FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Kemo88
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Kemo88 » 16 feb 2021, 09:07

feniksptica je napisao/la:
16 feb 2021, 09:06
Nema izuzetka !
Ne kažem ja da se treba praviti izuzetak, nego da se treba promjeniti politika kluba kada su u pitanju ovakve i slične situacije. Glupo je plaćati radnika pola godine, a on nakon toga ode u drugu firmu... ako ga već plaćamo neka i igra

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 16 feb 2021, 09:08

Kemo88 je napisao/la:
16 feb 2021, 09:01
Napapijri je napisao/la:
16 feb 2021, 08:56
Kemo88 je napisao/la:
16 feb 2021, 08:35
kuknjava kuknjava
Kako je Bošnjo čudan.
:hmmmmm: :hmmmmm:
Čuj poslati Miličevića na tribine!? Zašto?? Pa nemamo mi toliki komfor pa da to sebi možemo dozvoliti. "NIJE NIKO VEĆI OD KLUBA", da li to vrijedi za Ramosa, Modrića (Real Madrid), Alabu, Costu (Bayern M.), Messia (Barcelona),Donnarumma, Calhanoglu, Ibrahimović (Ac Milan), Di Maria, Draxler (PSG)? Namjerno sam naveo igrače koji još nisu dogovorili produženje ugovora ( najvjerovatnije i neće ) sa svojim klubovima, a gotovo svi nabrojani su neizostavni u svojim trenutnim ekipama, a na ljeto su free. Ljudi moramo malo izaći iz zablude. Svi igrači koji dodju u našu ligu ili su tu da dignu formu i prodaju se ( ili odu free) ili su tu zato što nemaju kvalitet za veću i bolju ligu ( ovdje pripada bar 70 % fudbalera). Miličević je dokazano fenomenalan za našu ligu,ali ako čovjek ne želi produžiti ja sam za opciju da igra u prvih 11. Također vrlo je moguće da ni "naši" u Klubu još nisu ponudili ugovor.
Takav stav je zauzet i u slucaju Adukora i Lazica, pa i Milicevic ne smije biti izuzetak. Jedina gora stvar od toga sto nismo doveli pojacanja jeste ta sto nismo produzili ugovore kome treba.
Meni to nema nikakve logike, sigurno tim potezom nećemo primorati igrača da potpiše, i onda bi imali veću štetu nego korist. Ionako ga plaćamo do kraja ugovora, pa kada je tako treba ga iskoristiti i neka igra. Ako nam je ovo politika kluba onda nam je totalno loša. Kada su pojačanja na CD u pitanju onda možda može Adukor da uskoći kao zamjena, mada bih pustio Miličevića da igra do kraja
Slazem se s tobom, ali samo isticem da je stav takav i da sada nije ni fer ga mijenjati jer saljes poruku da nisu svi igraci jednaki. Prije da ce se Milicevic prodati kako bi se izbjegla ta situacija.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 16 feb 2021, 09:10

Nema izuzetka !
Normalno
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Kemo88
Kontakt:

Post Postao/la Kemo88 » 16 feb 2021, 09:12

Napapijri je napisao/la:
16 feb 2021, 09:08
Kemo88 je napisao/la:
16 feb 2021, 09:01
Napapijri je napisao/la:
16 feb 2021, 08:56

Takav stav je zauzet i u slucaju Adukora i Lazica, pa i Milicevic ne smije biti izuzetak. Jedina gora stvar od toga sto nismo doveli pojacanja jeste ta sto nismo produzili ugovore kome treba.
Meni to nema nikakve logike, sigurno tim potezom nećemo primorati igrača da potpiše, i onda bi imali veću štetu nego korist. Ionako ga plaćamo do kraja ugovora, pa kada je tako treba ga iskoristiti i neka igra. Ako nam je ovo politika kluba onda nam je totalno loša. Kada su pojačanja na CD u pitanju onda možda može Adukor da uskoći kao zamjena, mada bih pustio Miličevića da igra do kraja
Slazem se s tobom, ali samo isticem da je stav takav i da sada nije ni fer ga mijenjati jer saljes poruku da nisu svi igraci jednaki. Prije da ce se Milicevic prodati kako bi se izbjegla ta situacija.
Čisto sumjnam da ga možemo prodati sada, kao jedan od razloga je taj što je u većini liga završen prelazni rok. BOLJE DA IKADA PROMJENIMO OVU ODLUKU, NEGO NIKADA. Zaista šaljemo lošu sliku budućim fudbalerima

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 16 feb 2021, 09:12

Kemo88 je napisao/la:
16 feb 2021, 09:07
Nema izuzetka !
Ne kažem ja da se treba praviti izuzetak, nego da se treba promjeniti politika kluba kada su u pitanju ovakve i slične situacije. Glupo je plaćati radnika pola godine, a on nakon toga ode u drugu firmu... ako ga već plaćamo neka i igra
Ne nego drzi ga ti u formi pa da ode u jos bolju "firmu" i da ima vise opcija i manji rizik, i takodjer manje sanse da produzi.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Kemo88
Kontakt:

Post Postao/la Kemo88 » 16 feb 2021, 09:17

Fudo je napisao/la:
16 feb 2021, 09:12
Kemo88 je napisao/la:
Nema izuzetka !
Ne nego drzi ga ti u formi pa da ode u jos bolju "firmu" i da ima vise opcija i manji rizik, i takodjer manje sanse da produzi.
Ako je suditi po ovoj tvojoj izjavi bolje je da mu uništimo karijeru ( ne produži i onda se pridruži recimo Zrinjskom ili Željezničaru), nego da on ode recimo u Belgijsku, Austrijsku, Tursku ligu i tamo bude jedan od najboljih stopera lige. Šta je bolje loša ili dobra reklama??

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 feb 2021, 09:23

Nova anketa je aktivna.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 16 feb 2021, 09:24

Fudo je napisao/la:
Kemo88 je napisao/la:
Nema izuzetka !
Ako se vec vodite tim nekim firmama koja to firma gleda radnika pod ugovorom da sjedi i daje mu platu.Svi gledaju da radnika do zadnjeg dana iskoriste sto vise mogu

Kemo88
Kontakt:

Post Postao/la Kemo88 » 16 feb 2021, 09:27

samoSA je napisao/la:
16 feb 2021, 09:24
Fudo je napisao/la:
Kemo88 je napisao/la:

Ako se vec vodite tim nekim firmama koja to firma gleda radnika pod ugovorom da sjedi i daje mu platu.Svi gledaju da radnika do zadnjeg dana iskoriste sto vise mogu
Odlično. Tako bi i FK Sarajevo trebalo iskoristiti Miličevića, a ne pustiti ga da "dlači m.da", a da ga plaćaju za to. Zaista pogrešna politika kluba, loša reklama totalno.

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 16 feb 2021, 09:36

Apsurdistan. Nisi u stanju potpisati s igracem ugovor duzi od 2 god i onda svaki put isti problem na drugoj polusezoni. Kad budemo mogli potpisati s igracem ugovor na 4+ god. kao sa mladima sto sada uspijevamo onda cemo biti ozbiljan klub i izdici se iznad lige. Do tada smo realno u 5 deka s ostalima, mozda stepenicu iznad.

Neko napisa dobra nam je ekipa, a kad bi dosla jos 2 pojacanja bila bi top. Pa realno sve ekipe iz vrha nase lige bi bile top da mogu dovesti jos 2 pojacanja na postojeci kadar. Dodaj Veležu i Tuzli 2 jaka igraca na ovaj kadar i top su. Da ne kazem Zrinjskom, Borcu ili Željezničarima.

Sve su ekipe tu negdje. Pogotovo sad kad smo mi ostali bez 3-4 vazna igraca, da ne kazem najvaznija (Tatar,Rahman,Šerbecic,Milicevic?) + Ahmetovic .

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 16 feb 2021, 09:49

Alen1987 je napisao/la:
16 feb 2021, 09:36

Sve su ekipe tu negdje. Pogotovo sad kad smo mi ostali bez 3-4 vazna igraca, da ne kazem najvaznija (Tatar,Rahman,Šerbecic,Milicevic?) + Ahmetovic .
Pa ne bih se slozio da smo svi tu negdje,mislim da smo mi ipak jos uvijek malo iznad ostalih bez obzira na odlazak Tatara i Rahmanovica,kada sam rekao top pojacanja nisam mislio na sad neke igrace gdje cemo padat u nesvjest ako dodju(sto je mala vjerovatnoca) ali da bar mogu odigrati priblizno na nivou ove dvojice koja su otisla.
Sacekajmo ipak da se zavrsi prelazni rok opet mislim da jos nije zavrseno sto se tice pojacanja i produzenja ugovora

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 16 feb 2021, 09:51

Sta je s Haretom trenira li ?
Cmiljanić je li dobio dozvolu?

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 16 feb 2021, 09:52

I dalje nista ne pisu da su Islamovic i Dizdarevic potpisali nove ugovore? :tokralju:

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 16 feb 2021, 09:53

Kemo88 je napisao/la:
16 feb 2021, 08:35
kuknjava kuknjava
Kako je Bošnjo čudan.
:hmmmmm: :hmmmmm:
Čuj poslati Miličevića na tribine!? Zašto?? Pa nemamo mi toliki komfor pa da to sebi možemo dozvoliti. "NIJE NIKO VEĆI OD KLUBA", da li to vrijedi za Ramosa, Modrića (Real Madrid), Alabu, Costu (Bayern M.), Messia (Barcelona),Donnarumma, Calhanoglu, Ibrahimović (Ac Milan), Di Maria, Draxler (PSG)? Namjerno sam naveo igrače koji još nisu dogovorili produženje ugovora ( najvjerovatnije i neće ) sa svojim klubovima, a gotovo svi nabrojani su neizostavni u svojim trenutnim ekipama, a na ljeto su free. Ljudi moramo malo izaći iz zablude. Svi igrači koji dodju u našu ligu ili su tu da dignu formu i prodaju se ( ili odu free) ili su tu zato što nemaju kvalitet za veću i bolju ligu ( ovdje pripada bar 70 % fudbalera). Miličević je dokazano fenomenalan za našu ligu,ali ako čovjek ne želi produžiti ja sam za opciju da igra u prvih 11. Također vrlo je moguće da ni "naši" u Klubu još nisu ponudili ugovor.
Pa zasto je Celo onda i pocinjao sa tom politikom ako ne moze istrajati? A ne neki na tribine,a neki mogu kako hoce,to ce nam onda biti dobar primjer da neko moze srati po klubu a neko ne :salut: kako mjenjate pricu iz dana u dan cudo jedno.

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 16 feb 2021, 10:11

Tribina Zapad.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 16 feb 2021, 10:16

Tačno ne znam, gdje ljudi nalaze sve informacije i to oko pola noći, kada svi spavaju. Sve se namjerno radi, da j.bu normalne ljude. Ovaj feniks umjesto da diže ljude iz pepela, on ih gura sve dublje. Ima ovdje štrumfova, koliko hoćeš. :puke:

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 16 feb 2021, 10:19

I to što se naziva "sranjem po klubu" ima različite nijanse. Ako igrač odbija produženje ali se u isto vrijeme ponaša kao profesionalac, ne unosi razdor u ekipu, vrijedno trenira, nije mislima već u idućem klubu nego radi svoj posao do kraja, onda ne vidim problem da taj igrač odradi svoj ugovor do kraja.
Ako igrač hvata 5-10 godina mlađe saigrače za vrat na treningu i u otvorenom je sukobu sa trenerom, onda treba potencirati prodaju ili tribine do kraja ugovora. Razumijem ja tu opće prihvaćenu floskulu "svi igrači treba da budu isti i da imaju isti tretman" ali to ne pije vode, svi igrači nisu isti i nemaju niti trebaju imati isti tretman.
Pozdrav braćo, prvak je s Koševa.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 16 feb 2021, 10:21

Iskrene Cestitke @Javier, neka je sa srecom. Da li si za MMT (Yellen) ili Austrijska skola

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 16 feb 2021, 10:21

hazarder je napisao/la:
16 feb 2021, 10:19
I to što se naziva "sranjem po klubu" ima različite nijanse. Ako igrač odbija produženje ali se u isto vrijeme ponaša kao profesionalac, ne unosi razdor u ekipu, vrijedno trenira, nije mislima već u idućem klubu nego radi svoj posao do kraja, onda ne vidim problem da taj igrač odradi svoj ugovor do kraja.
Ako igrač hvata 5-10 godina mlađe saigrače za vrat na treningu i u otvorenom je sukobu sa trenerom, onda treba potencirati prodaju ili tribine do kraja ugovora. Razumijem ja tu opće prihvaćenu floskulu "svi igrači treba da budu isti i da imaju isti tretman" ali to ne pije vode, svi igrači nisu isti i nemaju niti trebaju imati isti tretman.
Adukor i Lazic su bili ko ovi gore sto si opisao.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 16 feb 2021, 10:24

hordasDoboj je napisao/la:
16 feb 2021, 10:21
hazarder je napisao/la:
16 feb 2021, 10:19
Adukor i Lazic su bili ko ovi gore sto si opisao.
Onda treba mijenjati politiku kluba. Nek' Aduka i Lazić oproste. :salut:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Ahrefs [Bot], AVNOJ, enzo1, Lavcina, N3R3D, nedimmmm1337, Posejdon, vedinjo98 i 69 gostiju.