San Antonio Spurs

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 feb 2021, 04:01

Tako je gospodine Marks. :clap: :clap:

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 13 feb 2021, 11:12

Prije svega pratim Jakoba kao startera u ovom periodu bez LMA i :salut: , fino vidjeti ovaj period s vecom minutazom.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 feb 2021, 19:16

Jos jedna pobjeda Austina. Opet najbolji Tre i Luka. DD obojica.

Luka 16p 11s -jako bitna trojka na kraju kad su ljudi prisli na par razlike, nakon sto se prokockalo +20 vodstvo.

Tre 30p 11ass- pravi general na parketu.Super odbrana, sve vidi i rijesio je tekmu sa 7-8 uzastopnih bacanja. On mora raditi na svom sutu, biti prijetnja i izvana da bi bio sto kompletniji igrac.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 feb 2021, 15:58

https://www.poundingtherock.com/2021/2/ ... hn-collins

Jako dobar clanak i sasvim legitimno pitanje u njemu. Keldon ga je rastavio preksinoc u direktnom match upu, a fakticki je tek 40tak tekmi unutar svoje NBA karijere.

Ne, jedna utakmica mi nije mjerilo, ali sam sve sigurniji da Collins nije igrac kojem bi dao max.Tacnije, siguran sam u to. 20tak mil ok, sve preko toga za igraca koji ne moze kreirati sopstveni sut i nije elitni defanzivac? Ne!
Samim tim, mi smo vec van utrke za njega obzirom da je on vec odbio ugovor od 90mil, te izjavio ovo:

"I definitely feel like I am in max contract contention. If I finish this season averaging 20 and 10, the other guys who are averaging 20 and 10 are max-caliber guys. I'm in that conversation and feel like I am worthy of being extended as such. That's for the Hawks to decide and figure it out. If you want to look at numbers and flat-out play, I definitely feel like I've earned it. But the team situation, future cap and all that, now you have a contract negotiation."

Druga stvar, koju sve vise treba pominjati... Ako ova ekipa ostvari PO nastup sa neke 4-7 pozicije, to je dokaz da joj ne treba mnogo, vec da treba samo raditi na daljnjem razvoju i razvoju Keldona, Vassella, Walkera, pa i Luke kao najmladjih.

Nasa ekipa je jedna od kompletnijih u ligi.Nama nuzno ne treba neki igrac uloge, niti nam treba fringe AS igrac.Ono sto nama nedostaje je elitni kvalitet.Tog kvaliteta nema u nastupajucem FAu. Zasto onda zakljucavati cap igracem poput Collinsa? Da mi znamo sa sigurnoscu da ce Keldon ili Vassell ili mozda DJ biti sigurni AS igraci, onda ovaj potez i nije los.Naprotiv.Posto ne znamo, bio bi poprilicno nepotrebna kocka.

Kako stvari trenutno stoje, a sve je u NBAu podlozno promjenama, za nas bi najbolja opcija bila pustiti LMAa i Gaya na kraju sezone ili trejdovati jednog od njih do deadlinea, a zbog nedostatka kvaliteta u FAu na ljeto dati ugovore na 2-3 godine DDRu i Millsu sa opcijama. Tako oni ne bi ugrozili dugorocni cap, a bili bi asseti za eventualni trejd ako bi se pojavio zanimljiv igrac na trzistu tipa Beala.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 feb 2021, 16:58

Zaboravih pomenuti i ovo...

slika

Najbolja odbrane lige je 104.5 Drtg, a najgora 116.9.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 14 feb 2021, 23:27

Nisam uspio pogledat zadnje 3 utakmice zbog posla,samo sazetke kao sto vidim igramo dobro pogotovo na gostovanjima a nadam se da se i veceras nastavlja taj trend. Ukoliko sam dobro upratio Hayward ne igra vcrs pa je i to neka olakšica.
Being second is to be the first of the ones who lose.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 feb 2021, 03:23

Lijepo je pobijediti i bez velike tekme DDRa. DJ i White odlicni, kao i Lonnie s klupe.

Borrego radi dobar posao u CHA.Nastave li ovako, bice jako opasni.Rozier, Ball i Graham su "munje" i svi sutiraju trojku na visokom nivou.Hayward je tu, PJ Washington.Opasna ekipa kad su kompletni.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 feb 2021, 03:49

Derrick White asked about Keldon Johnson's finishing at the basket and tough rebounding mindset early in career and how he will only get stronger and better: "He's country strong right now." :rol: :rol:

Derrick + Dejounte:

51 points
19-37 FG
14 rebounds
10 assists
0 turnovers
6 steals :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 feb 2021, 11:26

Taj assit/to omjer je najbolji napredak DeJountea ove sezone.

Jakoba sam pametno pokupio u fantaziu :kafa: i doprinosi itekako.

slika

Ovo je kako je postao starter nakon Memphisa i zadnje tekme gdje je LMA bio.

10/10/3 na 65% iz igre uz fantasticnu odbranu,sta vise zelis? Jel treba reci da u ovom periodu smo 5-1?
Nevjerovatno da je bilo ljudi koji su mislili da je 3/27 previse bilo za njega,a kao prate kosarku.

U idealnom svijetu bi zelio jos boljeg centra.Zelio bi da prvi Jakob bude agresivniji,cvrsci,pogadja slobodna bolje.
Al ovo je vec sad odlicna produkcija.Igrac kojem je ucinak bolji od grube produkcije.
Jer postavlja i fantasticne pikove za sve ove nase bekove koji to odlicno koriste.

slika

Po RAPTORU.

Jel on na nivou ovih pomenutih , nije.Ovo je samo jedan od mnogih pokazatelja koliko je koristan.
Jos kad pogledas striktno defanzivni raptor.Tu je ubjedljivo prvi.

slika

A njegova ljepota je u tome da nam ne treba neka odlicna ofanzivna produkcija.
Jer imas toliko bekova koji zele lopte,da od njega trazis samo pikove i jednostavne poene.
A kljuc je na ovom djelu parketa gdje moze biti pristojan na perimetru i odlican u reketu.

Jel ti drazi RPM od Raptora? ok

slika

Znam,znam....izgleda onako smijesno i smotano al mnogo koristan kosarkaski igrac.

Jos samo kad bi popravio par stvari,koliko bi jos bolji bio.
Da malo vise krvi ima jos pa bio bi jedan od boljih defanzivaca lige a i ovako je odlican.

Rispket Jakobu , kojem LMA kad se vrati moze jedino backup minute pruzit.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 feb 2021, 17:44

Naravno da je Jakobov ugovor cista kradja, a njegov uticaj je mogao vidjeti svako ko je pogledao 2 tekme Spursa.

Pisao sam da ce biti DD igrac cim bude starter i to se ispostavlja.Bacanja mora popraviti, agresivnost, kao i imati nesto pouzdaniji taj "push shot" iliti floater.Vjerujem da ce i to doci sa ulogom koju je dobio.

Natavno, na ovom forumu se pisalo da je precijenjen, da je "austrijsko drvo" i sta sve ne.Nista cudno.

Samo pogledaj ove statistike koje si iznio @Raule, a onda skontaj koliko su svi ti ljudi placeni za fakticki isti uticaj na parketu.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 15 feb 2021, 17:51, ukupno mijenjano 1 put.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 feb 2021, 17:51

Ma igra iznad ugovora lagano.

I dalje bi u idealnom svijetu volio boljeg startera il da on napreduje u par segmenta.
Al to sam ja koji zamislja neku sampionsku verziju Spursa a nismo ni playoff jos uvijek.

Dobar je , moze bit samo bolji s minutama i starter ulogom.

Mislim da ljudi nisu svjesni koliko asset vrijedi i da ga ne mozes jednostavno pustit.
Tako i Lonnie , ako nece biti u nekom trejdu , gledat ces ga da produzis , neces ga izgubit.
Jer u najgorem slucaju ce biti trade chip/filer.A Jakob je vise od toga.

DeMar ugovor mi stvara probleme.Nit sam komforan da ga pustimo nit sam komforan da ga produzimo.Trejd!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 feb 2021, 18:20

Sve vrijeme i govorim da ne pustamo igrace za dz.Upravu si.

Al samo kad skontas, mi da smo na Istoku, sad bi dijelili 2.mjesto, a ekipa je u rebuildu fakticki. :o

Samo raditi na daljnjem razvoju, a tu najvise mislim na razvoj igraca unutar fransize.

Cisto sumnjam da cemo talasati ista i trejdovati DDRa.Plus je bolji igrac bez LMAa.Ne smeta mi uopste.Bice sta ce biti.Sve je lakse kad se pobjedjuje, a mladi na to sve igraju zapazene uloge.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 feb 2021, 18:38

NEZALAGANJE je napisao/la:
15 feb 2021, 18:20
Sve vrijeme i govorim da ne pustamo igrace za dz.Upravu si.

Al samo kad skontas, mi da smo na Istoku, sad bi dijelili 2.mjesto, a ekipa je u rebuildu fakticki. :o

Samo raditi na daljnjem razvoju, a tu najvise mislim na razvoj igraca unutar fransize.

Cisto sumnjam da cemo talasati ista i trejdovati DDRa.Plus je bolji igrac bez LMAa.Ne smeta mi uopste.Bice sta ce biti.Sve je lakse kad se pobjedjuje, a mladi na to sve igraju zapazene uloge.
Jos ti to racunas bez "istocnog rasporeda".Imas ovaj skor uz ovo ;

slika

Gdje na papiru imas najlaksi preostali raspored.Na papiru dakako al neces vise s Lakersima igrati i slicno.
A tek ti se vratio Derrick koji legitimno ti treba/moze biti top 2 igrac ekipe(a sinoc imao prvu top tekmu sezone)

Uz sve pomenuto ti LMA ima negativan doprinos.Znaci nije da ti vuce on ekipu.

- Keldon napravio iskorak
- DeJounte napravio iskorak
- Lonnie napravio iskorak
- Jakob pravi iskorak
- Vassell u rotaciji

(uz Derricka vec imas 6 igraca rotacije za xy godina , bez da dodam hocel sta biti od Treya,Luke)

Bah , 5:1 a Eubanks ti backup centar u ovom periodu.

I dalje DeMar samo 23% USG , i dalje apsolutno timska igra , imaju priliku svi se istaknuti dovoljno , nasao se balans.
Zabavna je igra.Imas cetvrtine ove druge juce i protiv Atlante gdje nisi igrao bolju kosarku 5 godina.

Jos cekam da kao padnemo,imamo losu seriju al...uzivati u medjuvremenu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 feb 2021, 18:55

Upravo tako.I za raspored i za mlade i za buducnost rostera.

A ovo je sustina DDRa...

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 feb 2021, 18:56

Ma DeMar je savrsen na ovu ekipu.

Samo DeMar od 32 godine kojem dajes...kakav ugovor? to je malo druga prica.
Samo ponuda je takva da nemas puno boljih igraca od njega.

Volio bi ja jos uvijek da bacimo neke novce na nekog , pa njega bird rightsima da zadrzis.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 feb 2021, 20:18

Samo Covid je trebao uz ovu pozitivu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 feb 2021, 20:23

To bi bilo najbolje, ali mislim da nije moguca varijanta u kojem mi zadrzavamo cap hold njega i Millsa (on ostaje 99%) plus da imamo jos 20mil za nekog FA.To treba detaljno provjeriti pred FA period i izracunati.Sad je jos rano.

Sto se tice njegovog ugovora, prije mislim da ce neko dati ozbiljne pare za njega, nego sto cemo to mi, osim ako bas ne bude zelio da ostane pa uzme neki discount, a sklon je tome, jer je lojalan i to je vec uradio u TOR.

Realno, nakon ovakve sezone, on je vjerovatno najbolji FA na ljeto.Ako bi ostajao kod nas, nekoliko je opcija...
1+1 ugovor sa nesto vecim iznosima, ali brzo i oslobadja cap.To MIA radi vrlo uspjesno. Druga solucija je 2+1 opcija sa discountom.Ono sto je bitno je da bi njegov ugovor, u obje ove opcije, bio skinut sa naseg capa prije produzenja Vassella.

Sta to znaci?
Teoretski znaci da bi ekipa TAD imala formirane igrace u Vassellu, Keldonu, Murrayu, Whiteu (vec u prajmu), Poeltlu i jos neko ako iskoci plus prostor za max. Sve jasno i vidljivo koliko je znacajno razvijati vlastite igrace.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 feb 2021, 20:26

Raul_64 je napisao/la:
15 feb 2021, 20:18
Weatherspoon je sinoc bio u tom protokolu.Vjerovatno je on pozitivan. Za nadati se da su svi ostali ok.Ako bude samo 1 tekma, nije ovo ni lose, obzirom da smo u b2bu bili (DET i CLE). :D

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 feb 2021, 20:28

15 feb 2021, 20:26
Raul_64 je napisao/la:
Weatherspoon je sinoc bio u tom protokolu.Vjerovatno je on pozitivan. Za nadati se da su svi ostali ok.Ako bude samo 1 tekma, nije ovo ni lose, obzirom da smo u b2bu bili (DET i CLE). :D
Ma bit ce dobro ako igramo Cle al....valda nece biti vise pozitivnih.Jer Hornetsi su zarazeni samo tako.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 feb 2021, 20:29

Raul_64 je napisao/la:
15 feb 2021, 20:28
15 feb 2021, 20:26
Raul_64 je napisao/la:
Ma bit ce dobro ako igramo Cle al....valda nece biti vise pozitivnih.Jer Hornetsi su zarazeni samo tako.
Ne znam, sve je moguce.Citam da zbog tracinga nismo imali 8 igraca.Sve je u igri.

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.