Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine
Zasto Nenad nije igrao prvenstvo 93?
U busu se vidi par puta ali nije mi minute igrao.
Zna li iko tu priču?
U busu se vidi par puta ali nije mi minute igrao.
Zna li iko tu priču?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
On i Dževdo su u tom trenutku imali hrvatska košarkaška državljanstva, koja nisu stigli promjeniti do prvenstva. Recimo i Menso Bajramović je trebao biti dio tima, ali je i on imao isti problem.
Bosna i Hercegovina je imala samo 10 raspoloživih igrača na prvenstvu. Kad se uzme i prijetnje Mariju Primorcu, odnosno njegovoj porodici pred utakmicu protiv Hrvatske, pa on tu utakmicu nije ni igrao. Rezultat je zaista vrhunski...
Bosna i Hercegovina je imala samo 10 raspoloživih igrača na prvenstvu. Kad se uzme i prijetnje Mariju Primorcu, odnosno njegovoj porodici pred utakmicu protiv Hrvatske, pa on tu utakmicu nije ni igrao. Rezultat je zaista vrhunski...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
-
- Kontakt:
Podsjeti me Pasha, sjecam se i ja sada price o državljanstvu Hrvatske. Hvala na odgovoru.bordobijeli je napisao/la: ↑13 feb 2021, 12:51Mislim da su bili neki administrativni problemi za Markovica, Dzevdu Alihodzica i Bajramovica i nisu igrali EP
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Odličan dokumentarac, što neko iznad napisa, u jednom dahu sam ga pregledao.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Koji kanal, druze ... nemam BHT1 ...legenda reala je napisao/la: ↑13 feb 2021, 03:27Vrati unazad kanal i pregledaj, ja sam evo sad zavrsio s gledanjemDaVinci je napisao/la: ↑13 feb 2021, 01:04Jbg, propustih ... sad se valja nadat' da ce ga neko nakacit' na YT ...Drape je napisao/la: ↑12 feb 2021, 12:12
Iz BHRT-a poručuju kako će prije prikazivanja filma, emisija “Konačno petak” s Majom Miralem biti posvećena ovom filmu i temama kojima se bavi, uz gostovanje nekih od protagonista, bivših reprezentativaca koji će s gledateljima podijeliti sjećanja na taj period života i veliki sportski rezultat.
![]()
![]()
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Eto i na youtubeu...
Jako zanimljivo mi je bilo gledati sa vremenske distance od 27-28 godina i sjećati se detalja oko svega šta se dešavalo sa tom ekipom.
Imao sam priliku sa Mensom kasnije da pričam o dešavanjima oko ove ekipe. On i Neno su trebali biti dio reprezentacije, dok Dževdo Alihodžić i Sejo Bukva nisu bili tada baš zainteresovani da igraju. Al kao što sam u ranijem postu napisao, nisu im dali da promjene košarkaško državljanstvo...
- NerminFatic
- Kontakt:
Sramota da Spanac napravi nesto sto je Bosanac trebao.
Uh, koliko emocije u ovoj priči. Odličan dokumentarac.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Bećiragić
Mi smo igrali bez Dževda Alihodžića, Nenada Markovića, Seje Bukve i Damira Mršića kojima Fiba nije dozvolila promjenu državljanstva, jer su tada imali hrvatske papire.
“Mislim da smo u četvrtfinalu igrali sa Hrvatskom. Da nije izvršen pritisak na Marija Primorca, jer je on iz Čapljine, pa on nije igrao tu utakmicu, ali je Gordan Firić igrao, iako su njegovi roditelji bili u Hrvatskoj. Mario nije igrao, i jako nam je falio u toj utakmici. Malo nas je bilo i izgubili smo.
Da je Mario bio tu, možda bi i dobili Hrvatsku sa pokojnim Draženom. Mi smo na tom prvenstvu igrali neku čudnu košarku. Bili smo jako opasni. Svi su šutirali, sa svih strana smo bili opasni. Bilalović je bio najviši, a dao je najviše trica. Nismo imali klasičnog centra. Imali smo krilne centre koji pucaju sa svih pozicija. Igrali smo modernu košarku, ovo što se sada igra.
Niko nas nije mogao čuvati. Interesantno je da taj Eurobasket nisam ni igrao, jer se rahmetli Mirza Delibašić naljutio na mene za vrijeme Mediteranskih igara.Uradio sam neke stvari koje nisam smio da uradim i on mi je zabranio da igram za reprezentaciju. Rekao mi je da me ne može vratiti u Sarajevo, ali da neću igrati na Eurobasketu. I nisam igrao. Sjedio sam sve vrijeme na klupi. Do tada sam igrao 30 minuta.
Napravio sam glupost na Mediteranskim igrama i on mi je jedno jutro rekao nakon sastanka “Adise, nećeš igrati više za reprezentaciju”. Mirza rahmetli je bio takav, nikad nije puno pričao. Kratko i jasno.
Bečiragić zaboravio neke stvari. Dražen nije bio u sastavu za tu utakmicu, jer je poginuo po povratku sa kvalifikacija u Wroclawu. kao što već ranije napisah, Nenad Marković i Mensur Bajramović su bila ta dva koja su falila. npr. i na semaforu i poslije na snimkama sa utakmice protiv Virtusa se vide njihova imena, odnosno njih dvojica. Alihodžić i Bukva, a tek Mršić i nisu bili zainteresovani da igraju. Mršića smo ganjali tamo do '97 da zaigra za nas...
-
- Kontakt:
Firic mi je uvijek bio gotivan igrac,zna li se gdje je sad?
U Italiji gdje trenira mlađe selekcije.kinder_jaje je napisao/la: ↑14 feb 2021, 12:49Firic mi je uvijek bio gotivan igrac,zna li se gdje je sad?
Meni je zanimljiv spisak pot. igraca za prvo okupljanje (16.17min):
Sejo Bukva,Mario Primorac,Emir Mutapcic,Damir Mrsic,Emir Halimic,Samir Avdic,Gordan Firic,Senad Begovic,Ivica Maric,Dzevdo Alilhodzic,Zoran Savic,Radenko Dobras,Predrag Radan,Mirsad Djubo,Adis Beciragic,Samir Mujanovic,Vasilj Sevo,Boro Vucevic,Dino Bilalovic,Sasa Danilovic,Predrag Benacek,Miroljub Mitrovic,Menso Bajramovic,Zeljko Ljoljo,Slobodan Benic,Jakub Genjac,Damir Mulaomerovic.
Od 30+ igraca ekipa i stozer se tada svela na 10 igraca iz KK Bosne-Sarajeva.
Nezz zbog cega su pojedini igraci iz slobodnih teretorija Tuzle,Zenice i sl. izostavljani.Mislim da se moglo nac jos 6 igraca koji su tada bili u BIH.
Sejo Bukva,Mario Primorac,Emir Mutapcic,Damir Mrsic,Emir Halimic,Samir Avdic,Gordan Firic,Senad Begovic,Ivica Maric,Dzevdo Alilhodzic,Zoran Savic,Radenko Dobras,Predrag Radan,Mirsad Djubo,Adis Beciragic,Samir Mujanovic,Vasilj Sevo,Boro Vucevic,Dino Bilalovic,Sasa Danilovic,Predrag Benacek,Miroljub Mitrovic,Menso Bajramovic,Zeljko Ljoljo,Slobodan Benic,Jakub Genjac,Damir Mulaomerovic.
Nezz zbog cega su pojedini igraci iz slobodnih teretorija Tuzle,Zenice i sl. izostavljani.Mislim da se moglo nac jos 6 igraca koji su tada bili u BIH.
29:25 I ovaj kaže da je bio na treninzima u Zagrebu.guillermo je napisao/la: ↑14 feb 2021, 15:06Meni je zanimljiv spisak pot. igraca za prvo okupljanje (16.17min):
Da ne ulazimo zašto nisu pokušali da ih kontaktiraju, pa stave na spisak. Najmanje jedno ime je moralo biti na spisku. Ako Senad Muminović nije bolji od Masnića, Begovića pa i tadašnjeg Bečiragića, ne znam ko jeste. Kemal Alihodžić i Senad Preldžić su također mogli pomoći...
u tadasnje vrijeme je malo smijesno bilo kontati da bi danilovic dosao igrati za nas,ali evo ne znam za benačeka,ljolju,mitrovića,,nesto mi najviše krivo za mog sugrađanina savića,koji klinac je on odlucio igrati za drugu reprezentaciju s kojom nikakve veze koliko znam nije imaoguillermo je napisao/la: ↑14 feb 2021, 15:06Meni je zanimljiv spisak pot. igraca za prvo okupljanje (16.17min):
Sinoc krenuo gledati dokumentarac na aj balkans youtube, i nisam uspio do kraja reko sutra cu nastaviti. Danas pokusao gledati, kaze ovaj video je blokiran kod vas(Amerika). Ima li neko neki link da pogledam, a ovo je posljedica mog odgadjanja svega kuknjava
suze mi krenuse kad halimić spomenu i oplaka kako je kontaktiro sa firićem u drugom dijelu grada
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.