FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- NisamInSajder
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Nego, sta cemo za Cerica, afera Respiratori, ovo ono
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Borac,Mladost,Velež al ne bitno ima da ih poderemo aBd..Historicar je napisao/la: ↑06 feb 2021, 14:21Samo je Borac mislim u Antaliji.Kone cini mi se nisu ni izašle iz BiH.PAULUS1234 je napisao/la: ↑06 feb 2021, 14:15To je mene strah prva 3 kola i sto smo mi u Umagu svi u Antaliji,-
I Velez i Mladost su tamo koliko znam.Historicar je napisao/la: ↑06 feb 2021, 14:21Samo je Borac mislim u Antaliji.Kone cini mi se nisu ni izašle iz BiH.PAULUS1234 je napisao/la: ↑06 feb 2021, 14:15To je mene strah prva 3 kola i sto smo mi u Umagu svi u Antaliji,-
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Ko ih yebe, dabogda se ugasili.NisamInSajder je napisao/la: ↑06 feb 2021, 14:30Nego, sta cemo za Cerica, afera Respiratori, ovo ono
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Ma ne bismo ni peti bili u superligi, veci klubovi od nas vosa i ostali:
Situacija užasna: Saničanin i ekipa potpisali saopštenje, bez fudbala dok se ne isplate dugovi
Jučer je počeo drugi dio sezone u srbijanskom fudbalu, a Vojvodina je poražena od TSC-a. Ne smiruju se loše vijesti za navijače iz Novog Sada.
Naime, fudbaleri i zaposleni u ekipi Vojvodine su poslali zajedničko saopštenje medijima u kojem se kaže da ništa od obećanog uprava kluba nije ispunila, da se i dalje duguje svima i da će od ponedeljka samo formalno obavljati svoje dužnosti, dok se dugovanja ne izmire.
U saopštenju ekipe u kojoj igra i bosanskohercegovački reprezentativac Siniša Saničanin stoji:
„Ne pamti se ovako loša situacija u FK Vojvodina. Naša je loža bila tek 10 posto popunjena, dok su većinu na „Karađorđu“ činili ljudi iz TSC-a, kao da je rijetko kome stalo do naše Vojvodine ili kao da se igra u Bačkoj Topoli. Mi svi zajedno, igrači i stručni štab, ne osjećamo se lagodno. Na treninge u „Vujadinu Boškovu“ dolazi policija, a samo je Uprava kluba kriva za ovu situaciju i oni moraju da snose odgovornost. Gospodin Samardžić mora da se bori za nas zaposlene, a ne da se krše obećanja. Sve što nam je do sada obećano nije ispoštovano, pa imamo osjećaj da nas niko ne štiti.
Duguje se pet plata radnicima i tri plate igračima i želimo da se sve to isplati u cjelini. Samo jedni drugima vjerujemo, sami smo u ovome i to je stav cijelog stručnog štaba, igrača i zaposlenih i zato smo morali da se oglasimo.
Razočarani smo i ispražnjeni od svega, pa će igrači od ponedjeljka samo formalno dolaziti na treninge i igrati nožni tenis dok sve plate ne budu isplaćene.
Molimo vas da nađete zajednički jezik, ljudi ne treba da gladuju i jedini problem FK Vojvodina je što ne postoji sloga i kao da uprava kluba između sebe ne priča. Mi smo jedina svijetla tačka Vojvodine i najveća sramota je što nam se duguje novac za ono što smo pošteno zaradili”, stoji u saopštenju igrača i zaposlenih u Vojvodini.
Situacija užasna: Saničanin i ekipa potpisali saopštenje, bez fudbala dok se ne isplate dugovi
Jučer je počeo drugi dio sezone u srbijanskom fudbalu, a Vojvodina je poražena od TSC-a. Ne smiruju se loše vijesti za navijače iz Novog Sada.
Naime, fudbaleri i zaposleni u ekipi Vojvodine su poslali zajedničko saopštenje medijima u kojem se kaže da ništa od obećanog uprava kluba nije ispunila, da se i dalje duguje svima i da će od ponedeljka samo formalno obavljati svoje dužnosti, dok se dugovanja ne izmire.
U saopštenju ekipe u kojoj igra i bosanskohercegovački reprezentativac Siniša Saničanin stoji:
„Ne pamti se ovako loša situacija u FK Vojvodina. Naša je loža bila tek 10 posto popunjena, dok su većinu na „Karađorđu“ činili ljudi iz TSC-a, kao da je rijetko kome stalo do naše Vojvodine ili kao da se igra u Bačkoj Topoli. Mi svi zajedno, igrači i stručni štab, ne osjećamo se lagodno. Na treninge u „Vujadinu Boškovu“ dolazi policija, a samo je Uprava kluba kriva za ovu situaciju i oni moraju da snose odgovornost. Gospodin Samardžić mora da se bori za nas zaposlene, a ne da se krše obećanja. Sve što nam je do sada obećano nije ispoštovano, pa imamo osjećaj da nas niko ne štiti.
Duguje se pet plata radnicima i tri plate igračima i želimo da se sve to isplati u cjelini. Samo jedni drugima vjerujemo, sami smo u ovome i to je stav cijelog stručnog štaba, igrača i zaposlenih i zato smo morali da se oglasimo.
Razočarani smo i ispražnjeni od svega, pa će igrači od ponedjeljka samo formalno dolaziti na treninge i igrati nožni tenis dok sve plate ne budu isplaćene.
Molimo vas da nađete zajednički jezik, ljudi ne treba da gladuju i jedini problem FK Vojvodina je što ne postoji sloga i kao da uprava kluba između sebe ne priča. Mi smo jedina svijetla tačka Vojvodine i najveća sramota je što nam se duguje novac za ono što smo pošteno zaradili”, stoji u saopštenju igrača i zaposlenih u Vojvodini.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Mogu misliti scena ovdje nakon prvog poraza, a doći će nekad, kad tad.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
-
- Kontakt:
Čovjek je odavno povezan sa SDA, ne cudi me ovo oko respiratora.NisamInSajder je napisao/la: ↑06 feb 2021, 14:30Nego, sta cemo za Cerica, afera Respiratori, ovo ono
+1Evander je napisao/la: ↑06 feb 2021, 12:48Stvari koje nam se sad desavaju, desavat ce se uvijek.
Mi mozemo dovesti igraca koji je u zastoju karijere, ili se oporavlja nakon duze povrede. Fakticki, onog koji nema gdje drugo otici.
Das mu se ugovor na maximalno dvije godine, na duze niko pristao ne bi, odnosno mozda i bi da mu lupis cifru 20 000 eura mjesecno.
On ako se pokaze dobro, nema ambicije pruduziti i ostati ovdje, niti ga mozes platiti. Igrac kojem istice ugovor, nikad na njemu se nece moci zaraditi Ako bude flop, onda je i taj prvi ugovor bio los. Ali rizikovati moraju, neminovnost su i dobri i losi poslovi. Zato akademija i jeste najbitnija. Samo kroz mlade igrace mozemo napredovati. A polovnjaka "kapitalaca" ce biti, nekad manje, nekad vise uspjesnih, ali niti jedan se ovdje zadrzati nece.
Sad imamo problem Rahmanovic, Tatar, Milicevic. Ako Tino odigra dobro ovu sezonu, mislite da ce zeliti produzi ugovor? Slijedecu zimu, imat cemo isti ovaj problem. A ako bude los, bit ce prica "ko ga dovede i dade mu 30 000 mjesecno, flop". I tako sve u krug.
Moras bit 8 puta prvak bh i minimum 6-7 puta osvajac kupa u roku od 10 godina, i to sa minimalnim brojem mladi igraca koje sad imamo u prvih 14 igraca, da bi mogao igrati lige evrope i da bi mogao prodavat za 3 m € i vise igraca, i da ti se ne desava tatar duljevic itd.
Drzava nije u EU, nije u NATU automaski to samo od sebe uzima 10-20% manje ulaganje investitora u nas klub.
Generalni sponzor i tv prava donose u kasu 300 k km prvaku drzave (do ove sezone je bilo 58 k km)
Ulaznice generalni sponzor i sva ostala sponzorstva 1.2 m km
Eufa placa ekipi koja je prvak bh i koja dogura do play offa le oko 1.5 m € plus 600-700 k km od ulaznica tv prava
Do 2014 bili smo sa dugom od oko 3.6 m km
Nismo imali gdje trenirat, sad imamo kamp koji nije neki evropski kvalitet al dovoljno dobar da je najbolji u drzavi
Imali smo samo 2 titule poske rata pa do 2014 od 2014 do 2020 imam3 i cetvrta na pragu
Prvi put od 1953 godine smo usli u ozbiljni pricu oko stadiona
Imamo naj jacu naj skuplji i najmladju ekipu u histori bh koja je (ce) akobogda 3 godine uzastopno bit prvak i koja ce osvoit 2 gu dk abd u 3 godine
I ako cemo posteno koliko je ljestvica dignuta mi imamo vrlo malo promasaja u zadnjih 5.5 godina
Uzmes trenera mlade reprezentacije
Imas jednog JEKESKOVICA itd
A drzava ti da 100 k km za osvajanje titule a pri tome moras platit 83 k km za koristenje koseva uz 72% takse poreza koje drzava naplacuje (fakticki investitor negura samo klub vec i drzavu)
Husic je juce rekao da je nemoguce da klubovi nebudu u dugovima ako se taj porez nesmanji bar na 50%
Ja ponovo kazem da drzava stane iza FK SARAJEVO samo sa tim da placa dadzbine koseva i da dovede kosevo u kategoriju 4 i da obezbjedi prevoz avio karte kad se igra evropa uz 500 k € nagrade kad smo prvaci mi bi bili vec od dolaska tana do danas bar 2x u grupi le , a srbija cz mora da da 100 m € da bi to postigli, uz to da im obezbjefi generalno sponzorstvo sa rusima i da im sve pratece stvari plate npr dzaba stadion odrzavanje dzaba kamp prevoz avio prevoz itd i plus im oproste poreze socijalna davanje
Drzava nije u EU, nije u NATU automaski to samo od sebe uzima 10-20% manje ulaganje investitora u nas klub.
Generalni sponzor i tv prava donose u kasu 300 k km prvaku drzave (do ove sezone je bilo 58 k km)
Ulaznice generalni sponzor i sva ostala sponzorstva 1.2 m km
Eufa placa ekipi koja je prvak bh i koja dogura do play offa le oko 1.5 m € plus 600-700 k km od ulaznica tv prava
Do 2014 bili smo sa dugom od oko 3.6 m km
Nismo imali gdje trenirat, sad imamo kamp koji nije neki evropski kvalitet al dovoljno dobar da je najbolji u drzavi
Imali smo samo 2 titule poske rata pa do 2014 od 2014 do 2020 imam3 i cetvrta na pragu
Prvi put od 1953 godine smo usli u ozbiljni pricu oko stadiona
Imamo naj jacu naj skuplji i najmladju ekipu u histori bh koja je (ce) akobogda 3 godine uzastopno bit prvak i koja ce osvoit 2 gu dk abd u 3 godine
I ako cemo posteno koliko je ljestvica dignuta mi imamo vrlo malo promasaja u zadnjih 5.5 godina
Uzmes trenera mlade reprezentacije
Imas jednog JEKESKOVICA itd
A drzava ti da 100 k km za osvajanje titule a pri tome moras platit 83 k km za koristenje koseva uz 72% takse poreza koje drzava naplacuje (fakticki investitor negura samo klub vec i drzavu)
Husic je juce rekao da je nemoguce da klubovi nebudu u dugovima ako se taj porez nesmanji bar na 50%
Ja ponovo kazem da drzava stane iza FK SARAJEVO samo sa tim da placa dadzbine koseva i da dovede kosevo u kategoriju 4 i da obezbjedi prevoz avio karte kad se igra evropa uz 500 k € nagrade kad smo prvaci mi bi bili vec od dolaska tana do danas bar 2x u grupi le , a srbija cz mora da da 100 m € da bi to postigli, uz to da im obezbjefi generalno sponzorstvo sa rusima i da im sve pratece stvari plate npr dzaba stadion odrzavanje dzaba kamp prevoz avio prevoz itd i plus im oproste poreze socijalna davanje
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 06 feb 2021, 15:00, ukupno mijenjano 1 put.
- ElCartel11
- Kontakt:
Sta ces kad nam dobro stoji crno (dresovi)

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
- feniksptica
- Kontakt:
E sad nam samo obrazloži sto te je strah sto smo u Umagu...?PAULUS1234 je napisao/la: ↑06 feb 2021, 14:15To je mene strah prva 3 kola i sto smo mi u Umagu svi u Antaliji,-
Amer Dupovac!
Otkud ti ta glupost?Pitar6785 je napisao/la: ↑06 feb 2021, 14:51Moras bit 8 puta prvak bh i a srbija cz mora da da 100 m € da bi to postigli, uz to da im obezbjefi generalno sponzorstvo sa rusima i da im sve pratece stvari plate npr dzaba stadion odrzavanje dzaba kamp prevoz avio prevoz itd i plus im oproste poreze socijalna davanje

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Satra Zrinjski skretnicare. Trebalo je bar 3:0 do sada biti. U pravu sam bio kad sam na anketi kliknuo pored Zrinjski 

Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
-
- Kontakt:
Hoces reci da drzava ne gura Zvezdu ?marconato je napisao/la: ↑06 feb 2021, 15:29Otkud ti ta glupost?Pitar6785 je napisao/la: ↑06 feb 2021, 14:51Moras bit 8 puta prvak bh i a srbija cz mora da da 100 m € da bi to postigli, uz to da im obezbjefi generalno sponzorstvo sa rusima i da im sve pratece stvari plate npr dzaba stadion odrzavanje dzaba kamp prevoz avio prevoz itd i plus im oproste poreze socijalna davanje![]()
![]()
- ElCartel11
- Kontakt:
Ko ih ebe oboje
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Trenutno korisnika/ca: Kyle88, Mahalac7, N3R3D, nedimmmm1337, OzmoodPinglewood, Proximic, Vanja8 i 64 gosta.