Kad covjek procita kakva pitanja su dobili latvijski i bugarski trener i onda to uporedi s pitanjima nasih novinara...
Pa, ljudi se razumiju u taktiku i postavku igre, u mane i vrline svakog kosarkasa, u sistem u kojem oni pruzaju najbolje igre itd, a kod nas SVAKI novinar UVIJEK pita o atmosferi na okupljanju. Hajde sto se ne razumiju dovoljno u ovaj sport, ali svako iole skakljivo pitanje koje nema nikakve veze s igrom na parkeru se preskace, iako se o tome tad najvise pise po sportskim portalima, forumima itd. Kod nas se niko ne smije usuditi da pita sto ovaj ili onaj igrac nije pozvan, ili na osnovu cega je ovaj ili onaj pozvan. Mene bi recimo zanimao taj status Josila. Mozda Bosnic uopste ne zna da je taj covjek bio na okupljanjima reprezentacije prije pet i kusur godina, mada sumnjam da nije upucen u to. Ja se dobro sjecam kad su se Drasko Knezevic i on prvi put nasli na spisku seniorske reprezentacije. Josilo sad igra odlicnu kosarku, dobar je u oba pravca, moze pomoci na vise pozicija i po svemu zasluzuje mjesto ispred svih niskih krila koje mi trenutno imamo. Ako covjek ne zeli da igra za nas, onda nek Vedran i to jasno kaze i zavrsena prica.
Nego, meni se ovaj Matkovic strasno svidja. Momak se razlikuje od svih nasih visokih kosarkasa i ima nesto sto nijedan od njih nema, a mogao bi pokriti obje centarske pozicije. Ne moze se jos uvijek pohvaliti Bog zna kakvom igrom s niskog ili visokog posta, kao ni sutem s distance ili poludistance, ali je u svemu tome prilicno korektan, a opet se odlicno snalazi na obrucu i kao da ima magnet u rukama za sve odbijene lopte. Sav je nekak dug i skocan, ima duge ruke i istancan osjecaj za blokadu. S druge strane, ima brze noge da igra pnr u napadu, a i da ga brani u defanzivi (sto je sigurno dobitna kombinacija s njegovim strasnim osjecajem za blokadu), samo jos da dobije na misicnoj masi jer ga snazniji kosarkasi nerijetko uguraju. Mlad je momak, jos uvijek nema ni 20 godina i po meni bi naredna sezona u Megi mogla biti njegova. Ocekujem sigurnih 15-20 minuta, jer ce i Petrusev i Simonovic 99.99% napustiti klub.