Kruna prošle sezone i trenutak za historiju. A pošto je šlag na tortu isto već bio, ovu bi titulu nazvao višnjicom na tom šlagu.
Kada se trofeji osvoje, onda mi na kraju i ne bude više bitno kako, a obzirom da smo u LP i drugim takmičenjima sve pregazili prošle sezone, neka se ovo i ovako
mašinski odradilo. Kontrolisali smo utakmicu i držali protivnika daleko od gola. Trebalo se i moralo još golova zabiti, ali pobjeda je na kraju bitna.
A što se Lewe tiče ja sam ga krampom na početku nazivao i nije mi bio tip napadača (zbog nekih fula u Dortmundu, prije sam ga smatrao dobrim polušpicem, ono s loptom zna, a pred golom zajebe), kojim bi se ono baš oduševio kada je tek došao. Ali ovako sada kada ga komentarišete, moram spomenuti da ipak sam promijenio mišljenje i pogotovo me kupio u zadnje vrijeme, prošlom sezonom naročito, jer kod njega sada vidiš želju da radi za ekipu, da gine i da želi apsolutni uspjeh ekipe. Srastao je on s klubom, sazrio, a egoizma mora biti opet pomalo, bilo ga je i kod Robbena.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland