FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Furymaker
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Furymaker » 15 feb 2021, 09:58

Ja nisam fan tog PauTorresa, da se razumijemo, strasan je na lopti i jako dobro cita igru, ali je spor i slab do bola, a s njegovom visinom, kroz par godina kad dodatno uspori to ce biti kriminalno gledati u pravcu u kojem se nogomet razvija, zamislite Busquetsa na stoperu, ne ide mi nikako.
On je vrhunski stoper u sistemu gdje je zasticen, u Barci to nikad nece biti jer ce se uvijek igrati visoka defanzivna linija, bez klasicnih zadnjih veznih i sa jako ofanzivnim bocnim igracima. Pau Torres bi izvisio redovno.
Za istu lovu se moze uzeti u svakom aspektu bolji Kounde bez obzira sto je desnjak, puno je balansiraniji kao igrac, vrhunska atleta, dominantan i tehnicki savrsen.

Na kraju krajeva, Kounde bi mi bio prva investicija bez obzira kako se ljeto odvijalo, Araujo, Garcia, Kounde i onda tko god hoce biti 4. stoper je odlicna rotacija za iducih 10 godina.
Da moram birati tipa izmedju Halanda i Koundea, ja biram Koundea jer su vrhunski stoperi jako rijetki, a tipa jedan Malen iz PSV-a ima 21gol i 7asist u dosadasnjem dijelu sezonu a kostat ce 20-30mil max, za nase uslove je nerealno ocekivati skupe transfere i igrace, a mislim da nam Haland nije realna opcija, ni igracki ni financijski koliko god on bio fantastican igrac.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 15 feb 2021, 12:11

Araujo danas ne trenira, sto je znatno umanjilo sanse za njegov nastup protiv PSGa, tj. sad ih gotovo i nema. Pique normalno trenira sa ekipom.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 15 feb 2021, 12:17

Pa za Arauja je odmah rečeno tri sedmice. Ne znam odakle optimizam da će možda biti spreman. Za Piquea se odavno priča da oporavak ide bolje od planiranog, a svakako je projekcija bila 22. februar.

Pique je ključ. Vjerujem da bi Lenglet uz njega izgledao puno bolje. Plus ne bi de Jonga izgubili u veznom redu.

@Fury, nije nama bilo ko opcija, šutat se nogom sa Ericom Garcijom. :mrgreen:

Uglavnom forsirat Arauja i Erica, tu je i Pique, a Lenglet može biti četvrta opcija.

Nerealno je očekivat bilo kakva ulaganja. A i ukoliko ih bude, bit će samo u napadu i to isključivo neka devetka. **** ovih nekoliko smetljara koji ne doprinose i okrenut se djeci. Eric, Ronald, Dest, Frenkie, Riqui, Pedri, Ansu, Dembele, Trincao. Jedna solidna baza uz ovih nekoliko veterana.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 15 feb 2021, 13:00

messilla je napisao/la:
15 feb 2021, 12:17
Pique je ključ. Vjerujem da bi Lenglet uz njega izgledao puno bolje. Plus ne bi de Jonga izgubili u veznom redu.
Upravo to. Dobro je što Pique trenira, jedino me brine fizička sprema, valja ganjati Mbappea 90 minuta.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 15 feb 2021, 13:40

Samo Eric istina je... :kafa: (I Araujo)
:mrgreen:
@igrajlopte 🐦

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 feb 2021, 15:45

Kounde i Pau Tores :ljepota: to bi bio tandem stopera za narednih 10 godina.
Ali nema ništa od toga :nene: klub je puko finansijski ko lubenica, dugovi i dubioza, morat ce se prodavati (nadam se Coutinho, Griezmann, Umtiti, Lenglet). Mora se doci do para, tako da se ovi moraju prodavati.
A dovoditi se mogu samo oni koji ce doci besplatno ili za neke male pare, kao što su dogovorili Garciju na kraju sezone. I taj njegov transfer je ogroman uspijeh u ovakvim okolnostima, zaista :thumbup: besplatno dovesti mladog i perspektivnog igraca u momentu kada je klub u rasulu. Ne tako davno su se davale ogormne pare za takve igrace.
Ako se nafataju za džabe još Depay ili Aguero (kao Messijev pajdo) - tim još bolje. Samo takve igrace Barca i može dovoditi trenutno. Tako da možemo zaboraviti na transfere Paua ili Koundea. Bartomeu je razyebo klub kao nikad niko, ostala havarija i ruina iza njega. Oporavak ce biti težak i dobro cemo se nacekati da Barca pocene kupovati kao nekad.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 15 feb 2021, 15:48, ukupno mijenjano 1 put.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 feb 2021, 15:48

let3 je napisao/la:
15 feb 2021, 15:45
Ali nema ništa od toga :nene: klub je puko finansijski ko lubenica, dugovi i dubioza, morat ce se prodavati (nadam se Coutinho, Griezmann, Umtiti, Lenglet). Mora se doci do para, tako da se ovi moraju prodavati.
A dovoditi se mogu samo oni koji ce doci besplatno, kao što su dogovorili Garciju na kraju sezone. I taj njegov transfer je ogroman uspijeh u ovakvim okolnostima, zaista :thumbup: besplatno dovesti mladog i perspektivnog igraca. Ne tako davno su se davale ogormne pare za takve igrace.
Ako se nafataju za džabe još Depay ili Aguero (kao Messijev pajdo) - tim još bolje. Samo takve igrace Barca i može dovoditi trenutno. Tako da možemo zaboraviti na transfere Paua ili Koundea. Bartomeu je razyebo klub kao nikad niko, ostala havarija i ruina iza njega. Oporavak ce biti težak i dobro cemo se nacekati da Barca pocene kupovati kao nekad.
Pa Araujo je već sad bolji od Pau Torresa.

Ako mogu Koundea dovesti, obavezno trebaju, mada ne mogu sigurno tako da treba prestati maštati o tome. Eric Garcia za dž je najskuplji štoper kojeg mogu dovesti trenutno.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 feb 2021, 15:55

Donnie Darko je napisao/la:
15 feb 2021, 15:48

Ako mogu Koundea dovesti, obavezno trebaju, mada ne mogu sigurno tako da treba prestati maštati o tome. Eric Garcia za dž je najskuplji štoper kojeg mogu dovesti trenutno.
I to što kažeš :thumbup: Bolje od Garcije se trenutno ne može dovesti.
A Araujo ce biti još bolji stoper u buducnosti.Samo ga da povrede zaobiđu.

Kad malo pogledamo roster: Araujo 21 godina, Dest 20, Garcia 20, Puig 21, Fati 18, Pedri 18, Dembele 23, Trincao 20. Osam mladih igraca, svi ispod 25 godina.
Nije to toliko loša buducnost. Samo da ima bolji trener, pod kojim ce brže napredovati.

Lal
Kontakt:

Post Postao/la Lal » 15 feb 2021, 17:22

De jong?

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 15 feb 2021, 18:11

let3 je napisao/la:
15 feb 2021, 15:45
A dovoditi se mogu samo oni koji ce doci besplatno, kao što su dogovorili Garciju na kraju sezone. I taj njegov transfer je ogroman uspijeh u ovakvim okolnostima, zaista :thumbup: besplatno dovesti mladog i perspektivnog igraca. Ne tako davno su se davale ogormne pare za takve igrace.

Sto se skupih kupovanja tice, mislim da je to tako zbog korone najvise. Pa godinu dana nisi imao covjeka na tribinama. Samo izracunaj koliko je to para, a plate nehljebovica 300M.

Uostalom, ne vidim da iti jedan drugi klub ista skupo uzima, tako je vec haman godinu i p'o. Nismo mi drugaciji po tom pitanju, samo nasi imaju uvjerljivo najvece plate.
27.10.2020

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 feb 2021, 18:15

leorey je napisao/la:
15 feb 2021, 18:11

Sto se skupih kupovanja tice, mislim da je to tako zbog korone najvise. Pa godinu dana nisi imao covjeka na tribinama. Samo izracunaj koliko je to para, a plate nehljebovica 300M.

Uostalom, ne vidim da iti jedan drugi klub ista skupo uzima, tako je vec haman godinu i p'o. Nismo mi drugaciji po tom pitanju, samo nasi imaju uvjerljivo najvece plate.
Pa jest, al svejedno. Sevilla ne mora žuriti da proda Koundea koji ima klauzulu 75 miliona, a i ako neko može to platiti to sigurno nije Barcelona. Plus što je napadač veći prioritet pogotovo ukoliko Messi ode.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 15 feb 2021, 18:20

Niko za takve "anonimce" bar sljedecu godinu-dvije nece istresati te pare, vidjet ces. Jedan Real Madrid hoce da proda Ramosa i jos igraca da bi dali Baleu platu kad se vrati s posudbe, kud ces dalje ahahahaa.
27.10.2020

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 feb 2021, 18:23

leorey je napisao/la:
15 feb 2021, 18:20
Niko za takve "anonimce" bar sljedecu godinu-dvije nece istresati te pare, vidjet ces. Jedan Real Madrid hoce da proda Ramosa i jos igraca da bi dali Baleu platu kad se vrati s posudbe, kud ces dalje ahahahaa.
Ciritam te kad United pljune 75 miliona na Koundea :kafa:

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 15 feb 2021, 18:58

Prerano je pricat o tome koga ce dovesti ili koga ce prodati Barcelona. Prvo treba sacekati izbore i ko ce pobjediti na njima. Font i Laporta su glavni kandidati, prvi prica realnije, a drugi fura pricu kao i Bartomeu u svoje vrijeme. Tj. obecava bajke koje ce uraditi kao i Bartomeu veliku Espai Barca. Ali eto Laporta se zadesio tu kada je bila velika Barcina era iako je Pepa doveo tadasnji sportski direktor Begiristain, pa ima veliki kredit kod dijela navijaca, iako je klub usao u dugove prvi put pod njegovim vodstvom. Takodjer, sve vise se spominje sa Rosellom, a to i ne treba komentarisati. Obojica imaju poputno razlicite planove za vodjenje kluba. Font je vise nastrojen La Masiji i Kataloncima, dok Laporta je bez plana bio prakticno do odlaska Bartomeua i tek tada je krenuo u kampanju, a do sad je lutao, od tog da podrzava Koemana, pa do medijskih prica (medija bliskih Laporti) da pregovora sa Nagelsmannom, Ragnickom, Overmas, Marcelinom, pa onda povezivanje Haalanda i drugih igraca (Raiole i Zahavija, sa kojima je u dobrim odnosima Laporta, pogotvo Raiola)..

Tek nakon izbora se moze raspravljat o tome ko dolazi, a ko odlazi. I nadam se da ce Emerson naredne sezone biti prva opcija na desnom beku.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 15 feb 2021, 19:08

Pa naravno, glupost je pricati o pojacanjima kad nemas ni uprave kako treba.
27.10.2020

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 15 feb 2021, 20:23

Ne znam što se uopšte Haland dovodi u vezu sa Barselonom? Niko ne spori njegov kvalitet i potencijal, ali frajer je prava seljačina koja će kad ode u prvi veći grad postat pjano neviđeni. Nama to ne treba. Postoje dva puta: prvi je nastavak propasti sa kupovinom precijenjenih nedokazanih supertalenata i dalji potop kluba, ili okretanje svojoj školi i kupovini provjerenih igrača iz Primere koji će se uklapati u nove sisteme (kakvi god oni bili). Vrijeme je da odlučite i vi, tzv.navijači FCBarcelone: ili dr.kajte FM/CM na kompjuteru ili uključite mozak.
LaLiga vrvi od sjajnih igrača koji se mogu pretvoriti u ekstra klasu.
Džeri Drejk

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 15 feb 2021, 20:33

Barcelona treba samo kupovati igrace iz Primere, iz Holandije i Juznoamerikance. Dokazano mnostvo puta, da samo taj tip igraca se uklapa u filozofiju kluba.
Nikakvi Englezi, Norvezani, Balkanci i slicno. Cak i Francuzi u Barceloni nikad nisu pokazali ono radi cega su dovedeni.

Lal
Kontakt:

Post Postao/la Lal » 15 feb 2021, 21:21

Kakva su očekivanja za sutra?

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 15 feb 2021, 21:28

Lal je napisao/la:
15 feb 2021, 21:21
Kakva su očekivanja za sutra?
Nemam.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 15 feb 2021, 21:53

let3 je napisao/la:
15 feb 2021, 15:55

I to što kažeš :thumbup: Bolje od Garcije se trenutno ne može dovesti.
A Araujo ce biti još bolji stoper u buducnosti.Samo ga da povrede zaobiđu.

Kad malo pogledamo roster: Araujo 21 godina, Dest 20, Garcia 20, Puig 21, Fati 18, Pedri 18, Dembele 23, Trincao 20. Osam mladih igraca, svi ispod 25 godina.
Nije to toliko loša buducnost. Samo da ima bolji trener, pod kojim ce brže napredovati.
Uz igrace koje si ti naveo i koji su zasigurno u prvoj ekipi naredne sezone, imamo ih jos ispod 25 godina:
Pena 21- zasluzuje mjesto drugi golman
Lenglet 25-prodat
Wague 24 - mislim da je zavrsio svoje u Barci
Firpo 24 - prodat, imamo rezervu u vidu Mirande, a nije za prvog lijevog beka
Matheus 22- prodat
Konrad 19 - druga opcija na lijevom krilu
De Jong 23
I na posudbi su:
Emerson 22 - mislim da bi mogao biti prvi desni bek naredne sezone
Miranda 21 - solidna opcija za drugog lijevog beka Todibo 21 - proslo je njegovo u Barci, navijam da dobro odigra u Renu i da ga otkupe
Alena 23 - nekako uvijek mi je nedorecen u Barceloni, ali sa veznjacina koje imamo klupa je svakako
Monchu 21 - dobar veznjak, bio je kapiten Barce B, mislim da je imao mjesta ove sezone u prvoj ekipi, ali ipak otisao na posudbu u Gironu i koliko sam upratio ovi ga namjeravaju otkupiti
Akieme 23 - lijevi bek, nema mjesta u ekipi

Iz Barce B treba se obratiti paznja na Tenasa (golman), Comas, Ramos Mingo (stoperi), Balde (lijevi bek), Sanz i Rosans (desni bek), Busquets, Orellana, Moriba (veznjaci), Collado (krilo), svi su do 21 godine, osim Busquetsa koji ima 22.

Jako dobra platforma za dobar uspjeh u narednim godinama, uz starije igrace kao sto su Pique, Busquets, Ter Stegen, Messi ukoliko ostane, te tome dodati jos par igraca koji ti fale.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.