U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

RoninX
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la RoninX » 10 feb 2021, 09:05

momak je Gazija :salut:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 feb 2021, 12:17

Vidim ovaj Jovic iz Partizana sto je igrao za nase mlade kadete podnio zahtjev za promjenu drzavljanstva i zelja mu je da igra za Srbiju, uz klasicnu zahvalu igranja za BiH i ukazivanju povjerenja.
Oa j3bo vam ja mater prevrtljivu, kojeg vraga igras za mladje kategorije reprezentacije koju nije da ne volis, nego je mrzis, prezires i zelis jos sve najgore u dubini svog usranog srca? Ako je izgovor napredak u karijeri i da se cuje za tebe te proda, onda si samo jos vece gov.no i karakter nula, prevrtljivac koji bi sutra ledja olrenuo i voljenog drugoj zemlji zarad svog licnog interesa koji u vecini slucajeva bude mizeran, nistavan.

Ne govorim ovo samo za ovo govance Jovica (il kako vec bijase), nego za sve silne srpsko-hrvatske pacenike i mrzitelje BiH. Zato bih najvise volio da krovna kuca fudbala zabrani promjenu sportskog drzavljanstva da igrac igra za drugu reprezentaciju ukoliko je igrao za mladje kategorije jedne reprezentacije. Ili da se ogranici na broj utakmica nakon kojih ne moze promijeniti sportsko drzavljanstvo gdje bi u startu vidio da li igrac kalkulise i premislja se da li i dalje zeli igrati za tu repkj.

Ma marš ba.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Shogun
Kontakt:

Post Postao/la Shogun » 10 feb 2021, 12:31

Beduin je napisao/la:
10 feb 2021, 12:17
Vidim ovaj Jovic iz Partizana sto je igrao za nase mlade kadete podnio zahtjev za promjenu drzavljanstva i zelja mu je da igra za Srbiju, uz klasicnu zahvalu igranja za BiH i ukazivanju povjerenja.
Oa j3bo vam ja mater prevrtljivu, kojeg vraga igras za mladje kategorije reprezentacije koju nije da ne volis, nego je mrzis, prezires i zelis jos sve najgore u dubini svog usranog srca? Ako je izgovor napredak u karijeri i da se cuje za tebe te proda, onda si samo jos vece gov.no i karakter nula, prevrtljivac koji bi sutra ledja olrenuo i voljenog drugoj zemlji zarad svog licnog interesa koji u vecini slucajeva bude mizeran, nistavan.

Ne govorim ovo samo za ovo govance Jovica (il kako vec bijase), nego za sve silne srpsko-hrvatske pacenike i mrzitelje BiH. Zato bih najvise volio da krovna kuca fudbala zabrani promjenu sportskog drzavljanstva da igrac igra za drugu reprezentaciju ukoliko je igrao za mladje kategorije jedne reprezentacije. Ili da se ogranici na broj utakmica nakon kojih ne moze promijeniti sportsko drzavljanstvo gdje bi u startu vidio da li igrac kalkulise i premislja se da li i dalje zeli igrati za tu repkj.

Ma marš ba.
Vecina Srba su teski nacionalisti i mitomani, cast izuzecima. Zato uopste ne treba glavu razbijati oko toga hoce li igrati za BiH ili ne. Hoce, super. Nece, sretno. Ne podrzavam to da treba zabraniti mijenjanje reprezentacije u mladim kategorijama. Zadnje sto zelim ja da neki momci igraju preko k.urca zbog neke zabrane. Dok se ne promjeni kucni odgoj kod Srba i Hrvata imaces jos milion ovakvih primjera. Uvijek ce biti djece koja ce rado igrati za ovu reprezentaciju i za njih cemo navijati. A ovim ostalim sretno kod susjeda.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 feb 2021, 12:39

Upravo zato bih i volio te zabrane pa neka u startu promisle zele li igrati za BiH ili ne. Ovako uzimaju mjesto nekom momku koji bi igrap srcem, cak i nedostatke nadomjestio zeljom i zalaganjem.
Frustriraju me vise ovi silni promjeri j3benih prelivoda o mrzitelja moje drzave.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 feb 2021, 12:55

Kojim ****.vim srecem i zalaganjem?
Što srcem i zalaganjem ne izbore EL sa klubovima, što srcem i zalaganjem ne naprave karijeru barem u Holandiji, Portugalu?
Što neko tim srčanim ne naredi da prestanu cuclat šišu, hodat po kafanama i počnu trenirat profesionalno?
Nego može li se nekako i zakonski uredit da samo domaći amateri mogu igrat u reprezentaciji. Najobičnija patriotska demagogija, sitni interesi menadžera, klubova i provincijskih navijača.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 10 feb 2021, 12:58, ukupno mijenjano 2 puta.

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 10 feb 2021, 12:55

Meni je samo fascinantno da 90% onih koji odbiju BiH/prestanu igrati za BiH radi druge reprezentacije ne ostvare ništa u svojoj karijeri ili bar ni blizu onoliko koliko se od njih očekivalo, a igrači se opet igraju i vjeruju da će biti u ovih 10%. :mrgreen: Halilović, Tanković, Simić, Nikola Sarić, Vejinović, Denni Avdić, Pavelić, Delač, Bodul, Ivan Krstanović, Šimunović, Vučkić, Damir Šovšić, Hrgota... Nabrojte još neke ako sam koga izostavio. :D

OnakoBa
Kontakt:

Post Postao/la OnakoBa » 10 feb 2021, 16:58

TopRemove je napisao/la:
10 feb 2021, 12:55
Meni je samo fascinantno da 90% onih koji odbiju BiH/prestanu igrati za BiH radi druge reprezentacije ne ostvare ništa u svojoj karijeri ili bar ni blizu onoliko koliko se od njih očekivalo, a igrači se opet igraju i vjeruju da će biti u ovih 10%. :mrgreen: Halilović, Tanković, Simić, Nikola Sarić, Vejinović, Denni Avdić, Pavelić, Delač, Bodul, Ivan Krstanović, Šimunović, Vučkić, Damir Šovšić, Hrgota... Nabrojte još neke ako sam koga izostavio. :D
Fino ih nabroja, svaka čast
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 10 feb 2021, 17:52

Beduin je napisao/la:
10 feb 2021, 12:17

Ma marš ba.

95% Hrvata i bosanskih Srba razmisljaju isto kao Jovic. Meni je veci problem kad se "vracaju" nazad kao Sanicanin. Da je dobio sansu da igra za Srbiju, sa tenkom ga ne bi mogao natjerati da igra za BH, ali kad je vidio da od toga nema nista onda lik preko noci voli BH vise od zivota :wtf:

Uzimaju mjesta nasim mladim fudbalerima koji stvarno vole drzavni dres, dok svako normalan zna zasto igraju za BH. Najjaci su mi onda takozvani navijaci koji mu odreda cestitaju i zele srecu, dobrodoslica je tu i tako to :lolno:

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 10 feb 2021, 17:54

Taj problem je posebno izrazen u rukometnoj reprezentaciji, sve sto je skarta i parmaka iz Srbije i Hrvatske vrati se kod nas, jer nas vole i ginu za drzavni dres :bih:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 feb 2021, 18:35

retromoos je napisao/la:
10 feb 2021, 17:52
95% Hrvata i bosanskih Srba razmisljaju isto kao Jovic. Meni je veci problem kad se "vracaju" nazad kao Sanicanin. Da je dobio sansu da igra za Srbiju, sa tenkom ga ne bi mogao natjerati da igra za BH, ali kad je vidio da od toga nema nista onda lik preko noci voli BH vise od zivota :wtf:

Uzimaju mjesta nasim mladim fudbalerima koji stvarno vole drzavni dres, dok svako normalan zna zasto igraju za BH. Najjaci su mi onda takozvani navijaci koji mu odreda cestitaju i zele srecu, dobrodoslica je tu i tako to :lolno:
Normalno da neće tamo zvati menadžerskog propaliteta koji sa 25 godina igra u Vojvodini, u reprezentaciji BiH mogu ga pogurati u apsolutno svakoj utakmici i da tako ostvari neki transfer mada kako vidimo apsolutno ga niko ne želi :urnebes:

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 feb 2021, 20:41

Dedić na klupi RB u ligaškoj tekmi :thumbup:

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 10 feb 2021, 20:44

Drugu tekmu za redom kako je na klupi A-tima. Doduse Liefering jos nije poceo drugi tio prvenstva ali opet lijepo da malo osjeti i atmosferu u prvom timu a da nisu samo treninzi u pitanju.

Ne pamtim zadnji put kad smo imali ovoliko defanzivni igraca koji ne samo da obecavaju puno nego da u ranim godinama igraju u svojim timovima. Dedic, Gazibegovic, Hadzikadunic, Ahmedhodzic, sad i Radonja..

Neka neka. :ljepota: :bih:
@igrajlopte 🐦

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 feb 2021, 20:52

ReX je napisao/la:
10 feb 2021, 20:44
Drugu tekmu za redom kako je na klupi A-tima. Doduse Liefering jos nije poceo drugi tio prvenstva ali opet lijepo da malo osjeti i atmosferu u prvom timu a da nisu samo treninzi u pitanju.

Ne pamtim zadnji put kad smo imali ovoliko defanzivni igraca koji ne samo da obecavaju puno nego da u ranim godinama igraju u svojim timovima. Dedic, Gazibegovic, Hadzikadunic, Ahmedhodzic, sad i Radonja..

Neka neka. :ljepota: :bih:
Još Gigovića dovest i taj defanzivni dio ekipe bi bio riješen (nadat se) dugoročno. Može se očekivat da će svi napravit pristojne karijere.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 10 feb 2021, 20:55

Sto sve vrijeme vise odmice sve sam manje optimistican za Gigovica jer ocigledno da nasi i ne znaju za njega a svedjani nece uraditi istu pogresku ko sa ovom dvojicom. To garantujem 100%.

Ali eto mozda sad prilika da saznaju za njega kad dodje sa mladom reprezentacijom Svedske. :oops:
@igrajlopte 🐦

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 10 feb 2021, 21:06

Ako zaigra za nas to ce biti iskljucljivo svojom zaslugom i pomoci Dennisa. A definitivno ne zahvalujuci Misketu.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 10 feb 2021, 21:07

A Erwin Softic, 19 godina, potpisao za LASK? :hmmmmm:

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 10 feb 2021, 21:47

slika

Denis Kovacevic potpisao za Kapfenberg

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 11 feb 2021, 16:21

slika

obzirom da niko nije objavio
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 11 feb 2021, 16:25

TMovac je napisao/la:
11 feb 2021, 16:21
slika

obzirom da niko nije objavio
Ovo ti znaci da imamo siri roster igraca, a to pogotovo dodje do izrazaja kad se igraju 2 utakmice u kratkom razmaku, i radi se o mladim igracima. Ne znam hoce li se ikad u praksi, ali svakako jeste pozitivno sto smo pobjedili.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 11 feb 2021, 16:31

Nije ni ovaj model loš, s tim da Gasal, Bašić, Cerić i ostali nisu imali značajne uloge u PLBiH. Nadam se da će u nastavku dobiti seniorske prilike.

Samo tako bi se ovaj model najbolje iskoristio.

Tako da do u21 svi nabrojani igrači budu etablirani seniorski igrači pa makar to bilo u kukuruz ligi, opet mogu biti u tom segmentu ispred vršnjaka bilo koje reprezentacije.

Na kraju krajeva bolje da igraju mladi igrači kukuruz lige nego omladinci Wolfsburga, Dresdena itd.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: meecko i 20 gostiju.