sa redovnim clanovima i ekipom.
Najveci problem i najbitnije je naci sponzora,nekoga ko ce dati financijsku podrsku za sve ovo.Ono sto me zanima dali je moguce da neko u drugim gradovima organizuje nesto slicno?
Uglavnom tema je otvorena za diskusiju,treba jos puno rada,ali bi volio i mislim da se moze organizovati.
- Zeljovac_1921
- Kontakt:
Indianapolis Colts - New York Jets, Colts Manning je Manningedin_tm87 je napisao/la:
Evo i play off picture:
AFC:
NFC:
Eagles - Packers
Ovo ce biti dobra tekma, ali Michael Vick je explodirao ove sezone, tako da prednost dajem njima.
Mala ispravka New Orleans Saints igraju protiv Seahawks ne protiv Rams, i mislim da ce Saints proci dalje.
Mislim da ce u finalu "A" igrati Steelers i Patriots, dok ovamo "N" Eagles i Saints. Mada je suvise rano govoriti o tome
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster
-
sandiegochargers
- Kontakt:
slazem se sa prijedlogom farisa 
Polahko!edin_tm87 je napisao/la:Taktičar je napisao/la:Ovo nisam znaoedin_tm87 je napisao/la: Evo i play off picture:
AFC:
NFC:
Male korekcije:
-timovi su na osnovu rezultata i pozicija u regularnom dijelu sezone rangirani ovako za doigravanje:
AFC:
1. New England
2. Pittsburgh
3. Indianapolis
4. Kansas City
5. Baltimore
6. NY Jets
NFC:
1. Atlanta
2. Chicago
3. Philadelphia
4. Seattle
5. New Orleans
6. Green Bay
U Wild Card-utakmicama su upareni 3. protiv 6. i 4. protiv 5.
Nakon toga najbolje rangirani tim konferencije čeka najlošije rangiranog pobjednika Wild Card-utakmica.
Konkretno to znači da npr. pobjeda Jetsa automatski znači da putuju u New England, dok Coltsi mogu protiv Patriotsa igrati tek u konferencijskom finalu. Znači New England još ne zna svog protivnika. To mogu biti Kansas City, Baltimore ili NY Jets.
Ako se isto primjeni na NFC dobija se da Atlanata čeka Seahawkse, Saintse ili Packerse, i ako ovi zadnji pobijede onda su oni zasigurno putnici za Atlantu.Znaci necemo ici na Patse, uhuhuhuhuhuuhu, KC ce izbaciti Patse i idemo u SB! Odlazak u SB je neminovan!
Prvo, ne mogu Patriotsi igrati protiv Chiefsa jer će ih Ravensi izbaciti.
Drugo, reko sam ti već da željno iščekujemo revanš za onaj poraz iz 2006.
Ovo sa savezom će biti najveći problem jer će nam se sigurno ugurati neki "Ušanovići" čim namirišu novo tržište za finansijske malverzacijeedin_tm87 je napisao/la:Mozete se takodje javiti meni, predlazem da treninge vode Kapo, randy_moss, Takticar i ja... Kad bi nasli sponzore, mogli bi osnovat reprezentaciju BiH u NFL-uValja osnovat savez
- marseille_unique
- Kontakt:
edin_tm87 je napisao/la:Ma da hoce Usanovic bit predsjednik, moze i Blekic, samo da se desi toTaktičar je napisao/la:Ovo sa savezom će biti najveći problem jer će nam se sigurno ugurati neki "Ušanovići" čim namirišu novo tržište za finansijske malverzacijeedin_tm87 je napisao/la:Mozete se takodje javiti meni, predlazem da treninge vode Kapo, randy_moss, Takticar i ja... Kad bi nasli sponzore, mogli bi osnovat reprezentaciju BiH u NFL-uValja osnovat savez
![]()
Nego znaci ti dolazis, ima nas bruka puno
mislim ja ne igram te igre volim jetse i rekao sam da stavrno nbecu vise da se nerviram oko ovog fudbala ako produ biocu sretan do neba ako ne nema nervoze, jer dotsa mije marseillea i slobode nemam aj tolko vise zivaca za jos neko americko sranje, ali evo kaki ce rezultati biti
i da ti odmah kazem da se daba glupiras i pravis neke parove kad vi ce te care ispasti sljedece sedmice odmah od jetsa, dalje seahawks dobijaju saintse packersi easglese ravense i chiefse necu komentarisati jer ne volim nijedne ni druge ovo je bilo onako navijacki pogadanje jer ja samo tako i umijem a ti edine mislim ponasanje ti je stvarno dijeceije daba se nadas mislim daba se nadas nemate sanse
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ma nije djecje to sto momak se nada da ce njegova ekipa pobjediti..pa ebiga isto kosto i ti si se nadao da ce Jetsi igrati super bowll.. treba postovati svacije misljenje, kako tvoje, tako i nekog drugog forumasa.....ja samo znam da ce utakmica Coltsa i Jetsa biti jako zanimljiva i jako je tesko prognozirat...da se igra u New Yorku sigurno bi Jetsi ovo uzeli, ali ovako bice gusto i poznavajuci Manninga znam da se nece tek tako predati
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- alfarouqaminu
- Kontakt:
Napokon i taj playoff, go philla go,michael vick najbolji kvoter
- SaltCityAttack
- Kontakt:
alfarouqaminu je napisao/la:Napokon i taj playoff, go philla go,michael vick najbolji kvoter
dok ne naleti na odbranu Minesote,Bearsa,Baltimora i td
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- the_packer
- Kontakt:
Faris_Kapo je napisao/la:Prijavio sam se samo zbog ove teme.
ja sam pokusao da napravim nesto slicno u tuzli ali nema raje. ovde na forumu ima slatinash a ja imam mozda jos par momaka koji bi bili zainteresovani medjutim sumnjam da bi nas bilo i petorica. da sam u sarajevu bilo bi lakse. a predlazem ti da napravis grupu na fejsu gdje bi lakse komunicirali.
takodje ovdje je vec dogovorena jedna tekma u proljece u sa za vikend tako da se nadam da ce to biti i odrzano. pozdrav.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.