FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Zar se ne bi islo po projektu od Stozica ? Ako bi, onda ne bi trebao neki poseban posao da se radi, samo malo dotjerivanje ovog projekta.
trebalo bi...uzeli bi osnovni dio tog stadiona ( DNK tog stadiona) i onda bi se na osnovu njega nadogradio nas (po zeljama naseg kluba i naravno od kolicine novca)..uglavnom nece bit isti kao u stozicama al ce imat slicnosti s njimDino_TM je napisao/la:Zar se ne bi islo po projektu od Stozica ? Ako bi, onda ne bi trebao neki poseban posao da se radi, samo malo dotjerivanje ovog projekta.
To je ono sto ce i meni najteze pasti gledanje utakmice na onom lavoru i nije neki dozivljaj sve mi je daleko i sto je najgore to bi moglo potrajati cijelu sezonu, nekako mi se cini da ne bi ni isao na utakmice ma koliko mi to tesko palo...arbitar je napisao/la:
moram priznati da će mi vrlo teško pasti da idem gore svake dvije sedmice da gledam tekmu, daleko brate, treba ti dvogled da vidiš igrača, a vjetar kad puhne, uhhh, al hajde podnio bih i teže stvari samo da napravimo taj stadiončić
ako ništa drugo vrijedi igrat i osvojiti još koju titulu na tom stadionu taman toliko da ih imamo više osvojenih na njemu nego komšije
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
lemi_kitao
- Kontakt:
Džekin transfer u Englesku nije samo dobar iz aspekta navijača Želje, jer ćemo dobiti prijeko potreban keš, treba spomenuti da je dobar za ugled čitave države, reprezentacije i da možda nekim drugim igračima svojim igrama može pomoći da se probiju u Premiership...želim mu što manje ozljeda, puno igranja i mnogo golova...
Ono što sam nedavno napisao da nam Jamak (ako je uopšte došao) neće (ili ne možda odmah) pretstavljati pojačanje jer mu je potrebna adaptacija i navikavanje na ekipu, potvrdio je Amar u izjavama za Oslobođenje...(iako će nekih pojačanja vjerovatno biti) i na neki način indirektno okrenuo priču u pravcu da se Željo mora više oslanjati na svoju školu školu u situaciji u kojoj nemaju puno izbora (prije svega finansijskog) iako se namiču solidne svote novca...
Ako krenu u tom pravcu (Uprava i Amar), sve više pružanju šansi mladim igračima, jako mi je drago i nadam se najboljem...
A stadion...opet sam mišljenja da ćemo još jedan duži period gledati tekme sa onakvih tribina...neko spominje sponzore i posjetu i ulaganja, recimo jedan Hajduk ima stadion među najljepšima u Evropi (po mom mišljenju), ali se ne hvale nekim jakim sponzorskim ugovorima (koliko ja znam) i niti imaju neku značajnu posjetu, a uz Dubrovnik su centar Dalmacije...za stadion će biti potrebno "napuniti" dosta džepova i zadovoljiti mnogo interesa, nadam se da će se to desiti što prije...
Ono što sam nedavno napisao da nam Jamak (ako je uopšte došao) neće (ili ne možda odmah) pretstavljati pojačanje jer mu je potrebna adaptacija i navikavanje na ekipu, potvrdio je Amar u izjavama za Oslobođenje...(iako će nekih pojačanja vjerovatno biti) i na neki način indirektno okrenuo priču u pravcu da se Željo mora više oslanjati na svoju školu školu u situaciji u kojoj nemaju puno izbora (prije svega finansijskog) iako se namiču solidne svote novca...
Ako krenu u tom pravcu (Uprava i Amar), sve više pružanju šansi mladim igračima, jako mi je drago i nadam se najboljem...
A stadion...opet sam mišljenja da ćemo još jedan duži period gledati tekme sa onakvih tribina...neko spominje sponzore i posjetu i ulaganja, recimo jedan Hajduk ima stadion među najljepšima u Evropi (po mom mišljenju), ali se ne hvale nekim jakim sponzorskim ugovorima (koliko ja znam) i niti imaju neku značajnu posjetu, a uz Dubrovnik su centar Dalmacije...za stadion će biti potrebno "napuniti" dosta džepova i zadovoljiti mnogo interesa, nadam se da će se to desiti što prije...
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu, niko se ne žali da mu je fali.
Pa ne moze brate moj tek tako. Svaki stadion je prica za sebe. Kao prvo kod nas se spominje prica o garazi ispod stadiona plus sto bi nas stadion bio barem za nekih 60% a mozda i za 100% veci. Stozice ako se ne varam imaju 16 hiljada sjedecih mjesta a kod nas se barata cifrom od 25 do 30.000 sjedecih mjesta. Samo za stadion od 25.000 sjedecih mjesta potrosi se oko 1.200 do 1.400 tona celika eh sad dodaj garazu ispod itd.. mislim da me razumijes nece to tek tako ici. Znaci poseban projekat se mora napravit.Dino_TM je napisao/la:Zar se ne bi islo po projektu od Stozica ? Ako bi, onda ne bi trebao neki poseban posao da se radi, samo malo dotjerivanje ovog projekta.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Pitanje sa stadionom, po meni, najbitnije je, kako će se održavati takav kompleks, jer ce ogromne pare biti potrebne da se održi. Za održavanje, klub se mora osloniti na gledaoce, tj. stadion mora biti pun. Olimpija se danas suocava sa takvim problemom, jer imaju veoma nisku posjetu. Nadam se da ce kod nas biti puno bolja situacija...
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
Kad se pravi takav stadion, glavna stvar je samoodrživost.. Rentanje poslovnih prostora, garaza, hotela, restorana, ma svega moguceg.. I naravno tu jos dodas navijace.. Bice to ok, ne ulaze se tolika lova bez da nije uradjeno milion studija isplativosti..
Ma samo nek prave.
Ma samo nek prave.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
Nemozes ti porediti, Olimpik i Zeljeznicar, Olimpik je klub koji je nastao prije nekoliko godina i nema nikakvu historiju, dok je Zeljeznicar uz Sarajevo najveci klub u drzavi i ima historiju koja traje 90 godina, nego posto ne pratim u zadnje vrijeme desavanja nemam vremena, imali kakvih pojacanja spekulacija, i koliko posto ide nama ako Edin ode u City?Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Pitanje sa stadionom, po meni, najbitnije je, kako će se održavati takav kompleks, jer ce ogromne pare biti potrebne da se održi. Za održavanje, klub se mora osloniti na gledaoce, tj. stadion mora biti pun. Olimpija se danas suocava sa takvim problemom, jer imaju veoma nisku posjetu. Nadam se da ce kod nas biti puno bolja situacija...
covjek prica o olimpiji iz ljubljane a ne o olimpikuFC BAYERN je napisao/la:Nemozes ti porediti, Olimpik i Zeljeznicar, Olimpik je klub koji je nastao prije nekoliko godina i nema nikakvu historiju, dok je Zeljeznicar uz Sarajevo najveci klub u drzavi i ima historiju koja traje 90 godina, nego posto ne pratim u zadnje vrijeme desavanja nemam vremena, imali kakvih pojacanja spekulacija, i koliko posto ide nama ako Edin ode u City?Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Pitanje sa stadionom, po meni, najbitnije je, kako će se održavati takav kompleks, jer ce ogromne pare biti potrebne da se održi. Za održavanje, klub se mora osloniti na gledaoce, tj. stadion mora biti pun. Olimpija se danas suocava sa takvim problemom, jer imaju veoma nisku posjetu. Nadam se da ce kod nas biti puno bolja situacija...
Ja vjerujem da bi sa novim stadionom i prihodom od iznajmljivanja poslovnih prostora, kojih ce vjerovatno biti mnogo vise i bice mnogo skuplji nego danas, mogli pokriti troskove odrzavanja stadiona.Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Pitanje sa stadionom, po meni, najbitnije je, kako će se održavati takav kompleks, jer ce ogromne pare biti potrebne da se održi. Za održavanje, klub se mora osloniti na gledaoce, tj. stadion mora biti pun. Olimpija se danas suocava sa takvim problemom, jer imaju veoma nisku posjetu. Nadam se da ce kod nas biti puno bolja situacija...
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.
haha u sta ja gledam ccc
Ali opet mislim da bi publike bilo, pogotovo ukoliko bi pruzali dobre igre.
- samir_tm87
- Kontakt:
lako je naci cistacice
samo da se oce izgradit aBd stadiona jos ni nema vi bi o cistacicama 
Meni vala pravo drago jutros sto ce Zeljo uzeti ovu lovu od transfera Dzeke 
Mali dio ali covjeka veseli.
Mali dio ali covjeka veseli.
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Avaz: Roberto Mančini potvrdio dogovor s Volfsburgom
http://img535.imageshack.us/img535/822/avazb.png
http://img535.imageshack.us/img535/822/avazb.png
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Eventulnim potpisom Džeke za City Željo bi trebao inkasirati nešto preko 2 miliona KM. To je cifra kojoj se trebaju svi naklonjeni plavoj boji radovati. Koliko će Željo dobiti, znaće se u cent, kada se objelodani cjelokupan transfer. Zašto sam napisao, kada se objelodani cjelokupan transfer? Zato što je u velikim klubovima sve transparentno. Tačno se zna, koliko koji igrač ima platu, premiju, određene beneficije, eventualne kazne za igrače zbog nezalaganje, kolika su primanja čovjeka koji prodaje ulaznice, plata čistačice, masera itd...itd... Na kraju fiskalne godine svaki klub podnese finansijski izvještaj sa jasno preciziranim prihodima i rashodima u toj godini, kao i cjekoupno finansijsko stanje u klubu. Znači sve je javno, transparentno. Koliko su rashodi veći od prihoda ili obrnuto to se objasni zbog čega je to sve tako i šta je uticalo na činjenično stanje. Volio bih i da naš Željo počne tako razmišljati i potpuno javno iznositi sve finansijske činjenice, da ubuduće ne bi dolazilo do eventualnih "lomova" u klubu, recimo kao kod komšija u zadnje vrijeme. Koliko sam shvatio Žuju u njegovim javnim istupima Željo je dužan oko 1.700 000,00 KM. Iako bih volio da je cifru precizirao u 1 KM. To bi imalo višestruke koristi za sve koji vole Želju, jer u takvoj situaciji ne bi dolazilo do raznih manipulacija ciframa i spominjanja duga od strane nekih forumaša u iznosu od 3.000 000,00 KM. Samo koegzistentnom i preciznom politikom Željo može bolje i više i primjenjivanjem načina rada koji objelodanjuje sve u 1kM, možemo krupnim koracima u Evropu. Počeo sam sa "eventualnom Džekinom lovom od transfera", pa bih tako i završio. Ukoliko je Željo dužan 1.700 000,00 KM, volio bih da se taj cjelokupan dug sanira od "Džekine love", a po planovima za tekuću kalendarsku godinu prihodi bi nam trebali biti, po Žujinim riječima, oko 3.200 000, 00 KM, što bi sa prilivom "Džekine love", bilo sasvim ostvarivo. Cijelo vrije u tekstu sam stavljao pod navodnike Džekina lova, iako bi bilo ispravno Željina lova, jer je Željo jednim dijelom zaslužan što se Džeko razvio u jednog od najboljih fudbalera današnjice. Željo je šampion i to treba stalno dokazivati na svim poljima.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Bilo bi predobro vratiti ovaj dug 1,3 miliona prema poreznoj, jer bi so znatno vise para dobivali za igrace, evo da nismo imali dugova kad smo prodavali Bekrica mogli smo uzeti minimalno 1 milion ...
osjecam primarno eure u zraku mada ako malo bolje pomirisem ima tu i funti i maraka

A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..
i poundsa.nermin_TM je napisao/la:osjecam primarno eure u zraku mada ako malo bolje pomirisem ima tu i funti i maraka![]()
![]()
Ja nekako hocu da vjerujem,posto je ovaj transfer kad-tad bio izvjestan,da nasa uprava ima tacne planove vezano za novac koji ce dobiti...ako nemaju ,onda je to sve divlje i dalje...imali su dovoljno vremena da isplaniraju gdje i kako taj novac iskoristiti...Amar je vec nagovjestio da nece biti posebnih igrackih promjena i nece se trositi pare na pojacanja...ko zna kako ce razmisljati na pocetku sljedece sezone,ako udjemo u evropu,a vjerujem da hocemo...osim poreza,gdje dugujemo koliko dugujemo i ostalim duznicima smo blizu pola miliona duzni,tako bar u klubu kazu,mislim da je racunica da to nivelisu od eventualne prodaje Sehica,i tu smo na nuli,ostaje porez...kako ce oni to sanirati,to je njihova stvar,garant imaju plan,bitno je svakako obezbijediti plate da budu redovne svima,tu ce puno pomoci love od evrope i od Mepasa koji je sponzor i koji ce sigurno ako izadjemo u evropu dobro pojacati ugovor jer ce imati interesa,ako u medjuvremenu ne nadjemo boljeg i jaceg sponzora...u svakom slucaju,trebalo bi da ostane love pored saniranja dugova,i to je odlicna stvar...da li ce lova od dzeke ici u sanaciju dugova,to se ne zna,kakvi su planovi,samo nagadjamo,ali vjerujem da nasa uprava vec ima plan za ovu lovu...stanic,sehic,visca su potencijalna lova klubu isto tako,kad tad ce i Stilic doci na red,bilo bi dobro sto prije jer je jos uvijek mladji od 23 godine,bar mislim da jeste,mozda se varam...finansijski bi se trebali jako pribliziti Sirokom,i onda smo definitivno stabilan klub,samo da ne bude previse lopovluka...polako jacati iz godine u godinu i samo da malo budemo imali vise srece u evropi i da prodjemo poneko kolo,gdje je lova,tv prava i ponovo naglasavam sponzori
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Razumijem te, ali Slovenci su rekli da bi stadion licio na onaj njihov tako da ne bi trebalo neko posebno osmisljavanje izgleda jer vec ima nesto od cega bi se moglo poceti. Samo na papiru povecati to sto se treba i dodati te neke pratece objekte.zeljocity je napisao/la:Pa ne moze brate moj tek tako. Svaki stadion je prica za sebe. Kao prvo kod nas se spominje prica o garazi ispod stadiona plus sto bi nas stadion bio barem za nekih 60% a mozda i za 100% veci. Stozice ako se ne varam imaju 16 hiljada sjedecih mjesta a kod nas se barata cifrom od 25 do 30.000 sjedecih mjesta. Samo za stadion od 25.000 sjedecih mjesta potrosi se oko 1.200 do 1.400 tona celika eh sad dodaj garazu ispod itd.. mislim da me razumijes nece to tek tako ici. Znaci poseban projekat se mora napravit.Dino_TM je napisao/la:Zar se ne bi islo po projektu od Stozica ? Ako bi, onda ne bi trebao neki poseban posao da se radi, samo malo dotjerivanje ovog projekta.