Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la MortemHz » 13 feb 2021, 13:42

StrikeWarzone je napisao/la:
13 feb 2021, 13:36
Evander je napisao/la:
13 feb 2021, 12:02
Zasto ljudi imaju potrebu porediti nas sa Hrvatskom? Ljudi su svjetlosnu godinu ispred, u svim aspektima.
Pominjanje bilo kojeg HR kluba i bilo kojeg naseg, nema nikakvog smisla.
Pa jedini vi pitari nesto i poredite. Tvoji lupaju kako su veci klub od Osijeka a vi ni u svojoj drzavi niste najveci. 😂
Hrvatski drugoligasi su ispred nas po svemu,prvoligase ne treba ni spominjati.
Opet se blamiraš kao i prošli mjesec sa članskim. Kako bolan Sarajevo nije veći od klub od Osijeka kad ljudi imaju jedan jedini trofej osvojen u svojoj historiji, kup.
Ne mogu da vjerujem da odrasloj osobi moram napisati kako ne postaneš veliki klub preko noći ako neko milione uloži u tebe, strašno.
Finansijski trenutno stoje dosta bolje, to je sve.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 13 feb 2021, 13:43

forgempp je napisao/la:
13 feb 2021, 13:40
Ja sam slusao Luisa Ibaneza i on je na pitanje "gdje bi Sarajevo bilo u Hnl" odgovorio top4.

Eno bas je neko pisao nez gdje, u Istri mladic 14 tekmi, 0g, 0ass, 500k eura cijena hahahahha.
Rekao je i za Zrinjski da bi bili top4 u HNL ;)

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 13 feb 2021, 13:47

MortemHz je napisao/la:
13 feb 2021, 13:42
Evander je napisao/la:
Zasto ljudi imaju potrebu porediti nas sa Hrvatskom? Ljudi su svjetlosnu godinu ispred, u svim aspektima.
Pa jedini vi pitari nesto i poredite. Tvoji lupaju kako su veci klub od Osijeka a vi ni u svojoj drzavi niste najveci. 😂
Opet se blamiraš kao i prošli mjesec sa članskim. Kako bolan Sarajevo nije veći od klub od Osijeka kad ljudi imaju jedan jedini trofej osvojen u svojoj historiji, kup.
Ne mogu da vjerujem da odrasloj osobi moram napisati kako ne postaneš veliki klub preko noći ako neko milione uloži u tebe, strašno.
Cuj mitomanije
PSPHM

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 13 feb 2021, 14:21

MortemHz je napisao/la:
Evander je napisao/la:
Blamirate se vi. Konstantno neki avioni kamioni milioni platezne moci a cekate kosookog da odobri keš i vapite.
Konkretno se misli na mogucnost placanja. Vi ne mozete ni zamisliti ono sto Osijek moze ponuditi,pa ljudi placaju obestecenja po 2.5mil,a u ligi ti konkretno Husic moze vise platit od vas,bez da ceka odobravanje nekog budzeta 😂
Vlasniku se ne postavljaju uvjeti. :tralala:
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 13 feb 2021, 14:24

13 feb 2021, 14:21
MortemHz je napisao/la:

Blamirate se vi. Konstantno neki avioni kamioni milioni platezne moci a cekate kosookog da odobri keš i vapite.
Konkretno se misli na mogucnost placanja. Vi ne mozete ni zamisliti ono sto Osijek moze ponuditi,pa ljudi placaju obestecenja po 2.5mil,a u ligi ti konkretno Husic moze vise platit od vas,bez da ceka odobravanje nekog budzeta 😂
Pametnije ti je da se brines sto ce ti ceric i amaw prodati ono imovine sto imate, a ne oko naseg budzet.
PSPHM

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 13 feb 2021, 14:28

Joj koji nizak procenat inteligencije moras imat da kazes da je Osijek veci klub od Sarajeva koji ima 2x titule ex yu lige, cak i od vas mitomanija ogranicenih. Koliko vas pucaju kompleski, da kad gledas trenutnu situaciju nismo medju top klubovima iz ex yu ali barem pisamo po ovoj nasoj ligi, i vama mitomanijama napacenim. Samo mi nije jasno kako vas nije stid i dalje da pricate i da nabijate svoje kompleske ovdje, drz' se svoje smrdljive avlije dok je jos imate... :bih:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 13 feb 2021, 14:41

Samo budala može reći da je Osijek veći klub od Sarajeva. Biti veći klub nije isto što i imati skuplji tim. Postoji razlog zašto su hrvatski klubovi financijski mnogo jači od Sarajeva. Kao prvo, svi hrvatski klubovi su unovčili Dinamov sistem kojem nema ravnog u cijeloj Evropi, uzimajući u obzir veličinu i važnost zemlje. Dinamo je samostalno uspostavio strašan sistem, počeo stvarati vrhunske igrače i prodavati ih. To je povećalo rejting cijele lige i hrvatsku reprezentaciju podiglo na nivo gornjeg doma svjetskog fudbala. Automatski se time povećava rejting i cijena igrača iz ostalih klubova. Hrvatska donese zakon o sportu i uđe u EU i eto investitora.

Osijek je klub u rangu Čelika ako gledamo veličinu i tradiciju.

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 13 feb 2021, 14:49

killafrommanilla je napisao/la:
13 feb 2021, 13:34

A sto se @Miljacka tice, ja opet ne vidim osim po plateznoj moci a i to opet neznatno u odnosu na klubove koji takodjer fino placaju(Zrinjski, Borac, TC), po cemu ste to vi svjetlosnu godinu iznad ikoga u ligi? OK, odlicna sezona, i prosla i ova sada, ali opet cu naglasit i komsije su imale 5 titula u 6 godina, pa ne odmaknuse ni cm od ostatka lige. Trenutno ste najjaci u ligi, ali nista specijalno i nesto na cemu bi vam se neko "divio", posebno ne kad zaradite milion a dovedete anonimusa u spic, realno.
Igrati protiv klubova kao sto su Borusija, Atalanta, Celtic, Sparta Prag, Genk, Dinamo Kijev, Bazel, (tadasnji) Kluz, Leh Poznanj, Njukastl, Malaga, Viktoria, Standard, Utreht, Malme, Legia, Atromitos, AIK, Apoel, Makabi, pa i Partizan, Olimpija, Buducnost PG i Maribor nije isto sto i igrati protiv Modrice, Laktasa, Krupe i Zvijezde 09. Kad to dozivis mozda i shvatis.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 13 feb 2021, 14:50

MortemHz je napisao/la:

DEBILU! DEEEBIIIILUUUU

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 13 feb 2021, 14:53

Miljacka je napisao/la:
13 feb 2021, 14:49

A sto se @Miljacka tice, ja opet ne vidim osim po plateznoj moci a i to opet neznatno u odnosu na klubove koji takodjer fino placaju(Zrinjski, Borac, TC), po cemu ste to vi svjetlosnu godinu iznad ikoga u ligi? OK, odlicna sezona, i prosla i ova sada, ali opet cu naglasit i komsije su imale 5 titula u 6 godina, pa ne odmaknuse ni cm od ostatka lige. Trenutno ste najjaci u ligi, ali nista specijalno i nesto na cemu bi vam se neko "divio", posebno ne kad zaradite milion a dovedete anonimusa u spic, realno.
Igrati protiv klubova kao sto su Borusija, Atalanta, Celtic, Sparta Prag, Genk, Dinamo Kijev, Bazel, (tadasnji) Kluz, Leh Poznanj, Njukastl, Malaga, Viktoria, Standard, Utreht, Malme, Legia, Atromitos, AIK, Apoel, Makabi, pa i Partizan, Olimpija, Buducnost PG i Maribor nije isto sto i igrati protiv Modrice, Laktasa, Krupe i Zvijezde 09. Kad to dozivis mozda i shvatis.
I sta si mi pojasnio ovdje? Jel prica o tome ko je s kim igrao? Hoces da ti nabrojim s kim je malteski Balzan igrao? Ili Gzira? Jel to relevantno za nesto kao? To oznacava po tebi "biti svjetlosnu godinu ispred nekoga"? Sto te od ovih 25 klubova nagazilo njih 19?

Stvarno, ali stvarno, ako ti je ovo jedino cega si se mogao sjetiti, onda znamo i ti i ja da sam upravu :)

I naravno, ja ne uporedih famoznu "velicinu klubova", nego cisto trenutno stanje i price da bi se mogli nositi s njima.
Zadnja izmjena: killafrommanilla, dana/u 13 feb 2021, 14:59, ukupno mijenjano 1 put.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 13 feb 2021, 14:55

Cuj Osijek veci klub od pitara.Ovo je fakat odron.Pa Celik i Sloboda su veci klubovi od Osijeka.E sad sto ovi trenutno imaju vise para to je drugi par cipela.Halo pitari su bili medju prvih 5-6 klubova bivse YU.Treba bit posten.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 13 feb 2021, 14:59

Ovdje je sve rečeno i jasno:
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Prvenst ... u_nogometu

Osijek 16 sezona u Jugo ligi, Sloboda npr 25 :!: Čelik ima 17, a Borac BL 12 :!:

Osijeku najbolji plasman 6. mjesto, Slobodi 3. itd itd.

I još nešto, kad bi se brojale samo sezne u kojima je Sloboda bila u Prvoj ligi, po bodovima zauzima 6. mjesto. :shock: A igrala je 1959, 1961, i od 1969-1992.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 13 feb 2021, 15:11

13 feb 2021, 14:53
Miljacka je napisao/la:
13 feb 2021, 14:49

I sta si mi pojasnio ovdje? Jel prica o tome ko je s kim igrao? Hoces da ti nabrojim s kim je malteski Balzan igrao? Ili Gzira? Jel to relevantno za nesto kao? To oznacava po tebi "biti svjetlosnu godinu ispred nekoga"? Sto te od ovih 25 klubova nagazilo njih 19?

Stvarno, ali stvarno, ako ti je ovo jedino cega si se mogao sjetiti, onda znamo i ti i ja da sam upravu :)
Sam si naveo, po plateznoj moci smo najjaci, ja naveo velike tekme u novijoj historiji koje smo odigrali, a o kojima 90% lige moze samo da sanja, vi izmedju ostalih. Niko nema vise titula od nas, zadnje dvije godine su u igri bila tri trofeja, pogodi ko ih je osvojio, daleko smo najblizi i trecoj u nizu, apsolutno smo najdominantniji u ovoj drzavi u svim segmentima, jos da se rijesi pitanje stadiona i to je to. A sada ti meni reci sta je po tebi potrebno da klub bude svjetlosnu godinu ispred klubova u nasoj ligi konkretno i sta fali Sarajevu po tebi da to bude?
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 13 feb 2021, 15:29

Ukratko, jasan plan tog investiranja u klub kako bi se ubrzao rast. I naravno, brate bolji skauting. Imas kesa da dovedes igraca, ti dovodis nista boljeg od naseg Georgijevica. Znaci problem je u sportskom direktoru i njegovoj ogranicenosti.

Dobar direktor bi ove Akademce koji realno i vrijede okruzio strasnim strancima, od kojih bi mogli nesto i naucit i stasat uz njih. Dokle god vi dovodili Cmiljanice(makar dao 29 golova), niste odmakli nista vise. Titule su osvajali i drugi, i svoju sansu za dominacijom propustili. Vidjecemo za vas jos.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 13 feb 2021, 15:30

Osttribine je napisao/la:
13 feb 2021, 12:31
Naravno da Sarajevo nije rame uz rame sa Osijekom glede situacije u finansijama, dovodjenju igraca plata igraca itd, tamo su bas ozbiljne pare usle, nego te pitam ako smo mi kao jedan od dva najtrofejnija kluba iz BiH za hrvatske "cvajte", gdje onda tvoj Velež spada, vjerovatno neka njihova županijska liga ili :D
Ja ne usporedih Velez ni s kim, jer znam za realnost, mi smo tek u povojima, gradimo tim, stadion, stabilan i aBd samofinansirajuci klub, i nema potrebe da se i s kim poredim kad vidim da smo na 20% mogucnosti. Tek kad dodjemo do nekog zadovoljavajuceg levela, onda cu bit realan i pravit komparacije.

Meni je i ovako lijepo, stadion se gradi, nije se stalo, klub u sigurnim rukama i na celu kluba je veliki navijac istog. Buduci projekti u vezi jos par terena, restorana, reorganizacije OP su u opticaju, i od kluba koji se trebao ugasiti u pet godina smo postali bitan faktor nakon dugo vremena. Ne mastamo o Beqirajima, Matavzima, Bezjacima, znamo svoje mogucnosti i opet kazem, nema potrebe da se i s kim poredimo kad se jos usminkavamo.

A kad se stadion napravi, i zavrse neki projekti, i kad se pare preusmjere samo u igracki kadar, tad cemo se gonit' :D

Dodaj na ovo i evo jutros Bojana Krkića :D , pa ti vjerovatno nemas ni 20 godina ako smatras da ovo sto pojedini forumasi pisu je istina ili pojedini portali objavljuju za klikove, eno vam je najbolje Vedo Ibisevic objasnio neki dan da nas nije odbio jer uopste nije ni kontaktiran, a i opet bi nas odbio. Ja ti opet kazem po trenutnom stanju ako smo mi za hrvatske cvajte vi ste za županijske neke njihove lige. I ne znam cega ste bitan faktor, trenutno ste na mjestu koje vodi u Evropu, ali ima jos da se igra isto kao sto ni mi nismo osvojili titulu i ako imamo 9 bodova vise od Želje.
I po tvom rezonu ovo sto mi radimo ili Zrinjski sto je uradio, nizao titule nista se ne pika dok se vi kao ne stabilizujete pa se zaganjamo. Mozete pricati sta hocete ali svi vi navijaci uslovno receno manjih klubova bi guzice dali za jednu titulu ove lige ma kakva god da je, a da ne govorim u nizu da osvojite koju, najbolji ti je dokaz vase slavlje nakon osvajanja federalne lige.

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 13 feb 2021, 15:32

Sky9 je napisao/la:
13 feb 2021, 14:59

Osijek 16 sezona u Jugo ligi, Sloboda npr 25 :!: Čelik ima 17, a Borac BL 12 :!:

I još nešto, kad bi se brojale samo sezne u kojima je Sloboda bila u Prvoj ligi, po bodovima zauzima 6. mjesto. :shock: A igrala je 1959, 1961, i od 1969-1992.
Dobro stoji to,ali Osijek ce na ljeto igrati na travnjacima Njemačke,Spanjolske... dok ce Čelik i Sloboda valjati u kaljuzama Kaknja i Visokog.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 13 feb 2021, 15:34

PeppermintSA je napisao/la:
13 feb 2021, 14:41
Samo budala može reći da je Osijek veći klub od Sarajeva. Biti veći klub nije isto što i imati skuplji tim. Postoji razlog zašto su hrvatski klubovi financijski mnogo jači od Sarajeva. Kao prvo, svi hrvatski klubovi su unovčili Dinamov sistem kojem nema ravnog u cijeloj Evropi, uzimajući u obzir veličinu i važnost zemlje. Dinamo je samostalno uspostavio strašan sistem, počeo stvarati vrhunske igrače i prodavati ih. To je povećalo rejting cijele lige i hrvatsku reprezentaciju podiglo na nivo gornjeg doma svjetskog fudbala. Automatski se time povećava rejting i cijena igrača iz ostalih klubova. Hrvatska donese zakon o sportu i uđe u EU i eto investitora.

Sarajevo, Velež i Željezničar su klubovi koji su igrali kakvu takvu ulogu u onoj državi. Ukupno su osvojili 5 trofeja, što je, sa obzirom kakvi su igrači igrali tada malo, ali nije se moglo više.

Jednostavno tzv. Velika četvorka je uvijek imala prednost. I danas bi bilo tako da je opstala ona liga.

Jedino su Velež i Čelik uspjeli osvojiti međunarodni trofej. Čelik 2x Srednjeevropski kup a Velež 1982 Balkanski kup.

Još Borac 1988 uzeo kup i to je to.

Ostalo nije vrijedno spomena.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 13 feb 2021, 15:38

Nas kosooki bar ima pare :D

Vas doso da lutvu okrene za ovu kinesku novu godinu :urnebes:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 13 feb 2021, 15:42

Vjeverica777 je napisao/la:
13 feb 2021, 15:32
Sky9 je napisao/la:
13 feb 2021, 14:59

Dobro stoji to,ali Osijek ce na ljeto igrati na travnjacima Njemačke,Spanjolske... dok ce Čelik i Sloboda valjati u kaljuzama Kaknja i Visokog.
Prije godinu i po, Sloboda je igrala pripremni meč na Gradskom vrtu i dobila Osijek 3-2. A rezultat nije bio plod slučajnosti. Znači nije ovo kod nas toliko loše koliko se čini.

Ali da nemamo ni približne novce koje imaju top klubovi u Hrvatskoj, nemamo. I što je najgore mislim da će iz godine u godinu zaostatak biti sve veći.

Fudbal je danas top biznis, i pojedini ljudi u Hrv. su to skontali, zasukali rukave i rade.

Doduše, Osijek je malo drugačija priča jer je pod patronatom ni manje ni više - madrfakin Predsjednika Mađarske. :crazy:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 13 feb 2021, 15:48

AlemC85 je napisao/la:
13 feb 2021, 15:34
PeppermintSA je napisao/la:
13 feb 2021, 14:41

Sarajevo, Velež i Željezničar su klubovi koji su igrali kakvu takvu ulogu u onoj državi. Ukupno su osvojili 5 trofeja, što je, sa obzirom kakvi su igrači igrali tada malo, ali nije se moglo više.

Jednostavno tzv. Velika četvorka je uvijek imala prednost. I danas bi bilo tako da je opstala ona liga.

Jedino su Velež i Čelik uspjeli osvojiti međunarodni trofej. Čelik 2x Srednjeevropski kup a Velež 1982 Balkanski kup.

Još Borac 1988 uzeo kup i to je to.

Ostalo nije vrijedno spomena.
Nije tacno, i Iskra Bugojno je osvojila Srednjeevropski Kup, kao i Borac BL koji je ujedno i poslednji osvajac tog Kupa 1992.jer raspadom Jugoslavije taj kup je i ukinut, to su uslovno receno minorni evropski kupovi u kojima sem Italije nije niko nastupao od ovih jacih evropskih liga, pogotovo onaj Intertoto do 1994. kada je presao pod okrilje UEFA i odigravao se u ljetnom periodu nakon kojeg je osvajac dobivao pravo nastupa u prvom kolu kupa UEFA tadasnjeg. Do te 1994. mogao je da nastupi ko je želio, jer je to bio "kladionicarski kup" bez eliminacione runde, 7 ponekad i vise grupa sa po 4 ekipe i igrao svako sa svakim u toku ljetnih priprema.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Antikloc, mnon46, VivaLaLiberta i 29 gostiju.