Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Drape
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Drape » 13 feb 2021, 17:30

Gegić ne bi imao mjesta u Igokei osim možda da igra 5 minuta.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 13 feb 2021, 17:32, ukupno mijenjano 1 put.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 13 feb 2021, 17:32

Sparsovci se prepali kao da je s druge strane ni manje ni vise nego James sa Davisom i ostatkom ekipe Lakersa.
Zadnja izmjena: Federer17, dana/u 13 feb 2021, 17:33, ukupno mijenjano 2 puta.

Grbavica786
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica786 » 13 feb 2021, 17:33

Ovo je bolno gledati. Zar je moguce da Selimovic trosi pare na ove propale kvazi kosarkase Zahiragic Gegic Buza itd

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 13 feb 2021, 17:53

najlakse je sudit po jednoj utakmici. ne vjerujem ni da bi bajic uzeo jovanovica ispred kamenog.

tezak poraz i pisanje po selimovicu moze biti dobra stvar...ako ce se konacno zahvaliti zahiragicu, hasandicu, buzi, klavzaru...

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 13 feb 2021, 17:58

korisnost atica se ne moze izmjeriti

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 13 feb 2021, 17:58

RoninX je napisao/la:
13 feb 2021, 17:53
najlakse je sudit po jednoj utakmici. ne vjerujem ni da bi bajic uzeo jovanovica ispred kamenog.

tezak poraz i pisanje po selimovicu moze biti dobra stvar...ako ce se konacno zahvaliti zahiragicu, hasandicu, buzi, klavzaru...
Ovo je najbolja utakmica za suditi igrače Sparsa, neće se protiv onog čupe što igra za Bosnu mjeriti koliko može centar Sparsa.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 13 feb 2021, 18:03

Drape je napisao/la:
13 feb 2021, 17:58
RoninX je napisao/la:
13 feb 2021, 17:53

Ovo je najbolja utakmica za suditi igrače Sparsa, neće se protiv onog čupe što igra za Bosnu mjeriti koliko može centar Sparsa.
dobro, ti se hranis negativom.hoce biti kakvih negativnih video isjecaka??

kameni je pokazao klasu protiv centara latvije.
jovanovicu je plafon backup u igoeki
kamenom, vrijeme ce pokazati. drzi fige da mu je ovo vrh.

Grbavica786
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica786 » 13 feb 2021, 18:09

Ovo je prava ekipa da Selimovic vidi neke stvari. Lako se izdrkavati protiv amaterski ekipa u BiH, vidimo sta mogu ili bolje receno koliko ne mogu protiv solidne ABA lige. Zahiragic Gegic Klavzar Hasandic itd nisu za ozb kosarku

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 13 feb 2021, 18:33

Ali Gegic moze pokrivati vise pozicija, igra vrhunsku odbranu, vrhunski je atleta... :zviz:

Cekam prvu dobru utakmicu protiv neke ekipe iz Aba 2 i odmah ce se ti bivsi talenti opet predstavljati kao late boomeri.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 feb 2021, 19:25

Ethel je napisao/la:
13 feb 2021, 18:33
Ali Gegic moze pokrivati vise pozicija, igra vrhunsku odbranu, vrhunski je atleta... :zviz:
Bosnic njega moze iskorititi uvijek ima on dobrih strana, ne moze biti voda ekipe jer uopste nema sut, al uci kao zamjena odigrati pristojnu odbranu podvaliti par lopti sve to on moze kad hoce
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Grbavica786
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica786 » 13 feb 2021, 19:48

Bosnic ga treba koristiti samo da mase peskirom na timeoutu... to je to. Kakav on i ozbiljna kosarka? Bek koji nema sut... o cemu dalje da pricamo?

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 13 feb 2021, 23:19

legenda reala je napisao/la:
13 feb 2021, 19:25
Ethel je napisao/la:
13 feb 2021, 18:33
Bosnic njega moze iskorititi uvijek ima on dobrih strana, ne moze biti voda ekipe jer uopste nema sut, al uci kao zamjena odigrati pristojnu odbranu podvaliti par lopti sve to on moze kad hoce
Samo je problem sto u BiH ligi ima gotovo isti broj podvaljenih lopti svojoj ekipi i protivnickoj. Meni je to preslikana prica od Vrabca prije par godina, atleta, odbrana, nema sut ali moze uci sa klupe i pomoci itd. pa ce zivci nastradati svaki put kad su u igri. To moze raditi (nazalost i vise od toga) na nivou BiH lige i ABA 2, cim zakorace u ABA 1 ligu nema vise tih vrhunskih odbrana i nikakve koristi ni sa klupe od tih igraca.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 14 feb 2021, 00:06

Ajdin Penava (vs Oostende) - 4p, 2s
Haris Delalic (vs Capljina) - 28p, 4s, 4a
Sani Campara (vs Split) - 6p, 2s
Karlo Matkovic (vs Vojvodina) - 5p, 2s
Emir Sulejmanovic (vs Real Madrid) - 6p, 6s

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 14 feb 2021, 00:31

Meni i Gegic i Kamenjas imaju sigurno mjesto na svakom nasem spisku od 12 kosarkasa, pa cak i kad se Nurkic, Halilovic i Musa prikljuce. Danas su obojica podbacili, ali svakom se desi, pogotovo kad 'iznenada' naletis na objektivno puno jaceg protivnika. Amar je donekle popravio sut. Jucer je imao 4/6 ili 4/7 za tri, danas je profulao sve, ali odredjeni napredak definitivno postoji. Za njega bi bilo dobro da dogodine ode u klub iz donjeg dijela aba lige i da tamo ima neku sigurnu minutazu od 20-ak minuta. Nije isto igrati aba ligu u Partizanu i u Borcu/Zadru, a on je sad sigurno bolji kosarkas nego prije 2 sezone. Isto vazi i za Kamenjasa. On je vec sad nadmasio sva moja ocekivanja, jer se dobro sjecam one kadetske generacije koja nas je nakon Musinog zlata odvela u B diviziju. To dijete tad nije znalo trcati po parketu, a prije par mjeseci je bio nas najbolji igrac u onim pobjedama. Opet ponavljam, donekle ga zeza to sto nema 210+ cm, jer bi s tom visinom sigurno bio jos bolji i ne bi se desavalo da mu jedan relativno mekani Jovanovic otima skokove s glave. Nego, Talic se dobro pokazao pred ocima naseg velikog predsjednika Mirze. :mrgreen:

Ovakav spisak prizeljkujem u dvomecu u Latviji:

Roberson, Campara, Talic
Gegic, Vranjes (radije i on nego ovakav Pasalic)
Lazic, Vrabac
Sulejmanovic, Delalic
Kamenjas, Penava, Matkovic

Btw, djelovalo mi je da se Teletovic sinoc fino zezao s Josilom. Mozda on bude okidac da se njegov bivsi kolega iz reprezentacije ponovo vrati u istu. :mrgreen:

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 14 feb 2021, 12:18

Kamenjas apsolutno, ovog drugog za kapitena ako moze jer svakako on i Vrabac imaju zacementirano mjesto u timu mada niko ne zna na osnovu cega. Ne znam da li Makedonci daju ovoliki kredit Magdevskom koji je bio u Realu i Partizanu ali ako daju onda nije ni cudo sto su tu gdje jesu. Hocu da vidim u ovakvim utakmicama sta mogu u vecoj minutazi i znacajnijoj roli Talic, Matkovic, Delalic, Durmo, Vuckovic pa i taj Vranjes i Zubac, ako se jedan od njih pokaze da moze odlicno, a ne da gledam 117.priliku ovih gore jer su izreklamirani igraci od kadetskih dana. Ako odigraju lose, onda je bio los dan svima se desi, ako odigraju odlicno onda su opet talenti i masine i buducnost, ako imaju vecu minutazu pa zajebu onda je trebalo im dati manju pa bi bili korisniji, ako imaju manju pa zajebu onda im treba dati vecu jer ne stignu nista napraviti. Ako zajebu na Eurobasketu onda ce biti dobri za kvalifikacija slabije su reprezentacije itd. Ali ako nekako odigraju odlicno spomenik ce da im se digne. I onda se cudimo otkud Alibegovic odjednom u Eurocupu a smijali se njemu kad je dosao u reprezentaciju, pa zato sto takvi ne mogu ni dobiti pravu priliku da odigraju, da ih se malo i promovise kad se moraju ovi drugi po stoti put promovisati ne bi li dosli do Krke barem. I drago mi je sto je Alibegovic mene prvog osramotio napretkom i sto sad ovi nasi uzdizani NBA prospekti mogu samo sanjati da igraju tamo.

NBA/Euroliga/Eurocup/ ABA igrac tipa Atic moze imati sigurno mjesto u reprezentaciji a svi ostali moraju biti podlozni promjenama dok ne dodju na navedeni nivo, ako je Aba 2 igrac siguran na finalnom spisku onda smo mi u banani velikoj.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 14 feb 2021, 14:24

pogledaj ti malo sastav hrvatske prije tako radikalnih stavova. osim mrtvog mire bilana, sve sama krama. to sto antonio jordano igra za zadar nikako ne znaci da je korisniji igrac od gegica (aba2). niti je talic jucer dokazao da je korisniji od istog samo zato sto mu je jucer upadala trica.

trolas temu iz sedmice u sedmicu, navodeci statistiku igraca koji ne bi mogli igrati ni za kantonalnu reprezentaciju. ne mrzi ih niko, nego su tu gdje jesu zato sto se ni po cemu ne isticu...ne postoji nikakva zavjera sto nekakv lakic , zubac ili durmo ne igraju aba1 ligu. to sto ti seres zasto se poziva gegic...jbg... ni ja ne mogu da dokucim zasto james milner igra premierligu i to za njenog sampiona..ali valjda klopp zna bolje od mene

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 14 feb 2021, 14:44

RoninX je napisao/la:
14 feb 2021, 14:24
pogledaj ti malo sastav hrvatske prije tako radikalnih stavova. osim mrtvog mire bilana, sve sama krama. to sto antonio jordano igra za zadar nikako ne znaci da je korisniji igrac od gegica (aba2). niti je talic jucer dokazao da je korisniji od istog samo zato sto mu je jucer upadala trica.

trolas temu iz sedmice u sedmicu, navodeci statistiku igraca koji ne bi mogli igrati ni za kantonalnu reprezentaciju. ne mrzi ih niko, nego su tu gdje jesu zato sto se ni po cemu ne isticu...ne postoji nikakva zavjera sto nekakv lakic , zubac ili durmo ne igraju aba1 ligu. to sto ti seres zasto se poziva gegic...jbg... ni ja ne mogu da dokucim zasto james milner igra premierligu i to za njenog sampiona..ali valjda klopp zna bolje od mene
To sto je Jordano nije siguran ni da ce se skinuti utakmicu? Od njihovih 14 igraca sa spiska pola njih bi kod nas vjerovatno na Eurobasket islo a kod njih ga vidjeti nece. Tebi je Roko Prkacin i Mateo Dreznjak "krama"? Nemam sta vise pricati.

Ja ovdje pisem statistike svih igraca koji se mogu dovesti u kontekst sireg spiska, a samo je tebi to "trolanje".

Ne mozes ti dokuciti kako napisati prosto prosirenu recenicu za pocetak a daleko je Klopp i James Milner, oci su mi iskrvarile dok sam citao ovo. Zato otidji na kakav kurs informatike, malo gramatiku ponovis usput i sve ce biti ok i zaobidji me u sto sirem luku molim te, nema potrebe ni da odgovaras na post.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 14 feb 2021, 15:05

RoninX je napisao/la:
14 feb 2021, 14:24
:lol:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 14 feb 2021, 15:36

Ethel je napisao/la:
14 feb 2021, 12:18
Kamenjas apsolutno, ovog drugog za kapitena ako moze jer svakako on i Vrabac imaju zacementirano mjesto u timu mada niko ne zna na osnovu cega. Ne znam da li Makedonci daju ovoliki kredit Magdevskom koji je bio u Realu i Partizanu ali ako daju onda nije ni cudo sto su tu gdje jesu. Hocu da vidim u ovakvim utakmicama sta mogu u vecoj minutazi i znacajnijoj roli Talic, Matkovic, Delalic, Durmo, Vuckovic pa i taj Vranjes i Zubac, ako se jedan od njih pokaze da moze odlicno, a ne da gledam 117.priliku ovih gore jer su izreklamirani igraci od kadetskih dana. Ako odigraju lose, onda je bio los dan svima se desi, ako odigraju odlicno onda su opet talenti i masine i buducnost, ako imaju vecu minutazu pa zajebu onda je trebalo im dati manju pa bi bili korisniji, ako imaju manju pa zajebu onda im treba dati vecu jer ne stignu nista napraviti. Ako zajebu na Eurobasketu onda ce biti dobri za kvalifikacija slabije su reprezentacije itd. Ali ako nekako odigraju odlicno spomenik ce da im se digne. I onda se cudimo otkud Alibegovic odjednom u Eurocupu a smijali se njemu kad je dosao u reprezentaciju, pa zato sto takvi ne mogu ni dobiti pravu priliku da odigraju, da ih se malo i promovise kad se moraju ovi drugi po stoti put promovisati ne bi li dosli do Krke barem. I drago mi je sto je Alibegovic mene prvog osramotio napretkom i sto sad ovi nasi uzdizani NBA prospekti mogu samo sanjati da igraju tamo.

NBA/Euroliga/Eurocup/ ABA igrac tipa Atic moze imati sigurno mjesto u reprezentaciji a svi ostali moraju biti podlozni promjenama dok ne dodju na navedeni nivo, ako je Aba 2 igrac siguran na finalnom spisku onda smo mi u banani velikoj.

Sve ok, volio bih i ja da se isprobaju Talic, Durmo, Delalic, Vuckovic, Matkovic i jos neki, ali to nema nikakve veze s ovom pricom. Btw, Delalic se vec u nekoliko prozora isprobao i nije nista posebno pokazao. Talic i Durmo su cesto bili na spisku od 16-17 imena, pa su treneri odlucili da ne zasluzuju mjesto u finalnom rosteru. Ne moze se reci da svaki od njih vise voli Gegica nego Talica i da su svi bili subjektivni prilikom odabira jednog od njih. Zubac, Muratovic, Bulic i slicni nisu nicim pokazali da zasluzuju priliku, a sve ih je Bosnic vodio u Kinu i odlicno zna kakvi su. Talic je eto abaligas i po tebi je ocigledno bolji od Gegic, a meni je npr. losiji u svakom segmentu osim u slobodnim bacanjima (koja Darko ionako rijetko izvodi) i u sutu s distance (iako je i on sam daleko od kvalitetnog sutera). Eto recimo Talic je protiv Bosne imao 1/8 za tri, a Gegic protiv Sirokog 4/7. Apsolutno u svemu ostalom, Amar je bolji kosarkas.

Od tri vanjske pozicije, po meni samo Musa, Atic i neki Amerikanac imaju mjesto ispred Gegica, a od dvije unutrasnje samo Nurkic, Halilovic i Sulejmanovic ispred Kamenjasa. Gotovo svaka ekipa u svom rosteru ima specijalca za defanzivu, koji je istovremeno i univerzalac na vanjskim pozicijama (ciglaros Babic je bio jedan od najbitnijih igraca kod Petrovica na OI). Gegic je kompletniji i korisniji kosarkas od Vrabca i ja bih uvijek njega prije izabrao, ali se slazem da nam ne treba previse kosarkasa takvog profila. Durmo je takodjer na taj neki njihov fazon i slazem se da je donekle zapostavljen u zadnje vrijeme, ali nek ode u aba ligu i niko ga nece zaboraviti. Partije koje trenutno pruza jesu odlicne, ali ipak treba reci da se radi o nikad kilavijoj Slobodi. Ostanu jos Lazic i Campara, obojica s odredjenim vrlinama i manama i generalno ni po cemu nemaju zacementirano mjesto ispred ovakvog Gegica. I sam sam stalno pisao da Amara ne treba dovoditi u kontekst reprezentacije nakon sto je dobio nogu u Slobodi, ali je u Sparsima donekle ozivio karijeru i kao takav trenutno zasluzuje da bude tu. Ako naljeto ne ode u jacu ligu i ako se ne nametne u njoj (ako vec dodje do transfera u bolji klub), onda ponovo mozemo dovoditi u pitanje njegovo mjesto u reprezentaciji. S 23 godine bi morao pokazati da je dorastao bar Krki ili Ciboni. U suprotnom, smanjiti mu kredit koji je trenutno stekao i postepeno ga udaljiti od nacionalnog tima. Gegic ce, po mom misljenju, ako bude bio imalo pametan, napraviti vecu karijeru od Talica, Campare, Durme, Vrabca, Buze, Lazica i Delalica, a ne kazem da ja moram biti u pravu, niti da ti moras dijeliti moje misljenje.
Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 14 feb 2021, 15:39, ukupno mijenjano 1 put.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 14 feb 2021, 15:38

isapo sam bahat jer sam podcijenio ovu hrvatsku. sram me bilo, otkud mi pravo.

mi bi ubili da imamo undersiszed volume scorera, koji nesto odigra svako petu utakmicu, poput perkovica.

ghuraba ce se sjetiti perkovica i jordana jos dok su igrali sa musom u juniorima cedevite. kakva je to muka bila. uvijek im bila veca zelja od mogucnosti.

DREŽNJAK Mateo, Cibona
MARČINKOVIĆ Pavle, Split
KRUŠLIN Filip, Dinamo Sassari, Italija
ŠAKIĆ Željko, Avtodor, Rusija
PRKAČIN Roko, Cibona
BILAN Miro, Dinamo Sassari, Italija
MARIĆ Marin, Split
JORDANO Antonio, Zadar
VRANKOVIĆ Antonio, Split
FILIPOVIĆ Goran, Craiova, Rumunjska
MUSTAPIĆ Jakov, Sloboda Tuzla, BiH
PERKOVIĆ Toni, Split
GABRIĆ Tomislav, Enea Astoria, Poljska
MAVRA Dominik, Zadar

a sto gegic ne igra za, barem krku, ako je bolji ili iste vrijednosti kao jordano/mavra/perkovic.

da je kameni neki kvalitet igrao bi za split, a ne antonio vrankovic.
:beba:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.