Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

phily
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la phily » 06 feb 2021, 17:53

Cuj glupog pitanja , zasto privlaci paznju pa po vama zutim Dortmund je Bayernu jedini konkurent za titulu prije početka sezone , pa pratimo kako nece ove godine ni u LP...
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 06 feb 2021, 17:54

Jedan je Hansi Flick, a Edo Terzić nije Hansi Flick. Leipzig i Wolfsburg su budućnost njemačkog fudbala.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 06 feb 2021, 17:57

Borussija je prevelik klub da bi joj na klupi sjedio jedan Terzić, da bi joj u upravi sjedio Watzke i Zorc. Ti ljudi su srozali reputaciju kluba na nivo akademije. To je zločin!
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 06 feb 2021, 18:22

Bayern kriv. Očito je.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Burns
Kontakt:

Post Postao/la Burns » 06 feb 2021, 18:24

FRANK RIBERY je napisao/la:
06 feb 2021, 17:57
Borussija je prevelik klub da bi joj na klupi sjedio jedan Terzić, da bi joj u upravi sjedio Watzke i Zorc. Ti ljudi su srozali reputaciju kluba na nivo akademije. To je zločin!
Imaš ga pravo kolega :thumbup:
Mysterious🥷

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 06 feb 2021, 18:26

U proteklih 6 sezona, dortmund je 3 puta bio drugi na tabeli (razlika bodova: -13, -2, -10), jednom treći (-18 bodova u odnosu na Bayern), jednom četvrti (-29 bodova u odnosu na Bayern) i jednom 7. (-30 bodova u odnosu na Bayern).

Osim sezone 2018.-2019. nismo uopšte bili konkuretni za titulu. Ne kontam šta hoćete i šta očekujete od Dortmunda? Šta vas kao navijače Bayerna dotiče Dortmund i šta vama znači "jak" Dortmund kad gazite ligu već haman deceniju zadnju. Zašto ne ismijavate ostale klubove slabije od vas? Od njih se tobože nešto manje očekuje? A isti ti klubovi nas satraše svako malo.

Ne znam kako vam je zanimljivo svaki vikend čekati loš rezultat Dortmunda i pisati jedne te iste stvari. Favre je najgori trener svih vremena, Edin Terzić je bošnjački kloc, Watzke je sotona u ljudskom obliku, klub je razvojna akademija itd. Mislim nemam ja ništa protiv, ako vam je zaista zanimljivo pisati bukvalno jedne te iste stvari samo udrite. Volio bih nekad da neko komentariše samu utakmicu ili ako već pišete da bude neka konkretna diskusija o igri, igračima, performansu.

Čini mi se nekad da slabo da iko zapravo pogleda utakmicu, nego samo prati rezultat i ako je pozitivan za Dortmund nikom ništa, a čim gube dolaze ovdje da vrte istu ploču.

EDIT: Ne kažem ja da za dosta stvari vi niste upravu, i da je davno Dortmund trebao da bude stepenicu ili čak par iznad nivoa na kojem je sada, ali ja da pišem iste stvari svakog vikenda pa zabrinuo bih se za svoje mentalno zdravlje.

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 06 feb 2021, 19:30

Amir BvB druze , ili kako god da te nazovem u pozitivnom smislu receno u nekim stvarima si u pravu , a u nekim nisi.
BvB je uz bayern gigant sto se tice Njemacke, a u evropi je sigurno medju prvih 15.
To gore sve sto si naveo te sve minuse ili zaostatke u odnosu na bayern to je drug meni kao navijacu bvb/a smjesno zaista i sramotno.
Ljudi su u pravu , sto ruze bvb , to je realnost nitko nama nije kriv za nasu nesposobnost odnosno bvb/a.
Uprava velika nula , pola tima sa trenerom rupcine nevidjene i treba i moraju se uvijek kritikovati.
Mozda ti drug u ovom mom postu vidis drskost , ali to je realnost i moramo to prihvatiti.
Ruzi se i bayern , primjer ispadanje iz kupa od drugoligasa , razapelo ga je pola evrope zbog toga.
To su cinjenice i to je tako.

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 06 feb 2021, 19:56

Ne kažem ja da se ne treba ružiti i diskutovati, zato i jesmo svi na ovom forumu. Ono što ja želim reći, možda malo nespretno su dvije stvari:

1. Mislim da su neki ljudi malo nerealni pri procjeni koliko je Bayern iznad ostalih klubova u Njemačkoj (da je ta razlika mnogo veća nego što mnogi misle/kažu) i da nije baš tako lako parirati njemu

2. Diskusija o izvoru problema Dortmunda koja se svodi na ponavljanje iste stvari bez imalo dublje diskusije poslije specifične utakmice, pa yebemu nije fudbal samo krajnji rezultat... bilo je tekmi gdje Dortmund izvuče rezultat nekako jedva dobiju i niko ništa ne komentariše, a ima utakmica gdje smo dominantni ali izgubimo radi gluposti i onda se krene pričati ono što sam već naveo da se sada ja ne ponavljam :D

Evo npr. danas evo glava da ona lopta nije Hitzu prošla kroz ruke i samim tim se onako brzo primio drugi gol i promijenio tok utakmice, da bi vjerovatno sve to drugačije izgledalo. Sad sasvim "logično" greška rezervnog golmana je produkt Watzkeove politike i previše mladih igrača je krivo za grešku 33.-godišnjeg golmana sa solidnim iskustvom u Bundesligi. Ne kontam.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 06 feb 2021, 20:01

AmirBvb ja cu se demantovati samo jednim statistickim podatkom. Uporedimo samo potrosnju na transfere u zadnjih pet godina, te broj trofeja ova dva kluba u istom periodu.

Bvb: 518,24 mil eura
Bayern: 398 mil eura

Za trofeje se zna...

Borussija je jedini klub u Evropi koji prosjecno trosi preko 100 mil eura na transfere, a vec godinama nije konkurentan. Ko je kriv?

FC BAYERN

Milan, Leicester, Lyon, Leipzig, nisu potrosili toliko novca za pojačanja.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 06 feb 2021, 20:03, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 06 feb 2021, 20:02

Drug eno i druga borussia gubi trenutno , ali ja mislim da ce okrenuti rezultat do kraja tekme.
Ako se desi da izgube vidjeti cemo hoce li isto ruziti i drugu borussiu.
A tamo je trener Marco Rose , a ne Edo Terzic. :lolno:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 feb 2021, 20:16

Na stranu današnja pobjeda protiv Dortmunda, zaista bih volio da se Freiburg plasira na jedno od mjesta koje vode u Evropi. Pravo su osvježenje. Također je Union igrao sjajan fudbal, ali su pali u rezultatsku krizu.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 06 feb 2021, 20:24

Da ispadnu u kvalifikacijama haha

Rose drzi Bvb u igri za Ligu prvaka. :D

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 06 feb 2021, 20:27

Hajmo sada ruziti svi drugu borussiu :lolno:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 06 feb 2021, 20:29

Nema vakcine od sindroma malog kluba, neizlijecivo.

BMG

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 feb 2021, 20:35

06 feb 2021, 20:24
Da ispadnu u kvalifikacijama haha

Rose drzi Bvb u igri za Ligu prvaka. :D
I Mainz je ispao u kvalifikacijama ako se ne varam.

Nema veze, ljudi igraju kvalitetnu sezonu, ta neće U Ligu prvaka.

Katastrofalna sezona Dortmunda. Ekipa na papiru jako kvalitetna, ovo ostalo je sve do trenera i njegovih pomoćnika.

Gladbach da igra samo Bundesligu, bio bi u borbi za drugo mjesto. Ovako svako malo neki kiks.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 feb 2021, 21:39

06 feb 2021, 20:01
AmirBvb ja cu se demantovati samo jednim statistickim podatkom. Uporedimo samo potrosnju na transfere u zadnjih pet godina, te broj trofeja ova dva kluba u istom periodu.

Bvb: 518,24 mil eura
Bayern: 398 mil eura
Da, ali je Dortmund imao odlazaka za čak 620,4 milki a bayo samo za 244,55 milki. Dakle, oni su u zadnjih pet godina oslabili igrački kadar za 100 milki, a bayo ga pojačao za 150 milki - razlika u transferima 250 milki na stranu baye. K tome su sezonu prije tog 5-godišnjeg razdoblja dali Lewata za 0 ojra i sezonu prije te Go(van)ceta ispod marketa. Budući su u zadnjih 5 ljeta ipak zadržali status to znači da su im skauti odradili fantastičan poso (što je opće poznato i priznato).

Ovo sa Terzinkom je već u startu bio vrlo rizičan potez i sad su naravno u problemima.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 06 feb 2021, 22:13

Ledare, sta bi sa ostatkom novca? Imaju para za boljeg trenera, imaju para za bolji kadar.

Da li se mogao dovesti bolji trener i dati mu 10-12 mil eura po sezoni?

Da li se za 620 miliona mogao napraviti kadar za titulu?

Za ove pare su moglo dovesti 4 igraca top klase i 4 igraca potencijala da to budu.

To je tim za titulu.

Ko je kriv za situaciju u ovom klubu?

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 06 feb 2021, 23:05

Dortmund jednostavno tako posluje i poslovati će dok je Watzke tu. Je li kriv što nemamo bolje igrače i boljeg trenera? Jeste. Je li zaslužan što je klub sada finansijski stabilan? Jeste.

Pa nije toliko jednostavno ako su prodali igrača za 100 miliona, ajmo sada dovesti nekog za tih 100 miliona, taj će igrač tražiti i veliku platu. Valjda je svima jasno da je Dortmund klub koji PROFITIRA od mladih igrača, ne znam šta je tu toliko loše? Je li se mogao novac bolje uložiti? Iz priloženog, vjerovatno jeste. Ko je kriv? Uprava Dortmunda.

šta hoćeš da dokažeš sa tim "ko je kriv?" molim te mi objasni? Naravno da je bila priča da Bayern slabi konkurenciju nakon što su uzeli Gotzea, Lewandowskog i Hummelsa. Pofino je vremena prošlo od toga, ko više priča o Bayernu kao nekom krivcu? Bayern je "kriv" što je previše dobar. Zašto si toliko defanzivan u vezi neke "krivnje" Bayerna? Ja ne vidim da neko krivi Bayern ovdje nešto, osim nedavno što je neko pisao da je Bayern državni klub i sl. Opet kakve to veze ima sa Dortmundom i petim i desetim?

Da Dortmundu, Leipzigu, Leverkusenu... kome hoćeš... daš milijardu za transfere nećeš naći boljeg špica od Lewandowskog i boljeg golmana od Neuera. Naprosto i kad sve ne ide ta dvojica će svojim individualnim performansom navući pobjedu, milion puta viđeno u zadnjih par godina. Na apsolutno svakoj poziciji Bayern ima boljeg igrača nego Dortmund na korespendentoj poziciji da dovedeš 4 world class igrača Bayern će imati opet najmanje 7 boljih igrača (više od sedam ako su ta dvojica špic ili golman).

Šta hoćeš da dokažeš? Da je Dortmund kriv što nije bolji? Misliš da smo mi svi retardirani da takav koncept ne možemo razumjeti?

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 feb 2021, 23:21

@FRibac

Zna se ko je kriv, isti onaj ko bi bio zaslužan da se polučio uspjeh.

Koliko god su oko kadra odradili odličan posao toliko su zaribali sa trenerima. Razišli su se na ružan način sa Tetejcem, pa slijedi kratka neuspješna epizoda sa Boszom, onda su se nasukali na Stögera da bi Favre naposlijetku donio kakvu takvu stabilnost, nedovoljnu za veće domete. Nisu prepoznali trenutak da se na vrijeme otarase Favrea (koji je odradio svoju ulogu stabilizatora korektno) i potpišu Nagelsmanna i sad su se, nakon što su ih odbili Pochetino i ko zna ko još, odlučili na čekanje Rosea, što je dvostruki rulet.
Prvo, moraju premostit sezonu a drugo, pitanje jel takav stručnjak da je vrijedan ovog čekanja.

Nekako mi se čini da po pitanju trenera uprava vuče sve lošije i lošije poteze. Tetejac je bio zeznut karakter to stoji i ušao je u trokut sa Mislintatom, Bosz je isto bio razumljiv, pa i Stögera se može shvatit (dotle je imao dobru reputaciju), ali Favrea su trebali brže pročitat a sad su sa Terzinkom zakucali.

Ali dići će se oni, dokle god ima para ima se čime ispravit. Problem je kad presuši, onda se pacaš u cvajti jednu sezonu, pa drugu, pa treću...

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 06 feb 2021, 23:23

AmirBvB druze ponovo mrsiš zabe i babe , prihvati cinjenice i bice ti lakse , ja jesam prihvatio i zuto / crni voz na celu sa Watzke /Zorc pici dalje na pogresnom kolosijeku!! :rol:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.