BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH tenis
ovo je znaci sta mozemo ocekivati od mirzeta protiv protivnika iz top 300:-)
sramota mirzete, sramota..pa ni hanuma nije pozitivno uticala.
sramota mirzete, sramota..pa ni hanuma nije pozitivno uticala.
Gotov je Mirzet. Jos par godina vucaranja po čelendžerima mozda i fjučersima i reket o klin. ATP titulu ima, solidna priča za unuke.
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..
Kako stvari stoje i Damir je blize tom scenariju nego nekom top 50 scenariju.
Al fakat je lijepo bilo zivjeti u vremenu gdje pratimo nase tenisere po svim mogucim najvecim turnirima pa cak i sa titulama...hvala im od srca na tome.
Pitanje je kada opet ceno to dozivjeti.
Al fakat je lijepo bilo zivjeti u vremenu gdje pratimo nase tenisere po svim mogucim najvecim turnirima pa cak i sa titulama...hvala im od srca na tome.
Pitanje je kada opet ceno to dozivjeti.
Zadnja izmjena: dinoo, dana/u 12 feb 2021, 14:47, ukupno mijenjano 2 puta.
Kapak
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Nakon hapsenja Velje Nevolje ocekujem da Damir proigra, za njega je namjestao meceve i placao reket.
Dobar otpor, bit ce ovo dobra godina za Tomu
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer
- SantiCazorla08
- Kontakt:
- NerminFatic
- Kontakt:
Momak, vidim da volis tenis, ali de ziv bio provjeri malo prije tipkanja. Ne razumijem da te raja ne ispravi a dovoljno je dva-tri klika! Tomo je u Melbourne zaradio 17450 dolara. Americkih ne australskih! Hoces li link?Galion je napisao/la: ↑12 feb 2021, 11:11Izgleda da drugo neće ni igrati prema SS portaluNjih dvojica su se u prvom kolu sastali sa parom Andujar-Martinez i rutisnki ga savladali sa 2:1.
Protivnik u trećem kolu bit će im Australska kombinacija Peers/Venus.
Trenutno 4 mjesta ali dvojica ga mogu preći sa 1 i nekoliko njih sa više pobjeda.
Zarada 22500 A$ (kad odbiješ porez 19000 naših maraka).
Da, molim lijepo.NerminFatic je napisao/la: ↑14 feb 2021, 10:55Momak, vidim da volis tenis, ali de ziv bio provjeri malo prije tipkanja. Ne razumijem da te raja ne ispravi a dovoljno je dva-tri klika! Tomo je u Melbourne zaradio 17450 dolara. Americkih ne australskih! Hoces li link?Galion je napisao/la: ↑12 feb 2021, 11:11Izgleda da drugo neće ni igrati prema SS portaluNjih dvojica su se u prvom kolu sastali sa parom Andujar-Martinez i rutisnki ga savladali sa 2:1.
Protivnik u trećem kolu bit će im Australska kombinacija Peers/Venus.
Trenutno 4 mjesta ali dvojica ga mogu preći sa 1 i nekoliko njih sa više pobjeda.
Zarada 22500 A$ (kad odbiješ porez 19000 naših maraka).
Edit: U biti ne treba. 22500 A$ koliko sam ja naveo iznosi 17450 $, kao što ti i tvrdiš, dakle u tom članku su samo preračunali vrijednost.
A znaju li ti što pišu taj članak čiji mi link šalješ da je sva ta zarada bruto, a ne neto, i da je porez na osvojeni iznos u Australiji 32.5% i kad to odbiju Tomi, ostane mu 15187 A$ = 19032 KM, kao što sam i rekao.
Edit2: Jedno vrijeme sam bio asistent na fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Mostaru (kolegij kvantna fizika), tako da je moj nivo informiranja na malo većem nivou od 2-3 klika
Edit3: Malo sam detaljnije čačkao o porezu, i malo je kompliciraniji nego sam naveo, do $18,200 se ne plaća, od $18,201 do $45,000 se plaća 19% ne uključujući $18,200 koji je neoporeziv dio. Dakle kod Tome je malo kompliciranije jer oni osvajaju nagradu kao ekipa ($45,000 skupa), dakle $45,000 - $18,200 = $26,800. 19% od toga je $5,092, što znači da dobiju ček od $39,908 (australskih). Kad to podijele na 2 dijele, Tomo dobije $19,954 što iznosi 25006 KM (bliže tvojem iznosu nego onim koji sam prvi naveo, ali u svakom slučaju nisi u pravu).
- NerminFatic
- Kontakt:
Ma ja, sve ti znas. Gdje ce ko drugi biti u pravu! I prestani bolan s tim brutto netto, znaju to i djeca koja prate tenis i gledanja ljudi s visine.
Tako isto kad je bilo o zaradi Mirze Basica, sjetit ces se ti. Ovako nekako ide: '' Da vidimo. (Ono kao ti zasuka rukave.) Mirza je zaradio 750 000 dolara, brutto, kad od toga odbijes porez...""!!? I ja ne mogu da vjerujem sta je covjeku! A zaista samo s dva klika se moze provjeriti da je Mirza tada zaradio ukupno 1,050 000 dolara! Ali zna bivsi asistent i ne moze fulat nikad.
Fino je, kako rekoh, sto ti pratis tenis, ali velim da trebas malo provjeriti prije pisanja. Zaista je s dva-tri klika sve dostupno.
Tako isto kad je bilo o zaradi Mirze Basica, sjetit ces se ti. Ovako nekako ide: '' Da vidimo. (Ono kao ti zasuka rukave.) Mirza je zaradio 750 000 dolara, brutto, kad od toga odbijes porez...""!!? I ja ne mogu da vjerujem sta je covjeku! A zaista samo s dva klika se moze provjeriti da je Mirza tada zaradio ukupno 1,050 000 dolara! Ali zna bivsi asistent i ne moze fulat nikad.
Fino je, kako rekoh, sto ti pratis tenis, ali velim da trebas malo provjeriti prije pisanja. Zaista je s dva-tri klika sve dostupno.
sefket is back:-)
Hahahaha
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer
Mirza ponovo prosao kvale na CH u Juznoj Africi, drugu sedmicu za redom.
Toliko tenisa nije imao maltene od Sofije.
Toliko tenisa nije imao maltene od Sofije.
- NerminFatic
- Kontakt:
Da. Sutra osmi mec u devet dana. To je najbolje sto mu se moglo desiti. Danas je BH licio na nesto u izmjenama, protiv Bonzija prosle sedmice kao rekreativac. Jos jedno cetvrtfinale i napokon povratak u Top 300.
Ja se nadam povratku u top 200 ali mu tu treba par dobrih rezultata na CH (finale ili pobjeda).NerminFatic je napisao/la: ↑15 feb 2021, 14:29Da. Sutra osmi mec u devet dana. To je najbolje sto mu se moglo desiti. Danas je BH licio na nesto u izmjenama, protiv Bonzija prosle sedmice kao rekreativac. Jos jedno cetvrtfinale i napokon povratak u Top 300.
- NerminFatic
- Kontakt:
Borba je da se dokopa kvala GS. Za Pariz mu treba oko 80 bodova jos sto nije realno da ce uspjeti, iako uskoro pocinje i brisanje bodova za sve pa i taj belaj. Mozda uspije u kvale Wimblija.bhsport je napisao/la: ↑15 feb 2021, 15:55Ja se nadam povratku u top 200 ali mu tu treba par dobrih rezultata na CH (finale ili pobjeda).NerminFatic je napisao/la: ↑15 feb 2021, 14:29Da. Sutra osmi mec u devet dana. To je najbolje sto mu se moglo desiti. Danas je BH licio na nesto u izmjenama, protiv Bonzija prosle sedmice kao rekreativac. Jos jedno cetvrtfinale i napokon povratak u Top 300.
Izgubio Mirza.
a mi o GS-ovima:-)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.