holyman je napisao/la: ↑05 feb 2021, 13:28
2 mjeseca od zadnje utakmice i 20 dana do derbija.
Nedostaju:
Ahmetovic, Tatar, Rahmanovic, Resic, Kurdic, Dizdarevic i par nebitnih.
Stigli:
Cmiljanic
Ocijenite prijelazni period DO OVOG MOMENTA 1-10
Bez Ahmetovića bili 70% sezone, navikli bez njeg. Dovedena zamjena, imat će priliku momak da se dokaže.
Rahmanović jeste gubitak, ali kad skontaš da je jedan od dvojca Sušić/Đokanović bio na klupi kad Amar igra vidiš da je to tu negdje, egal. Sušić je odličan igrač i sad će imat priliku da to dokaže. Gubimo na agresivnosti, dobijamo na kreativnosti.
Resić, Kurdić, Dizdarević i par nebitnih svakako nisu bili tu. Dizdarević jedini skupio 90' ove sezone.
Tatar jeste gubitak, meni najviše zbog njegove igre na oba kraja terena. Velika radilica i veliki radijus kretanja. Njegovi golovi su došli kao posljedica puno trčanja i takvog igrača nemamo u rosteru. Može se to krpit sa Hebibovićem i Jukićem, ali nije to to.
Ocjena prelaznog roka se ne može još dati, jer u suštini nije ni počeo. Siguran sam da ćemo dovesti još igrača, ali bilo bi mi bitnije da Miličević potpiše , nego da dovodimo nepotrebne igrače.
Nisu Sarajevo ni Tatar ni Rahmanović. Ekipa je puno više od toga i sa ovim se samo otvara prostor da neko novi iskoči. Oba su prije 3 godine bili anonimusi ali im je data prilika da pokažu sve što znaju na terenu.