FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nick
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nick » 04 jan 2011, 20:43

Omar500 je napisao/la:
nick je napisao/la:
zizinjo je napisao/la:Valjda je sada mnogima jasno zašto amar osim plaća igrače(redovno) i kakav on ima interes u tome. "ko će to uzeti većinu para od džekinog transfera, bekrićevog transfera, od evrope te cocalića i kerle koji su navodno otišli džaba i šta će od toga dobiti naš dragi željo...al zasad to naije bitno "bitno je da se ima kakav takav rezultat" a kad ga ne bude pitat ćemo se gdje odoše pare kao i prije 7-8 godina sa istim ovim ljudima na čelu kluba
25 igraca x 4000 plata redovna = 100 000 mjesecno troskova

spavanje, prevoz za 25 igraca ako ides na pripreme,hrana itd itd

opusti se covjece zar je normalno da da kupis igraca za 100 000 i da ga placas 10 000 a prihoda ako bude bice nemamo 50 edina pa da svake godine dobijes 2 miliona...

nego ti razmisli prije nego sto pocnes pljuvat izracunaj lijepo, odprilike rashode i prihode, mi svaki mjesec moramo uplatit 40 000 drzavi za dugove...
I skontaj da pored svih tih rashoda mi smo u plusu i to 2.8 miliona KM, koliko sam ja ukapirao. Nije malo :)

nisi nista u plusu bio do ovog sa dzekom, mozda na pozitivnoj nuli...ovo sam okvirno napiso jer imas najmanje 30 igraca na platnom spisku
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

legenda79
Kontakt:

Post Postao/la legenda79 » 04 jan 2011, 20:45

Omar500 je napisao/la:
nick je napisao/la:
zizinjo je napisao/la:Valjda je sada mnogima jasno zašto amar osim plaća igrače(redovno) i kakav on ima interes u tome. "ko će to uzeti većinu para od džekinog transfera, bekrićevog transfera, od evrope te cocalića i kerle koji su navodno otišli džaba i šta će od toga dobiti naš dragi željo...al zasad to naije bitno "bitno je da se ima kakav takav rezultat" a kad ga ne bude pitat ćemo se gdje odoše pare kao i prije 7-8 godina sa istim ovim ljudima na čelu kluba

opusti se covjece zar je normalno da da kupis igraca za 100 000 i da ga placas 10 000 a prihoda ako bude bice nemamo 50 edina pa da svake godine dobijes 2 miliona...

nego ti razmisli prije nego sto pocnes pljuvat izracunaj lijepo, odprilike rashode i prihode, mi svaki mjesec moramo uplatit 40 000 drzavi za dugove...
I skontaj da pored svih tih rashoda mi smo u plusu i to 2.8 miliona KM, koliko sam ja ukapirao. Nije malo :)
nisi ti to dobro ukapirao :),ali lijepo bi bilo da je tako ali to su prihodi za proslu godinu...!!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 04 jan 2011, 20:45

Omar500 je napisao/la:
nick je napisao/la:

Nismo mi u plusu, kako kažeš 2,8 miliona KM. To su samo prihodi, a ja mislim da su rashodi također bili toliki, ako ne i veći. Ma gdje bi nam bio kraj da smo toliko u plusu. Kada se godina završi na nuli, a izvrše se sve obaveze to je odlično. Možda ove godine budemo ostvarili plus i to prvenstveno zahvaljujući lovi od Džeke. Ako Bog da.
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u 04 jan 2011, 20:46, ukupno mijenjano 1 put.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 04 jan 2011, 20:46

Aha, znaci ono su prihodi bili, ali kada se uracunaju troskovi. Kontam...

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 04 jan 2011, 20:47

pile87 je napisao/la:Iskreno ja bih volio da se dio para investira tako sto cemo dovesti mladih i talentovanih igraca tako se pare mogu okrenuti a boga mi i nesto jos zaraditi na tome ovo je jedna dobra odskocna daska za tako nesto...
Ne dio para, nego najmanje polovicu. Pola na dugove...
Ne treba ni Vukelja, ni Jese, ni ne znam ti bilo ko. Cvrsto vezati Sehica, Viscu i sve ostale mlade igrace koji su u prvom timu il u oml.pogonu koji nesta obecavaju i na kojima bi se mogle zaraditi dobre pare. Dovesti jos nekoliko mladih igraca i to je to.
Sehicu ispuniti uslove koje trazi i za godinu prodati ga za milion. A takvog igraca prodati za milion je pusy smok :mrgreen: ako ne i vise. Samo sa takvom politikom kluba cemo biti bez premca u BiH

Ni marke potrositi na igrace starog kova, imamo ih dovoljno sad za sad u klubu..

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 04 jan 2011, 20:49

Strauss je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Iskreno ja bih volio da se dio para investira tako sto cemo dovesti mladih i talentovanih igraca tako se pare mogu okrenuti a boga mi i nesto jos zaraditi na tome ovo je jedna dobra odskocna daska za tako nesto...
Ne dio para, nego najmanje polovicu. Pola na dugove...
Ne treba ni Vukelja, ni Jese, ni ne znam ti bilo ko. Cvrsto vezati Sehica, Viscu i sve ostale mlade igrace koji su u prvom timu il u oml.pogonu koji nesta obecavaju i na kojima bi se mogle zaraditi dobre pare. Dovesti jos nekoliko mladih igraca i to je to.
Sehicu ispuniti uslove koje trazi i za godinu prodati ga za milion. A takvog igraca prodati za milion je pusy smok :mrgreen: ako ne i vise. Samo sa takvom politikom kluba cemo biti bez premca u BiH

Ni marke potrositi na igrace starog kova, imamo ih dovoljno sad za sad u klubu..
Najmanje na Šehi uzeti 600 000 eura. Najmanje, iako bi ga mogli prodati za troduplo veće pare da smo financijski stabilniji. Ali biće i to 8-)

otpravnik_vozova
Kontakt:

Post Postao/la otpravnik_vozova » 04 jan 2011, 21:32

Dino_TM je napisao/la:Sad se istrest za kakvog napadaca koji ce odmah igrati u prvom timu i koji ce nam svojim golovima pomoci u osvajanju duple krune. 8-)

Amar Osim:
"Imamo to što imamo"

Btw, napokon da se džekson "utopio" neka hvala Bogu! Za nas su stigla ljepša vremena od kako se "brko" vratio i na nama je samo da pratimo klub, idemo na tekme, uživamo i da bodrimo momke i kad ide i kad ne ide!

Željo je Željo, svi ostali su 0!
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!

Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 04 jan 2011, 21:57

Pa nije valjda da svaki od igraca ima platu od 4.000KM??? Sto se love od Dzeke tice ja sam da se vrati dug i onda ako bude viska nek se dovede koji igrac ili jedan dobar u napadu.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 04 jan 2011, 22:03

Btw, nadam se da ste primjetili da je Džeko ponovo u građanskom klubu! :D

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 04 jan 2011, 22:09

Ukoliko se realizuje transfer Džeke iz Wolfsburga u City bivši njegovi klubovi Željezničar i Teplice bi podijelili 5 posto od visine transfera što im pripada po osnovu naknade za solidarnost. Željezničaru bi pripalo 3.75 posto, a to bi u ovom slučaju iznosilo nešto preko 2 miliona KM. av.z :)

legenda79
Kontakt:

Post Postao/la legenda79 » 04 jan 2011, 22:15

A niko ne pise i ne razmislja o tome zasto je Olimpic prijavio da svoje premierligaske utakmice u sezoni 2011/2012 igra u hrasnici a Željeznicar na GRADSKOM stadionu Asim Ferhatović Hase...!!!! ;)

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 04 jan 2011, 22:30

legenda79 je napisao/la:A niko ne pise i ne razmislja o tome zasto je Olimpic prijavio da svoje premierligaske utakmice u sezoni 2011/2012 igra u hrasnici a Željeznicar na GRADSKOM stadionu Asim Ferhatović Hase...!!!! ;)
???

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 04 jan 2011, 22:30

Zuban polje ispod Trebevića
Rodi majka petnes’ pitarčića
Udario pitar sa svih strana
Polomi se od stative grana
Ali ne daj željovačka krvi
U plavih je Hadis mali
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 04 jan 2011, 22:32

legenda79 je napisao/la:A niko ne pise i ne razmislja o tome zasto je Olimpic prijavio da svoje premierligaske utakmice u sezoni 2011/2012 igra u hrasnici a Željeznicar na GRADSKOM stadionu Asim Ferhatović Hase...!!!! ;)
Pa svakako se odmotava i prica oko stadiona,normala je da igramo na kosevu za period izgradnje stadiona...naravno,ako gradnja bude ugovorena...u stvari je ta prica i najvaznija,dzeko je uvijek bio izvjestan i evo doslo je vrijeme tog transfera koji ce se vjerovatno desiti sada,i mi tu imamo mnogo da dobijemo...ali stadion je bar za mene prica broj jedan,i za mene najvaznija stvar koja bi se mogla desiti...tek tu bi dobili ogromne stvari,od sponzora,od euforije navijaca,veceg dolaska na stadion,sponzorstva,jer bi bili magnet sponzorima da se reklamiraju na takvom stadionu,kao svakako i zelja svakog igraca ove lige da igra u nasem dresu i na takvom stadionu a ne u selendrama i na livadama...evropa nas ceka,svasta nesto lijepo moze da se desi na 90.rodjendan....lagano cemo postati mi ekipa koja ce da bira,a ne da nas ucjenjuje svaki igrac...stvari lijezu na svoje mjesto...sada bi trebao marketing da eksplodira,da imamo nekog strucnog na tom mjestu i da konacno pokorimo trziste,da zanimanje bude svuda u BiH za nas,da smo brend,da smo trend...prilika koja se ne propusta ako se dobije stadion,plus Dzeko i novac od njega...imamo velike sanse za oboje...vidjecemo hocemo li biti mudri i podici se na nivo iznad ostalih
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 04 jan 2011, 22:34

Omar500 je napisao/la:
???
:?: :?: :?:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 04 jan 2011, 22:56

O čemu ti to! :o :o :o :o :o
Možda su prijavili ali na "plejki".......... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

slatkis86
Kontakt:

Post Postao/la slatkis86 » 04 jan 2011, 23:15

hmm to je logicno ;) plan je da se papiri dobiju za nekih 7 mjeseci tj pred pocetak sezone 2011-2012..nakon toga bi se vjerovatno radilo na dizajnu sto nebi trajalo vise od 6 mjeseci (mozda bi cak poceli i ranije ako bi bili 100% sigurni da ce stadion gradit))...teoretski gradnja bi mogla poceti na proljece 2012 :D u svakom slucaju ovo je pokusaj da se osiguraju u naprijed a ako nebude nista od stadiona moze se ponovo prijaviti grbavica

Dino_TM
Kontakt:

Post Postao/la Dino_TM » 04 jan 2011, 23:20

@boccacio vam je sve rekao ;)

arbitar
Kontakt:

Post Postao/la arbitar » 04 jan 2011, 23:25

slatkis86 je napisao/la:

hmm to je logicno ;) plan je da se papiri dobiju za nekih 7 mjeseci tj pred pocetak sezone 2011-2012..nakon toga bi se vjerovatno radilo na dizajnu sto nebi trajalo vise od 6 mjeseci...teoretski gradnja bi mogla poceti na proljece 2012 :D
nešto čisto sumnjam da možeš dobiti ikakve papire bez projekta :roll:

ako je informacija tačna onda to znači da se napreduje po pitanju stadiona, a to se da naslutiti i iz onoga što je pile danas rekao (doduše krije informacije ko zmija noge, neće da ih podijeli sa širokim narodnim masama :D)

moram priznati da će mi vrlo teško pasti da idem gore svake dvije sedmice da gledam tekmu, daleko brate, treba ti dvogled da vidiš igrača, a vjetar kad puhne, uhhh, al hajde podnio bih i teže stvari samo da napravimo taj stadiončić :)

ako ništa drugo vrijedi igrat i osvojiti još koju titulu na tom stadionu taman toliko da ih imamo više osvojenih na njemu nego komšije :)

slatkis86
Kontakt:

Post Postao/la slatkis86 » 04 jan 2011, 23:39

arbitar je napisao/la:
slatkis86 je napisao/la:

hmm to je logicno ;) plan je da se papiri dobiju za nekih 7 mjeseci tj pred pocetak sezone 2011-2012..nakon toga bi se vjerovatno radilo na dizajnu sto nebi trajalo vise od 6 mjeseci...teoretski gradnja bi mogla poceti na proljece 2012 :D
nešto čisto sumnjam da možeš dobiti ikakve papire bez projekta :roll:

ako je informacija tačna onda to znači da se napreduje po pitanju stadiona, a to se da naslutiti i iz onoga što je pile danas rekao (doduše krije informacije ko zmija noge, neće da ih podijeli sa širokim narodnim masama :D)

moram priznati da će mi vrlo teško pasti da idem gore svake dvije sedmice da gledam tekmu, daleko brate, treba ti dvogled da vidiš igrača, a vjetar kad puhne, uhhh, al hajde podnio bih i teže stvari samo da napravimo taj stadiončić :)

ako ništa drugo vrijedi igrat i osvojiti još koju titulu na tom stadionu taman toliko da ih imamo više osvojenih na njemu nego komšije :)
projekt grbavica nije samo maketa....mislim da vlast nece bas marit za vizuelni dio stadiona i hoce li biti staklu il ne(malo je glup primjer al nadam se da razumijes sto hocu da kazem)..njih zanima program finansiranja,povrsina koju ce zauzimat itd (sto ce se znati i bez makete jer arhitekte imaju vec gotov pocetni dio i onda ga nadogradjuju po zelji investitora,kluba itd) a vizuelni dio ce se vjerovatno pocet radit pri kraju dobijanja papira..

nikom nece biti drago da ide na ono ruglo od koseva al zeljo i mi navijaci smo izdrzali puno gorep pa cemo i to

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Levin i 33 gosta.