Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Sto se Karačića tice si mozda upravu, ali Dujmovic brani za sad dobro u Spartak Subotice koja sigurno nije u rangu Velezu nego od Zrinjskog i Borca malo bolje u glavnom nemamo za sad boljeg golmana. Ako Nikola Vasilj sezonu gotovo odigra onda nek dobi poziv. Hidajet Hankic takodje brani za sad dobro u Ruminiji kod Botosani koja se bori za evropu medjutim mora i on cijelu sezonu odigrati do kraja skros da bi mogao u reprezentaciju biti...
Ogledao upravo Gazibegovica i Sturm. Igrao svi 90 minuta. Ima fini poteza i jak je u duelu. Ima finu startnu brzinu samo u ovoj ekipi nema veznjaka koji zna uposliti bekove kako treba. Bila fina situacija za slobodnjak ali ona klocina Friesenbichler mu uze loptu. Nastavil ovako ostace standardni bek u Sturmu. Steta sto je ekipa limitirana. On i mladi stoper Nemeth su jedini igraci za vece domete.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- NerminFatic
- Kontakt:
Zna li iko od cega je povrijedjen Zukanovic da covjek ne igra vec 4 mjeseca? Odigrao dobro 4-5 utakmica i eno ga po Sarajvu hoda...
Neznam šta da kažem ali mi jest strah da naša baza kvalitetni i talentirani igrača sve manja i manja, Hajd dobro ima tu igrača za koje još uvijek imamo nadu da će nešto napraviti ali opet kad pomislim da je Gojak trenutno najperspektivnijih igrač a ne igra u Torino nije dobro.
Jedino eto imamo ti neki mladi igrača koje još možemo nadati se a to su
- Omeragic (Mada mislim da smo ovog momka izgubili ali za mene je on bio najbolji igrač što se tiče odbrane, znači bolji od Ahmedhodzica i Hadzikadunica, ali ko zna možda nekako pristane da igra za nas ali tu je i savez kriv što nije odradio sve moguće da dovede ovog momka)
- Ahmedhodzic
- Hadzikadunic
- Katic (Nevjerujem da će dobiti uskoro poziv od Hrvatske)
- Dedic
- Gazibegovic
- E. Karic
- Gigovic
- Sunjic (Isto nevjerujem da će dobiti uskoro poziv od Hrvatske)
- Hasić
- Bradonjic
- Gojak
- Balić
- Demirovic
- Omeragic (Mada mislim da smo ovog momka izgubili ali za mene je on bio najbolji igrač što se tiče odbrane, znači bolji od Ahmedhodzica i Hadzikadunica, ali ko zna možda nekako pristane da igra za nas ali tu je i savez kriv što nije odradio sve moguće da dovede ovog momka)
- Ahmedhodzic
- Hadzikadunic
- Dedic
- Gazibegovic
- E. Karic
- Gigovic
- Hasić
- Bradonjic
- Gojak
- Balić
- Demirovic
Pa pricao je Misimovic sa njim,cak ga je i javno preko instagrama nagovarao da igra za nasSanaBosna je napisao/la: ↑16 feb 2021, 07:10
Ali je Omeragic odlucio igrati za Svicarsku
"Naravno, zvao me Zvjezdan Misimović, obavio je razgovor sa mnom i mojim roditeljima. Mislim da je još rano za neke velike odluke, imam još vremena da se svakako odlučim. Dogovorili smo ponovo da se čujemo s gospodinom Misimovićem i naravno da Bosnu i Hercegovinu nosim u srcu. Trenutno sam samo fokusiran na igre u klubu, gdje mi zaista ide dobro, a ko zna šta će se desiti u budućnosti", kazao je za SportSport.ba Bećir Omeragić
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
gojak je sve samo ne perspektivan igrac, od njega se nadam samo da ce ostati bilo gdje u seria a.SanaBosna je napisao/la: ↑16 feb 2021, 07:10Neznam šta da kažem ali mi jest strah da naša baza kvalitetni i talentirani igrača sve manja i manja, Hajd dobro ima tu igrača za koje još uvijek imamo nadu da će nešto napraviti ali opet kad pomislim da je Gojak trenutno najperspektivnijih igrač a ne igra u Torino nije dobro.
- Ahmedhodzic
- Hadzikadunic
- Dedic
- Gazibegovic
- E. Karic
- Gigovic
- Hasić
- Bradonjic
- Gojak
- Balić
- Demirovic
demirovic, ahmedhodzic i hadzikadunic su u ovom momentu daleko najperspektivniji igraci
- Goalgetter
- Kontakt:
Gojak perspektivan igrac? Sa 24 godine? 
To samo u nas ima.
To samo u nas ima.
Meni je isto neozbiljno kad neko napise igraca poput Bradonjica ili nekog drugog mladog igraca iz BiHPL, i u njemu daje neki optimizam da ce postati igracina i igrati u velikoj ligi, a nije aposlutno nista pokazao vise nego sto je npr Andjusic, a znamo kako je zavrsio u Trabzonu. Da takav igrac sada biljezi neku ozbiljniju minutazu u PAOK, onda bi naravno bila druga prica, ovako kad se tek tu treba da dokaze, ja sam skeptican. Ovo se ne odnosi samo na Bradonjica nego se cesto spominju neka imena koja nemaju tezinu da opravdaju da budu spomenuti u kontekstu A reprezentacije. Trenutno imamo samo Gigovica kao perspektivnog igraca osim ovih nekoliko koje smo vec osigurali. Ostalo je sve talasika za A reprezentaciju. Mozda jedino Balic i Sunjic koji imaju 24 godine i mogli bi mozda pojacati konkurenciju, ili opcije. Ali sve u svemu, samo Gigovic je tu da kazes perspektiva.
O Gojaku se moze suditi tek sledece sezone.
On jos uvijek može napredovati. Zapravo je dosao u Seriju A da napreduje. Pokazat ce se da li ima kuvveta u njemu za takvo sto (Torino) ili ne.
Krunic je bio gazda u Empoliju ali se pokazalo da je Milan velik zalogaj. Gojaku je mozda velik zalogaj Torino ali sacekajmo jos sled.sezonu.
Ja bih bio sretan kada bi on igrao redovno u Veroni, Beneventu, Parmi i sl.timovima. Sve preko toga je super.
Nije igrao ni Bičakčić na vecem nivou pa se u njega kunu mnogi.
On jos uvijek može napredovati. Zapravo je dosao u Seriju A da napreduje. Pokazat ce se da li ima kuvveta u njemu za takvo sto (Torino) ili ne.
Krunic je bio gazda u Empoliju ali se pokazalo da je Milan velik zalogaj. Gojaku je mozda velik zalogaj Torino ali sacekajmo jos sled.sezonu.
Ja bih bio sretan kada bi on igrao redovno u Veroni, Beneventu, Parmi i sl.timovima. Sve preko toga je super.
Pa kud ces dalje kad se Dilaver sve do 27-28 prizivao kao perspektivno pojacanje.Goalgetter je napisao/la: ↑16 feb 2021, 12:25Gojak perspektivan igrac? Sa 24 godine?
To samo u nas ima.
Ali ovo je istina. Samo kod nas su persepektivni igraci Rahman, Tatar sa 25-26, Cipetic, Zeljkovic sa 24 i tako dalje i tako dalje..
@igrajlopte 🐦
Gojak nema fizičke kvalitete da igra u Serie A, to je bilo jasno još u Dinamu i sto puta smo pisali o tome.
Možda može bit standardan u najslabijim timovima, ali s njima ide u drugu ligu.
Belgija, Holandija su lige za njega i tu može da bude važan igrač u dobrim ekipama. Mada se iskreno bojim transfera obećanu zemlju za bošnjačke igrače.
Belgija, Holandija su lige za njega i tu može da bude važan igrač u dobrim ekipama. Mada se iskreno bojim transfera obećanu zemlju za bošnjačke igrače.
Nije se Dilaver pozivo ko perspektiva, nego ko neko ko kvalitetom može da pomogne, možda da bude i u prvih 11.ReX je napisao/la: ↑16 feb 2021, 14:06Pa kud ces dalje kad se Dilaver sve do 27-28 prizivao kao perspektivno pojacanje.Goalgetter je napisao/la: ↑16 feb 2021, 12:25Gojak perspektivan igrac? Sa 24 godine?
To samo u nas ima.
Ali ovo je istina. Samo kod nas su persepektivni igraci Rahman, Tatar sa 25-26, Cipetic, Zeljkovic sa 24 i tako dalje i tako dalje..![]()
Inače ste u pravu, kod nas je igrač perspektivan do tridesete, ako to odgovara ravnozemljaškim teoretičarima.
Mentalni patuljak. Jednostavno sa 24 godine jos nije sazrio. Nonsalantan odnos prema poslu za koji je dobro placen. Sa ovakvim mentalitetom bas odgovara jednom Besiktasu. Ako promjeni odnos prema igri i takticki sazrije onda mozda i ima sanse.DrFilgud je napisao/la: ↑16 feb 2021, 14:11Gojak nema fizičke kvalitete da igra u Serie A, to je bilo jasno još u Dinamu i sto puta smo pisali o tome.
Ako je momak kontaktiran svaka cast Misketu..mislim ako je kontaktirao onu trojicu zasto ne bi i njega, jedino ako nije digao nos nakon svih pljuvanja koje je dobio za vrijeme izbora.
BašČelik!
Ne znam kako Bicakcic ulazi u ovu diskusiju. On je uvjek vazio za igraca koji ima veliki broj utakmica u respektabilnoj ligi i solidnom klubu. Spor i trom igrac, nije moj favorit, ima odredjene kvalitete i ima dosta velikih uktamica i to nesto znaci. Nije on nikad vazio za igraca koji je tu da pravi razliku vec da zadrzi neki standardan, ili da budemo manje losi na toj poziciji. Na drugu stranu Gojak vazi za igraca koji bi danas ili sutra trebao da pravi razliku u reprezentantaciji, ako se ima u obzir da je bio najveci profil u21 reprezentacije. Torino 17. na tabeli i to velik zalogaj. Sto se tice Krunica, on je dosao u Serie A na surov kvalitet, nikakav menadzer, referenca kluba za koji je igrao, ili igranje za reprezentaciju, nego na surov kvalitet.hurem je napisao/la: ↑16 feb 2021, 14:00O Gojaku se moze suditi tek sledece sezone.
Nek Gojak u Serie A odigra trećinu minuta koje je Bičakčić odigro u Bundesligi, to će bit veliki uspjeh i za njega i za reprezentaciju.
Moja poenta je da se Gojak vec otpisuje a jedva da je proveo 4 mjeseca u Italiji i Seriji A.
Bicakcic je do sada, ako ne zbog kvaliteta, onda bar na osnovu staza trebao da bude starter u prosjecnom bundesligaskom klubu kao sto je Hoffenheim...a nije, godinama unazad...ali se protiv njega ne smije nista reci jer je iz dijaspore.
Dajte momku priliku.
Zar je stvarno neko ocekivao vise minuta ili vecu ulogu u Seriji A i timu kao sto je Torino?
To sto su 17. na tabeli ne znači da mu je konkurencija slaba. Naprotiv, Torino je zasigurno medju 10 igrački najkvalitetnijih timova u Seriji A ali trenutno s krizom rezultata zbog loseg vodjenja.
O Gojaku ce se moci suditi tek iduce sezone kada vec mozemo reci da je naviknut na novu sredinu i kada ce proci komplet pripreme sa svojim timom.
Tada cemo znati da li je Torino ipak prevelik zalogaj?!
...
Bicakcic je do sada, ako ne zbog kvaliteta, onda bar na osnovu staza trebao da bude starter u prosjecnom bundesligaskom klubu kao sto je Hoffenheim...a nije, godinama unazad...ali se protiv njega ne smije nista reci jer je iz dijaspore.
Dajte momku priliku.
Zar je stvarno neko ocekivao vise minuta ili vecu ulogu u Seriji A i timu kao sto je Torino?
To sto su 17. na tabeli ne znači da mu je konkurencija slaba. Naprotiv, Torino je zasigurno medju 10 igrački najkvalitetnijih timova u Seriji A ali trenutno s krizom rezultata zbog loseg vodjenja.
O Gojaku ce se moci suditi tek iduce sezone kada vec mozemo reci da je naviknut na novu sredinu i kada ce proci komplet pripreme sa svojim timom.
...
Nije uopste relevantno je li iz dijaspore ili ne, nego cinjenica da ima veliki broj utakmica u respektabilnoj ligi slicno kao sto je Zukanovic igrao u dobroj ligi. Ne vidim razliku u kritikama prema Bicakcicu i Zukanovicu, jedan iz dijaspore drugi iz BiH. Meni je licno Zukanovic djelovao kao sigurniji igrac i bolje rijesenje, ali kritike su tu prema igri na terenu, nista vise. Jeste da je nekad Bicakcic bio na klupi u klubu, nekad igrao, ali uvjek je tu bio, upravo zbog nekog kvaliteta. Kao da ga ne bi Hoffenheim nogirao u 2. Bundesligu da nema neki kvalitet. Na kraju je cak i standardan bio za Hoffenheim prije povrede, gol protiv Bayerna. Sto se Gojaka tice, ljudi samo komentarisu njegovo izdanje do sada. Svako ko zeli uspjeh reprezentacije zeli i njemu uspjeh, samo ono sto je pokazao do sada je meni licno tanko izgledalo. Kad se pokaze dobro, tako cu i napisati.hurem je napisao/la: ↑16 feb 2021, 16:35Moja poenta je da se Gojak vec otpisuje a jedva da je proveo 4 mjeseca u Italiji i Seriji A.
Dajte momku priliku.
...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.