Arsenal - Chat - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Koje mjesto će Arsenal zauzeti na kraju sezone?

1.
13
22%
Prvo
10
17%
First
36
61%

Ukupno glasova: 59

AA23
Kontakt:

Re: Arsenal - Chat

Post Postao/la AA23 » 07 feb 2021, 19:57

Uf, reko bi neko da čovjek radi dobar posao.

Uzmi primjer Maitland-Nilesa.

Nemamo lijevog beka, trenutno, Tierney je dosta sklon povredama. Sead je otišao, zamjena se nije dovela, Cedric nije dobar na desnom beku, a da bude na lijevom, malo morgen. Da se vratim na Nilesa.

Nudili Wolvesi 25 miliona za njega, odbili, igrao Niles ko Ozil po pitanju minutaže, sad ga poslao na posudbu, ne kontam, mislim valjda sad kad nam treba taj neko ko može igrati umjesto Tierneya bar na kratko, zašto on ide na posudbu?

Guendouzija je otjerao svakako, Torreira nema budućnost ovdje, nisu po Artetinom ćejfu.

Napominjem, Emery je držao ovu ekipu u istoj/boljoj situaciji nego on sad. Imamo isti broj bodova u omjeru odigranih utakmica kao prošle sezone - imali smo tada tri trenera, tri perioda, Emeryeva propast, Ljungbergovo ulijetanje i Artetina pojava.

Zamisli kakav ti je učinak kad ne možeš ni to da nadyebeš u sezoni gdje konkurenti uopšte nisu konkurenti, jer su svi goli qrac, Mančester drugi na tabeli :lol:

Ja sam rekao, što prije završimo ovu epizodu, to bolje.

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 07 feb 2021, 19:58

Jackk je napisao/la:
07 feb 2021, 19:49
Pa nije Willian promašaj samo zato što je doveden nego što ga majmun sa klupe stavlja da igra skoro svaku utakmicu.
Nije Cedric kriv što igra lijevog beka nego onaj ko ga stavlja tamo da igra.
Ko je kriv što je Saliba otišao a ostao Luiz? Što je otišao Torreira a ostao ElNeny? Kad već pričamo o 'dobrim' transferima velikog maga Artete.

Donji dio tabele, uskoro pad još niže, nikakve igre niti sistema, ispao iz svih kupova, forsira panjeve ispred mladih momaka-DAJ MU NOVI UGOVOR :tokralju: :rol:
Pa to mu je najveca greska, sto je forsirao Williana al eto sutnuo ga je iz prve. Cedric je imao dobru partiju protiv Sotona i sve prevario tom utakmicom. Otkud ti znas sta je sa Salibom? Naglaseno milion put da je frajer imao privatne probleme, mozda se i zakacio sa Artetom, nemam pojma. I Torreira i Elneny su ****, ne trebaju nijedan bit u klubu, nadam se da ce sutnut i Elnenya prvom prilikom. Inace ako dovedes novog trenera, ovi igraci ce automatski proigrat jer su klasa svi do jednog. Samim tim sto je sutnuo onoliku panjevinu i sto ce ih sutnut jos vise na ljeto zasluzuje sansu po meni, jer jbte i kratkorocni solidni rezultati koji ce nas samo zavaravat.

Jackk
Kontakt:

Post Postao/la Jackk » 07 feb 2021, 20:09

Cedric je obična ****. To je igrač za Championshipa. Ko je planirao da mu Cedric bude rezervni lijevi bek? Ja?
Zadnje dvije utakmice smo izgubili ISKLJUČIVO zbog trenera koji ne vidi toliko očigledne stvari. Cedric, Luiz, Willian.

I ja bi prodao Mustafia i ostale panjeve. Kao da je trebalo biti genije da vidiš kakvi su to panjevi.

Daj nek nas sa Artetom makar kratkoročni rezultati zavaraju. Nek čovjek ode iz donjeg dijela tabele makar i neka se prestane brukati.
S' obzirom na raspored u narednom periodu, bit će brukanja na sve strane. Arteta jednostavno ne zna. Nekakva bjesomučna dodavanja bez ikakve konkretnosti, presing na protivničkoj polovici užasan, Aston Villa te sabije u tvojih 16..... PROCES!
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 07 feb 2021, 20:19

Utakmica protiv Wolvesa Arteti na dusu? Ti bi izbacio Luiza iz prve koji je prethodne dvije utakmice bio MOTM? Cedric je **** obicna, slazem se. Medjutim, lik je odigrao solidnu utakmicu protiv Sotona na lijevoj strani i vjerovalo se da moze koliko toliko bit zakrpa, pricas ko da je on inace prva opcija na lijevoj strani a ne zamjena na ionako tankoj poziciji.

To sto ti navodis u zadnjem paragrafu je Arsenal prije nove godine, zadnjih deset utakmica igramo dosta bolje kako je popravio kamaru gresaka iz onog mucnog perioda. Vjerovatno kasno da bi se sezona spasila al je lik popravio velik broj stvari od tog perioda.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 07 feb 2021, 20:39

Ozymandias je napisao/la:
07 feb 2021, 20:19
Utakmica protiv Wolvesa Arteti na dusu? Ti bi izbacio Luiza iz prve koji je prethodne dvije utakmice bio MOTM? Cedric je **** obicna, slazem se. Medjutim, lik je odigrao solidnu utakmicu protiv Sotona na lijevoj strani i vjerovalo se da moze koliko toliko bit zakrpa, pricas ko da je on inace prva opcija na lijevoj strani a ne zamjena na ionako tankoj poziciji.

To sto ti navodis u zadnjem paragrafu je Arsenal prije nove godine, zadnjih deset utakmica igramo dosta bolje kako je popravio kamaru gresaka iz onog mucnog perioda. Vjerovatno kasno da bi se sezona spasila al je lik popravio velik broj stvari od tog perioda.
Nije on popravio nista nego smo bili go Qrac i od onoga gore nije moglo, pa nas je par utakmica trebalo zavarati. Arsenalov je najveci problem sto svi igraci moraju odigrati skoro pa savrseno da bi uopste pobjedio, a ako dva tri igraca nisu na nivou gubis utakmicu bez obzira ko je protivnik, dakle ekipa i trenwr su za qrac. :kafa:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Jackk
Kontakt:

Post Postao/la Jackk » 07 feb 2021, 20:50

Naravno da bih izbacio Luiza. Luiz je smeće obično, par utakmica koje on odigra ne znači da treba igrati kao starter. Svaka budala zna kakve poteze zna uraditi David Luiz i koliko puta je koštao ekipe u kojima igra.
Ko je vjerovao da Cedric može igrati lijevo? Ja nisam sigurno. Ući sa jednim lijevim bekom do kraja sezone i probavati panja Cedrica lijevo može samo totalna neznalica.

Kojih zadnjih 10 kola? Kako smo odigrali protiv Ville? Jel Willian i tu igrao?
Arteta je obični smrad i neznalica, ova ekipa je top6 ekipa sa pravim trenerom a ne top15
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 07 feb 2021, 21:22

Covjek dvije utakmice zaredom bio najbolji igrac, logican potez da ga stavi u prvih 11, nije vidovita Dzemila da predvidi onakav cirkus. Utegao je odbranu, Partey i Gabriel koji su najbolji transferi u zadnjih par rokova su dovedeni tokom Artetinog boravka, skart otjeran, napredak u igri kako sedmice prolaze, dovoljno za mene da mu se pruzi sansa. Gledalo se da se dovede lijevi bek tokom januara al valjda nije bilo dovoljno dobre opcije. Vjerujem da namjerno hoce da se istrpi do ljeta kad ce se popunjavat pozicije ozbiljnim igracima, mislim da nije htio opet trazit neki januarski skart sto ce samo bezveze jest platu.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 07 feb 2021, 22:26

Kad je bio u onoj lošoj seriji, izvlačili se na mega-moćan prelazni rok.

Šta bi sa tim rokom? Riješili se onoga što se na ljeto trebalo riješiti, poslali se neki igrači na posudbe bez zamjene, lijevog beka nemamo.

Obećavali nam januarska pojačanja, te po Aouara u januaru, te po ovog, te po onoga.

Jedva su i Parteya uzeli, da su imalo mozga imali doveli bi ga na početku ljeta da se momak navikne na ligu, tempo i da ima pripreme kakve takve sa klubom, ovo sad igra svaku petu tekmu yebote.

Naguzi li nas Leeds, da ima stida dao bi ostavku sam, Wolvesi i Villa nas u oba meča uzeli i kući i u gostima, 10 poraza jarane, na 15 možemo izaći kako je krenulo, a Arsenal u eri PL nikad iza 12te pozicije nije završio.

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 07 feb 2021, 22:55

Pa za **** Buendiu bi morali iskesirat 40 miliona funti u januaru koji igra u u Championshipu, o igracima jace reputacije je bespotrebno i pricat. Nemas sta trazit neko magicno transfer rjesenje u januarskom roku.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 08 feb 2021, 02:47

Godinu je ovdje već i nije nametnuo nikakvu prepoznatljivu igru što se tiče Arsenala, i Burnley se može braniti i završiti na desetoj poziciji, jesu li to ambicije ovog kluba?

Na čemu se zasniva naša igra?

Jel treba Arteti dati ček pa da se igra menadžera ovdje, mislim to mogu dati dokazanom menadžeru, amateru kojem Willian učestvuje u svakoj tekmi, ne mogu. Izbaci Williana zbog footballing reasonsa yebo ti on mater kao što si Ozila izbacio, Willianu se ne živi a ne da bude igrač od neke koristi.

Svakim danom mi sve više svejedno, drago mi je kad nekog od rivala uzmemo ili ova djeca pokažu da ovaj klub nije umro, a za Artetu i Edua me boli qrac jer su obične amaterčine sa kojima ćemo dvije sezone izgubiti.

Jackk
Kontakt:

Post Postao/la Jackk » 08 feb 2021, 07:09

07 feb 2021, 21:22
Covjek dvije utakmice zaredom bio najbolji igrac, logican potez da ga stavi u prvih 11, nije vidovita Dzemila da predvidi onakav cirkus. Utegao je odbranu, Partey i Gabriel koji su najbolji transferi u zadnjih par rokova su dovedeni tokom Artetinog boravka, skart otjeran, napredak u igri kako sedmice prolaze, dovoljno za mene da mu se pruzi sansa. Gledalo se da se dovede lijevi bek tokom januara al valjda nije bilo dovoljno dobre opcije. Vjerujem da namjerno hoce da se istrpi do ljeta kad ce se popunjavat pozicije ozbiljnim igracima, mislim da nije htio opet trazit neki januarski skart sto ce samo bezveze jest platu.
Bola, koje dvije utakmice? Protiv Uniteda bio dobar? Pogledaj njegove reakcije kod mrtvih šansi za Cavania. Samo dragi Bog zna kako mi u toj utakmici nismo primili gol.
Ali to uopšte nije važno. Luiz je smeće i kiksara. Jednim potezom upropasti utakmicu. To je uradio milion puta ne samo u dresu Arsenala nego gdje god je igrao. Njegovo uključivanje u prvih 11 je potez totalnog amatera kakav Arteta jeste.
Gledalo da se dovede lijevi bek i shvatilo se da Cedric to može igrati. Čovjek koji ni na desnom beku ne zna a kamoli na lijevom. Ako već nisi mogao dovesti lijevog beka, prebaci nekog iz akademije, Joel Lopez je za Cedrica Roberto Carlos.

Opet pitam, koji napredak u igri? Dobili smo par utakmica protiv Njukasla, WBA, Brajtona, Sotona.. Od ove prve tri ekipe je teže izgubiti. Čim su došli imalo ozbiljniji protivnici, dobili smo po ušima. I dobijat ćemo sve dok je Arteta na klupi.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 08 feb 2021, 08:32

Lijepo, sve je više Arteta in kolega. :thumbup:
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 08 feb 2021, 09:14

Jackk je napisao/la:
08 feb 2021, 07:09
Bola, koje dvije utakmice? Protiv Uniteda bio dobar? Pogledaj njegove reakcije kod mrtvih šansi za Cavania. Samo dragi Bog zna kako mi u toj utakmici nismo primili gol.
Ali to uopšte nije važno. Luiz je smeće i kiksara. Jednim potezom upropasti utakmicu. To je uradio milion puta ne samo u dresu Arsenala nego gdje god je igrao. Njegovo uključivanje u prvih 11 je potez totalnog amatera kakav Arteta jeste.
Gledalo da se dovede lijevi bek i shvatilo se da Cedric to može igrati. Čovjek koji ni na desnom beku ne zna a kamoli na lijevom. Ako već nisi mogao dovesti lijevog beka, prebaci nekog iz akademije, Joel Lopez je za Cedrica Roberto Carlos.

Opet pitam, koji napredak u igri? Dobili smo par utakmica protiv Njukasla, WBA, Brajtona, Sotona.. Od ove prve tri ekipe je teže izgubiti. Čim su došli imalo ozbiljniji protivnici, dobili smo po ušima. I dobijat ćemo sve dok je Arteta na klupi.
Pa svi statsi pokazuju napredak u igri kako sezona odmice, ti eto mjeri Artetu po prvom dijelu sezone ako hoces, ako si gledao utakmice nakon sutanja Williana iz prve i ubacivanja ESR-a u prvu i ne vidis napredak, onda jbg jarane. Luiz ne bi vjerovatno ni dobio sansu da Gabriel nije bio odsutan zbog povrede, bio je hrdjav u kupu i ocito nespreman za full utakmicu, i sa te strane je logican izbor Luiz bio. Zadnje dvije utakmice smo izgubili na individualne i sudijske greske a i tu se vidio napredak u igri u odnosu na onaj crni niz.

Ne kazem da je vrhunski trener, daleko od toga, lik je rookie u trenerskom poslu, ali vecinu stvari za koje ga pljujete su zesce nebuloze. Najveca greska koju mu ni ja necu halalit je zrtvovanje Pepea za brazilskog Viscu. Transfer politiku je tesko sudit zbog korona situacije i svega al opet je odradio ekstra posao, doveo dva odlicna igraca i rijesio se skarta sto se skupljao bezveze godinama. Raspravljat o izboru igraca je ionako bezveze samo od sebe kad ne znamo sta se desava iza zavjesa, znaci vidimo 1% posto onog sto vide ljudi u klubu.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 08 feb 2021, 09:35

bega_afc je napisao/la:
08 feb 2021, 08:32
Lijepo, sve je više Arteta in kolega. :thumbup:
Ubaci ga u grupu.
Pld W D L
38 26 12 0

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 08 feb 2021, 11:05

Elitni napredak, Willian najvise asistencija i dalje ima :lol:

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 08 feb 2021, 11:24

Nije elitni al je napredak, medjutim kako ces znat kad pratis utakmice preko rezultata.

Jackk
Kontakt:

Post Postao/la Jackk » 08 feb 2021, 11:42

08 feb 2021, 09:14
Jackk je napisao/la:
08 feb 2021, 07:09

Pa svi statsi pokazuju napredak u igri kako sezona odmice, ti eto mjeri Artetu po prvom dijelu sezone ako hoces, ako si gledao utakmice nakon sutanja Williana iz prve i ubacivanja ESR-a u prvu i ne vidis napredak, onda jbg jarane. Luiz ne bi vjerovatno ni dobio sansu da Gabriel nije bio odsutan zbog povrede, bio je hrdjav u kupu i ocito nespreman za full utakmicu, i sa te strane je logican izbor Luiz bio. Zadnje dvije utakmice smo izgubili na individualne i sudijske greske a i tu se vidio napredak u igri u odnosu na onaj crni niz.

Ne kazem da je vrhunski trener, daleko od toga, lik je rookie u trenerskom poslu, ali vecinu stvari za koje ga pljujete su zesce nebuloze. Najveca greska koju mu ni ja necu halalit je zrtvovanje Pepea za brazilskog Viscu. Transfer politiku je tesko sudit zbog korona situacije i svega al opet je odradio ekstra posao, doveo dva odlicna igraca i rijesio se skarta sto se skupljao bezveze godinama. Raspravljat o izboru igraca je ionako bezveze samo od sebe kad ne znamo sta se desava iza zavjesa, znaci vidimo 1% posto onog sto vide ljudi u klubu.
Pa daj statisitku koja pokazuje napredak u igri? Ili na tabeli? Bilo šta? Imamo više odigranih utakmica od većine timova koji su ispod nas tabeli i samo zbog toga smo deseti. O broju postignutih golova ne treba ni trošiti riječi, ekipa operisana od napadačke igre. Ovako je Stoke u vakat igrao.
Ne gledam ja utakmice jel mi možeš objasniti koliko prilika smo stvorili protiv Aston Ville u subotu?
Ako već napredujemo jel.

Vi ste deluded. Pobjede protiv gore nabrojanih ekipa nisu napredak nego jednostavno individualni kvalitet par igrača koji je na daleko višem levelu od WBA, Njukasla i sličnih pub timova.
Kad je trebalo pokazati malo taktičkog znanja na visoki presing Aston Ville, kako smo odigrali? Katastrofalno. Ako je to taj napredak, onda se slažem, napredujemo :rol:

Za koje stvari nije kriv? Ko je kriv što smo mid table ekipa i što ćemo vjerovatno završiti u donjem dijelu tabele?
Koga treba da pljujem za to ako ne trenera? Parteya i Pepea? Ili Xhaku?

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 08 feb 2021, 12:33

Pa evo da ne budem kreten sad, imamo najmanje primljenih golova uz City u ligi.

Dobro, sve to stoji. Ali kaskamo u drugim poljima debelo za ostalima, srozale su nam se ambicije i baca nam se šuplja kako je svako nedovoljno dobar, da bi se opravdao Arteta.

Ti ako si trener, ti od onog što imaš izvlačiš maksimum. On ne izvlači maksimum, ako je maksimum deseto mjesto i porazi od ekipa koje su u prosjeku desete, onda se mi ne razumijemo.

Kažem ti, Willian igra svaku tekmu, Nketija je odigrao bruku utakmica, Auba djeluje kao istrošeni špic, jel samo njegova krivica, ili mi ne znamo prići golu što automatski njemu kao specifičnom tipu igrača ne odgovara.

Neću da ga pravdam, ali kad je kod Emerya taj isti Auba zabijao, kod Wengera, sad jednostavno nije isti lik. Nije na njemu sva krivica hiljadu posto.

Uostalom svako ima svoje mišljenje, mene nervira što Jack kaže, zaludio je dosta navijača i prodaje maglu, o nekom napretku, koji nije očigledan ni evidentan.

Ja znam da Arsenal ima velike ambicije, to jeste trebalo bi da ima, ne da molimo Boga da Leeds i Palace odrade remi da nas ne predju na toj desetoj poziciji.

Neću nikad prihvatiti da je ovo maksimum za klub poput Arsenala, jer jednostavno nije, imamo dovoljno kvaliteta za top6 pričali vi šta god želite. Sve dok to ne ispuni, on za mene nije trener koji treba da vodi ekipu.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 08 feb 2021, 13:14

🗣 Former Premier League referee Dermot Gallagher on the last man challenge which was given as a yellow card despite calls for a red: “I'm not sure if it is a foul on the Villa player, to be honest, I think Saka fouls Konsa.”

Jesmo mi yebani braco :urnebes:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 08 feb 2021, 18:09

Chris Wheatley

Understand that Thomas Partey's injury is not serious and he could be back for Sunday's match against Leeds. #AFC
Pld W D L
38 26 12 0

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.