Mislim da su drugi put kažnjeni sa 60 mil a slažem se da su kazne male i da su ih trebali izbaciti iz evropskih takmičenja.
Bundesliga
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Bundesliga
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
- Kontakt:

Pa ovako smo bar dobili neku konkurenciju, gdje bi bili City, Chelsea, PSG, Leipzig... da nije bilo investitora? Broj top klubova koji je ionako mali spao bi na četiri pet klubova i bilo bi još jadnije. Ukidanjem FFP-a siromašni barem imaju šansu naći nekog investitora (ako žele), ovako niko neće ulagat 20 godina da eventualno dođe na istu startnu poziciju. Jaz je sada trajan i nepopravljiv. Pravila su betonaža postojećeg stanja, nazadna i retrogradna.Bundesliga je napisao/la: ↑13 feb 2021, 16:11
Ne štiti ih se kao prije. Gore je da im pustiš da troše koliko hoće. Šta bi bilo da puštaš Cityu, PSG-u, Barceloni itd da troše koliko hoće kao što su godinama? Koliki bi tek onda bio jaz između bogatih i siromašnih.
I u stvarnom životu ne možeš trošiti ako si u minusu, dužan Bogu i narodu. Jel bi te ko pustio da voziš auto ako imaš kazni 10 000 KM? Isto tako nema logike da puštaš Cityu, Barceloni da troše ako su u debelom minusu.
Isto tako se npr. moglo propisati da nema sponzora, da prihod može biti samo od vlastitog rezultata (ulaznice, broadcasting) i da maksimalna plaća igrača može biti milju ojra. To bi bilo poštenije, je al to ne bi bilo u interesu velikih.
Za investitora/vlasnika bi uvjet bio da nije u minusu, da ne troši na dug ili se zadužuje imovinom kluba. Inače, ne vidim zašto bi bio problem i da neki klub bankrotira, propadaju i tvornice u kojima ljudi zarađuju za kruh i završavaju na cesti pa šta sad.
- akisarajevo92
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jeste ali nije bilo FFP-a i kako je bilo prije? Bilo je još gore. Koliko je tek onda bio jaz između Reala, Barcelone, Citya, PSG-a i recimo Augsburga. Trošili su nemilice. Dovedu Neymara i Mbapea za jedan prelazni rok a ovamo Augsburg ne može ni 5 miliona potrošiti na igrača. Niko ih neće, i da ih neko hoće postoji pravilo 50+1 koje to onemogućava. Što je još gore ti klubovi su poslovali u minusu a dovodili su igrače od po 150 miliona. Gdje to ima smisla? Ne može vlasnik kupovati ako mu je klub na ivici bankrota, ako su u dugovima do guše. Npr dođeš registrovati auto a imaš kazni milion, hoće li ti neko dati da registruješ? Hoćeš kredit dignuti a nisi otplatio ni onaj otprije, hoćeš karticu koristiti a u minusu si. Kako da ti neko dopusti to? Nije to kao u Bosni ili na Balkanu pa ti firma duguje milione za struju a ti ovamo se još zadužuješ i kupuješ koliko ti je volja. I imaš i sada klubove koji dovedu nove vlasnike tipa Inter ili Milan. I slažem se sa tobom da je to jako nepošteno jer bi oni trebali biti kažnjeni zbog kršenja FFP-a. Pogotovo Inter koji je u dugovima a dovodi pojačanja. FFP je jako loš ali je bolji nego da je bez njega. Treba raditi da veliki budu kažnjavani a ne da im se progleda kroz prste tipa City.ledar je napisao/la: ↑13 feb 2021, 17:01Pa ovako smo bar dobili neku konkurenciju, gdje bi bili City, Chelsea, PSG, Leipzig... da nije bilo investitora? Broj top klubova koji je ionako mali spao bi na četiri pet klubova i bilo bi još jadnije. Ukidanjem FFP-a siromašni barem imaju šansu naći nekog investitora (ako žele), ovako niko neće ulagat 20 godina da eventualno dođe na istu startnu poziciju. Jaz je sada trajan i nepopravljiv. Pravila su betonaža postojećeg stanja, nazadna i retrogradna.
Isto tako se npr. moglo propisati da nema sponzora, da prihod može biti samo od vlastitog rezultata (ulaznice, broadcasting) i da maksimalna plaća igrača može biti milju ojra. To bi bilo poštenije, je al to ne bi bilo u interesu velikih.
Za investitora/vlasnika bi uvjet bio da nije u minusu, da ne troši na dug ili se zadužuje imovinom kluba. Inače, ne vidim zašto bi bio problem i da neki klub bankrotira, propadaju i tvornice u kojima ljudi zarađuju za kruh i završavaju na cesti pa šta sad.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 13 feb 2021, 17:31, ukupno mijenjano 1 put.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
-
- Kontakt:
Hofa popu*io 7 zutih kartona , vratite nam Favreaaaaa 

Pa ko je kriv švabama što imaju to pravilo, to je njihov problem. Sa tim pravilom naravno da niko neće htjet ulagat.Bundesliga je napisao/la: ↑13 feb 2021, 17:22
Jeste ali nije bilo FFP-a i kako je bilo prije? Bilo je još gore. Koliko je tek onda bio jaz između Reala, Barcelone, Citya, PSG-a i recimo Augsburga. Trošili su nemilice. Dovedu Neymara i Mbapea za jedan prelazni rok a ovamo Augsburg ne može ni 5 miliona potrošiti na igrača. Niko ih neće, i da ih neko hoće postoji pravilo 50+1 koje to onemogućava. Što je još gore ti klubovi su poslovali u minusu a dovodili su igrače od po 150 miliona. Gdje to ima smisla?
Oko zaduživanja već sam rekao da jedino ne bi trebalo dopustiti da se jamstvo radi na imovini kluba, ako vlasnik želi prokockati svoj novac samo naprijed. Kupovanje na dug je inače pitanje vjerovnika, ako vjerovnici koji drže potraživanja to podržavaju ko im je kriv. Važno je samo da se ne mogu naplatiti iz klupske imovine.
-
- Kontakt:
Svabe sam samo uzeo za primjer. Nije bolje ni Benfiki, Portu, Dinamu, Zvezdi itd. Poenta je da nije posteno da neko ko radi i gradi citav zivot biva potisnut i omalovazavan. Sto su se oni borili i gradili citav zivot ako ce doci neko poput Citya, PSG-a kojima ce biti dozvoljeno da ulazu bez ikakvih sankcija iako kao klubovi to nikako ne bi mogli. U Njemackoj je to Leipzig koji ne moze u istu recenicu sa iznad pomenutim ali je za bundesligaske standarde ipak preskocio dosta stepenica i dosao u vrh Bundeslige kroz 7 ili 8 godina. Bayo je glasao za ukidanje pravila 50+1. Oni ne koce to, ja sam za to da se isto ukine. Ali sad da kupuje kako ko hoce, to ne moze. Treba naci balans da manji timovi imaju bolje uslove jer nisu na istom nivou sa velikim.ledar je napisao/la: ↑13 feb 2021, 17:44Pa ko je kriv švabama što imaju to pravilo, to je njihov problem. Sa tim pravilom naravno da niko neće htjet ulagat.
Oko zaduživanja već sam rekao da jedino ne bi trebalo dopustiti da se jamstvo radi na imovini kluba, ako vlasnik želi prokockati svoj novac samo naprijed. Kupovanje na dug je inače pitanje vjerovnika, ako vjerovnici koji drže potraživanja to podržavaju ko im je kriv. Važno je samo da se ne mogu naplatiti iz klupske imovine.
I am not yet born; O hear me.
Pa zutalji ni u LP nece ici 
Ako Bog da.
-
- Kontakt:
Koji si ti teletabis sve si rekao sada u jednoj recenici.
Ja kao navijac dortmunda prekljuce na bayern forumu , iskreno cestitao osvajanje titulu klupskog prvaka , i dao podrsku navijacima istih da trebaju biti ponosni na bayern.
A ti dodjes kao navijac bayerna i pokazes svu svoju intelegenciju u jednoj recenici.
Ovo se odnosi na korisnik goretzka.
Ja kao navijac dortmunda prekljuce na bayern forumu , iskreno cestitao osvajanje titulu klupskog prvaka , i dao podrsku navijacima istih da trebaju biti ponosni na bayern.
A ti dodjes kao navijac bayerna i pokazes svu svoju intelegenciju u jednoj recenici.
Ovo se odnosi na korisnik goretzka.
Ja mislim da bi svima trebalo, barem teoretski, dati jednake šanse. Upravo mali klubovi sa FFP-om nemaju nikakve šanse da se približe velikima, kad god im neki igrač ili trener iskoči odmah ga zgrabe veliki. Jer imaju love, a ovi je nemaju i neće je nikad ni imat jer su postavljena takva pravila. Zašto ne bi npr. Lukšići uložili u Dinamo 700 miliona ojra i digli ga dvije stepenice više? Naravno, ako se članovi kluba slože i ovi pokažu interes.Bundesliga je napisao/la: ↑13 feb 2021, 18:28
Svabe sam samo uzeo za primjer. Nije bolje ni Benfiki, Portu, Dinamu, Zvezdi itd. Poenta je da nije posteno da neko ko radi i gradi citav zivot biva potisnut i omalovazavan. Sto su se oni borili i gradili citav zivot ako ce doci neko poput Citya, PSG-a kojima ce biti dozvoljeno da ulazu bez ikakvih sankcija iako kao klubovi to nikako ne bi mogli.
To što su neki postali veliki ne bi im trebalo dati ekskluzivno pravo da jedino oni mogu uzimat najbolje sa polica, jer eto oni su svojim minulim radom to zaslužili, to im je njihova borba dala. Svojim predanim radom su toliko "zadužili" nogomet da su ga privatizirali kao svoje leno i ne daj bože da im ga neko takne, napraviće sve što je u njihovoj moći da ostane status quo sa kojim su savršeno zadovoljni.
Ja sam za otvorenost i davanje prilika svima, a poticanje većeg ulaganja u nogomet može ga samo unaprijediti i to na više razina. Neko ko iza sebe ima dobar minuli rad imaće i dalje prednost u toj utakmici, ali utakmica bi se bar igrala. Ovako je utakmica završena prije negoli što je i započela.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Sreca pa nijedan X danas nije bio. 

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Problem koji bi manji klubovi imali i nakon dozvole ulaganaj je da takvi timovi, tačnije rečeno timovi iz manjih sredina i onih koji nemaju infrastrukturu ne bi ni uzimani u razmatranje za ulaganje. Jer market pool je slab u takvim mjestima, i onaj klub koji bi imao sreću da neko ulozi u njega bi bio onaj klub koji ima bogatog simpatizera ili lokalnog moćnika. Mislim da bi se moć koncentrisala oko većih centara i da manji tradicionalniji klubovi bi još brže nestali. Naravno taj scenario bi odgovarao Bayernu, Berlinu, Hamburgu... i ja ga i priželjkujem upravo radi toga, iako sumnjam da će se desiti ili ako se desi neće imati smisla jer će kad tad veći klubovi Evrope napraviti neku internacionalnu ligu.ledar je napisao/la: ↑13 feb 2021, 20:19Ja mislim da bi svima trebalo, barem teoretski, dati jednake šanse. Upravo mali klubovi sa FFP-om nemaju nikakve šanse da se približe velikima, kad god im neki igrač ili trener iskoči odmah ga zgrabe veliki. Jer imaju love, a ovi je nemaju i neće je nikad ni imat jer su postavljena takva pravila. Zašto ne bi npr. Lukšići uložili u Dinamo 700 miliona ojra i digli ga dvije stepenice više? Naravno, ako se članovi kluba slože i ovi pokažu interes.Bundesliga je napisao/la: ↑13 feb 2021, 18:28
Svabe sam samo uzeo za primjer. Nije bolje ni Benfiki, Portu, Dinamu, Zvezdi itd. Poenta je da nije posteno da neko ko radi i gradi citav zivot biva potisnut i omalovazavan. Sto su se oni borili i gradili citav zivot ako ce doci neko poput Citya, PSG-a kojima ce biti dozvoljeno da ulazu bez ikakvih sankcija iako kao klubovi to nikako ne bi mogli.
To što su neki postali veliki ne bi im trebalo dati ekskluzivno pravo da jedino oni mogu uzimat najbolje sa polica, jer eto oni su svojim minulim radom to zaslužili, to im je njihova borba dala. Svojim predanim radom su toliko "zadužili" nogomet da su ga privatizirali kao svoje leno i ne daj bože da im ga neko takne, napraviće sve što je u njihovoj moći da ostane status quo sa kojim su savršeno zadovoljni.
Ja sam za otvorenost i davanje prilika svima, a poticanje većeg ulaganja u nogomet može ga samo unaprijediti i to na više razina. Neko ko iza sebe ima dobar minuli rad imaće i dalje prednost u toj utakmici, ali utakmica bi se bar igrala. Ovako je utakmica završena prije negoli što je i započela.
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Taman kad pomisliš da Bundeska ne može niže pasti dođu ljudi i odigraju 5 neriješenih utakmica za jedan dan. 

"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Meni isto izgleda neracionalno da se ne koristi puni potencijal kadra. Neka zvijezda tipa Neymar ili Messi igra u sezoni oko 50 utakmica a od toga se samo u njih 10-tak koristi punim kapacitetom - kad su dvoboji sa izravnim konkurentom u prvenstvu i u finalnoj fazi CL. Ostalo je otaljavanje, što mogu odradit i zamjene. A plaćaš ga 40+ milki ojra godišnje. Ko da imaš maybach kojeg voziš 300 kilometara godišnje a ostalo vrijeme ti stoji u garaži. Sa internacionalnom super ligom prihodi velikih uvećali bi se enormno, možda i desetak puta, a onda bi i superstarovi morali odradit svoju plaću jer bi se derbiji igrali svaki tjedan.
Vrijeme je da se puste investitori u ligu jer su Francuzi na putu da postanu cetvrti po snazi. Talijeni svakako pobjegose ako se Inter i Milan vrate gdje su nekada bili.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
-
- Kontakt:
Serie A definitivno ima bolju perspektivu od BL.
Nego evo vraća se LP. Baš me zanima kako će se RBL postaviti protiv Liverpoola koji je trenutno u velikoj krizi. Nadam se da neće kalkulirati već da će u prekrasnoj Budimpešti pokazati hrabrost. Što se tiče ostale trojke, mislim da je izvjesno da Bayo prolazi, a Borussije ispadaju.
Nego evo vraća se LP. Baš me zanima kako će se RBL postaviti protiv Liverpoola koji je trenutno u velikoj krizi. Nadam se da neće kalkulirati već da će u prekrasnoj Budimpešti pokazati hrabrost. Što se tiče ostale trojke, mislim da je izvjesno da Bayo prolazi, a Borussije ispadaju.
-
- Kontakt:
Lovci na x na kladi došli na svoje.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Po meni je rješenje da se uvede ograničen budžet za plate. Za 25 igrača staviti budžet maksimalno 200 miliona i to je to.ledar je napisao/la: ↑13 feb 2021, 20:19Ja mislim da bi svima trebalo, barem teoretski, dati jednake šanse. Upravo mali klubovi sa FFP-om nemaju nikakve šanse da se približe velikima, kad god im neki igrač ili trener iskoči odmah ga zgrabe veliki. Jer imaju love, a ovi je nemaju i neće je nikad ni imat jer su postavljena takva pravila. Zašto ne bi npr. Lukšići uložili u Dinamo 700 miliona ojra i digli ga dvije stepenice više? Naravno, ako se članovi kluba slože i ovi pokažu interes.
Pa bi došli u situaciju da možeš imati 2 superstara sa platom od 25 miliona, a ostatak od 150 milki rasporedjuj na ostala 23 igrača kako znaš i umijes...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Slazem se , uvesti salary cup kao NBA , pa onda u teoriji svak bi imao realne šanse za uspjeh...kraljttbvb je napisao/la: ↑14 feb 2021, 11:19]
Po meni je rješenje da se uvede ograničen budžet za plate. Za 25 igrača staviti budžet maksimalno 200 miliona i to je to.
Pa bi došli u situaciju da možeš imati 2 superstara sa platom od 25 miliona, a ostatak od 150 milki rasporedjuj na ostala 23 igrača kako znaš i umijes...
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.