Normalno da je lakse reci nego li uciniti.Potrebna je strasna disciplina da ne pomazes na njemu, a citav zivot ucis kako treba pomoci u odbrani.Clutch je napisao/la: ↑09 feb 2021, 22:01Tako je. Kao neko ko je pogledao pa mislim svaku Simmonsovu utakmicu, skauting report je da ga pustiš da igra 1 na 1. Naravno to nije uvijek jednostavno za učiniti, s obzirom na pritisak pod koji stavlja odbranu, a posebno kada ima vrhunski spacing oko sebe, te da mu hook shot postaje dobar "go-to" potez u tim 1 na 1 situacijama, ali konceptualno ići s idejom "nepomaganja" je na duge staze puno bolji način s obzirom da njegovim tempom i playmakingom uvodi u ritam kompletnu ekipu a onda se svakoj odbrani umanjuje utjecaj.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑09 feb 2021, 21:25Ovo je jasno vidljivo svakome ko je pogledao ijednu tekmu PHI.Lik je ogroman, brz, atletican i kad napada obruc imas tendenciju da pomognes, a onda on sjajnim pregledom igre asistira suterima koji obicno budu potpuno sami.
Rjesenje je jednostavno...Ili ces ga pustiti da igra fakticki u reketu 1 na 1 sa defanzivcem, kako bi ostao na suterima ili ces pomogati i biti na milosti i nemilosti tih sutera.
Ja bih birao 1.opciju, jer mislim da Ben nije igrac koji ce se mentalno spremiti da zabija 30p.U njegovoj prirodi je da razigrava, tako da ce ovo biti testirano u POu, siguran sam.
Iskusan trener ce vjerovatno mixati obje opcije i prilagodjavati se situaciji sa stanjem na terenu.
Mada moram ponoviti, lakše rečeno nego učinjeno, posebno jer pod Riversom Simmons igra sve ono što on jeste. Uzima najmanje šuteva u karijeri, manje od 10 po utakmici, te uživa potpunu rasterećnost u scorerskom smislu, i to mu izuzetno godi jer radi bukvalno sve ostalo i odlično se pronalazi u tome jer znamo kakav je all-rounder. Mada mislim da će ta agresivnost ipak da se poveća kako sezona bude odmicala. Veliki razlog manjeg broja uzetih šuteva su i minute s Howardom, jer historijski gledano Simmons je u tim minutama kada nema Embiida uvijek imao spacing na C te bio ultra agresivan u tim petorkama, dok ove godine to nije u stanju s obzirom da Howard ne širi parket. Rivers je Simmons-Howard minute zbog toga skoro pa potpuno eliminisao, često gledamo full bench petorku, a zadnju tekmu kada Embiid nije nastupao, startao je Bradley a Howard ulazio s klupe. Zato bih volio Bjelicu ili nekog stretch visokog koji bi donio tu mogućnost niske petorke, možda i sa Simmonsom na C defanzivno s obzirom da ove sezone odlično brani i visoke igrače u postu, te mislim da bi te petorke mogle "preživjeti" defanzivno a ofanzivno bi bile izuzetno opasne.
Druga stvar, tesko je donijeti takve odluke i kad je igra u tranziciji u pitanju, a moras donijeti odluku u sekundi.Timovi moraju biti jako uigrani defanzivno.